"I die, as I have lived, a free spirit, an Anarchist, owing no allegiance to rulers, heavenly or earthly."
Voltaire de Cleyre
Takku Facebookissa Takun tarjoamat verkkosyötteet (feedit)
Luo tunnus! | Kirjaudu 30.07.2015 @ 09:06
Lähetä artikkeli sähköpostina Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Turkki käyttää Natoa Islamilaisen valtion pelastamiseksi

[Antti Rautiainen]

Turkki on vedonnut Naton jäsenmaihin turvallisuuskonsultaation aloittamiseksi puolustusliiton neljännen artiklan nojalla. Syynä on tilanne Pohjois-Syyriassa, joka vaarantaa Turkin turvallisuusintressit.

Turkin turvallisuusintressit ovat vaarantuneet, koska kurdien itsehallintoalueen itsepuolustusjoukot ovat hyötyneet Yhdysvaltain johtaman koalition ilmaiskuista, ja taistelleet «liian hyvin» islamilaista valtiota vastaan. Viime päivinä kurdien YPG-joukot ovat löylyttäneet Islamilaisen valtion joukkoja strategisesti tärkeässä Hasakahin kaupungissa . Mikäli ISIS lyödään Hasakahissa, Islamilainen valtio menettää koko Koillis-Syyrian.

Turkki pitää YPG-joukkoja suurempana uhkana kuin Islamilaista valtiota, koska ne ovat sidoksissa Turkin kurdien PKK-puolueeseen. Turkki uskoo, että kurdien itsehallinnolliset alueet Syyriassa ja Irakissa kasvattavat myös Turkin kurdien itsehallinnollisia pyrkimyksiä. Niinpä Turkki pommittaa YPG-joukkoja, eikä sitä haittaa vaikka samalla osuisi myös länsiliittoutuneiden tukemiin FSA-joukkoihin.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Rasismia ja fasismia ei kukisteta kansalaistorilla

[Ilon militantti]

Agressiivinen poliittinen retoriikka toimii näin:

1) Immonen kirjoittaa tapansa mukaisen uusfasistisen manifestin verkkoon ja usuttaa sosiaalisessa mediassa kannattajiaan jakelemaan niskalaukauksia. Tästä seuraa paljon huomiota ja kohinaa sekä kaikkiaan kolmattakymmentä tuhatta ihmistä osoittamassa mieltä. 

2) Matias Turkkila pääsee tämän johdosta valehtelemaan ja puolustelemaan rasistiryhmänsä tekosia kaikissa medioissa väittämällä ettei pidä rasismista ja on peloissaan. Näistä ensimmäinen voi olla totta, mutta ei muuta sitä faktaa, että Turkkila on aktiivinen rasisti ja uusfasisti – ja ajamastaan asiastaan täysin tietoinen. Seurauksena jonkin verran keskustelua ja jopa jokunen kriittinen huomio.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

The hills are alive with the sound of nazis

[Suvi Auvinen]

Helsinkiläinen hevibaari PRKL Club on ollut viime päivät epämiellyttävän huomion keskipisteessä. Baarin nettisivuilla oli vähäsanainen tieto tämän viikon lauantaille suunnitellusta keikasta, mutta antifasistinen Varisverkosto selvitti keikan taustoja enemmän.

Lauantain keikan suomalaisia ja ulkomaisia bändejä ei yhdistänyt musiikkityyli vaan aatemaailma – kansallissosialismi. Yksi yhtyeistä edustaa NSBM-genreä. NSBM-lyhenne tulee sanoista national socialist (kansallissosialistinen) black metal, ja on nimensä mukaisesti kansallissosialistien eli natsien oma alalaji black metallista. Keikkaa oli netissä mainostettu Saksalaisella “Herrenblut, NSBM Kulturkampf” (suom. Herran veri, NSBM kulttuuritaistelu)-nettisivulla. Varisverkosto arveli mainonnan niukkuuden ja foorumin valikoituneen sillä perusteella, ettei PRKL Club halua huomiota keikalleen. NSBM-yhtye on keikoillaan käyttänyt hakaristilippuja eikä sen tai muiden illan kaavailtujen esiintyjien poliittisissa suuntauksisaa ole mitään epäselvää.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Liiketunnistin: Me emme pyydä, me emme vaadi

[Suvi Auvinen]

Liiketunnistin-juttusarjassa kirjoittaja tarkastelee ajankohtaisia poliittisia liikkeitä. Osin sisältä, osin ulkoa. Jotain lainattua, jotain varastettua, jotain mustaa.

