"Anarchy is not chaos, but order without control."
David Lyson
Takku Facebookissa Takun tarjoamat verkkosyötteet (feedit)
Luo tunnus! | Kirjaudu 05.03.2015 @ 00:31
Lähetä artikkeli sähköpostina Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Squat Mummola pysyy!

Squat Mummola kaipaa apua! Tule turvaamaan vapaat tilat Itä-Helsingissä!

Helsingin kaupunki on suunnitellut purkavansa entisen Fastholman huvilan, nykyisen Squat Mummolan. Purkulupa on kuitenkin jäässä ja paikalle ei ole suunniteltu mitään muuta toimintaa.

Mummola osaltaan syntyi taas tarpeesta saada vapaata tilaa eri ryhmien ja ihmisten käyttöön Itä-helsingissä. Mummolassa on ryhdytty heti alusta lähtien kunnostustöihin ja rakennus onkin sisätiloiltaan varsin hyvässä kunnossa. Tarkoituksena oli järjestää lähiviikkoina yhteisiä rakennustalkoita sekä talokahvila. Lähialueen asukkaat ovat vierailleet Mummolassa ja keskustelleet kannustavaan sävyyn sen käytöstä vapaana tilana.

Tiistai-aamuna noin klo 8.00 kaupungin työntekijät yhdessä poliisin kanssa yrittivät häätää Squat Mummolan. Häätö ei kuitenkaan onnistunut, sillä paikalle oli saapunut useita ihmisiä puolustamaan Mummolaa. Ainoa tapa turvata vapaat tilat Itä-Helsingissä on se, että talolla on mahdollisimman paljon ihmisiä lähipäivinä. Pakkaa siis vesipullo/kanisteri mukaan ja tule auttamaan taistelussa Mummolan puolesta!

Huom: talo on entistä esteellisempi, koska ulko-ovi on pois käytöstä joten pitää kiivetä ikkunasta.

Päivitys 4.3. 9.00: Häätöä ei vielä tullut, paikalla ollaan ja tunnelma korkealla. Lisää väkeä ja kävijöitä on saapunut tasaiseen tahtiin eilisestä lähtien, ja mukaan mahtuu vielä. Kahvia tarjolla, paitsi kytille.

Päivitys 10.00: Paikalle tuli sähkölaitoksen nosturi, tarkoituksena ilmeisesti katkaista talolle menevät sähköjohdot. Talolta lähti partio vastaan ja yksi toveri hyppäsi roikkumaan korista kun se lähti nousemaan, sillä seurauksella että kori palasi alas ja nosturi lähti sen jälkeen ajamaan pois. Todennäköisesti ne yrittävät uudestaan, joten sähköt saattavat katketa jossain vaiheessa. Tulijoille siis vinkki, että kannattaa tuoda lämpimiä vaatteita ja muita vällyjä, mielellään myös muille jakoon. Ripeä suora toiminta tuotti kuitenkin voiton tällä erää!

11.00: Yksi poliisiauto kävi kääntymässä parinsadan metrin päässä. Saattavat hakea lisäjoukkoja ja tulla jonkun ajan päästä uudestaan. Nyt voi siis olla hyvä hetki lähteä tulemaan talolle, koska saattaa ehtiä ennen mahdollisia poliisi-lisäjoukkoja jos ne nyt tulevat.

14.00: Nyt meni sähkö! Sähköauto tuli uudestaan, ensin yksin ja sitten poliisin saattamana, ja toisena kertana kukaan ei ehtinyt väliin joten piuhat menivät poikki.
Yle ja Nuorisoasiankeskus ovat käyneet juttelemassa, koko ajan tuntuu tapahtuvan jotain.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Squat Mummola häätöuhan alla!

Squat Mummolan pihalla on parhaillaan kaupungin työntekijöitä ja muutama poliisi. Mummolaa kuitenkin puolustetaan ja paikalle toivotaan mahdollisimman montaa ihmistä!

Päivitys 10.00: Poliisi ja työntekijät poistuneet paikalta toistaiseksi. Ei vielä tiedetä milloin varsinainen häätö tapahtuu, talon sisällä odotellaan ja joukkoon saa liittyä!

