"The world has lost one of those women it requires. Mexico has lost one of the combative women it needs and we, we have lost a piece of our heart."
Subcomandante Marcos
Takku Facebookissa Takun tarjoamat verkkosyötteet (feedit)
Luo tunnus! | Kirjaudu 28.11.2015 @ 22:06
Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Pohdinnat (Atom)'

Kansamme kriminalisointi - PKK:n kieltämisen yhteiskunnalliset vaikutukset

Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n luokitteleminen terroristijärjestöksi länsimaiden toimesta kriminalisoi kurdit. Toisaalta, länsimaiden tekopyhyys on myös synnyttänyt tiedostavan, jatkuvasti liikkeessä olevan aktivistiyhteisön.

Viime vuonna, kun läntiset mediat olivat hämmentyneitä ”PKK:n terroristeista” taistelemassa ”Islamilaisen valtion terroristeja” vastaan, väsynyt hymy nousi tavallisten kurdien kasvoille, paitsi että heitä sorretaan kotona, heidät stigmatisoidaan ja kriminalisoidaan samanaikaisesti joka puolella Eurooppaa.

Terroristi-nimike usein demonisoi toisen osapuolen, tehden samalla toisen immuuniksi kritiikille. Tämä pitää etenkin paikkansa Turkin ja PKK:n välisessä konfliktissa, jossa ovat vastaakkain toiseksi suurin Nato-armeija ja aseistettu kansallinen vapautusliike. Mutta tässä tapauksessa terroristi-nimike kriminalisoi myös kokonaisen yhteisön tavallisia ihmisiä, kieltämällä heiltä heidän perusoikeuksiaan.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Pohdinnat (Atom)'

Mikä ihmeen 612-soihtukulkue?

[Vapaus pelissä]

Helsingissä järjestettiin vajaa vuosi sitten 6.12.2014 ensimmäistä kertaa äärikansallismielinen 612-soihtumarssi. Töölöntorilla kokoontunut mielenosoitus marssi soihtukulkueena Hietaniemen haustausmaalle. Tapahtuman virallinen järjestäjä oli naisvihaaja Timo Hännikäisen johtama 612-yhdistys, mutta tapahtuman taustavoimiin kuului suurin osa Suomen äärioikeistoa aina kansallissosialistisesta Suomen vastarintaliikkeestä (SVL) uusfasistiseen Suomen sisuun. 612-soihtukulkue yritetään järjestää tänä vuonna uudestaan, ja sen nettisivuille on jo ilmestynyt kiihkokansallismielisyyttä tihkuva tapahtumakutsu.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Pohdinnat (Atom)'

Te soditte, me kuolemme. Katkelmia iskusta Pariisiin

[Kumu.info]

He olivat meille rakkaita: he, jotka kuolivat viime yönä.

Ravintolan terassilla, baarissa, kadulla, konserttisalissa.

Rakkaitamme.

He kuolivat, koska surmaajat päättivät hyökätä Pariisin sydämeen ja ampua kohti väkijoukkoa tappaakseen mahdollisimman monta.

Klo 11.30: “Olemme sodassa”, Sarkozy sanoo.

Kerrankin olen samaa mieltä hänen kanssaan: he ovat sodassa.

Te olette sodassa, herra Sarkozy, Hollande, el Valls, Cameron, Netanyahu, Obama. Te olette sodassa yhdessä poliittisten liittolaistenne kanssa, yhdessä suuryhtiö-ystävienne kanssa.

Ja keskelle sotaa olette viskanneet meidätkin, kysymättä meiltä lupaa.

Afganistan, Irak, Libya, Mali, Syyria… Aina meitä ei ollut tarpeeksi vastustamaan.

Emme ole onnistuneet vakuuttamaan, että nämä sotaretket tuovat ainoastaan epävakautta, väkivaltaa ja tragedioita. Niin siellä, kuin täällä.