Aina kun mielenosoitus radikalisoituu, on sitä kohtaan tuleva ensimmäinen kritiikki yksioikoinen: Mielenosoituksen sanoma jää riehumisen jalkoihin. Kulttuurissamme on vallalla myytti, jonka mukaan mielenosoitusten viestiä kuunnellaan ja se välittyy aina, kun mielenosoitus käyttäytyy siivosti.

Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa. Helsingissä kulkee kesäisin useita mielenosoituksia viikossa, joista kukaan ei kuule. Syynä tähän ei ole se, etteivät mielenosoittajat osaa käyttäytyä, vaan siitä ettei ketään kiinnosta. Mielenosoitusten teemat ovat joko niin erikoistuneita etteivät ihmiset koe niiden koskettavan itseään tai niin laajoja, ettei niistä saa otetta.

Ensimmäinen kysymys mielenosoitusten kanssa olisikin hyvä olla, mitä mielenosoitus vaatii ja miten vaatimus on muotoiltu.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

18 vuotta rahaliittoa vastaan

[Antti Rautiainen]

Kreikalle sanellut ehdot ovat aivan poikkeuksellinen puuttuminen kansalliseen itsemääräämisoikeuteen. Jännittävää, joskaan ei yllättävää, että tätä ajavat myös Perussuomalaiset, joiden retoriikkaan kuuluu kansallisvaltioiden itsenäisyyden vaaliminen. Suomen itsenäisyyttä tuskin edistää toisten pienten ja keskisuurten maiden itsenäisyyteen puuttuminen, mutta Perussuomalaisille lyhyen tähtäimen edut menevät aina pitkän tähtäimen etujen edelle.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Populismin umpikuja, osa 2

[Antti Rautiainen]

Haukuin huhtikuussa vasemmistopopulismia, ja tein samalla kaksi ennustusta. Näistä ensimmäinen, eli ennustus Vasemmistoliiton vaalivoitosta meni pieleen. Puolustuksekseni voin sanoa, että jotkut lukemani gallupit ennakoivat Vasemmistoliitolle lisäpaikkoja. Ennustukseni siitä minkä ristiriitaisista lupauksistaan Syriza aikoo pitää meni kuitenkin oikein: Syriza aikoo mielumin pysyä eurossa kun luopua Troikan vaatimasta rakennesopeuttamisesta. Yli puolet puolueen kansanedustajista on edelleen pääministeri Alexis Tsiprasin takana.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Kirja-arvostelu: Kunnia

[Antti Rautiainen]

Timo Hännikäisen juhannusyön humalaiset somesekoilut päätyivät valtakunnanjulisuuteen , ja tätä myötä Savukeidas Kustannus ilmoitti jättävänsä Hännikäisen kirjat jatkossa julkaisematta .

On harmillista, että Hännikäinen sai julkisen tuomion humalaisesta sekoilusta, eikä selvinpäin ajamastaan tietoisesta politiikasta johon kuuluu yhteistyö natsistisen Suomen Vastarintaliikkeen kanssa. Hännikäinen voi olla patologinen naisvihaaja, mutta monen sisältä pulpahtaa pinnalle törkyä jos tarjotut päihteet ovat riittävän kovia. Siksi humalaiset somesekoilut eivät ole kovin mielenkiintoisia.

Viikon tapahtumat ovat välitilinpäätös keskustelulle, jota käytiin helmikuussa Savukeitaan kustannuspolitiikasta ja sananvapaudesta yleensä. Sosiaalisessa mediassa, kuten tavallista, kaikki katsoivat voittaneensa keskustelun. Mitä tulee «vakaviin tiedotusvälineisiin», niissä helmikuun erä päättyi Hännikäisen voittoon.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Avoin kirje vasemmistolle

Syriza meni ja veti miljoonia ihmisiä mukanaan suohon (ei siitä sen enempää). Nyt mediat vettyvät vasemmiston katkerasta itkusta, jossa julistetaan Syrizan loputtoman vilpitöntä hyväntahtoisuutta ja nöyryytetty puolue nähdään vääryydellä tuomittuna marttyyrina, joka ei itse koskaan tehnyt mitään väärää.

