"If you want to he happy. Hang your landlord, Cut the parson's throat, Wreck the churches."
Sung by Ravachol at his execution
Takku Facebookissa Takun tarjoamat verkkosyötteet (feedit)
Luo tunnus! | Kirjaudu 28.11.2015 @ 06:01
Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Osman Evcan on nälkälakossa

Osman Evcan, syntynyt 1959 Samsunissa, on anarkistivanki joka on viettänyt viimeiset 23 vuotta vankilassa. Vuonna 1992 hänet tuomittiin 30 vuoden vankeusrangaistukseen vasemmistolaiseen terroristiryhmään kuulumisesta sekä ryöstöstä. Hän oli vankilassa myös vuosina 1980-1989. Osman omaksui anarkistisen ajatusmaailman vuonna 2003, ryhtyi vegaaniksi ja alkoi tukea eläinoikeustaistelua. Osman Evcan, joka on ollut suljettuna moneen eri vankilaan tuomionsa aikana, omistanut elämänsä autoritäärisen väkivallan ja erityisesti vankilahierarkiaan järjestelmällisesti kuuluvan väkivallan ja alistamisen vastaiselle kamppailulle, jatkaa edelleen taistelua vankiloiden alistavaa mielenlaatua vastaan.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Tampere: 200 ihmistä vaati hallitusta alas

Kaksisataa ihmistä osoitti Tampereella mieltään hallitusta vastaan lauantaina 14.11.2015. Mielenosoittajien kylteissä vaadittin muun muassa hallitusta alas, toivotettiin siirtolaiset tervetulleiksi ja kritisoitiin tuoretta sote-pakettia.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Pyhäjoki: Kaksi kaivinkonetta blokattu työmaalla

Tänään 17.11.2015 vähän ennen aamu kahdeksaa joukko ydinvoimaa vastustavia aktivisteja tunkeutui Fennovoiman aidatulle työmaa-alueelle Hanhikivenniemellä Pyhäjoella. Kaksi kaivinkonetta blokattiin kiipeämällä näiden päälle. Toisen koneen blokkauksesta johtuen pysähtyi myös viereinen räjäytystyömaa.

Fennovoima tuhoaa Hanhikivenniemen luontoa kovaa vauhtia, vaikka sillä ei ole vielä edes rakentamislupaa ydinvoimalalle, turvallisuusselvitykset STUK:lle ovat tekemättä ja ydinjätteenloppusijoitus ei ole selvillä. Tämän päivän blokkauksella halusimme pysäyttää nämä työt.
Pysäytetään luonnontuhoaminen ja kapitalismi kaikkialla.

Aikajana tapahtumista:
Klo 07.55 – Aktivisti koneen päällä. Kuljettaja jatkaa työskentelyä edelleen.
Klo 08.00 – Toinen kone blokattu – tämä pysähtyi ilman kaivinkone rodeota.
Klo 08.35 – Kuljettaja suostui lopettamaan työt ensimmäisellä koneella
Klo 08.50 – Poliisi paikalla ensimmäisellä koneella, blokkaus jatkuu
Klo 10.22 – Poliisi on purkanut ensimmäisen koneen blokkauksen
Klo 10.30 – Poliisi yrittää purkaa toisen koneen blokkausta
Klo 10.44 – 2 kiinniottoa, blokkaukset ohi

Blokkaus 17.11.2015

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Helsinki: Fennovoiman ydinvoimalahankkeen urakoitsijan SRV:n työmaa blokattu

[fennovoima.no.com]

Pysäytetään Fennovoima ja sen tukijat!

SRV:n työmaa Kalasatamassa suljettu protestina Fennovoimaa vastaan. Aktivistit ovat kiivenneet kahteen isoista nostureista ja laskeneet niistä banderollit.

SRV on mukana rakentamassa Suomeen uutta ydivoimalaa. Se omistaa 1,8% prosenttia Fennovoimasta ja oli yksi niistä tahoista, jotka viime kesänä pelastivat Fennovoiman kaatumiselta. SRV on myös Fennovoiman hankkeen projektijohtaja yhdessä pääurakoitsija Titan-2 kanssa. Tämän miljoonien eurojen urakan SRV sai sitoutumalla rahoittamaan 1,8% osuuden hankkeesta.