Sota ei alkanut viime yönä. Se ei alkanut myöskään tammikuussa, Charlie Hebdon ja Hyper Cacherin myötä. Kaikki tämä alkoi paljon aiemmin.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Pohdinnat (Atom)'

Demokratian mahdottomuus parlamentarismissa

Tämä on suppea ja pintapuolinen kirjoitus demokratiasta parlamentaristisessa järjestelmässä. En niinkään keskity kritisoimaan valtarakenteita sinäänsä, vaikka sekin voidaan nähdä myös yhtenä kirjoitusta motivoivana tekijänä. Tarkoitukseni on enemmänkin keskittyä yhden partikulaarisen valtarakennelman muodon, parlamentarismin, kyvyttömyyteen tarjota ihmisille todellista demokratiaa. Tällainen yksittäisen valtarakennelman kritisoiminen saattaa tuntua joistakin turhalta tai keskeisen ongelman sivuuttamiselta, mutta näen sillä silti arvoa; lähinnä siitä syystä, että demokratiaa käytetään pääasiallisena perusteena ja oikeutuksena parlamentarismille.
Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Pohdinnat (Atom)'

Isis toistaa maailmanhistoriaa

[Antti Rautiainen]

Syyrian vuoden 2011 kapinan tapahtumat muistuttavat 1930-luvun Espanjaa, jos vaihtaa al-Assadin hallinnon tilalle Francon falangin, Syyrian kapinallisten tilalle Espanjan tasavallan, islamistit bolševikkien tilalle ja Syyrian ruohonjuuritason paikallisneuvostot anarkistien tilalle.

Konfliktien alut erosivat toisistaan, koska tasavalta oli Espanjan laillinen hallitus jota vastaan falangistit nousivat kapinaan. Franco kuitenkin vakiinnutti pian valtansa osassa Espanjaa, ja tästä eteenpäin historian kulku Espanjassa ja Syyriassa alkaa muistuttaa toisiaan.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Pohdinnat (Atom)'

Itsenäisyyspäivän mielenosoituksista 2015

[Punamusta blogi]

HUOM: Tiedän, että täällä Takussa teitä ei tarvitse vakuutella rasismin vastustamisen tärkeydestä, mutta pyrin kirjoittamaan "tavalliselle" ihmiselle kelpaavia perusteluita, ja toivon tämän saavan mahdollisimman paljon näkyvyyttä, jotta itsenäisyyspäivänä saataisiin mahdollisimman paljon erilaisia ihmisiä mukaan.

En tiedä, monetko teistä ovat jo tapahtumasta kuulleet, mutta jo perinteeksi muodostuneiden kuokkavierasjuhlien (tai miksikä näitä minäkin vuonna on päätettykään kutsua) sijasta tänä vuonna mieltä osoitetaan hieman toisenlaisissa merkeissä.

Laaja “maahanmuuttokriittisten” (lue: rasististen) mielenosoitusten, ja näiden vastamielenosoitusten sarja nimittäin saa jatkoa itsenäisyyspäivänä, kun viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty 612-soihtukulkue tulee marssimaan uudelleen. Viime vuonna kulkue sai liikkua ilman merkittävää vastustusta, mutta tänä vuonna tilanne on toinen. Hauskasti Angry Birds -teemalla mainostettu Vapaus pelissä -mielenosoitus nimittäin pyrkii estämään 612-kulkueen marssin. Kun pikaisesti vilkaistaan 612-soihtukulkueen näennäisen puhtoista julkisuuskuvaa, voidaan kysyä, onko tämän vastustaminen tarpeellista. Vastaus löytyy kuitenkin jo pienellä tarkastelulla.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Pohdinnat (Atom)'

Perussuomalainen Ideologia

Perussuomalainen puolue rastinen ja fasistinen kansanliike. Puolueen jäsenet ja kannattajat ovat lähes kaikki ahdasmielisiä, vihamielisiä, riidanhaluisia, ääri isänmaallisia, kiihko uskovaisia sekä täysin sivistymättömiä ihmisiä.

Miten tämä ilmenee, esimerkiksi puolueen lehdessä, Suomen Uutiset ei puhuta juuri muusta kuin maahanmuutosta hyvin negatiiviseen sävyyn. Kommentit joita puolueen kannattajat kirjoittavat ovat ala-arvoista luettavaa, sekä ihmisarvoa loukkaavaa. Esimerkkinä tästä Suomen Uutiset kirjoitti yksin maahan saapuneista pakolaislapsista ja kuinka heistä tulee yhteiskunnalle huomattavia rahallisia menoja. Lukijoiden kommentit noin 80 kpl olivat ja ovat aivan järkyttävää luettavaa, rasismi todella kukkii ja vihapuheet räisky näissä kommenteissa. Törkeyttä lisää se, että nyt kirjoiteltiin sotaa yksin pakoon lähteneistä Lapsista.