Vika ei tietenkään voi olla vasemmistossa itsessään (vaikka Tsiprasin mielestähän uusi memorandum näyttää olevan ihan ok) vaan syyttävät sormet törröttävät ulospäin kuin siilin piikit. Tosiasiassa vain rasisti voi syyttää Saksaa siitä, että vasemmisto tekee huonoa politiikkaa; ja vain mieletön voi väittää että syy on Troikassa tai globaalissa valtapolitiikassa, jos vasemmistolla itsellä ei ole minkäänlaista hahmotuskykyä niistä ilmiöistä joiden kanssa he tietentahtoen pelaavat.

Minkälaisessa koomassa korkeasti koulutetut ja usein muuten fiksun oloiset vasemmistoälyköt oikein elävät kuvitellessaan markkinoiden ja rahan logiikan yllättäen muuttuvan jos ne vain maalataan vaaleanpunaisiksi. Empiirisen näytön määrästä tai laadusta se ei ainakaan voi olla kiinni. Hei kamut, ettekö ole tosiaan panneet merkille, että (sosiaali)kapitalismi johtaa tässä kylmän sodan jälkeisessä maailmassa vääjäämättä kapitalismiin – kun se johti sitä ennenkin. Ei tämän pitäisi olla mikään havahtumisen ja heurekahuudon paikka. Talouden paradigma on perusteellisesti yksineuvoinen eikä se siitä miksikään muutu – ja sillä selvä.

Hyvät vasemmistolaiset, jos haluatte tästä elämästä jotain muuta kuin isojen pelureiden sanelemaa tragediaa, teillä täytyy olla sen verran rohkeutta, että uskallatte lähteä kyseenalaistamaan rahataloutta sosiaalisen organisaation muotona ja autoritaarista valtaa tämän toteuttajana. Hävettää edes sanoa tällaista aikaihmisille.

"Tällainen pohdinta on kriisin kannalta epäoleellista", sanoo vasemmisto, mutta herranen aika, niin sen täytyy ollakin. Kriisistä kun päästää eroon vain ajattelemalla sen ulkopuolella. Sitähän koko sana kriisi pohjimmiltaan tarkoittaa: vaihtoehdottomuutta. Menkää ulos ja katsokaa missä se kriisi oikein näkyy. Tänä vuonna kriisissä ovat pölyttäjät kun on satanut niin paljon. Tästäkin huolimatta luonto senkun porskuttaa ja maaperä tuottaa ja pitää kätköissään kaikenlaista. Ei kriisi siis ole taloudellinen vaan sosiaalinen ja koskee ihmisten pääsyä näihin edellämainittuihin raaka-aineisiin ja niiden jalosteisiin. Jos kriisi kerran on sosiaalinen voidaan se tarkemmin osoittaa olevan sosiaalisen organisaation pääasiallisissa rakenteissa – taloudessa, hallinnan järjestelmissä ja valtaa konservoivissa arvoissa. Näitä puolestaan voi sosiaalisesti muuttaa (jos siis ei uskota mihinkään naturalistiseen yhteiskuntateoriaan joka väittää modernin partiarkaalisen kapitalismin olevan ainoa lajityypillinen ihmisluonto). Ja eikun muuttamaan.

Jos taas ei ole halua ajatella vaihtoehtoja nykyiselle talousjärjestelmälle, on minusta vain säälittävää katkeroitua siitä että talousjärjestelmä jälleen kerran johtaa loogisesti johdonmukaisiin tapahtumiin, kuten Kreikassa nyt kävi.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Ajatuksia demojen ja marssien avoimuudesta

Kysymystä avoimuudesta ja esteettömyydestä voi lähestyä lukemattomista eri näkökulmista. Tämä teksti rajoittuu käsittelemään asiaa Helsingin anarkistisen mielenosoituskulttuurin kautta.

