" I shit on all the revolutionary vanguards of this planet."
Subcomandante Marcos
Takku Facebookissa Takun tarjoamat verkkosyötteet (feedit)
Luo tunnus! | Kirjaudu 01.02.2015 @ 13:27
Lähetä artikkeli sähköpostina Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Miksi Timo Hännikäistä ei pitäisi julkaista?

Timo Hännikäinen oli yksi äärioikeistolaisen 612-mielenosoituksen pääjärjestäjistä. Hännikäinen marssii edessä vasemmalla Helsingissä 6.12.2014.

Pieni, runouteen ja esseisiin erikoistunut kustantamo Savukeidas on julkaisemassa tänä keväänä Timo Hännikäisen esseekokoelman ”Kunnia”, joka kustantajan ennakkotietojen mukaan ”pureutuu miehen identiteettiin ja miehen rooliin modernissa yhteiskunnassa”. Netissä julkaistun johdantoluvun perusteella odotettavissa on konservatiivisen mieskuvan puhtaaksikiillottamista par exemple.

Varsinaisesti kiinnostavan tapauksesta tekee se, että Timo Hännikäinen on kirjallisen uransa lisäksi aktiivinen toimija uusfasistisessa liikkeessä. Tämä herättää kysymyksen siitä, onko seksistisiä mielipiteitä levittävän ja avoimesti fasismilla flirttailevan kirjailijan julkaiseminen oikein, hyväksyttävää tai edes ”sivistynyttä keskustelua” edistävää.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

En ole Charlie. Painukaa vittuun

[non-fides.fr]

7. tammikuuta 2014

Pariisi, ja siinä mukana koko maailma, heräsi tänä aamuna makaaberiin ruudinkatkuun. Jotkut uskonnolliset fanaatikot – eivät ensimmäisiä eivätkä viimeisiä – olivat avanneet tulen satiirilehti Charlie Hebdon viikkokokouksessa. Kaksitoista kuollutta ja useita loukkaantuneita, joista suurin osa tunnettuja toimittajia ja pilapiirtäjiä. Oli siellä myös muutama poliisi, joille maksetaan ammutuksi tulemisesta. Jotain vanhoja sotahaukkoja lukuunottamatta ensireaktio hyökkäykseen oli empatia. Terroriteko oli verisin sen jälkeen, kun fasistit Algerian sodan aikana hyökkäsivät Strasbourgin ja Pariisin väliä kulkeneeseen junaan 18. kesäkuuta 1961. Tekijöiden päättäväisyys ja kylmähermoisuus herättää silkkaa kauhua. Kauhua ei vähennä uskonkiihko, joka yhä enemmän estää suurta osaa ihmiskunnasta ajattelemasta ympäröivää maailmaa. Meitä, anarkisteja ja vallankumouksellisia, hirvittää myös alituinen kansallinen yhtenäisyys tapahtumien ympärillä. Kansallista yhtenäisyyttä tuputetaan aina kun valtiot tarvitsevat proletaarista tykinruokaa. Vaatimukset itsensä uhraamisesta muiden etujen ja kunnian tähden kohdistuvat aina samoihin ihmisiin. Oltiin sitten kansakunnan, "rauhan" tai tasavallan puolesta, uhrit ovat samoja, kun päätöksentekijät pyörittelevät peukaloitaan palatsiensa kultakoristeiden alla.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Ketkä hyötyvät Charlie Hebdon verilöylystä?

Aseistautuneet hyökkääjät iskivät Pariisissa satiirilehti Charlie Hebdon toimitukseen keskiviikkona 7.1.2015 ja murhasivat yhteensä 12 henkilöä. Valtamedioiden etusivujen täyttyessä kolmatta päivää satiirilehti Charlie Hebdoa koskevista uutisista ei tapauksen kulkua tarvinne referoida. Tätä kirjoittaessa kolme terroristiepäilyä on ammuttu piiritystilanteiden lopuksi. Terrori-iskusta alkaneen tapahtumaketjun seurauksena uhriluku nousi ainakin 21 ihmishenkeen.

Charlien Hebdon lehdessä tehdyn verilöylyn tuomitsevat lähes kaikki poliittisesta tai uskonnollisesta mielipiteestä riippumatta. Tuomitakseen terroriteon ei kuitenkaan tarvitse niellä sellaista mustavalkoista ajattelua, jossa ainoana vaihtoehtona on asettuminen terroristien tai terrorismia ympäri maailmaa sotimalla synnyttävien Euroopan hallitusten puolelle.

