"We are free, truly free, when we don't need to rent our arms to anybody in order to be able to lift a piece of bread to our mouths."
Ricardo Flores Magon
Takku Facebookissa Takun tarjoamat verkkosyötteet (feedit)
Luo tunnus! | Kirjaudu 05.10.2015 @ 20:04
Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Tiedote: Antirasistinen mielenosoitus keräsi 600 ihmistä Helsingissä

Tiedote. Vapaa julkastavaksi heti

Antirasistinen mielenosoitus keräsi 600 ihmistä Helsingissä. Ihmiset ilmaisivat äänekkäästi, mitä mieltä he ovat rasismista

Lauantaina 3.10.2015 Helsingissä moninainen joukko ihmisiä osoittivat solidaarisuutta Suomeen tuleville siirtolaisille ja samalla vastustivat rasistista Rajat kiinni! -mielenosoitusta Kampin Narinkkatorilla. Rasismin vastaiseen mielenosoitukseen osallistui ihmisiä lapsiperheistä vanhuksiin, jotka iloisesti, mutta voimakkaasti huusivat iskulauseita, vihelsivät pilleillä ja pitivät ääntä peittääkseen rasistiset puheet torin toisella puolella.

"Oli järkyttävää huomata, miten Suomessa vuonna 2015 rasistit ja natsit voivat kokoontua vapaasti huutelemaan vihapuhettaan Helsingin keskustaan. Koin tärkeäksi tulla paikalle omalla äänelläni hiljentämään rasistisen vihapuheen ja näyttämään, että tämä ei käy päinsä." sanoo Loppu rasismille Helsingissä! -mielenosoitukseen osallistunut henkilö, joka halusi pysyä nimettömänä.

Ennen mielenosoitusta ihmiset olivat ilmaisseet huolensa siitä, onko turvallista tulla mielenosoitukseen, jota ei ole ilmoitettu poliisille. Mielenosoitus on kuitenkin laillinen, vaikka siitä ei ole tehty ilmoitusta. Tärkeintä on muistaa, että suurimmat uhat ovat rasismin normalisointi ja fasismin nousu niin kaduilla kun kabineteissakin.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Tampereen Rajat Kiinni -kokoontumisessa bonareita, uskovaisia ja Seppo Lehto

[Varisverkosto]

RK_1

“Rajat kiinni” mielenosoituksessa oli runsaasti natseja. Kuvassa saksalaisen natsivaatemerkki Thor Steinarin vaatteita.

Tampereella järjestettiin perjantaina 2.10. rasistinen ”Rajat Kiinni” – kokoontuminen, joka keräsi noin 80 osallistujaa. Rasismin ja fasismin vastaisia mielenosoittajia paikalle saapui 250-300 henkeä. Rasismin ja fasismin vastainen mielenosoitus sujui onnistuneesti loppuun asti, eivätkä poliisi tai äärikansanmieliset saaneet häirittyä värikästä ja äänekästä mielenosoitusta parista yrityksestä huolimatta.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Pyhäjoki: Uusi leiri, uusi blogi

[fennovoima.no.com]

15. syyskuuta Fennovoiman yhteistyössä poliisin – hienoisen taustaselvittelyn perusteella menossa mukana Oulun viralliset vatipäät eli vaativien tilanteiden erikoisyksikkö Valo-79 – Oulun sekä vartiointiliike G4S:n suosiollisella avustuksella suorittama Hanhikiven protestileirin häätö ei mennyt ihan suunnitellun mukaisesti. Paitsi että puumajaan jäi kahdeksan lisävuorokauden ajaksi yksi aktivisti joka lopulta piti kiskoa alas erillisen poliisioperaation avulla, onnistui häätöoperaatio levittämään leiriväen yhden niemennokassa tiukasti valvotun sijainnin sijaan ympäri pitäjää. Siinähän mittovat kylänraitilla kulkijoita: ”sinunkin uusi naapurisi saattaa olla ympäristöaktivisti!”

Leiri on – ja voi hyvin. Heräilee, keräilee, hääräilee eikä toistaiseksi ilmoita julkisesti sijaintiaan. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä blogissa ilmoitettuja kanavia pitkin: ei tätä käytäntöä tarvinne enempää analyseerata taikka selittää.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Pidetään ääntä rasismista vapaan Helsingin puolesta!

In English: Let’s raise some noise for a Helsinki free of racism!

Pidetään ääntä rasismista vapaan Helsingin puolesta!

