"Pyydä työtä. Jos he eivät anna sinulle työtä, pyydä leipää. Jos et saa työtä etkä leipää, niin ota leipä."
Emma Goldman
Takku Facebookissa Takun tarjoamat verkkosyötteet (feedit)
Luo tunnus! | Kirjaudu 10.07.2014 @ 03:10
Lähetä artikkeli sähköpostina Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

A-ryhmä toimii

A-ryhmän toiminnan konsepti on olla vakiintunut, avoin ja helposti lähestyttävä anarkistiryhmä. Vakiintuneisuus tarkoittaa, ettei A-ryhmä liity yksittäiseen projektiin tai kampanjaan, vaan pyrkii jatkuvaan toimintaan. Avoimuus ja helposti lähestyttävyys tarkoittaa, että A-ryhmä on helposti löydettävissä internetissä ja sosiaalisessa mediassa, eikä liittyminen edellytä aikaisempaa tuttavuutta kenenkään anarkistiaktivistin kanssa. Lisäksi aika ajoin järjestetään uusien iltoja, joihin kiinnostuneet voivat tulla kuulemaan ryhmän toiminnasta ja anarkistisesta toiminnasta ylipäänsä. A-ryhmä pyrkiikin tavoittamaan ennen kaikkea ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneet anarkistisesta keskustelusta tai toiminnasta, mutta joilla ei ole siitä aikaisempaa kokemusta, eikä välttämättä kokemusta mistään muustakaan yhteiskunnallisesta toiminnasta.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Palkkiona ilmaston kaatolupa

Selvitys suurten tulojen ja ilmastonmuutoksen välisistä yhteyksistä ilmestynyt

Olli Tammilehdon tutkimus ”Palkkiona ilmaston kaatolupa – Suuret tulot ja ilmastonmuutos” on ilmestynyt. Se tarkastelee tulojen, kulutuksen ja ilmastopäästöjen suhdetta ja näiden pohjalta kehiteltäviä ympäristöpolitiikan avauksia. Tammilehdon raportin mukaan lukuisat eri puolilla maailmaa tehdyt tutkimukset osoittavat, että kotitalouden kasvihuonekaasupäästöt kasvavat tulojen kasvaessa. Kasvu on erityisen jyrkkää, kun otetaan huomioon välilliset, tavaroiden ja palvelujen tuotantoketjuun sisältyvät päästöt.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Chile: Hermes ja Alfonso vapautettu vankilasta

Alfonso Alvial ja Hermes Gonzalez, jotka pidätettiin pankkiryöstön yhteydessä Santiago de Chilessä joulukuussa 2013 ollaan laskettu ehdonalaiseen vapauteen. Samaisen ryöstön aikana sai surmansa Sebastian “Angry” Oversluij, joka kuoli entisen sotilaan ja nykyisen palkkasotilaan luoteihin, joka työskenteli pankin vartijana. Alfonso ja Hermes myönsivät “laittomien aseiden hallussapidon ja aseellisen ryöstön”, mutta asianajajat saivat laskettua tuomion ehdonalaiseen vapauteen.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Uutisia Barcelonasta

antifasistit hyökkäävät fasistien konserttia vastaan lokakuussa 2011

Juan Caradura

Fasistit pakkaavat kamansa ja “Casal Tramuntana” sulkee ovensa. Yksi Can viesin pidätetyistä Sergi vapautuu ennaltaehkäisevästä vankeudesta. Can Vies tarvitsee 70 000 euroa uudelleenrakentamiseen, kerää kahdessa tunnissa yli 2 000 euroa. Katalonian “sisäministeri” Ramon Espadaler on kutsunut Can Viesin häätöä seuranneita mellakoita vakavimmiksi “viimeisten vuosien aikana”. Tämä on jokseenkin kyseenalainen lausunto, jos ottaa huomioon viime vuosien yleislakkomellakat. Espalder sanoi myös että “suuri osa yli 60 kiinniotetusta tuli Barcelonan ulkopuolelta” ja että “mellakoita organisoivat insurrektionalistisen anarkismin seuraajat”. “Panricon” leipomotyöläiset ovat lopettaneet 8 kuukautta kestäneen lakkonsa.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Paikallisten protestit tappamassa suuria öljy- ja kaivoshankkeita ympäri maailmaa

kuva: raivauskone sademetsässä

Öljy-yhtiöt ovat tuhonneet ja saastuttaneet Amazonin sademetsää Ecuadorissa. Kuva: Jason Koebler

