"Lenin taisi olla samanlainen Archie Bunker kuin itse Marx."
Ari Vakkilainen
Takku Facebookissa Takun tarjoamat verkkosyötteet (feedit)
Luo tunnus! | Kirjaudu 04.10.2015 @ 22:31
Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Liiketunnistin: Kuka saa vastustaa rasismia?

[Suvi Auvinen]

Liiketunnistin-juttusarjassa kirjoittaja tarkastelee ajankohtaisia poliittisia liikkeitä. Osin sisältä, osin ulkoa. Jotain lainattua, jotain varastettua, jotain mustaa.

Tapahtunut tähän mennessä: Lahdessa heiteltiin pakolaisia kuljettanutta bussia ilotulitteilla, kivitettiin SPR:n työntekijää ja leikittiin pyjamabileitä Ku Klux Klanin asussa sekä lukittiin päiväkodin ovet todennäköisesti väärän väristen lasten pelossa. Kouvolassa sankaroitiin polttopullo perheitä majoittaneen hätämajoituskeskuksen ovelle ja Torniossa ratsastettiin veteraaneilla pakolaisia vastaan. Avomieleiset turkulaiset toivoivat sähköaitaa hätämajoituksen ympärille ja leikkivät tulella asuinalueellaan – Turkua kun ei ole vielä kyllin montaa kertaa poltettu. Sitten on tietysti vielä Kauhava.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Pakolaisten turvallisuus vai Suomen lipun loukkaamattomuus?

Jokainen varmasti onkin jo kuullut niin Suomessa kuin muuallakin paheksuntaa herättäneestä Ku Klux Klan -asuun turvapaikanhakijoiden saapumista vastustavassa mielenosoituksessa sonnustautuneesta miehestä. Nyt miehen epäillään syyllistyneen lipun häpäisyyn.
Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Mitä yhteistä on yleislakolla ja yliopistovaltauksella?

[Yleislakko.org]

Porthanian valtaus on pitkäkestoisin yliopistovaltaus Suomessa. Kuva: Hilla Kurki

Helsingin yliopistolla historian lehdet havisevat korvissa näinä päivinä. Suomen pitkäkestoisin yliopistovaltaus sai jatkoa sen viidentenä päivänä pidetyssä kokouksessa, joka päätti jatkaa valtausta vielä ainakin neljällä päivällä. Mutta onko yliopistovaltaus muutaman opiskelija-aktiivin puuhastelua vai yhteiskunnallisesti merkittävä seikka?

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Hallituspuolueet vastuuseen rasismista

[Ilon Militantti]

Mitä olisivat rasistit ja fasismista haikailevat nationalistit ilman Perussuomalaisten apua? Pieni ja ponneton lauma rääväsuita.

Entä mitä olisi Perussuomalaiset rp. ilman Kokoomuksen ja Keskustan tarjoamaa veljellistä kädenojennusta? Pelkkä oppositiossa oleva populistilössi, joka ei ihmisyyden vastaisen politiikkansa takia kelpaa edes porvareille.

Mutta näinhän tässä ei kuitenkaan käynyt.

Rasistit on nostettu parrasvaloihin Perussuomalaiset puolueen paraatipaikoilla. Perussuomalaiset on taas Keskustan ja Kokoomuksen toimesta tunnustettu sen verran kelvolliseksi poliittiseksi toimijaksi, että he kepaavat ideologioineen vaikka valtion hallitukseen.

Edellinen analogia osaltaan selittää, miksi yleinen ilmapiiri on viime kuukausina (ääri)oikeistolaistunut merkittävästi. Sen myös pitäisi osoittaa, miksi Kokoomus ja Keskusta ovat tänä päivänä aivan yhtä vastuussa rasistisista asenteista ja näiden lietsomista väkivaltaiskuista kuin Persutkin. Ja viimein, tämän perusteella pitäsi olla itsestään selvää mihin rasisminvastainen energia tulee kohdistaa, jos tälle vihamielisyydelle ja julmuudelle halutaan loppu. Hallitus alas!

 

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Vapaan liikkuvuuden puolesta, rasismia vastaan

[A-ryhmä]

A-ryhmän lennäkki Suomi sanoo tervetuloa-kansalaispiknikillä.

Emme hyväksy keinotekoista rajanvetoa ihmisten välillä, vaan näemme kaikki saman arvoisina etnisestä alkuperästä, ihonväristä, kielestä tai kulttuuriperimästä riippumatta.