Viime vuosien aikana rasistista puhetapaa on systemaattisesti vakiinnutettu osaksi yhteiskunnallista keskustelua.Poliitikot ovat toistuvalla rasistisella kielenkäytöllään vahvistaneet yhteiskunnan rasistista ilmapiriiä ja ovat siten osavastuussa siitä, että rasistinen puhe ja teot hyväksytään yhteiskunnassa aiempaa yleisemmin.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Tiedote: Antirasistinen mielenosoitus keräämässä tuhansia osallistujia Helsingissä lauantaina

[Yhdessä rasismia ja fasismia vastaan]

Loppu rasismille Helsingissä! -mielenosoituksen koollekutsujien tiedote:

Tiedote
Vapaa julkaistavaksi heti

Antirasistinen mielenosoitus keräämässä tuhansia osallistujia Helsingissä lauantaina

Rinnakkaisia rasisminvastaisia mielenosoituksia järjestetään ympäri Suomea

Helsingissä kokoonnutaan lauantaina 3.10.2015 vastustamaan rasistista Rajat kiinni! -mielenosoitusta ja osoittamaan solidaarisuutta maahan saapuville turvapaikanhakijoille. Rasismia vastustavat mielenosoittajat haluavat näyttää olevansa suurempi voima kuin äänekkäät ja väkivaltaiset rasistit ja samalla näyttää tänne saapuville ihmisille, että he ovat tervetulleita.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Turkin militantin nuorison nousu

Jo vuosien ajan, turkkilaiset ovat katselleet kuinka kaaos on nielaissut Irakin ja Syyrian. Nyt maa on kasvotusten oman mahdollisen sisällissodan kanssa. Myöhään heinäkuussa, maata hallitseva "Oikeus ja kehitys puolue" (AKP) teki kohtalokkaan päätöksen lopettaa kaksi ja puoli vuotta meneillään olleet neuvottelut kurdimilitanttien kanssa ja aloitti sotilaskampanjan heitä vastaan. Siitä lähtien Turkin kurdialueet, jotka kattavat yhden neljänneksen koko pinta-alasta, ovat muuttuneet sota-alueiksi, sotilaiden ja poliisin muututtua kohteeksi kurdien kranaatinheittimille ja tienvarsipommeille.

Yli 120 Turkin turvallisuusjoukkojen jäsentä on kuollut yhteenotoissa militanttien kanssa, joista monilla on yhteyksiä laittomaksi julistettuun Kurdistanin työväenpuolueeseen (PKK), sen jälkeen kun tulitauko raukesi kaksi kuukautta sitten. Elokuusta lähtien, satojen ilmaiskujen jälkeen PKK:n sissejä vastaan naapurimaa Irakin alueella, armeija ja poliisi on yrittänyt asettaa koko kaakkoisen kurdialueet saarron alaiseksi. Yli tusina kurdikaupunkeja reagoi tähän julistautumalla "autonomisiksi". Turkin turvallisuusjoukot ovat huomanneet olevansa ennennäkemättömän vastarinnan edessä, jota johtavat uudet PKK:hon yhteyksissä olevat nuorisomilitiat. Turkin presidentti Tayyip Erdogan ja hänen AKP-hallituksensa, tuntuvat olleen täysin varautumattomia niiden laukaisemaan konfliktiin.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Helsinki: Banderolliterveiset eläinoikeusvanki Karlille

Ripustimme  sunnuntain ja maanantain välisenä yönä banderollin, jossa toivotamme toveri Karlin tervetulleeksi takaisin vapauteen ja iloiseen taisteluun kaikkien eläinten, niin ihmiseläinten kuin ei-ihmiseläintenkin puolesta.

Karl vietti kaksi ja puoli vuotta vankilassa turkistarhauksen vastaisesta eläinoikeustoiminnasta Ruotsissa. Hänet vapautetiin 25.9.15.  

Terveisiä Suomesta!
Eläköön antispesistinen anarkia!

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Onnistunut yliopistovaltaus jatkaa toimintaansa yleislakon järjestämiseksi

[Yliopistovaltaus]

Tiedote
Vapaa julkaistavaksi heti

ONNISTUNUT YLIOPISTOVALTAUS JATKAA TOIMINTAANSA YLEISLAKON JÄRJESTÄMISEKSI

Suomen historian pisin yliopistovaltaus päättyy lauantaina 26.9. klo 18. Valtaus on ollut äärimmäisen onnistunut ja kerännyt tukea laajalti ympäri maailmaa.