Vihapuheiden ja törkeyden kohteiksi on tietenkin joutunut täysi-ikäiset turvapaikan hakijat. Heitä kutsutaan muun muassa raiskareiksi ja vaaditaan vastaanottokeskusten läheisyyteen kylttejä raiskausvaara.( Samoin voisi vaatia samaisen kyltin Perussuomalaisten puoluetoimiston oveen, koska työmies Putkonen on raiskauksesta tuomittu seksuaalirikollinen (lähde Wikipedia)). Puolustellaan myös Ruotsin koulusurmaajaa jne. Kommentoijien nimimerkkejä ovat esimerkiksi Aito Rasisti, MV, Himmler jne.

Puolueen tarkoituksena on ilmiselvästi saada kantasuomalainen väestö joita hallituksen leikkaukset koskee vihaamaan turvapaikan hakijoita, sekä osoittamaan, että leikkaukset johtuvat turvapaikan hakijoista. Todellisuudessahan perussuomalaiset hyväksyivät jo keväällä leikkaukset hallitusneuvotteluissa ennen kuin turvapaikan hakijoita alkoi saapumaan Suomeen.
Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Pohdinnat (Atom)'

Aina, itsessään ja oletusarvoisesti – osa 1.

[Ilon Militantti]

Jos YK:n "rotusyrjintä"-määritelmä laajennetaan rasismin määritelmäksi, on rasismilla silloin kaksi kriteeriä.

1) Sen täytyy pohjata "rotuun, ihonväriin, syntyperään, kansalaisuuteen tai etnisyyteen".

2) Sen täytyy aiheuttaa "erottelua, poissulkemista tai sellaista etuoikeutta, jonka tarkoituksena tai seurauksena on yhdenvertaisuuden tasapuolisen tunnustamisen, nauttimisen tai harjoittamisen mitätöiminen tai rajoittaminen poliittisella, taloudellisella, sosiaalisella, sivistyksellisellä tai jollakin muulla elämän alalla".

[Huom. Pidän YK:n määritelmää rotusyrjinnästä essentialistisena ja puutteellisena, mutta edetään tällä erää sillä, koska tämä lienee yleisesti tunnetuin määritelmä myös rasismille.]

Edelliseen perustuen maahanmuuttokriittisyys voi olla rasismia monesta syystä, riippuen siitä minkälaisin asentein sitä harjoitetaan – esimerkkeihin on tarpeetonta mennä. Rasismia se on kuitenkin aina, itsessään ja oletusarvoisesti yhdellä tietyllä yleisellä tavalla. Tämä sisältyy sanaan 'maahanmuuttokritiikki' ja koskee kaikkia maahanmuuttajiin kohdistuvia negatiivisia asenteita – myös sellaisia joita ei kutsuta maahanmuuttokritiikiksi.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Pohdinnat (Atom)'

Fennovoima-kritiikin kolme tasoa

[parempaa virtaa!]

Kuva: synkeä työmaa

Fennovoiman ydinvoimalahanke Pyhäjoen Hanhikivenniemellä on vuosien mittaan paisunut kertakaikkiaan epäuskottavaksi farssiksi. Viimeistään yhtiön omistuspohjan kotimaisuusastetta selvitettäessä kesällä 2015 tuli suurelle yleisöllekin selväksi, ettei kokonaisuus ole kenelläkään kunnolla hallussa, vaan niin Fennovoima, Rosatom kuin Suomen hallituskin sekoilevat minkä ehtivät. Valitettavasti tälle on kovin vaikea nauraa, sillä hanke on mitä todellisin, ja Hanhikivenniemen todellisuus synkeä.

Voimala ei kuitenkaan ole vielä pystyssä, ja pitkälle päässeitä ydinvoimahankkeita on maailmassa pysäytetty ennenkin. Fennovoima-kritiikki ei siis töiden etenemisestä huolimatta ole menettänyt ajankohtaisuuttaan. Hanketta voi – ja tuleekin – arvostella ja vastustaa monenlaisin argumentein. Tässä artikkelissa tyypittelen näitä argumentteja kolmelle tasolle: ensimmäiset liittyvät hankkeeseen itseensä, toiset ydinvoimaan energiantuotantomuotona yleensä ja kolmannet ydinvoiman taustalla vaikuttavaan yhteiskunnalliseen visioon.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Pohdinnat (Atom)'

Kaikki joukolla rasistipropagandaa vastaan!