Squat Mummolan on Itäiseen Helsinkiin avattu uusi vapaa tila. Mummola on valtaamalla käyttöön otettu entinen Fastholman huvila Herttoniemessä. Mummolaan on suunniteltu monenlaista tulevaa ohjelmaa ja sitä voidaan käyttää eri tapahtumien järjestämiseen, jos tapahtumat sopivat yhteisesti sovittuihin periaatteisiin. Mummola ei ole esteetön (taloon noustaan portaita pitkin ja se on metsätien päässä).

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Ydinaselaitoksen portit suljettu mielenosoituksessa Englannissa – mukana suomalaisia

[Aseistakieltaytyjaliitto.fi]

kuvan henkilö on todennäköisesti aktivisti

Burghfield Lockdown 2015 - suomalaisten blokki varhain aamulla.

Tiedote 2.3.2015 klo 15 Vapaa julkaistavaksi heti

Kulku Burghfieldin ydinaselaitoksen porteille on estetty maanantaiaamuna alkaneessa mielenosoituksessa. Tapahtumaan osallistuu 10 suomalaista rauhanaktivistia. He ovat osa kymmenien mielenosoittajien joukkoa, joka on tukkinut täysin kulun ydinaselaitoksen Construction Gate -portille noin klo 7 Suomen aikaa alkaen.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Kahdeksan vuotta Ungdomshusetin häädöstä

Jokavuotiseen tapaan Kööpenhaminassa muistettiin maaliskuun 1. päivä Ungdomshusetin häätöä ja marssittiin gentrifikaatiota vastaan.  

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Berliini: Anarkistit polttivat turvayhtiöiden autoja

27. helmikuuta 2015

Helvetin liekit maan päällä...

Taas kerran autonomiset solut iskivät. Tänä yönä teimme sabotaasia Berliinissä, osana maailmanlaajuista taistelijoiden salaliittoa. Tulen avulla teimme kahdesta "Sicherheit Nordin" autosta täysin arvottomia järjestelmän vahtikoirille. Tällä hyökkäyksellä osoitamme tukeamme vainotuille ja vangituille.

Voimia Tamara Sol Farías Vergaralle, Mónica Andrea Caballerolle ja Francisco Javier Solar Dominguezille.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Ateena: Kuusi vuotta itseorganisoidun puiston uudelleenrakentamista

Vastarintaa ei voi repiä juuriltaan.

Tammikuun lopulla 2009 Ateenan kaupungin työntekijät tuhosivat Kyproukadun ja Patissionkadun kulmassa olleen puiston. Puut revittiin juuriltaan ja alue oli tarkoitus antaa yksityiselle pysäköintiyhtiölle.

Betoniset suunnitelmat jäivät kuitenkin toteutumatta. Kiitos kuuluu paikallisten asukkaiden ja heitä tukeneiden ihmisten välittömälle toiminnalle ja taistelevalle vastarinnalle. Yhdessä he rakensivat puiston uudestaan, istuttivat noin 150 uutta puuta ja pensasta ja tekivät paikasta taas kerran avoimen ja julkisen vihreän tilan ja yhteiskunnallisen kamppailun kiintopisteen.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Paavo Laitista uhkaa 50 000 euron mätky

[Varisverkosto.net]

kuvassa Paavo Laitinen

Helsingin Sanomat uutisoi tänään, että keski-Suomen käräjäoikeudessa on luettu tiistaina syytteet Kansallisen vastarintaliikkeen jäsenelle henkilötietorikoksesta.

Kansallisen vastarintaliikkeen jyväskyläläinen jäsen Paavo Laitinen on kerännyt lähes 300 yksityishenkilön tiedot omalle muistikortilleen ja luokitellut ne eri ryhmiin, kuten oikeisto, vasemmisto, juutalaiset, rotupetturit ja eliittiseurat. Helsingin Sanomien mukaan useat listatuista ovat alaikäisiä. Lukuisat asianomistajat vaativat miehelle rangaistusta ja monet myös vahingonkorvauksia. Korvausvaatimukset ovat yli 50 000 euroa.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Kapitalismin tuottamaa ahdistusta purettiin musisoimalla Kampissa