Hallitusten ja kaupallisen median sekä radikaali-islmistien ja äärioikeiston lietsoman hysterian vallatessa sijaa eurooppalaisissa yhteiskunnissa on syytä tarkastella kuinka Charlie Hebdon tapausta käsitellään julkisesti. Yksi tärkeimmistä kysymyksistä tämänkin tapahtuman kohdalla kuuluu, ketkä tällaisista veriteoista hyötyvät?

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Kaikkien murhattujen ikkunoiden muistolle

Antti Rautiainen (Puheenvuoro)

Itsenäisyyspäivänä Helsingin keskustassa särkyi muutamia ikkunoita. Osa näistä oli suurempien, osa pienempien yritysten ikkunoita.

Ikkunoiden rikkominen synnytti paljon mielipahaa, oikeastaan aivan käsittämättömän paljon. Vauva.fi -sivustolla ja sosiaalisessa mediassa levitettiin ikkunoiden rikkomisestä epäiltyjen tietoja. On puhuttu esimerkiksi Siperiaan lähettämisestä – selvästikin moni suomalainen isänmaanystävä haluaisi itse olla Stalin.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Itsenäisyyspäivä, Rikotut ikkunat ja Yhteiskuntapoliittinen analyysi

Julkaisin tämän tekstin jo aiemmin Uuden Suomen blogissani.


Itsenäisyyspäivä tuli ja meni. Anarkistit marssivat kadulla, poliisi sumputti ihmisiä. Pidätyksiä tehtiin ja peilejä väännettiin sijoiltaan. Rikottiinpa yksi kultakaupan ikkunakin Unioninkadulla.

Seuraavan päivän palautetulva netissä oli odotetunlainen “Anarkistit pitäisi jyrätä panssarivaunuilla”, “Poliisi voisi suihkia Anarkistien niskaan konekiväärein”, “saunan takana on vielä tilaa”, jne.jne.

Yhteinen nimittäjä näille kommentoijille tuntuukin olevan pyrkimys ainakin jonkinasteiseen vapauden riistämiseen ja poliisivaltion otteen kiristämiseen. Toivotaan, että järjestelmä ottaisi tiukemman kurin ja pitäisi kaiken tiukasti kontrollissaan. Näin voidaan jatkaa elämistä siinä vaaleanpunaisessa hyytelökuplassa jossa kaikki on kivaa ja kaunista. Missä mikään ryppy tai tahra ei haittaa kiiltokuvamaista näkemystä todellisuudesta suomessa järvimaisemineen ja punaisine mökkeineen ikuisen juhannuksen jatkuessa muuttumattomana vuodesta toiseen.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Lähiöst sumppuun - #kaikkimeni

[Taneli Hämäläinen]

"Mielenosoitusvapauden merkitystä demokraattisessa oikeusvaltiossa ei voi korostaa liikaa. Se on poliittisten perusoikeuksien ytimessä ja osa diskursiivista kontrollia, jolla voi pyrkiä hallinnollisen vallan kritiikkiin ja jopa rajoittamiseen." –Kalevi Hölttä

Stoan aukiolle valuu hiljalleen kansalaisia. Seison agrikaatin ja rumpuryhmän välissä ja arvailen, mitä mikki huutaa. Noin kahteen sataan paisunut joukko tekee lähtöä ja kävelen asemalle kuvaamaan hyvinkin sataan kasvanutta vastaanottokomiteaa täydessä mellakkavarustuksessa.

On taas se aika vuodesta, että taivastellaan anarkisteilla. Astalot ja Hevoset ovat niin 2013, sillä tänä vuonna Luokkaretki Lähiöst Linnaan matkustaa metrolla

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Itsenäinen luokkaretki

Kulttuurivihkot

JulmaH räppäsi Itäkeskuksella, jonne oli kokoontunut suurin osa Lähiöst Linnaan -mielenilmaukseen osallistujista.

Hämärällä Stoan aukiolla Helsingin Itäkeskuksessa parveilee joukko tummiin pukeutuneita ihmisiä. Paikalla on muutama poliisi huomioliiveissä, telttakatosta kasataan ja banderolleja levitetään. Mustat liput nousevat. Luokkaretki on alkamassa.

Helsingissä järjestettiin jälleen mielenosoitus itsenäisyyspäivänä. Vuoden 2013 Kiakkovierasjuhlat Tampereella elvyttivät 2000-luvun vaiheen kuokkavierasperinteen. Muutamien hiljaisten vuosien jälkeen anarkistinen liike kokosi rivinsä ja lähti kaduille uudella konseptilla. Luokkaretki lähiöst linnaan -mielenosoitus kutsui ihmisiä luokkaretkelle ja kehotti ennakkotiedotuksessa laittamaan ”Stubbin vampyyrinhymyn hyytymään”.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Väärä kohde? ''Köyhä pienyrittäjä''?