Ylikansalliset yhtiöt ovat pahamaineisia alkuasukkaiden ajamisesta mailtaan avatakseen uutta kultakaivosta, poratakseen öljyä, tai muulla tavalla kerätäkseen paikallisia luonnonvaroja. Vuosikymmenten ajan vastarintaa on pidetty sekä rajallisena että tehottomana, mutta uuden tutkimusaineiston valossa näyttää siltä, että paikallisten protestit ovat tehokkaita, äärimmäisen kalliita yrityksille, ja usein johtavat huomattaviin muutoksiin hankkeissa tai hankkeen hyllyttämiseen kokonaan.

Tutkijat Kaivostoiminnan sosiaalisen vastuun keskuksesta (Centre for Social Responsibility in Mining) haastattelivat työntekijöitä kymmenistä suurista ylikansallisista yhtiöistä jotka tekevät luonnonvarojen talteenottoa, ja havaitsivat, että yhtiöt joutuvat enenevässä määrin kohtaamaan toimintansa sosiaalisia ja ympäristöllisiä seurauksia, ja että se iskee siihen missä sattuu eniten: niiden tulostaseeseen.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Miksi taistella MM-kisoja vastaan?

CrimethInc.

Vain muutamaa päivää ennen vuoden 2014 Brasilian MM-kisoja haastattelimme São Paulon tovereitamme siellä laajenevista mielenosoituksista. Viime vuoden julkisen liikenteen hintojen nostoa vastustaneiden mellakoiden jälkimainingeissa tuhannet ihmiset tulvivat kaduille ja ottavat yhteen poliisin kanssa toivoen häiritsevänsä kisojen kulkua. Odotamme, että levottomuudet lisääntyvät seuraavina viikkoina.

Mikä on analyysinne MM-kisojen ympärillä olevasta tilanteesta? Miksi niin monet brasilialaiset vastustavat sitä?

Brasiliassa on monia syitä vastustaa MM-kisoja. Vuodesta 2007 lähtien monet ”kansankomiteat” (engl. popular committees) kuten Comitê Popular da Copa ovat järjestäneet protesteja ja kampanjoita MM-kisojen yhteiskunnallisia kustannuksia vastaan. Monet anarkistit ovat osallistuneet niihin.

Ensinnäkin, jo 250 000 ihmistä on menettänyt kotinsa kisoja isännöivissä kaupungeissa, eikä heille ole maksettu siitä reilua korvausta. Operaatiot muistuttavat sitä, mitä natsi-hallinto teki juutalaisille, siirtolaisille ja muille: he maalaavat numeron ihmisten oviin yhtenä päivänä, ja häätävät heidät seuraavana. Ihmiset pakotetaan allekirjoittamaan suostumuksensa sopimuspapereihin, tai muuten he menettävät kaiken ilman mitään toivoa minkäänlaisesta korvauksesta.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Madrid poikkeustilassa – Uusi kuningas kruunataan torstainaJuan Caradura
Francisco Francon seuraaja, kuningas Juan Carlos luovuttaa vallan prinssi Felipelle torstaina Madridissa. Vuonna 1975 Francisco Francon kuoltua siirtyi valta jälleen Borbonien kuningasperheelle, teatterissa joka näyttäytyi muulle maailmalle “siirtymänä demokratiaan”. Samaan aikaan vanhan liiton fasistit kuten Manuel Fraga alkoivat touhuta uutta puoluetta, joka siirtäisi falangistit ja muut kiduttajat sulavasti uudelle demokraattiselle aikakaudelle, tuloksena syntyi Partido Popular vuonna 1989, joka imi sisäänsä jo Francon aikana toimineen AP:n (Alianza Popular) ja pieniä kristittyjä ryhmiä ym. Fasismin aikana ihmisiä kiduttaneet ja tappaneet paskiaiset siirrettiin uusiin tehtäviin, Juan Carlosista tehtiin demokraattisen Espanjan maskotti ja voilà! Massojen huomio oltiin siirretty pois kysymyksistä kuten joukkomurhat, salamurhat, kidutukset ja vuosikymmenten vankeustuomiot, joista nämä samat ihmiset olivat vastuussa fasismin aikana.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Antikapitalistit hyökkäsivät Fifan päämalla Zürichissä MM-kisoja vastaan 14.6.