Fennovoiman ydinvoimalahanke on kansan enemmistön vastustuksesta huolimatta vahvasti valtion tukema.
Fennovoimalla on monia yhteistyökumppaneita joita ilman se ei selviäisi. Kohdistamme painostuksen ydinvoimaan sijoittaviin ja yrityksiin, jotka koittavat hyötyä tästä luonnolle ja ihmisille haitallisesta hankkeesta. Ydinvoima on nykypäivänä täysin kannattamatonta rakentaa. Yhdessä suoralla toiminnalla voimme estää hankkeen toteutumisen.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Kreikan kommunistisen puolueen jäsenet hyökkäsivät pakolaisten talonvaltaukseen

11.11.15: Arviolta kaksikymmentä KKE:n (Kreikan kommunistisen puolueen) jäsentä tunkeutuivat kypärin ja metalliputkin varustautuneina rakennukseen, joka oli vallattu antiautoritaarien ja pakolaisten toimesta Mytilenen kaupungissa. Valtaus oli toiminut itseorganisoituna tilana pakolaisille. Tila oli täysin pakolaisten itsensä pyörittämä ja se oli toiminut maahan tulleiden tukemiseksi sekä mielenosoitusten ja muiden solidaarisuustoimien organisoimiseksi.

KKE väittää omistavansa rakennuksen ”omistusoikeuden” ja valtauksen aiheuttaneen vakavaa vahinkoa sille. KKE myös väittää pakolaisten olevan yhä tervetulleita rakennukseen, kaikki valtaajat kuitenkin pakenivat väkivaltaisen hyökkäyksen aikana ja nyt rakennusta vartioidaan KKE:n jäsenten toimesta. Joidenkin lähteiden mukaan rakennuksen todellinen omistaja on OAED, joka on työvoiman vuokraamisen parissa toimiva yhtiö.

KKE on Kreikan anarkistien ja antiautoritaarien halveksima puolue heidän stalinistististen järjestäytymismenetelmiensä ja edellisen hallituksen kanssa tehdyn yhteistyön takia. KKE myös esimerkiksi suojeli Kreikan parlamenttitaloa mielenosoittajilta yhdessä PAME:n kanssa 2011.

Artikkelin tiedot keräsi Insurrection News eri kreikankielisistä lähteistä.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Fennovoiman työmaaliikenne blokattu 5.11.2015

[fennovoima.no.com]

Fennovoiman yhdystie työmaalle blokattiin klo. 8.30 kävelemällä kuorma-autojen eteen pakottaen nämä pysähtymään. Ensinnä kaksi kuorma-autoa pysäytettiin, yhteen lukittautui ihminen kiinni, toisen katolle kiivettiin. Hetken päästä myös kolmas kuorma-auto pysäytettiin toisenkin kaistan tukkeeksi, kiipeämällä sen kyytiin ja katolle, vartijoiden estelyistä huolimatta. Poliisi purki blokkauksen noin klo. 11.00. Jatkuva kuorma-auto ralli oli siis seis 2.5 tuntia. Poliisi otti 3 henkilöä kiinni ”epäiltynä häiriökäyttäytymisestä”, he pääsivät putkasta vasta seuraavana aamuna.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

HKI: Turkistukkuliikkeen autoja sytytetty palamaan

Aurinkoisena torstaipäivänä 5.11 päätimme lämmittää Andström Trading Oy:n kylmää arkea sytyttämällä firman autoja tuleen. Eläinteollisuus on täynnä kylmiä ihmisiä jotka kaipaavat lämpöä ja muistamista näinä tulevina kylminä talvipäivinä. Viime aikoina eläintenriisto on ollut puheenaiheena valtamediassa joten tässä yksi helppo, kiva ja trendikäs tapa purkaa vihaa eläinriistoa vastaan.  Ole naapurustossasi ensimmäinen! Ota selvää ja toimi miten parhaiten näet.

Barry Hornea muistaen ja solidaarisuutta kaikille vangituille, niin ihmisille kuin eläimille!

T: Grillaavat lehmät

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Päivitystä anarkistivanki Damien Camelion tilanteesta

Ranskan valtion vankiloissa viruva Damien Camelio on yksi niin sanotusta ”Barcelonan viisikosta”, jotka pidätettiin helmikuussa 2014 Tarbesissa, Ranskassa, alueella jolla asuu paljon katalaaneja ja baskeja ja jolla on vahvat perinteet antikapitalistisessa ja antifasistisessa taistelussa. Heidät tuomittiin jäsenyydestä ”GADI”-ryhmään (Groupe d’action directe international), jonka nimissä oltiin isketty Ranskan armeijan laskuvarjojääkäreiden toimistoa, kirkkoa Paun kaupungissa, ja muita kohteita vastaan.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Onko sinulla havaintoja Helsingin natsien kerhotilasta?