Avoimet marssit eivät missään tapauksessa ole tärkein osa anarkistista toimintaa. Ne ovat kuitenkin saavuttaneet aseman näkyvänä toiminnan muotona, jolloin ne määrittelevät vahvasti sitä, millaisena anarkistinen toiminta näyttäytyy ihmisille. Anarkististen katutapahtumien suunta tuntuu liukuneen viime aikoina konfrontatiivisemmaksi, mikä ei ole sinänsä huono asia. Suuri ongelma sen sijaan on, jos konfrontaatio muuttuu ihanteeksi, johon pyritään aina kun se on mahdollista. Konfrontatiiviseen tapahtumaan osallistumisen kynnys voi olla monille korkea erilaisista henkisistä, fyysisistä tai elämäntilanteeseen liittyvistä syistä.
 

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Feminismi, queer, anarkia

[Punainenkortti.noblogs.org]

Kuten varmaan tiedät, ajat ovat käymässä levottomiksi. Olen T:n kaupungissa tutustunut pinkkimustiin anarkisteihin ja jaan monia heidän poliittisia ajatuksiaan. Anarkisteilla on myös sanottavaa sukupuolesta. Monet heistä kutsuvat itseään queereiksi, mikä tarkoittaa, että he kieltäytyvät määrittelemästä sukupuoltaan. Se kuulostaa minusta vapauttavalta.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

PINKKIÄ JA MUSTAA SATEENKAARIMARSSILLA

[Pinkkimustablogi.noblogs.org]

Pride on meille paitsi juhla, myös mielenosoitus. Haluamme tuoda esiin äänet, joita ei kuunnella valtavirran sateenkaarevissa keskusteluissa. Me emme halua osallistua kaupalliseen humuun emmekä olla mukana luomassa ulossulkevaa kulutuskulttuuria. Siksi marssimme Pride-kulkueessa pinkkimustien lippujen alla.

28. kesäkuuta vuonna 1969 Stonewallin mellakoissa mustat, queerit ja köyhät transihmiset saivat tarpeekseen poliisin ratsioista ja systemaattisesta väkivallasta ja nousivat vastarintaan. Pian New Yorkissa järjestettiinkin ensimmäinen Gay Pride -mielenosoitus. Nykypäivän Pride on kuitenkin yhä enemmän valkoisten ja hyvin toimeentulevien juhla, jossa tasavertaisuuden kuvastoa käytetään markkinoinnin välineenä ja juhliin pääsee mukaan vain, jos on varaa kalliisiin pääsylippuihin.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Liiketunnistin: Hyvä paha media

[Suvi Auvinen]

Liiketunnistin-juttusarjassa kirjoittaja tarkastelee ajankohtaisia poliittisia liikkeitä. Osin sisältä, osin ulkoa. Jotain lainattua, jotain varastettua, jotain mustaa.

Lastenlauluja uusin sanoituksin. Ilmapalloja. Suositusta lastenohjelmasta tuttu hahmo kävelee rinnallani ja repeää eduskuntatalon kohdalla joukon mukana huutoon ”Miljonääri Sipilä leikkaa rahat pieniltä!”

Mielenosoitus ohittaa konserttisalin, jossa on käynnissä eduskunnan täysistunto ja kiertää pikkuparlamentin. Kulmalta kääntyessään mielenosoituksen kärkipää alkaa hurrata – ihmisjoukolle ei näy loppua korttelin toisessa päädyssä. ”Voisimme sulkea koko keskustan liikenteen helposti”, totean vieressäni marssivalle henkilölle, joka kohauttaa hartioitaan.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Vallankumous Facebookissa?

[Astalo]

Teksti: Suvi Auvinen ja Antti Rautiainen

Uuden hallitusohjelman myötä sosiaalinen media kuohuu. Erilaisia kampanjoita, ryhmiä ja tägejä syntyy kuin sieniä sateella. Facebookiin spontaanisti syntyneet ryhmät ja siellä järjestetyt mielenosoitukset ovat useasti kyenneet reagoimaan nopeammin kuin institutionaaliset kansalaisjärjestöt. Kuten A-ryhmä otti kantaa ei lukukausimaksuille-mielenosoitukseen toukokuun lopussa, olet itse paras edunajajasi. "Tarvitaan vanhat järjestörajat ylittävää solidaarisuutta ja spontaania, edunajojärjestöistä riippumatonta suoraa toimintaa. Vastarinnan on saatava uusia muotoja, ja sen on kyettävä iskemään silloin kun sitä pystytään vähiten odottamaan. ”

