"The "state" was substituted for humanity; cosmopolitanism gave away to nationalism. To form the citizen, not the "man", became the aim of education."
John Dewey
Takku Facebookissa Takun tarjoamat verkkosyötteet (feedit)
Luo tunnus! | Kirjaudu 30.07.2015 @ 04:59
Lähetä artikkeli sähköpostina Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Mielenosoitus Fortumin toimistolla Espoossa

[Hyokyaalto.net]

Hyökyaalto, Naiset Rauhan Puolesta ja Maan ystävien ydinvoimatoimintaryhmä järjestivät fortumin ja fennovoiman vastaisen mielenilmauksen fortumin toimistolla Espoon Keilaniemessä. Parikymmentä mielenosoittajaa soitti rumpuja, nauroi pitkittyneelle ydinvoimafarssille ja huusi muun muassa ‘Fennovoima on mafia’.
Lisäksi Fortumin toimistorakennuksen katolle ripustettiin banderolli.

‘Vastarinta jatkuu niin kauan kuin hanketta yritetään tekohengittää’, lupaavat mielenosoittajat.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Hanhikiven piiritysdraama ja murtoepidemia - katso kohukuvat, koe tunnelmat!

[Hyokyaalto.net]

Fennovoiman kohdatessa yhä uusia ydinvoimalahankkeeseensa liittyviä takaiskuja ja kiusallisia kysymyksiä – aina paljastuneista mafiakytköksistä alkaen – on yhtiö käynyt entistä haluttomammaksi kommentoimaan projektinsa tilaa ja tulevaisuutta. Viimeisimpänä vetona sen voidaan arvella pyrkineen ohjaamaan huomiota pois uusimmista taustavoimiensa kytköksistä koituvia kiusallisia kysymyksiä aloittamalla informaatiokisailun piiritysteemoilla.

Lue, näe, koe – aidot piirityskuvat!

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Kaivurikiipeilyä ministeri Rehnin Moskovan vierailun kunniaksi

Elinkeinoministeri Olli Rehn vieraili torstaina 23.7. Moskovassa keskustellen varapääministeri Arkadi Dvorkovitšin kanssa myös Fennovoima-Rosatomin ydinvoimahankkeesta. Rehn ja Dvorkovitš totesivat hankkeen olevan “kansallisesti tärkeä molemmille maille ja että varmasti hallitukset tekevät kaiken sen onnistumisen vuoksi.” Samaisessa tapaamisessa samaiset ministerit kuitenkin totesivat, etteivät “Suomen ja Venäjän hallitukset puutu ydinvoimahankkeen neuvotteluihin”.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Päivitys viikonlopun natsikeikan uudesta sijainnista

[Varisverkosto]

ravintola-alem_2014_goatmoon_svl_natsi_fasismi_nsbm

Kainaloiden tuulettelua Alemissa vuonna 2014

Varisverkosto on seurannut alunperin PRKL Clubille kaavailtua natsikeikkaa, joka kuitekin peruutettiin. PRKL julkaisi tiedotteen, jossa sanoi perumisen syyksi vain painostuksen, ei yhtyeiden poliittisia siteitä. Baari keräsi tiedotteellaan runsaasti huomiota, ja sen seurauksena FUCK-USHIMA sekä Rotten Sound- yhtyeet ovat jo ilmoittaneet peruvansa PRKL-Clubille kaavaillut keikkansa.

Uusi paikka natsikeikalle löytyi kuitenkin malmilaisesta pizzaravintola Alemista. Vielä aikaisin perjantaina ravintolassa harkittiin, järjestetäänkö keikkaa sen saaman negatiivisen mediajulkisuuden takia. Kansan Uutiset  tavoitti ravintolapäällikkö Ilyasin myöhemmin perjantaina, jolloin tämä vahvisti, että keikka järjestetään.

Pelkällä etunimellään esiintyvä Ilyas sanoi Kansan Uutisten haastattelussa syyksi keikalle rahan. “Tämä on bisnestä. On pakko kerätä rahaa, jotta voi maksaa laskut. On ollut huono kesä”, ravintolapäällikkö kommentoi. Alemissa on järjestetty aiemminkin uusnatsien keikkoja, mutta lama tietenkin koettelee monia pienyrittäjiä.

Uusi soitto Alemiin valottaa ravintolan sympatioita kuitenkin lisää. Kun Alemista tiedustellaan paljonko natsikeikan tuotto on ja voisiko Alemia auttaa taloudellisesti muuten, on vastaus yksiselitteinen: “Kuule, ne bändin jäsenet on kaikki mun frendejä. Tunnen myös suurimman osan yleisöstä, ne on hyviä tyyppejä. Tässä ei oo kysymys rahasta, kaverit on tärkeämpiä.” Puhelimeen vain ravintolan nimellä vastannut henkilö kertoo myös kuuntelevansa bändien musiikkia ja pitävänsä siitä, lyriikat ja kansallissosialismi musiikissa eivät häntä haittaa.

