"Government is an association of men who do violence to the rest of us."
Leo Tolstoy
Takku Facebookissa Takun tarjoamat verkkosyötteet (feedit)
Luo tunnus! | Kirjaudu 27.11.2015 @ 17:21
Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Toimintakutsut (Ato'

Koulutusleikkausten vastainen mielenilmaus

[Koulutuslakko]

In English here.

Koulutusleikkausten vastainen mielenilmaus 1.12.2015 klo 12

Tiistaina 1.12.2015 kutsumme opiskelijoita ja henkilökuntaa koulutusjärjestelmän eri asteilla osoittamaan mieltään koko maassa vastustaakseen hallituksen suunnittelemia koulutukseen, tutkimukseen ja tieteeseen kohdistuvia leikkauksia.

Mielenilmauksen osanottajat kokoontuvat työ- ja opiskelupaikkojensa ulkopuolella ympäri maata klo 12:00, ja siirtyvät mielenosoituksiin erikseen sovittuihin kohteisiin joissa mielenilmaus alkaa 13:00. Helsingissä tämä kohde on Senaatintori, muiden kaupunkien kokoontumispaikat ilmoitetaan myöhemmin.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Toimintakutsut (Ato'

Ilmastokisat – maailman suurin tottelemattomuus-toimintaseikkailupeli

On joulukuu 2015. YK:n ilmastokokous on juuri käynnistymässä Pariisissa. ”Verkosto” (The Mesh) on tiivistymässä: poliitikot, energiayhtiöt, teollisuuslobbarit ja kaiken maailman puoskarit ja viherpesijät ovat kokoontuneet ratkomaan ilmasto-ongelmaa. Tai niin he väittävät. Mutta eivät he meitä vakuuta.

Myös me olemme liikkeessä, rohkein sydämin ja ennalta-arvaamaton hässäkkä mielessä, valmiina laittamaan kapuloita rattaisiin sekä kadulla että verkossa. Vastassa on ahnaat oman voiton pyytäjät ja pelissä elämä.

The Climate Games -ilmastokisoissa toimintaseikkailu kohtaa tosimaailman mahdollisuudet. Reaaliaikaiseen peliin voi osallistua niin Pariisissa kuin muuallakin: koko maailma on muutettavissa suunnattomaksi suoran toiminnan pelikentäksi. Meillä on kaikki, mitä pelaamiseen tarvitaan – vain aika on käymässä vähiin.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Toimintakutsut (Ato'

Reclaim The Cape -toimintaviikko Pyhäjoella (22.4 – 1.5.2016)

Huhtikuun lopussa 2016 tulee kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun Fennovoima aloitti uuden ydinvoimala-alueen valmistelutyöt Hanhikivenniemellä Pohjois-Suomessa. Samaan aikaan juhlii Fennovoiman vastainen protestileiri yksivuotispäiviään. Leiri onnistui pysymään työmaa-alueen sisäpuolella yli viisi kuukautta ja onnistui todella viivästyttämään rakennustöitä. Alueella oli kesän aikana kymmeniä blokkauksia ja lehdet kirjoittivat lukuisista sabotaaseista. Syyskuussa tapahtuneen, kahdeksan päivää kestäneen häädön jälkeen leiri siirtyi työmaa-alueen ulkopuolelle jatkamaan toimintaansa paikallisten tukijoiden vahvalla avustuksella. Blokkaukset ja muu toiminta ydinvoimaa vastaan ei loppunut missään vaiheessa.

Huhtikuun lopulla aiomme palata joukolla työmaalle. Tarkoituksena lamauttaa työmaa kokonaan, pitkäksi aikaa. Tarpeeksi suurella joukolla voimme ottaa alue haltuumme ja pysyä alueella. Haluamme vallata alueen takaisin, mutta myös täyttää koko lähiseudun Fennovoiman, ydinvoiman, ympäristön tuhoamisen ja kapitalismin vastaisella toiminnalla, taktiikoiden monimuotoisuutta kunnioittaen.