Noin 50 Anti- Fifa protestoijaa hyökkäsi Kansainvälisen jalkapalloliigan Fifan päämajaan Zürichissä lauantaina. Hyökkääjät protestoivat jalkapallon kapitalistista hyväksikäyttöä vastaan, joukon edustajan mukaan.
Protesti oli organisoitu paikallisten antikapitalistien liikkeen Aufbau.orgin tasolta ja tarkoitus oli osoittaa myös solidaarisuutta protesteille Brasiliassa, joka on 2014 meneillään olevien kisojen järjestäjämaa. Protestoijat ampuivat ilotulitteita ja heitä valvoivat mellakkapoliisien joukot päämajan edustalla. Naamioituneet protestoijat maalasivat Fifan päämajan sisäänkäynti-opasteet sprayllä, heittivät maalia logojen päälle ja maalasivat erilaisia sloganeita Fifaa vastaan. Mielenosoittajat poistivat myös katukyltin jossa lukee "Fifa Street".

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Torino: Sortotoimet anarkisteja vastaan jatkuvat

Juan Caradura

Sortotoimet Torinon kaupungissa Italiassa jatkuvat anarkisteja ja muita häätöjä vastaan taistelleita ihmisiä kohtaan. Torinossa on ollut aktiviinen anarkistiliike, joka alkoi muodostua jo vuosia sitten työläisten taistelun ympärille, mutta sen jälkeen laajeni myös talonvaltauksiin ja kapitalismin viimeisimmän kriisin aiheuttamien häätöjen vastustamiseen. Aamuyöllä 3. kesäkuuta alkoi viimeisin erä sortotoimissa, jota johtavat Pedrottan alueen syyttäjä sekä toinen syyttäjä nimeltä Rinaudo. Kun mukaan laskee No-TAV liikkeen toverit, on Torinon alueella 111 toveria, joilla on käynnissä oikeuskäsittely.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

BCN 5: Päivitys Monican ja Franciscon tilanteesta

“Tervehdimme kaikkia jotka jatkavat rikostoveruuksien muodostamista, jotka matkaavat kohti tuntematonta, joille epävarmuus on motivaation lähde, jotka vaativat anarkiaa. Kaikille heille kaikki kunnioituksemme ja rakkautemme.”

Monica Caballero ja Francisco Solar, kaksi viidestä viime marraskuussa pidätetystä anarkisteista, joita syytetään pommin räjäyttämisestä del Pilarin katedraalissa Zaragosassa, jatkavat ennaltaehkäisevässä vankeudessa ja odottavat oikeudenkäyntiä. Jokunen päivä sitten heidän pyyntönsä ehdonalaisesta vapaudesta hylättiin ja he jatkavat vankeudessa FIES-3 järjestelmän alaisina. Emme tiedä milloin oikeudenkäynti alkaa.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Queerfeministinen blokki erottautui Pirkanmaan Pride-kulkueesta

Tampereella 7.6. marssitun seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia puolustavan Pride-kulkueen jäljessä kulki mustan ja pinkin sävyinen queerfeministinen blokki. Vajaan sadan hengen blokki teki näkyväksi, että kapitalismi on olennainen osa sitä sortoa, jota vastaan queerfeminismi kamppailee. Erottautumalla pääkulkueesta blokki otti välimatkaa Setan hyväuskoiseen politiikkaan, joka ei riitä purkamaan orjuuttavia sukupuoliin, seksuaalisuuksiin ja suhdemuotoihin liittyviä normeja.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Hki: Solidaarisuus Italiassa vangituille jatkuu

Torstaina 5.6. järjestettiin Helsingissä tuki-ilta Italian vankiloissa viruville anarkisteille, etenkin No-TAV liikkeessä mukana olleille, jotka odottavat tuomioita sabotaasi-iskuista luotijunaradan rakentamista vastaan. Lyhyt luento käsitteli vankitukitoimintaa ja "Marini" prosessista 2006 alkanutta sortokampanjaa, joka jatkuu edelleen Italian alueella. Myös banderolli ripustettiin yliopistorakkenuksen ikkunasta, joka vaati vapautta Niccololle, Mattialle, Claudiolle ja Chiaralle.