Alemilta natsibändien keikan järjestäminen ei siis ole taloudellinen selviytymiskeino, vaan selkeä poliittinen valinta.

Palautetta päätöksestä voi jättää suoraan ravintolaan:

Ravintola Alem

Tilketori 4, 00700 HELSINKI
puh: 09 222 1616

ravintola.alem@hotmail.com

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Helsingin natsikeikka järjestetään sittenkin? Nyt Malmilla? Lue järjestäjän taustat

[Varisverkosto]

Helsingin keskustassa toimiva PRKL CLUB oli järjestämässä lauantaina 25.7 natsikeikkaa, jonka ainoa artisteja yhdistävä tekijä oli natsi-ideologian levittäminen. Asiasta nousseen laajan uutisoinnin myötä (esim. HBL, HS-Nyt, YLE, KU, Svenska Yle, Iltamakkasiini)  PRKL CLUB päätti perua keikan, vaikka ei missään vaiheessa sanoutunutkaan yksiselitteisesti irti natsikeikoista tai pahoitellut tapahtunutta. Lopulta osoittautui, että tapahtuma on vain siirretty toiseen keikkapaikkaan.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Helsingissä järjestettiin surumielenosoitus Surucin pommi-iskussa kuolleiden muistolleNoin 150 ihmistä kokoontui Surucin pommi-iskussa kuolleiden muistomielenosoitukseen Helsingissä 22. heinäkuuta. Muistotilaisuus oli osa kansainvälistä solidaarisuusmielenosoitusten sarjaa, joka käynnistyi heti tapahtumapäivänä eikä näytä laantumisen merkkejä.

Kolmen sepän patsaalle laskettiin kynttilöitä, kukkia ja lasten leikkikaluja. Tilaisuudessa pidettiin minuutin hiljainen hetki uhrien muistolle, ja kuultiin useita puheenvuoroja. Alla vielä mielenosoituksessa pidetty puhe, jonka piti Yhdessä Rojavan puolesta -ryhmän jäsen:

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

A small gesture of solidarity from Tampere to Suruc.

Solidarity from Tampere, Finland to all victims of #Suruc massacre! Regardless of the censorship of Turkish government tragic events of Suruc, nor the larger struggle in Kobane will go unnoticed. Fascism takes many different guises depending on the social environment, but the resistance against it is global.

Strenght for making your ideals come true!

 

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Lisätietoja PRKL CLUB:n toiminnasta

[Varisverkosto.net]

Kirjoitimme eilen, että Helsingin keskustassa toimiva PRKL CLUB on järjestämässä lauantaina 25.7.2015 täysimittaista natsikeikkaa, jossa ainoa yhdistävä tekijä esiintyjien välillä on natsi-ideologia. PRKL CLUB on aiemminkin yhdistetty natsibändien keikkojen järjestämiseen...

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Hevibaari PRKL CLUB järjestää täysimittaisen natsikeikan la 25.7

[Varisverkosto.net]

Goatmoon – “perus keikka sananvapauden puolesta”

Keväälle kirjoitimme kuinka Helsinkiläinen Hevibaari PRKL CLUB oli järjestämässä venäläisen natsibändi Korrozia Metallan keikan. Baari ilmoitti aluksi peruvansa keikan, mutta järjesti sen kuitenkin lopulta vedoten siihen, että yhtye ei soita rasistisia, fasistisia tai väkivaltaan yllyttäviä biisejään keikalla, ja että PRKL CLUB ei kannata väkivaltaa tai ideologioita.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Pommi-isku Turkissa synnytti vastarinnan aallon

Pommi-isku on tappanut yli kolmekymmentä ja haavoittanut yli sataa ihmistä Surucin kaupungissa Etelä-Turkissa. Oletettavasti Islamilaisen valtion (ISIS) tekemän iskun uhrien määrä varmistunee vasta lähipäivinä.

Itsemurhapommittaja iski Amaran kulttuurikeskukseen eilen 20. heinäkuuta, kun yli 300 Sosialististen nuorisojärjestöjen federaation (The Federation of Socialist Youth Associations, SGDF) jäsentä oli kokoontunut keskuksen pihalle lehdistötilaisuuteen. Uhrit olivat nuoria turkkilaisia ja kurdilaisia vallankumouksellisia sosialisteja. Iskussa kuoli muun muassa 19-vuotias turkkilainen anarkisti ja antimilitaristi Alper Sapan. Näin hän kirjoitti aiemmin aseistakieltäytymisilmoituksessaan:

“Minä vastustan valtion epäoikeudenmukaisuutta, riistoa ja tyranniaa. Seuraan omantunnon ja vapauden kutsua, ja tuomitsen väkivallan ja valtion. Taistelen sodattoman, valtiottoman ja rajattoman maailman puolesta ja kieltäydyn siksi palvelemasta armeijassa. Meidän on tapettava militarismi ennen kuin se tappaa meidät!”