Tule mukaan tekemään tämä mahdolliseksi, tule jakamaan taitosi työpajassa tai oppimaan kokeneemmilta, viettämään mahtava kesän aloitus lukuisten tovereiden kanssa juuri heräämässä olevan luonnon keskelle.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Toimintakutsut (Ato'

Kansainvälinen toimintakutsu COP21-ilmastokokousta vastaan

Tulemme taistelemaan 11. marraskuuta - 12. joulukuuta välisenä aikana COP21-ilmastokokousta vastaan. 195:n eri maan hallituksen edustajat ja lukuisat yritysjohtajat kokoontuvat päättämään toimista, joilla vähennettäisiin kasvihuonepäästöjä.

Todellisuudessa he keskustelevat ainoastaan siitä mikä olisi kohtuullinen taso ilmakehän saastuttamiselle. Uudet CO2-rajoitukset ovat ainostaan keino rikkaille maille oikeuttaa aiheuttamansa saasteet. Emme tule olemaan rauhanomaisia niitä tahoja kohtaan, jotka ovat vastuussa ilmaston lämpenemisestä ja eläinten ja luonnon tuotteistamisesta! Ainoa keino asian ratkaisemiseksi on lopettaa kapitalismi ja tuottavuuden tavoittelu - ei huippukokous militarisoidulla alueella. Kaikkien ihmisten niin euroopassa, kuin muuallakin maailmassa, jotka eivät voi sietää kuolettavaa järjestelmää tulee kokoontua Pariisissa COP21 vastaan! Kokouksen aikana tullaan järjestämään lukuisia mielenosoituksia ja keskusteluja. Tule mukaan luomaan uudenlaisia elämäntapoja jotka eivät toimi talouden ehdoilla. Majoituksesta ja vastaanotosta tullaan huolehtimaan.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Toimintakutsut (Ato'

Maailmanlaajuinen Kobane-päivä - Varainkeruu Kobanen koulua varten

[Rojavan puolesta]

Koulu on pitkän aikavälin ratkaisu

300 000 ihmistä joutui pakolaisiksi ISISin hyökättyä Kobanên kaupunkiin Kurdistanissa syksyllä 2014. YPG:n ja YPJ:n puolustuksen ansiosta tuhannet ihmiset ovat nyt päättäneet palata koteihinsa. Tästä on syntynyt tarve kaupungin jälleenrakentamiseen. Rojavakomiteat ovat muun muassa keränneet ja lähettäneet tonneittain vaatteita aluelle, sekä rakentaneet musiikkistudion ja palkanneet ja varustaneet ihmisiä kuntouttamaan taistelussa haavottuneita sotilaita. Tällä hetkellä tarve rakentaa kouluja on suuri, jotta ihmiset eivät kokisi painetta jättää kotinsa lasten tulevaisuuden turvaamiseksi.

Tarvitsemme sinun apuasi kerätäksemme varoja uusien koulujen rakentamiseen. Koulujen, jotka eivät kanna vanhan hallinnon sorron merkkejä tai ISIS:n luotien jättämiä reikiä. Tulkoon tästä koulusta vapauden keidas niille, jotka ovat kasvaneet sodan ja diktatuurin alaisuudessa.

Osallistu rakennusmateriaalien rahoittamiseen osoitteessa rebuildkobane.org!

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Toimintakutsut (Ato'

Kaikki yhdessä töitä hakemaan!

Fennovoima rekryää väkeä eri hommiin. Kukaan täysjärkinenhän ei näitä huolisi, mutta tämän hetkisessä kilpailuyhteiskunnassa joku ahne paska voi löytyäkkin.

Vapaat paikat ja hakuohjeet fennonsivuilla.

http://www.fennovoima.fi/rekry/avoimet-tyopaikat

Eri hommien lisätiedoissa omat puhelin ajat ja numerot eli jos on joku syys miksei pääsee tekemään suoraa toimintaa niin nyt on hyvä mahdollisuus pitää ihan vaikka ruokatunnilla hauskaa..

Esim.

Haluatko liittyä joukkoomme? Jätä hakemuksesi ja CV:si viimeistään 18.10.2015. Lisätietoja tehtävästä antaa Psyconilta Anna Virtanen, puh. 020 7101 279 tiistaina 6.10.2015 klo 11-12 ja perjantaina 9.10.2015 klo 12-13 tai alueviestintäpäällikkö Heli Haikola, puh. 020 757 9224 tiistaina 13.10.2015 klo 10-11

[fennovoima.no]

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Toimintakutsut (Ato'

Hanhikivellä nälkälakko

Tiedote 19.9 klo. 19.40 vapaa julkaistavaksi heti

Nälkälakko Hanhikivellä.