Kaikista hyvistä puolistaan huolimatta järjestäytyminen sosiaalisessa mediassa ei kuitenkaan ole oikotie onneen, vaan siinä on omat sudenkuoppansa.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Ajatuksia kansainvälisenä solidaarisuuspäivänä 11. kesäkuuta

[Punainenkortti.noblogs.org]

Tänään vietetään kansainvälistä solidaarisuuspäivää pitkän tuomion saaneille anarkisti- ja ympäristöliikkeen vangeille. Uusi vankitukiryhmä Vantaan Anarkistinen Musta Risti järjestää Helsingissä solidaarisuuskahvilan osana kansainvälistä kampanjaa. Solidaarisuuspäivän tarkoituksena on tukea vankeja ja estää heidän unohtumisensa vankilakoneistoon.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Helsingin yliopistolla alkaa kiehua

[Toimitus]

Opiskelijoita ja yliopistohenkilökuntaa on keitelty hiljaisella tulella jo vuosia. Vuonna 2010 voimaan tulleen yliopistolain jälkeen ei ole tehty yhtä laajoja ”uudistuksia”. Tutkimusta, opetusta ja opiskelua on hiljalleen, pala palalta, kurjistettu jokaisella osa-alueella. Leikkauksia on kohdistettu muun muassa opiskelijaterveydenhuoltoon ja -asuntoihin samalla kun opintotukea yritetään muuttaa velaksi. Pelkästään inflaatio syö yli 10% opintotuen arvosta jokaisen opiskelijasukupolven aikana.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Työantajat synnyttivät luokkasodan jota ammattiliitot tahtovat ylläpitää

Uuden hallituksen ohjelma on herättänyt unesta pitkään kolmikantaisen "sopimusyhteiskunnan" höyhenillä uinuneet ammattiliitot. Reaktio on sinällään positiivinen sillä unta on kestänyt liian pitkään, mutta jos luokkasota todella tahdotaan käydä – tai paremminkin jos työjakoon ja hegemoniseen talouskäsitykseen perustuvasta yhteiskunnallisesta sorrosta tahdotaan eroon – täytyy ammattiliittojen käsitykset yhteiskunnasta ja omasta asemastaan poliittisessa kentässä ehdottomasti tarkastaa.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Kannattaako antaa köyhien rahat keskituloisille ja rikkaille?

Antti Rautiainen (Puheenvuoro)

Uuden hallituksen ohjelmassa karsitaan työttömyysetuuksia ja opintotukea, ja indeksеjä jäädytetään. Samaan aikaan huojennetaan perintöveroa ja lisätään kotitalousvähennystä, molemmat uudistuksia jotka lisäävät hyvätuloisten käyttövaroja. Kaavailtu työn verotuksen lieventäminen hyödyttää todennäköisesti eniten keskituloisia. Näiltä osin hallitusohjelma ei siis ole säästöohjelma, koska tulot vähenevät menojen mukana. Se on ohjelma jolla siirretään rahaa köyhiltä keskituloisille ja rikaille. Hallitus uskoo että tämä kääntää talouden nousuun.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Pieniä vallankumouksia on nimeään suurempi kirja

[Kansan uutiset]

Jyri Jaakkola eli kuten opetti – tai kuten opetteli.

Aktivisti, aktiivinen kirjoittaja ja anarkisti Jyri Jaakkola murhattiin Meksikon Oaxacassa vuonna 2010. Puolisotilaalliset joukot hyökkäsivät kulkueeseen, jonka yritti viedä avustustarvikkeita piiritettyyn San Juan Copalan kylään. Iskussa kuoli myös meksikolainen Beatriz Alberta Cariño Trujillo. Murhat ovat virallisesti edelleen selvittämättä.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Ihminen on syntynyt vapaaksi ja kaikkialla korporaatiot hänet kahlitsevat