Rhythms of Resistance Helsinki –rumpuryhmä ja Hyökyaalto-verkosto järjestivät kapitalismin vastaisen retken Kampin kauppakeskukseen tänään 26.2.2015 kesken alennusmyyntien. Noin 20 henkilön joukko aloitti äänekkään matkansa kauppakeskuksen yläkerroksesta ja kulki kerroksesta toiseen soittaen sambarytmejä, huutaen iskulauseita ja kantaen banderolleja joissa oli kulutuskriittisiä tekstejä. Ostoskeskuksen kävijät kerääntyivät seuraamaan mielenosoitusta uteliaina ja lentolehtiset herättivät paljon kiinnostusta.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

#feministisetvaalit on fiilispolitiikkaa

[Suvi Auvinen]

Viime viikolla Naisasialiitto Unioni julkaisi uuden kampanjansa, #feministisetvaalit. Kampanjan tavoite on nostaa feminismi vaaliteemaksi ja tarjota alusta, jolla feministit voivat etsiä ehdokkaista ne, jotka lupaavat ajaa feminististä politiikkaa. Äänestäjät voivat sivustolla tehdä äänestyslupauksen, ehdokkaat voivat ilmoittaa olevansa feministejä ja tehdä vaalilupauksen.

Feminismi pelkistetään kampanjassa kolmeen pääkohtaan: tasa-arvo, ihmisoikeudet, oikeus turvaan. Hyviä arvoja toki ja myös feminismiin liittyviä, mutta kampanjassa on enemmän ongelmia kuin positiivisia puolia.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Barcelona: Jälleen uusi voitto talonvaltaajille!

Juan Caradura

Vain puoli vuotta “Can Vies” sosiaalikeskuksen puolustusvoitosta ja Barcelonan talonvaltausliike on voittanut jälleen yhden tärkeän taistelun. Gracian “barriossa” sijaitseva “Banc Expropiat de Gracia” on ilmoittanut eilen 8.2.2015 että sen kauan odottama häätö ei tule tapahtumaan lähiaikoina, sillä tilan omistaja on päättänyt pysäyttää prosessin “toistaiseksi”. Banc Expropiat on yksi kaupungin aktiivisimmista sosiaalikeskuksista ja organisoi esim. Ruokapankkia, kielikursseja, leffailtoja, lisäksi Gracian “vastavuoroisen avun verkosto” (katalaaniksi: “xarxa de suport mutu”) tapaa tiloissa. Meille tämä ei tule kovinkaan suurena yllätyksenä, sillä Can viesin, 4-F tapauksen ja “Operaatio Pandoran” synnyttämä solidaarisuus ja militantti vastarinta on selvästikin pelästyttänyt niin poliisit, poliitikot kuin yrittäjätkin.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Barcelona: Mossot julkaisivat tiedotteen "Operaatio Pandorasta"

Juan Caradura

Tammikuun lopussa Mossos d'Esquadran poliisit julkaisivat viimein lausunnon "Operaatio Pandorasta", jonka aikana pidätettiin 11 anarkistia Kataloniassa ja Madridissa. Lausunnosta selvisi viimein mistä näitä 11 toveria syytetään: kuvitteellisen "aseistetun ryhmän" (Grupos Anarquistas Coordinados, GAC) muodostamisesta, hyökkäyksistä pankkeja vastaan pienillä räjähteillä, mellakoinnista mielenosoituksissa ym. Mutta suurin yllätys syytteissä oli väite toverien osallisuudesta iskuihin kirkkoja vastaan, joista vangittiin jo kaksi chileläistä toveria Monica Caballero ja Francisco Solar, tosin heitä pidetään edelleen ennaltaehkäisevässä vankeudessa eikä oikeudenkäynnistä ole vieläkään tietoa. Samoin syytteitä heiteltiin kirjepommien lähettämisestä Pamplonan arkkipiispalle, "Legionarios de Cristo" - fasistiryhmän jäsenelle ja italialaisille yrityksille Espanjassa. Toisin sanoen tovereita syytetään miltei kaikista kyttien löytämistä suoran toiminnan iskuista viime vuosina.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

6.12.2014 Itsenäisyyspäivän mielenosoitus

6.12.2014 Itsenäisyyspäivän mellakan tutkinnan päätöksessä ilmeni, että tapahtumapaikalla ei ole viranomaisen toimesta annettu lain tarkoittamaa hajaantumiskäskyä, joten Rikoslain 17 luvun 2 §:n mukainen mellakan rikostunnusmerkistö ei täyty.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Chile: Tamara Sol tuomittu 7 vuoden vankeuteen