Isaac: Has anybody read that nazis are going to marchin New Jersey. We should go down there, get some guys together, get baseball bats and really explain things to them.

Man: There was this devastating satirical piece on that on the op-ed page of the Times. It is devastating.

Isaac: Well, a satirical piece in the Times is one thing, but baseball bats really gets right to the point.

Woman: Oh, but really biting satire is always better than physical force.

Isaac: No, physical force is always better with nazis. Cos it's hard to satirize a guy with shiny boots.

- Woody Allen

***

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Pohdinnat (Atom)'

Kolme tapaa kaataa hallitus

Sleepy Sleepers lauloi aikoinaan, että on vain kaksi tapaa harrastaa seksiä. Sipilän hallituksen kaatamiseen on enemmän tapoja, nimittäin kolme.


1. Hallituspuolue tai useampi niistä ajautuu sisäiseen kriisiin. Perussuomalaiset hajoavat, keskusta horjuu. Ristiriidoista syntyvä hallituskriisi voi hajottaa hallituksen, jos esimerkiksi perussuomalaiset päättävät lähteä hallituksesta ja oppositio tekee välikysymyksen, jonka hallitus häviää. Välikysymyksellä on tosin kaadettu Suomen historiassa vain neljä hallitusta, joista viimeisin 1958.

Hallituksella on eduskunnassa 123 äänestävää paikkaa. Muutaman perussuomalaisen eroaminen ei hallitusta vielä kaada ainakaan parlamentaarisilla mekanismeilla. Perussuomalaisissa kuitenkin kuohuu laajasti, ja Soinia vaaditaan eroamaan leikkurihallituksesta Hommaforumia myöten.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Pohdinnat (Atom)'

Vapauden epistemologia: haastattelu kurdivallankumouksellisen kanssa

Kirjoittanut: Eleanor Finley, Institute for Social Ecology

Viimeisen vuoden aikana pieni syyrialainen Kobanen kaupunki ja sen sukupuolirooleista vapautettu, valtioton vallankumous, herätti vasemmistolaisten mielenkiinnon ympäri maailmaa. Seuraava haastattelu tehtiin yhdessä Sherhad Naaiman kanssa, nuoren vallankumouksellisen kanssa Kobanesta joka opiskelee Öcalanin ideoita. Se tarjoaa nopean katsauksen hänen kokemuksiinsa ja Rojavan vallankumoukseen, Sosiaaliseen ekologiaan ja Turkin hiljattaiseen kurdiliikkeen pettämiseen.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Pohdinnat (Atom)'

Unohda YK! Tapaa Kurdistanin itsehallinnolliset pakolaiset

PKK:n tukemilla pakolaisleireillä Kurdistanissa, ihmiset ovat hylänneet uhrimentaliteetin ja ottaneet omat elämänsä haltuun sekä luoneet oman autonomisen järjestelmänsä.

Ilman lankeamista epäinhimilliseen, brutaaliin väittelyyn, joka hallitsee niin sanottua "pakolaiskriisiä", tehdään katsaus erilaiseen pakolaistarinaan. Tarinaan autonomiasta, toiminnasta, itsemääräämisestä ja voimautumisesta. Kolme pakolaisleiriä Kurdistanissa tarjoavat vaihtoehdon status quolle.

Matkamme alkaa Makhmourista, 40 minuutin matkan päässä Irakin kurdien pääkaupungista Erbilistä. Jopa tänään, tämän pakolaisleirin asukaaat kutsuvat sitä "ihmeeksi". Se perustettiin 1990-luvulla sen jälkeen kun Turkin armeija tuhosi kurdikyliä, ajaen 100 000 ihmistä kodeistaan, jotka pakenivat teurastusta ja pakkoassimilaatiota. Kaukana USA:lle hurraavasta Erbilin järjestelmästä, jota koristavat mainostaulut turkkilaisilta yrityksiltä, voit tuntea täysin erilaisen ilmapiirin astuessasi Makhmourin leirille, jota vartioivat PKK:n taistelijat: yhteisöllisen elämän.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Pohdinnat (Atom)'

Pakolaiset, hallitus ja media. Aika järjestäytyä!