Voimia tovereille Italiassa ja kaikkialla!

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Vuosi Clément Méricin murhasta


Äärioikeistolaisen ryhmän jäsenet hakkasivat 19-vuotiaan Clément Méricin kuoliaaksi Pariisissa päivälleen vuosi sitten. Ympäri Ranskaa ja muualla maailmassa on tänään järjestetty tilaisuuksia Clémentin muistamiseksi.

Pariisissa järjestetään myös lauantaina 7.6. antifasistinen suurmielenosoitus.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

OE: Uusia kuvia luomusikalasta - eläinten olot surkeat

Oikeutta eläimille on tänään julkaissut salaa kuvattuja videoita sianlihaa tuottavalta luomutilalta. Yhdistyksen mukaan eläintehtaat.fi-sivustolla julkaistut kuvat paljastavat, ettei eläinten asema ole luomutuotannossa juurikaan tavanomaista tuotantoa parempi. Kuvaajat vierailivat karkkilalaisella tilalla kesäkuun alkupäivien aikana.

Video ja kuvat: http://elaintehtaat.fi/luomusikala-karkkilassa-kesakuu-2014

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Barcelona: Can Vies efekti jatkuu vahvana

Burgosin kaupungissa voitettu taistelu bulevardin rakentamista vastaan on antanut myös vallatun sosiaalikeskus Can Viesin puolustajille voimia julistaa täysi sota kaupungin päättäjiä vastaan Barcelonassa, kampanja on ottanut nimekseen “Efecte Can Vies”. Kun pian viikko on kulunut squatin häädöstä, on kaupunki jo joutunut lopettamaan rakennuksen purkamisen ja kutsunut valtaajia neuvottelupöytään. Valtaajat ovat ilmoittaneet ettei mitään neuvoteltavaa ole, vaan heidän vaatimukset ovat yksinkertaiset: palauttakaa Can Vies valtaajien haltuun, vetäkää poliisit Santsista ja vapauttakaa kaikki pidätetyt (joita tähän päivään mennessä on noin 68, heistä kaksi ennaltaehkäisevässä vankeudessa).

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Barcelona: Can Vies häädetty – Mellakat jatkuneet jo neljä yötä (30.5.)

Aamun ensimmäiset yhteenotot

Toukokuun 26. päivän aamuna Mossos d'Esquadran poliisit pääsivät viimein toteuttamaan kauan odotettua Can Vies – sosiaalikeskuksen häätöä Santsin lähiössä, Barcelonassa. Can Vies oli varmasti yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista squateista, jonka yhteys sitä ympäröiviin ihmisiin on viimeistään nyt tullut selväksi, kun mellakat ja mielenosoitukset jatkuvat edelleen kaksi päivää häädön tapahduttua. Can Vies oli toiminut samassa tilassa 17 vuotta. Suomenkielinen juliste lisätty! Printtaa ja levitä!

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Helsingissä vastustettiin hallitusta ja ttip-sopimusta

Helsingissä oli perjantaina 23.5. kaksi eri tahojen järjestämää mielenosoitusta. Nyt saa riittää! mielenosoitus keräsi 200-300 ihmistä, kun taas EU:n ja USA:n välistä vapaakauppasopimusta vastusti jopa tuhat henkeä. Anarkisteja osallistui molempiin mielenosoituksiin.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Kaivosonnettomuus kuohuttaa Turkissa

Manilan kaupungin lähellä tapahtui 13. toukokuuta vakava kaivosonnettomuus, kun Soman kaivoksessa syttyi maanalainen tulipalo räjähdyksen seurauksena. Kaivosturmassa kuoli yli 300 ihmistä. Tarkkaa lukua ei vieläkään tiedetä. Ihmiset olettavat määrän olevan tämän hetkistä lukua isompi.