Rasismin vastustaminen on paitsi tärkeää sinänsä, niin myös keskeinen osa kapitalismin vastustamista. Rasismi on ollut kapitalismille kätevä keino asettaa ihmiset toisiaan vastaan ja orjuuttaa jotakin osaa populaatiosta etnisen alkuperän takia. Aina Yhdysvaltain harjoittamasta orjakaupasta nykyiseen paperittomien siirtolaisten käyttämiseen halpatyövoimana on rasismilla ja kapitalismilla ollut yhteinen intressi.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Vuonna 1968

[Yleislakko.org]

Kuvittele tilanne. Julkinen liikenne on lakon takia halvaantunut koko maassa. Ravintolat ja kaupat sulkevat paikoin ovensa. Sadetta ja tuulta uhmaa Helsingissä 30 000 hallituksen leikkauspolitiikkaa vastustavaa ihmistä. Palkansaajien keskusjärjestöjen edellinen yhteinen mielenosoitus on pidetty edellisen laman aikaan kaksikymmentä neljä vuotta sitten. ”Ja nyt me olemme täällä taas!”, todetaan mielenosoituksen lavalta. ”Eikö olekin ollut niin mukavaa, että tulemme ensi perjantaina uudestaan?”, kysytään lavalta, ja vastaukseksi kymmenettuhannet ihmiset huutavat: ”Kyllä!”

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Yleislakolla potkut hallitukselle

[A-ryhmä]

Sipilän hallitus on ollut vallassa 100 päivää. Kaikki lupaukset on rikottu ja takit käännetty.

Puhe "yhteisistä talkoista" on valehtelua.  Köyhät ja keskituloiset ovat osallistuneet näihin “talkoisiin” paljon rikkaita enemmän. Äänestäjällä ei ole Suomessa mitään kuluttajansuojaa, joten hallituksen voi erottaa vain yleislakolla.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Hauki on kala, rikkuri on rikkuri ja pääministeri on kohta ex-pääministeri

[Ilonpilaaja]

Joskus unohdan miten ylimitoitettu usko itseen voi olla ihmisellä, joka on niin etuoikeutettu että kuvittelee kaiken oppimansa, hyvinvointinsa ja menestyksensä omaksi ansiokseen.

Puhun tietenkin kokoomusnuorista ja muista paskemminvointivaltion yli-innokkaista tukipylväistä, jotka ovat keksineet lähteä suurlakkopäivänä joukolla talkoilemaan muiden työpaikoille.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Miten puolustaa perjantain suurmielenilmausta mediatrollauksia vastaan?

[Mikael Kallavuo]

Maailman tunnetuin kielitieteilijä professori Noam Chomsky on pohtinut valtamedian vaikutuskeinoja. Hänellä on terävä väite kuinka lakkoja on opeteltu murskaamaan valtamedian avulla ja jo vuodesta 1937 lähtien kun Yhdysvalloissa oli terästeollisuuden lakko:

"Ideana oli keksiä keinot miten kääntää yleinen mielipide lakkoilijoita vastaan: miten esittää lakkoilijat kansalle vahingollisina ja yleisestä edusta piittaamattomina häirikköinä. Yleinen etu koskee "meitä", liikemiestä, työläistä, kotirouvaa. Siis kaikkia "meitä". "Me" haluamme olla yhdessä ja "meitä" yhdistävät sellaiset tekijät kuin harmonia, amerikkalaisuus ja yhteistyö. Toisaalla ovat nuo kauheat lakkoilijat, jotka aiheuttavat häiriöitä ja hankaluuksia (....) Suuyritysten toimitusjohtajalla ja lattioita pesevällä kaverilla on samat intressit." (...)

"Viestin läpi saamiseksi ponnisteltiin valtavasti. Elämmehän loppujen lopuksi liiketalouteen perustuvassa yhteiskunnassa; liiketalous kontrolloi mediaa ja sillä on massiiviset resurssit käytettävissään. Viesti siis toimi erittäin tehokkaasti. Myöhemmin siitä alettiin käyttää nimitystä "Mohawk Valleyn kaava" ja sitä käytettiin lukemattomia kertoja lakkojen murtamiseen." (Noam Chomsky, Mediakontrolli, s. 23-24, Sammakko, 2003)  

Suomessa valtamedian uutisointi voi hyvinkin poiketa yhdysvaltalaisesta, mutta voi olla hyvä kiinnittää huomiota seuraaviin kohtiin:

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

FemFin työryhmä liittyy lakkoon!