[Varisverkosto]

Viimeisten viikkojen aikana Suomessa on nähty lukuisia rasistisia ja fasistisia mielenosoituksia pakolaisia vastaan. Samaan aikaan rasististen mielenosoitusten kanssa eri puolilla Suomea on kohdistettu fyysisiä hyökkäyksiä Punaisen ristin työntekijöitä, pakolaisia, vaihto-opiskelijoita ja tulevia pakolaisten majoituskeskuksia vastaan. Internetissä “maahanmuuttokriitikoiden” vastustajat ovat joutuneet kokemaan entistä kovempaa ja härskimpää uhkailua ja kiusantekoa perättömien ilmiantojen ja identiteettivarkauksien muodossa. Perussuomalaisten, hallituksen ja median tulisi ymmärtää roolinsa rasismin ja fasismin normalisoinnissa. Rasismin vastustajien taas on aika järjestäytyä paikallisesti!

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Pohdinnat (Atom)'

Vuoristojoen matkassa on monta mutkaa – Johdatus Rojavan vallankumoukseen

[toimitus.co]

On lähes mahdoton tehtävä kartoittaa kaikkia mutkia ja sivupuroja yhdestä nykymaailman pisimpään jatkuneista vastarintaliikkeistä. Tämä 150-vuotias kamppailu ulottuu Ottomaanien keisarikunnan yltäkylläisyydestä nykypäivän verisiin sisällissotiin Syyriassa ja Irakissa. Neljän vihamielisen ja sortavan kansallisvaltion alueella asuvan 25 miljoonan kurdin historiasta, vastarinnasta ja vapaudenkaipuusta voisi kirjoittaa – ja onkin kirjoitettu – pinoittain kirjoja.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Pohdinnat (Atom)'

Kannattaako lakkouutisia lukea valtamediasta?

[Toimitus.co]

Sipilän hallituksen viikko sitten ilmoittamat pakkokeinot ovat saaneet ammattiyhdistysliikkeen viimein heräämään pitkästä horroksesta. Viime päivien lakkouutisointia seuratessa ei ole voinut välttyä ajattelemasta kannattaako lakkouutisia ylipäätään lukea Helsingin Sanomista tai muusta valtamediasta. Tarjoaako mikään media Suomessa työläisten näkökulmasta myönteistä tai edes puolueetonta tietoa työtaisteluista?

Puolueetonta mediaa tai objektiivista toimittajaa ei ole olemassa. Jokainen toimittaja ja toimitus valikoi puhuuko se käsiteltävästä asiasta enemmän negatiivisella vai positiivisella tavalla. Käytetäänkön eri ryhmistä heidän itsemäärittelynsä mukaista vai ryhmän ulkopuolisen tahon määrittelemää kieltä. Mitä jätetään sanomatta vai nostetaanko asioista esiin, joista muut vaikenevat ja niin edelleen.

Nykyaikaiset joukkotiedotusvälineet tulivat mahdolliseksi ja alkoivat yleistyä vähitellen uuden teknologian myötä. Kirjapainotaidon, lehdistön, radion ja television helpottaessa tiedon levittämistä muuttui myös tieto yhä standardoidummaksi ja valmiimmaksi pureskelluksi. Yhä useammat ihmiset aloittivat päivänsä lukemalla lehteä tai kuuntelemalla radiota, jolloin kaikki lukivat tai kuulivat tismalleen saman viestin. Tiedonsaanti helpottui, mutta muuttui yhä yhdenmukaisemmaksi. 1800-luvun lopulla alettiin kansallisvaltioiden rakentamiseen ja koossa pitämiseen tarvittavaa ideologista liimaa levittämään joukkotiedotusvälineiden lisäksi myös koululaitoksen kautta yhä isommille ihmisjoukoille. Joukkotiedotusvälineet ja koulut mahdollistivat historiallisesti ennennäkemättömän tavan manipuloida tiedonsaantia, jonka perusteella ihmiset muodostavat kuvan ympäröivästä maailmasta.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Pohdinnat (Atom)'

Ydinvoimatulevaisuus, jota ei koskaan tullut: Ydinepäonnen sietämätön yleisyys

Usein ajatellaan, että kaikki, mitä valtio ja suuret yhtiöt kovasti haluavat, myös toteutuu. Siksi on turha pullikoida näiden himoitsemia megaprojekteja vastaan. Ydinvoiman historia todistaa kuitenkin päinvastaista: projektien epäonnistuminen on enemmin sääntö kuin poikkeus. Vastaavasti ydinvoimanvastaisten liikkeiden onnistuminen on tuiki tavallista.