Valtaus on tuonut yhteen liikkeen, joka työskentelee koulutusleikkauksia ja leikkauspolitiikkaa vastaan sekä toimii koulutusjärjestelmän demokratisoimiseksi. Liikkeeseen kuuluu maanlaajuisesti työntekijöitä ja opiskelijoita erilaisista taustoista aina varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Ruotsalainen eläinoikeusvanki Karl Häggroth on vapautettu

Karl on straight edge vegaani ja rasisminvastainen aktivisti, joka pidätettiin kesäkuussa 2014 turkistarhauksen vastaisesta eläinoikeustoiminnasta Ruotsissa. Hänet tuomittiin kahdeksi ja puoleksi vuodeksi ja vapautettiin 25. syyskuuta 2015.

Myös eläinoikeusaktivistit Ebba Olausson ja Richard Klilnsmeister pidätettiin ja tuomittiin vastaavilla syytteillä. Heidät vapautettiin 15. ja 17. kesäkuuta 2015 vastaavasti.

Free the Swedish Animal Rights Prisoners -facebook-sivulla on edelleen myynnissä tukipaitoja. Tuotot menevät paikalliseen eläinten vapautustyöhön Ruotsissa.

[Earth First! Newswire]

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Muistutus rasismin vastustamisesta

Perjantain vastaisena yönä rasistit heittelivät Lahdessa mielenosoituksessa kiviä ja ilotulitteita avustustyöntekijöitä sekä turvapaikanhakijoiden bussia kohti. Samana yönä Kouvolassa vastaanottokeskus joutui polttopullohyökkäyksen kohteeksi. Suomessa ja muualla nousevaan rasismiin on reagoitava. Tiputimme ruuhkaisen tien ylle banderollin muistutukseksi siitä, että rasismia ja fasismia ei pysäytetä dialogilla.

Solidaarisuutta rasismin uhreille, antifasismin puolesta!
Rajoja, fasismia ja rasismia vastaan!

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Fennovoiman töitä hidastettiin Hanhikivenniemellä 25.9.2015

Työmaalla on käynnissä massiivinen maansiirto-operaatio. Rakennuttamispäällikkö Jouni Sipiläisen mukaan alueelle ajetaan n. 100 kuorma-autollista kiveä joka tunti.

Pysäytimme alueelle johtavan uuden yhdystien liikenteen molempiin suuntiin keskellä päivää. Kasasimme tielle kiviä ja kaadoimme upouuden bussipysäkin keskelle tietä. Jo lyhyessä ajassa molemmille kaistoille jumiutui useita kuorma-autoja ja muuta työmaaliikennettä.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Pyhäjoki: Henkilö otettu alas puusta ja nälkälakot lopetettu

In English: Finland: All the hunger strikes ended

Puussa ollut henkilö on tänään otettu alas. Puun viereen raivattiin ja rakennettiin tie, jotta useat tehtävään tarvittavat ajoneuvot pääsivät puun lähelle. Yksi poliisi ja palomies aloittivat puun katkomisen latvasta. Samaan aikaan toinen pari lähestyi majaa alhaalta päin oksia karsien. Jonkin aikaa “orava ja näätäparvi” -leikki jatkui puussa, oksalla, majan alla, ylempänä, alempana kunnes lopulta kurren köydestä saatiin pitävä ote ja siirto kurottajaan vihdoin onnistui. Henkilö toimitettiin ambulanssilla nesteytykseen, mutta suht hyväkuntoisena hän on tänään pääsemässä jo vapaalle. Puun valtaus kesti 9 päivää ja osoitti, ettei kamppailu Fennovoiman järjetöntä hanketta vastaan ole laantunut. Toisin, kuin Fennovoiman tiedotteisiin nojaavassa uutisoinnissa väitetään, alue ei ole ydinvoimalatyömaa. Alueella ei ole edes virallista liikkumiskieltoa kuin aikaisintaan loppuvuodesta. Olemme iloisia, että toverimme on olosuhteisiin nähden hyvässä tilassa. Nälkälakot on nyt lopetettu.

Kiitämme kaikesta huomiosta ja tuesta!

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Kreikka: Ateenassa videoitiin hurja polttopullohyökkäys poliisiasemalle

Anarkistit järjestivät Ateenassa 17. syyskuuta antifasistisen, antikapitalistisen ja valtionvastaisen mielenilmauksen. Tämä tapahtui päivä ennen kuin uusnatsien murhaaman antifasisti Pavlos Fyssasin kuolemasta oli kulunut kaksi vuotta ja 3 päivää ennen Kreikan viime sunnuntaina pidettyjä parlamenttivaaleja.