Puoluepolitiikkaa on näin vaalikeväänä kyllästänyt varmaan jo itse kunkin paksusuolen, mutta onneksi tuleva pääministeri, keskustan johtaja, it-miljonääri ja lestadiolainen Juha Sipilä oli keksinyt lääkkeen tähän ummetukseen. Sipilän ehdotus oli suomalaisen konsensuspolitiikan perintöä syleilevä ”yhteiskuntasopimus”. Sipilän yhteiskuntasopimus kaatui tänään illalla omaan mahdottomuuteensa. Missä määrin Sipilä oikeasti halusi sopimusta vai oliko se vain painostuskeino, jolla kiristää demareita ja ay-liikettä ei ole tämän tekstin kannalta oleellista. Koitan tässä tekstissä hahmotella mistä sopimuksessa oli kysymys ja mitä sen luonnosvaihe osoittaa yhteiskunnallisista valtasuhteista, suomalaisesta korruptiosta ja vasemmiston kriisistä.
Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Kansalaisaloite politisoi abortin

[Antti Rautiainen]

Kansalaisaloite terveydenhuollon henkilökunnan oikeudesta kieltäytyä suorittamasta raskaudenkeskeytystä sai valitut 50 000 nimeä kokoon viime marraskuussa, ja nimet on toimitettu Väestörekisterikeskukseen tarkastettavaksi. Lakialoitetta ei ehditä käsitellä ennen vaaleja. Suomessa lakialoitteet raukeavat, mikäli niitä ei ehditä käsitellä loppuun vaalikauden aikana. Aloitteentekijät kuitenkin uskovat, että aloite lasketaan seuraavan vaalikauden lakialoitteeksi, mikäli se toimitetaan eduskuntaan vasta vaalien jälkeen.

Ensimmäinen | Edellinen | 1 2 3 4 | Seuraava | Viimeinen

Yleistä sivuista

Takku on tee-se-itse mediaprojekti, joka sanojen voimalla haluaa rohkaista meitä tavallisia ihmisiä välittömään, puolue-, ammattiliitto- ja järjestötoiminnasta riippumattomaan kapinaan (itse)tuhoisaa (epä)todellisuutta vastaan... Lue lisää

Miten osallistua

Takun toiminta perustuu käyttäjien lähettämään sisältöön. Kuka tahansa voi osallistua sisällön tuottamiseen ilman käyttäjäksi rekisteröitymistä... Lue lisää

Miete

Private property in land has no justification except historically through power of the sword. In the beginning of feudal times, certain men had enough military strength to be able to force those whom they disliked not to live in a certain area. Those whom they chose to leave on the land became their serfs, and were forced to work for them in return for the gracious per mission to stay. In order to establish law in place of private force, it was necessary, in the main, to leave undisturbed the rights which had been acquired by the sword.
Bertrand Russell
Why Men Fight. 1917. 

Käyttäjätiedot

Rekisteröidy uutena käyttäjänä
Unohtuiko salasana?

Mediakeskus

Mediakeskus

banneri_vaaris

Väärinajattelija

banneri_akirjasto

Anarkistinen kirjasto

banneri_antivaalit

antivaalit.info

banneri_jkldiy

JKL DIY

banneri_meemit

Anarkistimeemit

banneri_varis

Varis-verkosto

banneri_kaninkolo

Mustan kanin kolo

banneri_vapaa

VAPAA

banneri_tyrni

Tyrnikirjasto

banneri_hirvitalo

Hirvitalo

banneri_hyokyaalto

Hyökyaalto

banneri_wikikko

Wikikko.info

banneri_oulutopia

OulUtopia

AMR Hki

AMR Hki

banneri_squathki

Squat HKI

banneri_aryhma

A-ryhmä

banneri_kirjakahvila

Turun Kirjakahvila

banneri_alusta

Alusta

banneri_kapis

Kapinatyöläinen

banneri_pif

Punk In Finlandnet

banneri_lehtilehti

LEHTI

banneri_fifi

fifi.voima.fi

banneri_akl

Aseistakieltäytyjäliitto

banneri_tasajako

Tasajako

banneri_vallankumouksen

Vallankumouksen hedelmiä

banneri_oikeuttae

Oikeutta eläimille

banneri_stoptalvivaara

Stop Talvivaara

banneri_vastavirta

Vastavirta

banneri_vappu_15

Vallaton vappurieha 2015