[Varisverkosto.net]

Natsijärjestöksi itsensä määrittelevä Suomen vastarintaliike (SVL) on avannut Helsingissä salaisessa sijainnissa toimivan Koti-nimisen toimintakeskuksen. SVL on tunnettu useista väkivaltaisista hyökkäyksistään seksuaalivähemmistöjä, rasismin vastustajia, vasemmistolaisia, antifasisteja ja siirtolaisia vastaan. Oletko sinä kuullut kerhotilan sijainnista tai havainnut natseja hiippailemassa naapurustossasi? Havainnot kerhotilan sijainnista voi lähettää Varisverkoston Helsingin ryhmälle sähköpostilla osoitteeseen Varishelsinki ät riseup.net.

Suomen vastarintaliike kirjoittaa omassa mediassaan Helsingin kodin perustamisesta:

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Anonymous tuulettaa lakanoita

9. marraskuuta 2014 Fergusonissa USA:ssa poliisien ampuman Michael Brownin kuoleman vuosipäivän kunniaksi hakkeriryhmä Anonymous on luvannut paljastaa tuhannen Ku Klux Klanin jäsenen identiteetit.

Ensimmäiset vuodot saatiin tänään. Anonymous julkaisi neljän senaattorin ja viiden pormestarin nimet ja heidän Klaani-ryhmänsä nimen. Listassa olevan Texasin senaattorin John Cornyn sanotaan ylevaan yksi Yhdysvaltoen senaatin vaikutusvaltaisimpia henkilöitä.

Here is a partial list of USA KKK Politicians according to Anonymous:

Senator Tom Tillis from North Carolina
Senator John Cornyn, Texas
Senator, John Horne Iverson, Georgia
Senator, Dan Coats, Indiana
Mayor, Madeline Rogero, Knoxville TN
Mayor Jim Mayer, Lexington KY
Mayor Kent Guinn, Ocala, Florida
Mayor Tom Henry, Fort Wayne Indiana

Lue koko lista täältä: http://pastebin.com/Yh2muT9r

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Helsingissä osoitettiin solidaarisuutta Kobanelle maailmanlaajuisena toimintapäivänä


Tukimielenosoitus Kobanelle Helsingissä 1.11.2015.

Helsingissä järjestettiin sunnuntaina tukimielenosoitus osana maailmanlaajuista Kobane-solidaarisuuspäivää. 200 ihmistä kokoontui Kobanen vaikeasta tilanteesta huolimatta iloisessa tunnelmassa osoittamaan tukeaan Daeshia ("ISIS") vastaan taisteleville kurdeille ja heidän liittolaisilleen. Kobanen tilanteesta voi lukea lisää mielenosoituksen kutsutekstistä ja tapahtumassa pidetystä puheesta.

Erilaisia mielenosoituksia ja muita tukitapahtumia on järjestetty yli 400 kaupungissa ympäri maailmaa Tukholmasta Sydneyhin. Yhdessä Rojavan puolesta -kollektiivin ja Suomen kurdien kulttuurikeskuksen järjestämä mielenosoitus osoitti tukensa vuosi sitten Daeshin hyökkäyksessä raunioituneen Kobanen kaupungin jälleenrakennukselle ja Rojavan itsehallinnollisten alueiden edelleen jatkuvalle kamppailulle.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Pyhäjoki: Leiri muutti metsään

[fennovoima.no.com]

Kuukausi häädön jälkeen leiri on vihdoin löytänyt uuden paikan. Muutimme ystävällisten maanomistajien luvalla metsään Pyhäjoen kylän lähellä.

Uuden leirin rakentaminen etenee hyvää vauhtia ja mieliala on korkealla, mutta talvi on tulossa ja työtä on paljon, joten jos olet miettinyt tänne tulemista, nyt olisi siihen hyvä aika.

Päätimme myös lisätä näkyvyyttämme sosiaalisessa mediassa, toimintaamme voi nyt seurata instagramissa ja twitterissä nimellä stopfennovoima.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Uusia ratsioita Barcelonassa ja Manresassa

[caradura.noblogs.org]