Tamara Sol Farias Vergara (25v), vuonna 1985 poliisin murhaamien Vergaran veljesten sisarentytär, on tuomittu 4.2.2015 seitsemän vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen "murhan yrityksestä", jonka lisäksi langetettiin 60 päivän tuomio "varkaudesta". Tamaran väitetään ampuneen Banco Estado pankin vartijaa kahdesti 21. Tammikuuta 2014 ja varastaneen tämän käsiaseen. Vartija selvisi hengissä. Ampuja huusi ennen laukauksia "kosto!", jonka takia hyökkäyksen ollaan oletettu liittyvän toisen anarkistin Sebastian Oversluijn kuolemaan 11. Joulukuuta 2013. Sebastian kuoli samaisen pankin vartijan luoteihin ryöstön yhteydessä. Oikeudenkäynnin jälkeen nähtiin pieniä yhteenottoja kyttien ja Tamaran tukijoiden välillä. Tuomiosta aiotaan vielä valittaa.

[publicacionrefractario.wordpress.com]

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Hki: Hyökyaallon uusien ilta perjantaina 6.2

Kuka kaipaa kaivoksia? Voidaanko ilmastonmuutokseen vaikuttaa? Miten puolustaa ihmisten ja ympäristön hyvinvointia kestämättömiä teollisuushankkeita vastaan? Onko mitään mitä voin tehdä?

Kyllä voit, tule Hyökyaallon uusien iltaan, niin saat kuulla lisää! Avaamme toimintaamme sanoin ja kuvin. Dokumenttielokuva Gallok Rebelion kertoo ruotsalaisesta kaivoskamppailusta. Tarjolla pientä purtavaa.

Aika : perjantai 6.2.2015 klo 17

Paikka: kulttuuritila Kammari,
Kaarlenkatu 15, Helsinki

Uusien ilta Facebookissa:

https://www.facebook.com/events/1562029464054300/

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Mielenosoitus väritti Fortumin tilinpäätöstilaisuutta

Fortumin tilinpäätöksen julkaisutilaisuus sai odottamattoman käänteen, kun 20 hengen joukko saapui yhtiön pääkonttorille yllätysmielenosoitukseen. Hyökyaalto-verkoston järjestämässä tempauksessa vaadittiin Fortumin luopumista Fennovoiman ydinvoimahankkeesta.

Fortum + Fennovoima: Fiasko

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Barcelona: Can Vies mellakoista ensimmäiset tuomiot

Juan Caradura

Toukokuussa 2014 Mossos d'Esquadran poliisit aloittivat 17 vuotta vallattuna olleen Can Vies sosiaalikeskuksen häätämisen Santsin kaupunginosassa, Barcelonassa. Talon puolustajat olivat valmistautuneet häätöön jo pitkään ja joka puolella kaupunkia näkyi julisteita, joissa luki “Jos Can Vies jyrätään maan tasalle, on Barcelona sodassa”. Kovin kauaksi sodasta eivät seuraavien neljän päivän ja yön tapahtumat jääneet: mielenosoituksia, katujen blokkauksia, Santsin kaupungintalon muuraaminen umpeen, pankkien sabotointia ja tuhopolttoja keskellä päivää, kuten Alfons X:n metroasemalla, jossa poltettiin talon omistaneen julkisen liikenteen firman TMB:n auto. Tämän jälkeen kaupunki pysäytti talon purkamisen ja palautti sen valtaajien haltuun.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Operaatio Pandoran vangit vapaaksi tänään!

Juan Caradura

Tuomari Javier Gómez Bermúdez on päättänyt hylätä Mossos d'Esquadran poliisien pyynnön 7 anarkistin vangitsemisen jatkamisesta ja toverit pääsevät ehdonalaiseen vapauteen 3000 euron takuita vastaan per henkilö, tänään 30.1.2015 kello 18.00. Tovereita vapautetaan useista eri vankiloista ympäri maata, joissa heitä on pidetty 16.12. lähtien, kun poliisi ratsasi anarkistien tiloja Barcelonassa, Sabadellissa, Manresassa ja Madridissa. Poliisi on väittänyt tovereiden muodostavan terroristiryhmän nimeltä "Grupos Anarquistas Coordinados" (GAC), joka meidän tietojemme mukaan on vain julkaissut kirjan nimeltä "Contra la Democracia" joka löytyy miltei joka anarkistin kirjahyllystä Espanjassa.