[Femf.net]

Lähetämme hallitukselle selkeän ja yksinkertaisen viestin: me emme ole samassa veneessä ja nämä eivät ole talkoot.

Hallituksen leikkaussuunnitelmat ja työehtojen murskaaminen eivät ole välttämätön pakko, vaan tulonsiirto köyhiltä rikkaille. Hallitus luo mielikuvaa, että eläisimme tällä hetkellä myrskyisän kriisin ytimessä, missä kovia päätöksiä tehdään tippa linssissä. Tämä ei pidä paikkansa. Todellisuus on, että hallituksen separatistisesti järjestäytyneet valkoiset cis-miehet pitävät vallan naruja käsissään, ja he ovat tehneet ideologiaan perustuvia kurjistuspäätöksiä juuri sinne, missä matalapalkkaisuus ja naisvaltaisuus risteävät. Kysymys ei ole siitä, mistä pitäisi leikata, vaan on kyseenalaistettava koko leikkauspolitiikka. Tämän hetkisiä etuuksiamme ei ole rakennettu konsensuksella eikä passiivisuudella, vaan lakkoilemalla.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Perussuomalaiset liukuvat kohti 1930-lukua

[Varisverkosto]

Soini pulassa. Tynkkynen Ruotsissa uusfasistien kanssa

Perussuomalaisten kehitys kohti avoimempaa fasismia on ollut silmiin pistävää hallituspaikan varmistuttua. Elinkeinoelämän talutusnuorassa kulkeva perusporvarihallitus on ajamassa törkeitä leikkauksia työväenluokkaa kohtaan niin Suomessa kuin maailmallakin. Samaan aikaan Perussuomalaiset kansanedustajat ja puoluetoimijat liukuvat askel askeleelta äärioikealle turvaamaan kapitalismin etuja “kansallisen yhtenäisyyden” verukkeella syyttäen leikkauksia vastustavia tai pakolaisia auttavia ”maanpetturuudesta”. Immosen harjaaminen jäi Soinilta haaveeksi ja nyt nuorisojärjestökin vaikuttaa karkaavan Soinin käsistä. Viikonloppuna 11.-13. syyskuuta 2015 Perussuomalaiset nuoret Sebastian Tynkkysen johdolla ovat vierailleet uusfasismista syytetyn Ruotsidemokraattien nuorisojärjetön (SDU) konferenssissa. Lauantaina 12.9.2015 koko SDU erotettiin Ruotsidemokraateista, kun se valitsi uuden puheenjohtajan, joka olisi jatkanut uusfasistien linjalla. Tynkkynen puolustelee sosiaalisessa mediassa SDU:n uusfasisteja ja syyttää Ruotsidemokraatteja epädemokraattisuudesta.

Screen Shot 2015-09-11 at 2.00.40 AM

Tynkkynen hieroo suhteita Ruotsidemokraateista erotettuun uusfasisti Gustav Kasselstrandiin.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Säätiedotus: luvassa ulosmarsseja, mielenosoituksia, lakkoilua ja yleislakko

Hallituksen tiistaina 8.9. tiedote uudesta pakkopolitiikasta on saanut vihdoin jopa Suomen tuskallisen hitaasti lämpenevät ammattiliitot varpailleen. Paikallisia ulosmarsseja on jo nähty.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Enemmän kuin tuhat sanaa

[Ilonpilaaja.noblogs.org]

Sisältövaroitus: hukkumiset, kuolema, ruumiit, ammuskelu, kouluampuminen

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Älä tyttö ole vihainen

[Suvi Auvinen]

Hallituksen näkemys naisista.