Mellakkapoliisit ympäröivät nopeasti mielenilmauksen, jonka jälkeen arviolta 150 anarkistia jatkoi Exárcheian naapurustoon, joka on tunnetusti anarkistien vahvaa aluetta. Pieniä katuja kulkien protestoijat saapuivat alueen poliisiasemalle ja hyökkäsivät sen kimppuun heittämällä polttopulloja, raketteja ja kiviä.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Scandinavian Punks reilujen työehtojen puolesta!

[Scandinavianpunks.wordpress.com]

Tänään perjantaina 18.9. hallituksen ehdottamia leikkauksia vastaan protestoivan mielenilmauksen aikana Scandinavian Punksien liikkuva autopesula otti osaa Kokoomusopiskelijoiden rikkuribussin pysäyttämiseen. Kokoomusopiskelijat olivat avoimesti suunnitelleet vastustavansa mielenilmausta ja osa vastustusta oli vaihtoehtoisen kuljetuksen järjestäminen Otaniemen kampukselle sillä välin kun oikeutensa tuntevat ammattikuljettajat ja opiskelijat lakkoilivat. Iloiset ja ahkerat työläisemme käyttivät tilaisuutta hyväkseen tienatakseen muutaman sentin ja muistuttivat samalla konkreettisesti miksei työehtojen huononnuksia tule hyväksyä missään olosuhteissa.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Valtaus jatkuu - Yliopistovaltaus kehottaa lakkoihin

In English: Helsinki: The Occupation Continues - University Occupation Encourages to Strike


YliopistovaltausKuva: Hilla Kurki

Valtaus jatkuu - Yliopistovaltaus kehottaa lakkoihin

Suomen historian pisin yliopistovaltaus kokoontui tiistaina yleiskokoukseen. Yli 300 henkilöä kerääntyi päättämään yliopistovaltauksen vaatimuksista ja tavoitteista. Paikalla oli laajasti väkeä yliopiston opiskelijoista henkilökuntaan, pääluottamusmiehiä, liittojen henkilöstöä, sekä ammattikorkeakoululaisia, lukiolaisia ja kaikkia, joita koulutusleikkaukset koskettavat.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Kreikka: Anarkistit valtasivat rakennuksen pakolaisten majoituspaikaksi

In English: Anarchists occupy building to host refugees, solidarity demos in Thessaloniki and Patras

Joukko anarkisteja valtasi tiistaina 22.9 rakennuksen Ateenan keskustassa muuttaakseen sen avoimeksi pakolaisten turvapaikaksi.

Solidaarisuusmielenosoituksia siirtolaisille järjestetään torstaina 24.9 Thessalonikissa ja Patrasissa.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Solidarity demostration after one year of the force massed kidnapping of 43 students of Ayotzin

Alive you took them, alive we want them back!
Vivos se los llevaron! Vivos los queremos
** Solidarity demonstration **
When: 26.09.2015 from 13:00 to 16:30 EET
From: Kolmen sepän aukio to the Mexican Embassy en Helsinki

13:00 - 14:30 Kolmen sepän aukio
Artistic performances and manfiestation

14:30 - 15:00 March to the mexican embassy
15:00 - 16:30 Manifestation in front of the mexican embassy

On September 26 2014, a group of students from the Teacher's College of Ayotzinapa was attacked by police officials in the town of Iguala (Mexico). 6 people were killed, 17 got injured and 43 students went missing. Mexican authorities have failed to respond adequately to these events. This demonstration is part of a global action call in support of Ayotzinapa victims, and in support of victims of impunity in Mexico: "They were taken alive, we want them back alive"

Syyskuun 26 2014. päivä joukko Ayotzinapassa kyläkoulujen opettajiksi opiskelevia nuoria joutui poliisin hyökkäyksen uhriksi Igualan kaupungissa. Poliisi murhasi kuusi ihmistä, 17 haavoittui ja 43 oppilasta siepattiin. Meksikon Mielenilmaus on osa laajempaa maailmanlaajuista toimintaa, jolla vaaditaan oikeutta Ayotzinapan opiskelijoille ja viranomaisia vastuuseen.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Helsinki: Lassila & Tikanoja auto poltettu

Lassila & Tikanoja on aloitanut taas kaatamaan puita Hanhikivenniemellä. Häädön yhteydessä yksi ihminen jäi puumajaan ja on näin onnistunut hidastamaan hakkuita. Puumajassa olevalta protestoijalta loppui ruoka 19. päivä ja on nyt kolmatta päivää syömättä.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä poltettin L&T auto solidaarisuudenosoituksena nälkälakossa oleville. Vaadimme puumajassa olevalle mahdollisuutta ruokaan, veteen ja  lämpimiin vaatteisiin.