Kalkar Saksassa 80-luvulla ja nyt.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Pohdinnat (Atom)'

Beating a dead horse: Immonen & yleislakko

[Liitto X]

Ettei kukaan koskaan unohtaisi, kansallissosialismin ja fasismin kanssa flirttaileva äärioikeistolainen Olli Immonen sai koko Suomen puhumaan ”taistelusta”, rasismista ja ”ääriliikkeistä” muutamaksi viikoksi. Helsingissä järjestettiin jopa yksi kesän suurimpia mielenosoituksia johon oli kutsuttu myös Suomen Sisun äärioikeistolainen Matias Turkkila puhumaan, mutta skarpimmat toverit buuasivat hänet oikeutetusti lavalta. Kansan syvien rivien reaktio oli kuitenkin taas kerran ”dialogia” kannattava ja sovitteleva, jopa äärimaltillinen.

Stop the press, mutta fasisteilla ei ole sananvapautta.

Milloin olemme saapuneet pisteeseen jossa äärioikeistolaiset äänenpainot (tai toiminta ylipäätään) sallitaan sananvapauden nimissä ”dialogia” edistävinä? Kaikki varmasti osaavat yhdistää pisteet pakolaisten pahoinpitelyiden ja rasistisen, muukalaisvastaisen viestin välillä. Jos luomme tilaa vahvalle kansallisvaltiolle yhtenäiskulttuurineen, annamme tilaa fasismille ja totalitaariselle yhteiskunnalle. Ei ole vapautta ilman kaikkien vapautta. Ei ole tasa-arvoa ilman työläisten itsehallintoa. Työläisten itsehallinto taas ei ole mahdollista ilman rajoja avaavaa politiikkaa.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Pohdinnat (Atom)'

Kuinka järjestäytyä lähiyhteisössä

Lakko? Ulosmarssi koulusta? Mielenosoitus? Yhteinen tempaus asuinalueen parantamiseksi?

Jos havaitset ympärilläsi epäkohdan, ei kannata jäädä odottamaan että joku muu puuttuu siihen. Olipa kyse sitten työpaikallasi tai asuinalueellasi olevasta ongelmasta tai laajemmin yhteiskunnallisista kysymyksistä, kannattaa järjestäytyä ja ryhtyä toimimaan. Ihmisyhteisöissä on voimaa ja parhaat ideat syntyvät yhdessä ideoimalla. Eri ihmisten pöytään tuomat verkostot ovat myös arvokasta pääomaa millaista tahansa lakkoa, protestia tai muutosta suunniteltaessa.

Aloitteen tekeminen ei ole lainkaan niin vaikeaa kuin usein kuvitellaan. Odottelu ei auta, vaan kannattaa ryhtyä itse ajamaan niitä muutoksia, joita haluaa ympärillään nähdä.

 

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Pohdinnat (Atom)'

Mitä jokaisen tulisi vähintäänkin tietää työtaisteluista

Lakosta työtaisteluvälineenä on olemassa paljon myyttejä ja virheellistä tietoa. Lakon ajatellaan olevan paljon hankalampi ja rajoitetumpi työtaistelun metodi, kuin se todellisuudessa onkaan. Pitää paikkansa, että onnistuakseen lakko vaatii paljon suunnittelua ja panostusta, mutta hyvin suunniteltuna ja totetutettuna, se on myös voimallinen ase. Työnantajat pyrkivät mustanmaalaamaan ja estämään lakon käyttöä työtaistelussa siirtämällä huomiota sen laajempiin vaikutuksiin. Lakon saatetaan väittää aiheuttavan vahinkoa ulkopuolisille. Saman aikaisesti ei kuitenkaan käydä minkäänlaista keskustelua siitä minkälaista vahinkoa yritykset tuottavat niin ympäristölle kuin työntekijöille.