Hänen ennustuksensa kävi traagisesti toteen, kun fanaattista militarismia edustavat fasistiset ja konservatiiviset voimat veivät myös hänen henkensä. Taistelu Rojavan vallankumouksen puolustamiseksi ISISiä ja totalitarismia vastaan jatkuu kuitenkin monin eri tavoin. Iskun kohteeksi joutuneet sosialististen nuorisojärjestöjen vapaaehtoiset olivat valmistautumassa ylittämään rajan Kobaneen, jossa heidän oli tarkoitus osallistua kaupungin jälleenrakentamiseen. Heidän ohjelmaansa kuului muun muassa kirjaston ja leikkipuiston rakentaminen sekä lahjoituksina saadun materiaalin jakamista.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Kaksi solidaarisuuskutsua Espanjasta!

Viimeisten kuukausien aikana sortoaalto on pyyhkäissyt Espanjan yli. Lakiuudistus, joka rajoittaa vakavasti ihmisoikeuksia ja sananvapautta on hyväksytty, se tunnetaan nimellä “suukapulalaki”. Kaksi massiivista poliisioperaatiota, ironisesti nimetty “Pandoraksi” ja “Piñataksi”, päättyivät useisiin pidätyksiin, kotietsintöihin, elektronisten laitteiden takavarikointiin ja terrorismisyytteisiin. Vastauksena niihin, useita vastamielenosoituksia järjestettiin, joista viimeisin päättyi kuuteen kiinniottoon ja syytteisiin kansalaistottelemattomuudesta sekä räjähteiden hallussapidosta. Kaiken tämän lisäksi, poliisi on häätänyt useita sosiaalikeskuksia ja ja ahdistellut ihmisiä, tehden varojen keräämisen erittäin vaikeaksi. Tilanne on kärjistynyt äärilleen poliisin blokattua useita varojen keräämiseen avattuja tilejä.

Kansainvälinen solidaarisuus on nyt erittäin tärkeää, etenkin taloudellisen tuen muodossa!

Meidän vahvin aseemme – solidaarisuus!

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Oulusta Pyhäjoelle

Viime viikonloppuna Oulun Tuirassa sotkettiin L&T:n auto. Soliterveisemme Pyhäjoelle!
Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

TRE: Ikkunoita rikottu Sammon Turkiksella

Turkisliike Sammon Turkiksen ikkunoita hajotettiin 9.7., keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Eläinten riistosta voittonsa saava yritys ilmoitti aiemmin sulkevansa ovensa ja palvelevansa asiakkaita vain tarvittaessa. Tämä on merkki taloudellisista vaikeuksista, joita lisäämällä liike tulee lopettamaan toimintansa lopullisesti. Nyt on aika toiminnalle!
Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Solidaarisuutta Kobaneen!

Joukko anarkisteja osallistui "Solidaarisuutta Kobaneen" mielenosoitukseen Helsingissä 7.7.2015. Finlandia-talon edustalla järjestetty mielenilmaus ilmaisi tukensa IS:n vastaiselle taistelulle Syyrian kurdialueilla, Rojavassa. Lämpimät terveiset islamilaista fundamentalismia vastustaville taistelijoille! Itsehallinto, solidaarisuus, jatkuva taistelu, vallankumous!
Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Turkisateljee Aira Arffmanin ikkunoita rikottu ja julkisivua koristeltu maalilla 6.7.

Eläimiä työkseen hyväksikäyttävät tahot eivät lopeta vain some-kampanijoiden, boikottien tai mielenosoitusten ansiosta. He lopettavat lopulta taloudellisten ongelmien takia. Sabotaasi on käytännöllinen ratkaisu nykyisen eläinoikeusliikkeen umpikujaan. Solidaarisuutta Pyhäjoelle sekä ympäristö- ja eläinoikeus vangeille!
Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Franco on palannut! - “Suukapulalaki” voimaan Espanjassa

Juan Caradura

Heinäkuun ensimmäinen päivä tullaan kirjaamaan historiankirjoihin Espanjassa päivänä, jolloin otettiin askel takaisin fasismin aikoihin. Tässä lyhyt katsaus “Ley de seguridad ciutadanan” vaikutuksiin. Tosin itse Espanjassa vuosia asuneena voin sanoa, että lakia ollaan valmisteltu jo viimeiset vuodet ja useat viimeisen vuoden aikana tapahtuneet anarkistien pidätykset ja esimerkiksi pitkät vankilatuomiot viime vuosien yleislakoista (Madridissa Alfon niminen toveri tuomittiin neljäksi vuodeksi vankeuteen), Barcelonan Can Vies – sosiaalikeskuksen mellakat sekä Parlamentin piiritys vuonna 2011 ja antifasisti Sergi Hernandezin kolmen vuoden tuomio, ovat kaikki osa tätä uutta “kovan käden” oikeutta yhteiskunnallisia liikkeitä vastaan.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Hollanti: Lämpö nousee Haagissa

Hollannin hallintopääkaupunki Haagissa on ollut levotonta useampana yönä putkeen. Sadat nuoret ovat ottaneet poliisin kanssa yhteen kuumilla kaduilla sen jälkeen, kun poliisit tappoivat miehen katufestivaalien yhteydessä.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Turku: Solidaarisuutta Pyhäjoelle!