Kaikki yritykset jotka osallistuvat luontoa tuhoaviin hankkeisiin, muistakaa, tämä on vasta alkua.

 

 

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Pyhäjoki; Fennovoiman ja kahden muun yrityksen ikkunat rikottu Pyhäjoella

Valtamediasta 12.9.2015:

Ydinvoimalahankkeeseen liittyvien kolmen yrityksen ikkunat on rikottu varhain lauantaiaamuna Pyhäjoella.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Pyhäjoen nälkälakko: Solidarity action in Poland / Solidaarisuusaktio Puolassa

Puukiipijät Suomen suurlähetystöllä

Varsovassa kiipeilijät ovat tänään asettuneet kahteen puuhun paikallisen Suomen suurlähetystön edustalla ja levittäneet Hanhikiven nälkälakkolaiselle solidaarisuusterveiset lähettävän sekä Fennovoiman Putin-sähköprojektia kritisoivan viestin.

Toivomme lämpimästi vastaanottavamme valokuvamateriaalia mahdollisimman pian. Sillä välin kiitämme lämpimästi tuen osoituksesta.

Trees occupied in solidarity

Today we received news of climbers occupying two trees in Warsaw, Poland, right infront of the Finnish embassy. Climbers dropped a banner in solidarity to hunger-striking enviromental activist at Hanhikivi camp in Pyhäjoki and expressed their deep critics towards energy company Fennovoima-Rosatom run nuclear power plant plan in Pyhäjoki, Finland.

We hope to receive publisheable photographs of mentioned act of solidarity. Meanwhile we just express our than you’s: “Injustice anywhere is a threat to justice everywhere!”

Ensimmäinen | Edellinen | 1 2 3 4 | Seuraava | Viimeinen

Yleistä sivuista

Takku on tee-se-itse mediaprojekti, joka sanojen voimalla haluaa rohkaista meitä tavallisia ihmisiä välittömään, puolue-, ammattiliitto- ja järjestötoiminnasta riippumattomaan kapinaan (itse)tuhoisaa (epä)todellisuutta vastaan... Lue lisää

Miten osallistua

Takun toiminta perustuu käyttäjien lähettämään sisältöön. Kuka tahansa voi osallistua sisällön tuottamiseen ilman käyttäjäksi rekisteröitymistä... Lue lisää

Miete

Most anarchists believe the coming change can only come through a revolution, because the possessing class will not allow a peaceful change to take place; still we are willing to work for peace at any price, except at the price of liberty.
Lucy Parsons

Käyttäjätiedot

Rekisteröidy uutena käyttäjänä
Unohtuiko salasana?

Mediakeskus

Mediakeskus

banneri_vaaris

Väärinajattelija

banneri_akirjasto

Anarkistinen kirjasto

banneri_eroaarmeijasta

Eroa-Armeijasta.fi

banneri_antivaalit

antivaalit.info

banneri_jkldiy

JKL DIY

banneri_toimitus

Toimitus

banneri_meemit

Anarkistimeemit

banneri_varis

Varis-verkosto

banneri_kaninkolo

Mustan kanin kolo

banneri_vapaa

VAPAA

banneri_tyrni

Tyrnikirjasto

banneri_hirvitalo

Hirvitalo

banneri_hyokyaalto

Hyökyaalto

banneri_wikikko

Wikikko.info

banneri_oulutopia

OulUtopia

AMR Hki

AMR Hki

banneri_squathki

Squat HKI

banneri_aryhma

A-ryhmä

banneri_kirjakahvila

Turun Kirjakahvila

banneri_alusta

Alusta

banneri_kapis

Kapinatyöläinen

banneri_pif

Punk In Finlandnet

banneri_lehtilehti

LEHTI

banneri_fifi

fifi.voima.fi

banneri_akl

Aseistakieltäytyjäliitto

banneri_tasajako

Tasajako

banneri_vallankumouksen

Vallankumouksen hedelmiä

banneri_oikeuttae

Oikeutta eläimille

banneri_stoptalvivaara

Stop Talvivaara

banneri_vastavirta

Vastavirta

banneri_vappu_15

Vallaton vappurieha 2015