Soini, Stubb ja Sipilä ovat näyttäneet olevansa miehiä, jotka vihaavat matalapalkkaisia naisia. Konservatiivihallitus leikkaa ylityökorvauksia, sunnuntailisiä sekä lapsilisiä, supistaa päivähoito-oikeutta, korottaa päivähoitomaksuja ja vierittää sairauspoissaolot työntekijöiden niskaan palkattomina. Selkeä viesti on, että naiset joutaisivat kotiin nyrkin ja hellan väliin lasikattoja koputtelemasta.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Tilannearvio ja analyysintynkää

[Emilia Kukkala]

Tämä sivu on tarkoitettu journalismini jakamiseen, mutta tänään 9.9.2015 teen poikkeuksen. Eilen julkisuuteen tuodut hallituksen kaavailemat kurkunleikkaukset ja ay-liikkeen rippeidenkin polvien murskaaminen eivät antaneet rauhaa. Tiivistän:

1. Yhteiskuntasopimus oli alun alkaenkin ”sopimus” yhtä paljon kuin raiskaus on seksiä.

2. Hallituksen (EK:n) sanelupolitiikka on kansanvallan vastakohta. Siis pakko- ja harvainvaltaa.

3. Hallituksen miljardileikkaukset kohdistuvat suoraan jo valmiiksi heikoimmilla oleviin.

4. Toissa hallitus alensi yhteisöveroa miljardilla vedoten työllistäviin vaikutuksiin, valui osinkoihin. 

5. Valtio menettää yritysten verokikkailussa ainakin 13 miljardia vuodessa. Ei kiinnosta heittii.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Joukkovoimaa kaduilla ja hallitus pulassa, media kansanliikkeen hajottajana

Matti Hirvonen

Hallitus aloitti näyttävästi. Se söi kaikki ennen vaaleja annetut lupaukset ennätysajassa ja ilmoitti kärkihankkeekseen "yhteiskuntasopimuksen", eli työväestön ja köyhien kyykyttämisen "sopimisen" nimissä. Vaatimusta sopimuksen synnystä tehostettiin uhkailemalla kaikista köyhimpiin kohdistuvilla jättileikkauksilla, jos sopimukseen ei suostuta.

Ei mennyt ihan putkeen, "yhteiskuntasopimus" kaatui, hallitus ilmoitti lykkäävänsä uhkaamiaan leikkauksia ja tuntuu olevan täysin rampa ankka, joka ei tiedä yhtään mitä nyt pitää tehdä.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Kamppailujen kuuma elokuu

[Toimitus]

scissors

Sotahuuto on heitetty ilmoille. Joukkovoima-verkoston koolle kutsuma Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan –suurmielenosoitus on kerännyt Facebookissa jo lähes 10 000 osallistujaa. Mielenosoituksen kutsussa vaaditaan leikkausten perumista, riittävää toimeentuloa ja ihmis- ja perusoikeuksien kunnioittamista. Mediakohina tapahtuman tiimoilta on jo alkanut, ja mukaan on liittynyt aktivistien, taiteilijoiden ja kansalaisjärjestöjen lisäksi mm. ammattiliitto-osastoja, eläin- ja ihmisoikeusjärjestöjä, kehitysyhteistyöjärjestö Kepa, YK:n lastenjärjestö Unicef, Naisasialiitto Unioni ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Viisi syytä kaataa hallitus!

Topias Virtanen

Nykyinen hallitus koittaa maalata leikkauksista ja kaatuneesta yhteiskuntasopimuksesta kuvaa yhteisenä pakkona. Nationalistisella retoriikalla uskotellaan, että samassa veneessä tässä kaikki ollaan ja kohta upotaan, jos ei kansallinen (lue yritysten) ”kilpailukyky” nouse. Todellisuus on kuitenkin tarua ihmeellisempää ja jo vilkaisemalla hallitusohjelmaa selviää, että perusporvarit ajavat nimensä mukaista konservatiivista ja luokkapohjaista politiikkaa, jossa ei ole kuin yksi voittaja, rikkaat.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Leikkaukset ovat tulonsiirto köyhiltä rikkaille

[A-ryhmä]A-ryhmä osallistuu 22.8. suurmielenosoitukseen leikkauspolitiikkaa vastaan. Kokoontuminen klo 14:00 Kaisaniemen puistossa, marssi lähtee klo 15:00. A-ryhmä osallistuu mielenosoitukseen ensimmäiseen blokkiin koulutusleikkauksia vastaan.