Soman kaivoskaupungin asukkaat ja ihmiset muualla Turkissa ovat järjestäneet vihaisia mielenosoituksia, jossa syytetään yksityistetyn kaivoksen johtoa sekä Turkin hallitusta turvajärjestelyjen laiminlyönnistä.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Turkki: Poliisi ampui hautajaisiin osallistunutta henkilöä päähän

Uğur Kurt niminen henkilö haavottui tänään vakavasti, kun poliisi ampui häntä kovilla päähän Istanbulin Okmeydanin kaupunginosassa. Kurt osallistui hautajaisiin ja oli parhaillaan esittämässä osanottoaan saadessaan luodista. Hän on tällä hetkellä kriittisessä tilassa sairaalassa.

Okmeydanissa järjestettiin samaan aikaan mielenosoitus Berkin Elvanin muistoksi. Muistomielenosoituksia on järjestetty joka torstai Elvanin kuolemasta lähtien.

Videolta näkee, kuinka poliisi ampuu ihmisiä kohti kovilla:

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Helsinki: Bandis Barcelonan vangituille anarkisteille

Solidaarisuustoimet jatkuvat pääkaupunkiseudulla. Eilen pudotimme banderollin Barcelonan viidelle anarkistille, jotka pidätettiin marraskuun 13. päivä 2013 ja muistimme etenkin kahta chileläistä Monica Caballeroa ja Francisco Solaria, jotka ovat edelleen vangittuina pahamaineisen FIES-järjestelmän alaisina.

Kapinan ja solidaarisuuden levittämiseksi! Suora toiminta ja anarkia!

Ensimmäinen | Edellinen | 1 2 3 4 | Seuraava | Viimeinen

Yleistä sivuista

Takku on tee-se-itse mediaprojekti, joka sanojen voimalla haluaa rohkaista meitä tavallisia ihmisiä välittömään, puolue-, ammattiliitto- ja järjestötoiminnasta riippumattomaan kapinaan (itse)tuhoisaa (epä)todellisuutta vastaan... Lue lisää

Miten osallistua

Takun toiminta perustuu käyttäjien lähettämään sisältöön. Kuka tahansa voi osallistua sisällön tuottamiseen ilman käyttäjäksi rekisteröitymistä... Lue lisää

Tapahtumat

maanantai 30.06. - perjantai 11.07.
lauantai 12.07.
torstai 17.07. - sunnuntai 20.07.
sunnuntai 03.08.
lauantai 09.08.
lauantai 16.08. - torstai 28.08.

Miete

Brothers and sisters, what are your real desires? Sit in the drugstore, look distant, empty, tired, drinking some tasteless coffee? Or perhaps BLOW IT UP AND BURN IT DOWN?
The Angry Brigade
Communiqué 8  (1st of May, 1971)

Käyttäjän toiminnot

Rekisteröidy uutena käyttäjänä
Unohtuiko salasana?

Mediakeskus

Mediakeskus

banneri_vaaris

Väärinajattelija

banneri_wikikko

Wikikko.info

banneri_jkldiy

JKL DIY

banneri_akirjasto

Anarkistinen kirjasto

banneri_meemit

Anarkistimeemit

banneri_varis

Varis-verkosto

banneri_tyrni

Tyrnikirjasto

banneri_kaninkolo

Mustan kanin kolo

banneri_hirvitalo

Hirvitalo

banneri_vapaa

VAPAA

banneri_oulutopia

OulUtopia

banneri_dena

Squat Dena

banneri_anarkisminet

anarkismi.net

banneri_kapis

Kapinatyöläinen

banneri_pif

Punk In Finlandnet

banneri_lehtilehti

LEHTI

AMR Hki

AMR Hki

banneri_squathki

Squat HKI

banneri_aryhma

A-ryhmä

banneri_kirjakahvila

Turun Kirjakahvila

banneri_fifi

fifi.voima.fi

banneri_akl

Aseistakieltäytyjäliitto

banneri_tasajako

Tasajako

banneri_vallankumouksen

Vallankumouksen hedelmiä

TURVA-verkosto

TURVA-verkosto

banneri_oikeuttae

Oikeutta eläimille

banneri_hyokyaalto

Hyökyaalto

banneri_stoptalvivaara

Stop Talvivaara

banneri_vastavirta

Vastavirta

Ilon militantti

Ilon militantti