Kello kuudesta alkaen tänä aamuna (28.10.) Mossos d’Esquadran Brigada Movilin poliisit ovat ratsanneet tiloja Barcelonassa ja Manresassa (Katalonia). Ratsioita ja kiinniottoja on nähty ainakin Santsin kaupunginosassa, jossa ratsattiin anarkistien “Ateneu Llibertari de Sants” tila, sekä Graciassa, Clotissa (sosiaalikeskus “La Revoltosa”) ja Sant Andreussa. Poliisi sanoo ratsoiden liittyvän “Operaatio Pandoraan”, joka alkoi 16. joulukuuta 2014, jolloin 11 anarkistia pidätettiin ja myöhemmin laskettiin ehdonalaiseen vapauteen odottamaan oikeudenkäyntiä. Tällä hetkellä poliisi on vahvistanut pidättäneensä yhdeksän ihmistä ja sanoo etsineensä “dokumentteja liittyen anarkistiseen terrorismiin” ja syyttää pidätettyjä GAC (Grupos Anarquistas Coordinados) ryhmän jäsenyydestä. Yksi pidätetyistä on asianajaja. Poliisi on myös hyökännyt noin 30 ihmisen kimppuun Santsissa, jotka ovat olleet paikalla osoittamassa solidaarisuuttaan pidätetyille.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Kuvakertomus: Rasistit voivat osoittaa mieltään vain kaksinkertaisen poliisimuurin takana

[Toimittaja testaa]

Helsingin Narinkkatorilla järjestettiin lauantaina 24. lokakuuta kaksi yhtäaikaista mielenosoitusta: rasistinen Rajat kiinni ja rasismia vastustava Sanotaan ei rasismille. Edellisen mielenosoituksen oli järjestäjien mukaan tarkoitus vastustaa ”hullua avointen rajojen politiikkaa”. Antirasistisella mielenosoituksella oli hieman pidempi yhteiskunta-analyysi:

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Äärikansallismielisyys roihuaa Helsingin rasistisissa mielenosoituksissa

[Varisverkosto.net]

Helsingissä on järjestetty viimeisen kuukauden aikana kolme umpirasistista ja äärikansallismielistä kokoontumista. Yksinomaan rasismin vastustaminen ei riitä. Ollakseen tehokasta antirasismin ja antifasismin pitää vastustaa myös hallituksen oikeistolaista luokkapolitiikkaa.

Rasistiaktivistit puolustavaat länsimaista demokratiaa ja sananvapautta natsisaksan SS-Totenkopf – tunnuksien kanssa

Mielenosoitusten sarja alkoi, kun lauantaina 19.9. järjestettiin Mielenosoitus monikulttuurista painajaista ja poliittista väkivaltaa vastaan -niminen tapahtuma. Mielenosoituksen yksi pääjärjestäjistä oli Susanna Kaukinen, joka on sittemin selkeän rasistisilla rotuteorioillaan saanut jopa törkyjulkaisu MV-lehden lopettamaan kirjoitustensa julkaisun. Tapahtuman virallinen järjestähätaho oli Operaatio Valkoinen Karhu, joka on Kaukisen blogissa julkaistun tiedonannon mukaan uudelleen perustettu äärioikeistolainen Lapuan liike.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Espanja: Monican ja Franciscon oikeudenkäynti alkaa

Juan Caradura

On kulunut lähes kaksi vuotta siitä kun Espanjan terrorismin vastaiset poliisijoukot pidättivät viisi anarkistia El Carmelin kaupunginosassa, Barcelonassa. Kaksi Chilen kansalaista, Monica Caballero Sepulveda sekä Francisco Solar Dominguez, ovat olleet pidätettyinä ennaltaehkäisevässä vankeudessa kyseisestä päivästä lähtien. Päivä oli marraskuun 13. 2013. Nyt tovereille on viimein määrätty oikeuskäsittely, mutta se ei tarkoita että mikään tulee välttämättä muuttumaan. Etenkin väitettyjä baskiterroristeja varten muokattu terrorismin vastainen lainsäädäntö Espanjassa sallii ennaltaehkäisevän vankeuden jatkamisen jopa kahdella vuodella.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Väärinajattelijan paluu!

VA7

Anarkistinen aikakauslehti Väärinajattelija palaa parin vuoden hiljaiselon jälkeen radikaalin yhteiskunnallisen muutoksen mahdollisuuksien äärelle. Uusi numero ilmestyy Helsingin Varjokirjamessuilla 24.-25.10.2015.

Lehden seitsemäs numero avaa vallan käsitteeseen liittyviä solmuja. Kahdessa käännöstekstissä jaotellaan vallan lajeja sekä kysytään, mitä valta on ja miten se toimii. Michel Foucault'n ajatuksia vallasta, tiedosta ja subjektiudesta peilataan vastarinnan ja toisin toimimisen mahdollisuuksiin. Simone Weilin klassisessa tulkinnassa Iliaasta väkivalta näyttäytyy esineellistävänä vallan muotona. Helsingissä toimineelle anarkismin tutkimustyöryhmälle 1970 kirjoitettu keskustelupaperi ”Julkisista valtarakenteista irtautumisen koodi” esittää perusteet anarkia-tilan valitsemiselle ja valottaa samalla osaltaan, miten vallasta on puhuttu suomalaisen anarkismin kentällä.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Fennovoiman työmaa blokattu

Fennovoiman vastaiselle taistelulle ei näy loppua!