Tänään klo. 19.00 Hanhikiven alkuperäisen leirin viimeiseltä aktivistilta loppui ruoka Fennovoiman ja vartionti- liikkeiden (G4S ja Arlia Oy) evättyä tukijoiden pääsy alueelle. Aktivisti ei ole luopumassa mielenosoitus- oikeudestaan vaan aloitti nälkälakon.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Toimintakutsut (Ato'

Portsun valtaus 18.9.2015 klo 13:30

(in english below)

Kutsumme kaikki opiskelijat, yliopistotyöläiset, työttömät, pätkätyöläiset ja muut joita hallituksen kurjistamispolitiikka koskettaa valtaamaan Helsingin yliopiston Porthania 18.9.2015.

Yleiskokouksessa kokoonnumme yhdessä keskustelemaan siitä, millaisen yliopiston haluamme työ- ja opiskeluyhteisöksemme. Tarkoituksena on miettiä käytännön vastarinnan muotoja hallituksen leikkauspolitiikalle ja erityisesti koulutukseen kohdistuville leikkauksille.

Ohjelmassa yleiskokous klo 14 ja myöhemmin live-musiikkia, danceokea ja elokuvanäytöksiä.

Mukaan voit ottaa omat eväät, makuupussin, lautapelejä tai muuta viihdykettä.

Yliopisto on meidän!

Ensimmäinen | Edellinen | 1 2 3 4 | Seuraava | Viimeinen

Yleistä sivuista

Takku on tee-se-itse mediaprojekti, joka sanojen voimalla haluaa rohkaista meitä tavallisia ihmisiä välittömään, puolue-, ammattiliitto- ja järjestötoiminnasta riippumattomaan kapinaan (itse)tuhoisaa (epä)todellisuutta vastaan... Lue lisää

Miten osallistua

Takun toiminta perustuu käyttäjien lähettämään sisältöön. Kuka tahansa voi osallistua sisällön tuottamiseen ilman käyttäjäksi rekisteröitymistä... Lue lisää

Miete

Democracy is Two Wolves and a Lamb Voting on What to Have for Lunch. Liberty is a Well-Armed Lamb Contesting the Vote.
Benjamin Franklin
tunnetun lainauksen alkuperäinen versio 

Käyttäjätiedot

Rekisteröidy uutena käyttäjänä
Unohtuiko salasana?

Mediakeskus

Mediakeskus

banneri_vaaris

Väärinajattelija

banneri_akirjasto

Anarkistinen kirjasto

banneri_fennovoimano

fennovoima.no.com

banneri_eroaarmeijasta

Eroa-Armeijasta.fi

banneri_rojava

Rojavan puolesta

banneri_jkldiy

JKL DIY

banneri_vapaasyndikaatti

vapaasyndikaatti.info

banneri_yleislakko

yleislakko.org

banneri_toimitus

Toimitus

banneri_meemit

Anarkistimeemit

banneri_liittox

liitto X

banneri_varis

Varis-verkosto

banneri_kaninkolo

Mustan kanin kolo

banneri_caradura

Caradura's Lounge

banneri_antivaalit

antivaalit.info

banneri_tyrni

Tyrnikirjasto

banneri_hirvitalo

Hirvitalo

banneri_hyokyaalto

Hyökyaalto

banneri_vapaa

VAPAA

banneri_wikikko

Wikikko.info

banneri_oulutopia

OulUtopia

AMR Hki

AMR Hki

banneri_squathki

Squat HKI

banneri_aryhma

A-ryhmä

banneri_kirjakahvila

Turun Kirjakahvila

banneri_alusta

Alusta

banneri_kapis

Kapinatyöläinen

banneri_ilonpilaaja

ilonpilaaja

banneri_pif

Punk In Finlandnet

banneri_lehtilehti

LEHTI

banneri_fifi

fifi.voima.fi

banneri_akl

Aseistakieltäytyjäliitto

banneri_tasajako

Tasajako

banneri_vallankumouksen

Vallankumouksen hedelmiä

banneri_oikeuttae

Oikeutta eläimille

banneri_stoptalvivaara

Stop Talvivaara

banneri_vastavirta

Vastavirta

banneri_vappu_15

Vallaton vappurieha 2015