Onnea tovereille! Taistelu jatkuu kunnes kaikki ovat vapaita!

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Ateena: Vaalien vastaista toimintaa Petralonassa

Toivo on tulossa - Kreikka menee eteenpäin palaa

ja Eurooppa on muutoksessa PALAA.

Äänestä Kuolema Syrizalle.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Muistoaktio Anastasia Baburovalle ja Stanislav Markeloville Helsingissä

Tänään 19. tammikuuta Helsingissä anarkistit järjestivät muistoaktion asianajaja Stanislav Markeloville ja toimittaja Anastasia Baburovalle, jotka natsit tappoivat Moskovan keskustassa 6 vuotta sitten. Joka vuosi tänä päivänä antifasistit ja toverit Venäjällä ja ympäri maailmaa osoittavat mieltään natsien uhrien muistolle, kiihkoisänmaallisuutta ja muukalaisvihaa vastaan. Samaan aikaan kun koko Venäjän yhteiskunta on patrioottisessa ja kansallismielisessä euforian tilassa, sorron vastaisen taistelun jatkaminen on paras tapa muistaa natsien uhrien muistoa. 

Timur Katšarava, Aleksander Rjuhin, Ilja Borodaenko, Aleksei Krylov, Fjodor Filatov, Stanislav Markelov, Anastasia Baburova, Ilja Džaparidze, Ivan Hutorskoi, Konstantin Lunkin.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Helsinki: Turkiskaupan ikkunat hajotettu ja lukot liimattu

Myöhään illalla Tammikuun 15. turkisateljee Aira Arffman menetti neljä ikkunaa. Lisäksi liikkeen lukot liimattiin pikaliimalla. Isku on omistettu Ruotsissa vangituille tovereillemme: Ebba, Karl ja Richard, teitä ei ole unohdettu!
Ensimmäinen | Edellinen | 1 2 3 4 | Seuraava | Viimeinen

Yleistä sivuista

Takku on tee-se-itse mediaprojekti, joka sanojen voimalla haluaa rohkaista meitä tavallisia ihmisiä välittömään, puolue-, ammattiliitto- ja järjestötoiminnasta riippumattomaan kapinaan (itse)tuhoisaa (epä)todellisuutta vastaan... Lue lisää

Miten osallistua

Takun toiminta perustuu käyttäjien lähettämään sisältöön. Kuka tahansa voi osallistua sisällön tuottamiseen ilman käyttäjäksi rekisteröitymistä... Lue lisää

Miete

For anarchists, social revolution is the ultimate collective instrument of the oppressed against the hierarchical and exploitative social and economical structure under which they are forced to live. It is the only means by which the old order can be displaced. Compromise with capitalism, and collaboration with the State through the parliamentary process, serves only to institutionalize misery, injustice, and violence in its broadest sense.
Stuart Christie
We, The Anarchists! A Study of the Iberian Anarchist Federation (FAI) 1927-1937 

Käyttäjätiedot

Rekisteröidy uutena käyttäjänä
Unohtuiko salasana?

Mediakeskus

Mediakeskus

banneri_vaaris

Väärinajattelija

banneri_jkldiy

JKL DIY

banneri_akirjasto

Anarkistinen kirjasto

banneri_meemit

Anarkistimeemit

banneri_varis

Varis-verkosto

banneri_kaninkolo

Mustan kanin kolo

banneri_vapaa

VAPAA

banneri_tyrni

Tyrnikirjasto

banneri_hirvitalo

Hirvitalo

banneri_oulutopia

OulUtopia

banneri_dena

Squat Dena

banneri_kapis

Kapinatyöläinen

banneri_pif

Punk In Finlandnet

AMR Hki

AMR Hki

banneri_squathki

Squat HKI

banneri_aryhma

A-ryhmä

banneri_kirjakahvila

Turun Kirjakahvila

banneri_fifi

fifi.voima.fi

banneri_akl

Aseistakieltäytyjäliitto

banneri_tasajako

Tasajako

banneri_vallankumouksen

Vallankumouksen hedelmiä

banneri_oikeuttae

Oikeutta eläimille

banneri_hyokyaalto

Hyökyaalto

banneri_stoptalvivaara

Stop Talvivaara

banneri_vastavirta

Vastavirta

TURVA-verkosto

TURVA-verkosto