Tänään klo 9.50: Fennovoima sai jälleen kapuloita rattaisiinsa. Työmaalle johtavalla yhdystiellä blokattiin liikenne reiluksi puoleksitoista tunniksi lukittautumalla yhteen kuorma-autoon ja kiipeämällä kahden muun päälle. Kello 11:20 Poliisi kiinniotti kolme ydinvoimalahanketta häirinnyttä henkilöä.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Toimintaa taas Pyhäjoella

Tänään klo 9.50: Fennovoiman työmaalle johtavalla yhdystiellä blokkaus käynnissä. Yksi henkilö lukittautunut kuorma-autoon kiinni ja ainakin osa työmaalle johtavasta liikenteestä seisoo. Lisää tietoa ja kuvia tulossa. Mahdollista seurata tapahtumia myös twitterissä.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Uutiset (Atom)'

Rasisminvastaista toimintaa Helsingissä

Viime aikoina olemme joutuneet katselemaan riittämiin rasistista propagandaa kotikulmilla kävellessämme: sitä on roskisten kyljissä, lampputolpissa ja jopa päiväkotien ja koulujen lähettyvillä. Olemme kyllästyneet tähän.

Poistimme alueelta rasistien propagandan ja liisteröimme tilalle kymmeniä antifasistisia ja antirasistisia julisteita. Kehotamme kaikkia muita toimimaan samoin, liisteriä on helppo valmistaa ja valmiita julisteita löytyy tulostettavaksi mielin määrin netin syövereistä.

Ensimmäinen | Edellinen | 1 2 3 4 | Seuraava | Viimeinen

Yleistä sivuista

Takku on tee-se-itse mediaprojekti, joka sanojen voimalla haluaa rohkaista meitä tavallisia ihmisiä välittömään, puolue-, ammattiliitto- ja järjestötoiminnasta riippumattomaan kapinaan (itse)tuhoisaa (epä)todellisuutta vastaan... Lue lisää

Miten osallistua

Takun toiminta perustuu käyttäjien lähettämään sisältöön. Kuka tahansa voi osallistua sisällön tuottamiseen ilman käyttäjäksi rekisteröitymistä... Lue lisää

Miete

We're all going to die, all of us, what a circus! That alone should make us love each other but it doesn't. We are terrorized and flattened by trivialities, we are eaten up by nothing.
Charles Bukowski

Käyttäjätiedot

Rekisteröidy uutena käyttäjänä
Unohtuiko salasana?

Mediakeskus

Mediakeskus

banneri_vaaris

Väärinajattelija

banneri_akirjasto

Anarkistinen kirjasto

banneri_fennovoimano

fennovoima.no.com

banneri_eroaarmeijasta

Eroa-Armeijasta.fi

banneri_rojava

Rojavan puolesta

banneri_jkldiy

JKL DIY

banneri_vapaasyndikaatti

vapaasyndikaatti.info

banneri_yleislakko

yleislakko.org

banneri_toimitus

Toimitus

banneri_meemit

Anarkistimeemit

banneri_liittox

liitto X

banneri_varis

Varis-verkosto

banneri_kaninkolo

Mustan kanin kolo

banneri_caradura

Caradura's Lounge

banneri_antivaalit

antivaalit.info

banneri_tyrni

Tyrnikirjasto

banneri_hirvitalo

Hirvitalo

banneri_hyokyaalto

Hyökyaalto

banneri_vapaa

VAPAA

banneri_wikikko

Wikikko.info

banneri_oulutopia

OulUtopia

AMR Hki

AMR Hki

banneri_squathki

Squat HKI

banneri_aryhma

A-ryhmä

banneri_kirjakahvila

Turun Kirjakahvila

banneri_alusta

Alusta

banneri_kapis

Kapinatyöläinen

banneri_ilonpilaaja

ilonpilaaja

banneri_pif

Punk In Finlandnet

banneri_lehtilehti

LEHTI

banneri_fifi

fifi.voima.fi

banneri_akl

Aseistakieltäytyjäliitto

banneri_tasajako

Tasajako

banneri_vallankumouksen

Vallankumouksen hedelmiä

banneri_oikeuttae

Oikeutta eläimille

banneri_stoptalvivaara

Stop Talvivaara

banneri_vastavirta

Vastavirta

banneri_vappu_15

Vallaton vappurieha 2015