Turku Energian osuudesta ydinvoimahankkeessa luovuttava! Ei ydinvoimalle, ei Rosatomille, ei Fennovoimalle!

Kyllä hajautetulle ja uusiutuville energiatuotannolle!

Kapitalismi on ajanut itsensä umpikujaan, sanoudutaan irti loputtomasta talouskasvusta!

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Fennovoiman hautajaisia odotellessa

[hyökyaalto]

Olimme valmistautuneet kohtaamaan 30.kesäkuuta tilanteen, jossa Fennovoima viime hetkellä yrittäisi jatkaa jo surkuhupaisastikin kompastelleen voimalahankkeensa elinikää sopivalla kikalla, mutta kroatialaisen postilaatikkofirman esittely vakavasti otettavana investoijana hiljensi tuvan hetkiseksi.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Tšekki: Anarkisteja syytetään terroristi-iskujen valmistelusta poliisin tukahduttamisoperaatiossa

"Vapauden kaihoa ei voi tukahduttaa!"

"Operaatio Fenixin" myötä anarkistista ja radikaalivasemmistolaista liikettä kohtasi suurin poliisin tukahduttamisoperaatio Tšekin lähihistoriassa.

"Operaatio Fenix" alkoi tiistaina 28. huhtikuuta 2015. Aamun tunteina pidätettiin ihmisiä ja takavarikoitiin tietokoneita. Poliisi sai niiden kautta pääsyn serverille ja sulki useita aktivistien nettisivuja. Useita ihmisiä syytetään terrorismin suunnittelusta. Yhden kiinniotetun asianajaja on kertonut, että kaksi erikoispoliisia oli soluttautunut anarkistiliikkeeseen ja yllyttänyt ihmisiä militantimpaan toimintaan. Tätä käytetään nyt todisteena terrorismin suunnittelusta.

Ensimmäinen | Edellinen | 1 2 3 4 | Seuraava | Viimeinen

Yleistä sivuista

Takku on tee-se-itse mediaprojekti, joka sanojen voimalla haluaa rohkaista meitä tavallisia ihmisiä välittömään, puolue-, ammattiliitto- ja järjestötoiminnasta riippumattomaan kapinaan (itse)tuhoisaa (epä)todellisuutta vastaan... Lue lisää

Miten osallistua

Takun toiminta perustuu käyttäjien lähettämään sisältöön. Kuka tahansa voi osallistua sisällön tuottamiseen ilman käyttäjäksi rekisteröitymistä... Lue lisää

Miete

We are nonviolent with people who are nonviolent to us. But we are not nonviolent with anyone who is violent with us.
Malcolm X

Käyttäjätiedot

Rekisteröidy uutena käyttäjänä
Unohtuiko salasana?

Mediakeskus

Mediakeskus

banneri_vaaris

Väärinajattelija

banneri_akirjasto

Anarkistinen kirjasto

banneri_antivaalit

antivaalit.info

banneri_jkldiy

JKL DIY

banneri_meemit

Anarkistimeemit

banneri_varis

Varis-verkosto

banneri_kaninkolo

Mustan kanin kolo

banneri_vapaa

VAPAA

banneri_tyrni

Tyrnikirjasto

banneri_hirvitalo

Hirvitalo

banneri_hyokyaalto

Hyökyaalto

banneri_wikikko

Wikikko.info

banneri_oulutopia

OulUtopia

AMR Hki

AMR Hki

banneri_squathki

Squat HKI

banneri_aryhma

A-ryhmä

banneri_kirjakahvila

Turun Kirjakahvila

banneri_alusta

Alusta

banneri_kapis

Kapinatyöläinen

banneri_pif

Punk In Finlandnet

banneri_lehtilehti

LEHTI

banneri_fifi

fifi.voima.fi

banneri_akl

Aseistakieltäytyjäliitto

banneri_tasajako

Tasajako

banneri_vallankumouksen

Vallankumouksen hedelmiä

banneri_oikeuttae

Oikeutta eläimille

banneri_stoptalvivaara

Stop Talvivaara

banneri_vastavirta

Vastavirta

banneri_vappu_15

Vallaton vappurieha 2015