Ensimmäinen | Edellinen | 1 2 3 4 | Seuraava | Viimeinen

Yleistä sivuista

Takku on tee-se-itse mediaprojekti, joka sanojen voimalla haluaa rohkaista meitä tavallisia ihmisiä välittömään, puolue-, ammattiliitto- ja järjestötoiminnasta riippumattomaan kapinaan (itse)tuhoisaa (epä)todellisuutta vastaan... Lue lisää

Miten osallistua

Takun toiminta perustuu käyttäjien lähettämään sisältöön. Kuka tahansa voi osallistua sisällön tuottamiseen ilman käyttäjäksi rekisteröitymistä... Lue lisää

Miete

Ne, jotka ryhtyvät väkivaltaan päällimmäisenä tarkoituksenaan propagoida väkivaltaista toimintaa sinänsä, väkivallan ekspertit, eivät koskaan välty leninismiltä, koska he korvaavat proletariaatin (johon he itsekin kuuluvat) väkivallan omalla toiminnallaan; on yhdentekevää, ovatko he järjestäytyneet hierarkiattomasti vai hierarkkisesti. Lopuksi radikaalien (enemmän tai vähemmän virallisten) ryhmien on väistämättä kohdattava kysymys väkivallan sisällöstä: jos tarkoitus on loukata poliisin arvovaltaa, niin riittää että yhteiskunnallisen väkivallan etujoukot aseistautuvat ja kohtaavat poliisin; jos kuitenkin vallankumous tarkoittaa uusien suhteiden luomista vanhat tuhoamalla, niin ainoastaan sosiaalisen kamppailun jatkaminen, sikäli kun se on historiallisesti mahdollista, voi luoda pääoman kukistamiselle otolliset olosuhteet. Väkivaltaiset yhteenotot poliisin kanssa eivät sinänsä ole vallankumouksellisia, kuten ei mikään muukaan toiminta. Jos barrikadien yhteisö pysyttelee sen takana eikä levittäydy ajassa ja paikassa, jos valtaus sulkeutuu rakennukseensa, niin se ei voi olla vallankumouksellinen, riippumatta siitä miten militantti ja radikaali se on. Vallankumous on luokka joka pääoman vastaisessa konfliktissa lakkauttaa itsensä luokkana.
Blaumachen
Yritys paikallistaa kamppailumme voima ja rajat  (2009)

Käyttäjätiedot

Rekisteröidy uutena käyttäjänä
Unohtuiko salasana?

Mediakeskus

Mediakeskus

banneri_vaaris

Väärinajattelija

banneri_akirjasto

Anarkistinen kirjasto

banneri_fennovoimano

fennovoima.no.com

banneri_eroaarmeijasta

Eroa-Armeijasta.fi

banneri_rojava

Rojavan puolesta

banneri_jkldiy

JKL DIY

banneri_vapaasyndikaatti

vapaasyndikaatti.info

banneri_yleislakko

yleislakko.org

banneri_toimitus

Toimitus

banneri_meemit

Anarkistimeemit

banneri_liittox

liitto X

banneri_varis

Varis-verkosto

banneri_kaninkolo

Mustan kanin kolo

banneri_caradura

Caradura's Lounge

banneri_antivaalit

antivaalit.info

banneri_tyrni

Tyrnikirjasto

banneri_hirvitalo

Hirvitalo

banneri_hyokyaalto

Hyökyaalto

banneri_vapaa

VAPAA

banneri_wikikko

Wikikko.info

banneri_oulutopia

OulUtopia

AMR Hki

AMR Hki

banneri_squathki

Squat HKI

banneri_aryhma

A-ryhmä

banneri_kirjakahvila

Turun Kirjakahvila

banneri_alusta

Alusta

banneri_kapis

Kapinatyöläinen

banneri_ilonpilaaja

ilonpilaaja

banneri_pif

Punk In Finlandnet

banneri_lehtilehti

LEHTI

banneri_fifi

fifi.voima.fi

banneri_akl

Aseistakieltäytyjäliitto

banneri_tasajako

Tasajako

banneri_vallankumouksen

Vallankumouksen hedelmiä

banneri_oikeuttae

Oikeutta eläimille

banneri_stoptalvivaara

Stop Talvivaara

banneri_vastavirta

Vastavirta

banneri_vappu_15

Vallaton vappurieha 2015