Hallitus kaavailee massiivisia leikkauksia erilaisiin palveluihin ja yhteiskunnan tukiin. Tarkoitus on leikata mm. päivähoidosta, koulutuksesta, eläkeläisten asumistuesta, kehitysavusta ja lääkekorvauksista. Harhaanjohtavasti nimetty ”yhteiskuntasopimus» ajaa mm. työajan pidennystä. Sata tuntia työajan pidennystä on Suomessa 115 000 henkilötyövuotta. Jos uutta työtä ei synny, tämä määrä ihmisiä tulee laittaa kortistoon, jotta viiden prosentin tuottavuuden kasvu saavutettaisiin. Hyvätuloisille nämä «talkoot» ovat vapaaehtoiset.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Kirja ystäviltämme

[Toimitus.co]

Näkymätön komitea nimellä kirjoittavan anonyymin kollektiivin uusi kirja Ystävillemme (ransk. À nos amis) julkaistiin syksyllä 2014 samanaikaisesti kahdeksalla kielellä neljällä eri mantereella. Teos jatkaa saman ryhmän vuonna 2007 julkaiseman Tulevan kapinan (ransk. L’insurrection Qui Vient) käymää keskustelua kapitalismin vastaisen liikkeen strategiasta.

Tuleva kapina herätti laajaa keskustelua sekä innosti ihmisiä toimimaan ympäri maailmaa. Teos sekoitti onnistuneesti eri maissa kehitettyjä kapinallisia suoran toiminnan käytäntöjä sekä popularisoitua ranskalaista ja italialaista antikapitalistista yhteiskuntateoriaa. Ranskassa välittömän taustan teokselle muodosti Pariisin vuoden 2005 lähiömellakat. Tuleva kapina keikkui Amazonin bestseller-listoilla ja teos käännettiin nopeasti useille eri kielille, muun muassa ruotsiksi ja suomeksi. Suomessa opiskelija-aktivistit pitivät kirjasta lukupiirejä ja anarkistit levittivät kirjan suomennosta netissä ja itse painettuna omakustanteena. Päivitetyn suomennoksen Tulevasta kapinasta voi itse tulostaa tai ladata koneelle täältä.

Ensimmäinen | Edellinen | 1 2 3 4 | Seuraava | Viimeinen

Yleistä sivuista

Takku on tee-se-itse mediaprojekti, joka sanojen voimalla haluaa rohkaista meitä tavallisia ihmisiä välittömään, puolue-, ammattiliitto- ja järjestötoiminnasta riippumattomaan kapinaan (itse)tuhoisaa (epä)todellisuutta vastaan... Lue lisää

Miten osallistua

Takun toiminta perustuu käyttäjien lähettämään sisältöön. Kuka tahansa voi osallistua sisällön tuottamiseen ilman käyttäjäksi rekisteröitymistä... Lue lisää

Miete

Laatikot joissa heidät tuotiin hylättiin ja he nauttivat auringosta ja tutkiskelivat ruohoa ensimmäistä kertaa elämässään. Monille tämä voi vaikuttaa merkityksettömältä, mutta oletko ikinä miettinyt mitä nuo ensimmäiset vapauden hetket merkitsevät sorretulle eläimelle?
9 broilerikanan vapauttajat
Liberacion Total -sivusto  (Santiago, Chile )

Käyttäjätiedot

Rekisteröidy uutena käyttäjänä
Unohtuiko salasana?

Mediakeskus

Mediakeskus

banneri_vaaris

Väärinajattelija

banneri_akirjasto

Anarkistinen kirjasto

banneri_eroaarmeijasta

Eroa-Armeijasta.fi

banneri_antivaalit

antivaalit.info

banneri_jkldiy

JKL DIY

banneri_toimitus

Toimitus

banneri_meemit

Anarkistimeemit

banneri_varis

Varis-verkosto

banneri_kaninkolo

Mustan kanin kolo

banneri_vapaa

VAPAA

banneri_tyrni

Tyrnikirjasto

banneri_hirvitalo

Hirvitalo

banneri_hyokyaalto

Hyökyaalto

banneri_wikikko

Wikikko.info

banneri_oulutopia

OulUtopia

AMR Hki

AMR Hki

banneri_squathki

Squat HKI

banneri_aryhma

A-ryhmä

banneri_kirjakahvila

Turun Kirjakahvila

banneri_alusta

Alusta

banneri_kapis

Kapinatyöläinen

banneri_pif

Punk In Finlandnet

banneri_lehtilehti

LEHTI

banneri_fifi

fifi.voima.fi

banneri_akl

Aseistakieltäytyjäliitto

banneri_tasajako

Tasajako

banneri_vallankumouksen

Vallankumouksen hedelmiä

banneri_oikeuttae

Oikeutta eläimille

banneri_stoptalvivaara

Stop Talvivaara

banneri_vastavirta

Vastavirta

banneri_vappu_15

Vallaton vappurieha 2015