Olen nyt lauantaista asti seurannut anarkistien järjestämän mielenosoituksen nostattamaa kohua. Pääosaan on noussut korukaupan ikkuna ja sen rikkoneet miehet.

Kaikkialla mediassa ja somessa vaahdotaan kuinka köyhää pienyrittäjää vastaan on hyökätty, jopa osa anarkisteista on kääntänyt selkänsä tekijöille, ja puhuvat, että tuli valittua väärä kohde.

Tämä "pienyrittäjä" on Annette Tillander, kuuluu todella vanhaan porvari sukuun, kulta/timantti kauppiaita vuodesta 1860 jolloin perustettiin ensimmäinen tillanderin kultasepänliike. Nykyään se on OY Tillander Ab (en tiedä onko suvun omistuksessa täysin koska OY) ja tällä OY Tillander AB:lla on myymälä Helsingin keskuskadulla. Tillanderin jälleenmyyjiä on pelkästään pääkaupunki seudulla 16 kappaletta. Vuonna 2013 Oy Tillander Ab liikevaihto oli 2 225 000 euroa.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Lintukodossa rytisee yli ymmärryksen

Journalistinen algoritmi -blogista

Kopioin jutun tänne, mutta korjataan heti alkuun yksi keskeinen asiavirhe:

Anarkistinen Musta Risti ei ollut tapahtuman järjestäjä

kuva: mellakka
Mellakoinnistakin voi repiä myös huumoria. Tai toivottaa näille nuorille kansalaisille vittumaista matkaa Siperiaan.

Siinä missä Linnan juhlat ja television sotaelokuva-tarjonta, alkaa myös mellakointi olla suomalainen itsenäisyyspäivän perinne. Sitä perinnettä saataneen odotella vielä jokusen vuoden tai vuosikymmenen, että ilmiöön osataan suhtautua.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Mellakka sujui rauhallisesti

Vajaan kahdentuhannen anarkistin mielenosoitus oli vähällä muuttua mellakaksi eteläisessä Helsingissä. Etukäteen varta vasten koolle kutsutut mielenosoittajat kokoontuivat kruununhakalaiseen edustusasuntoon. Rakennus välittömästi saarrettiin ja eristettiin viranomaisvoimin. Presidentinlinna-nimisessä kiinteistössä mielenosoittajat silminnäkijähavaintojen mukaan nauttivat alkoholia ja tanssivat.

Linnan juhlat 2014 -tapahtuman järjestäjien mukaan mielenosoituksella ei tavoitella mitään erikseen rajattua päämäärää. Mutta tuskin kukaan masinoisi näin suurta aktiota ilman viestiä kansakunnan poliittiselle eliitille.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Ääriliikepuhe tappaa

[Suvi Auvinen]

Lauantain itsenäisyyspäivään varustautuva poliisi on jälleen kerran nostanut esiin huolensa ääriliikkeiden toiminnasta. Helsingin Sanomat nielee purematta ääriliikeretoriikan ja uutisoi lauantain mielenosoituksista otsikolla: ”Ääriliikkeet marssivat itsenäisyyspäivänä – poliiseja haalittu maakunnista Helsinkiin.”

Nopealla vilkaisulla voi päätellä Helsingissä järjestettävän lauantaina seitsemän mielenosoitusta. Poliisi on kuitenkin kiinnostunut näistä vain kahdesta: ”äärioikeiston” soihtukulkueesta ja ”äärivasemmiston” Luokkaretki lähiöst linnaan-mielenosoituksesta.

Mitä ääriliikkeillä tarkoitetaan? Miksi on oleellista puuttua siihen, millaisia termejä käytetään?

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Valtio käy rikkaiden luokkasotaa

[Avtonom]

6.12. Suomen valtio juhlistaa jälleen näyttävin menoin omaa olemassaoloaan. Itsenäisyyspäivän juhlallisuuksilla pyritään vuodesta toiseen vahvistamaan käsitystä kansallisesta yhtenäisyydestä. Käytännössä sillä tarkoitetaan kuitenkin vain valkoisen keskiluokan arvoja. Saamme jatkuvasti seurata kuinka porvarihallitus ajaa läpi leikkauspaketteja ja heikennyksiä sosiaaliturvaan. Suuryritykset irtisanovat työntekijöitään, polkevat palkkoja ja maksattavat aiheuttamansa ympäristötuhot verorahoilla. Työnantajia edustava Elinkeinoelämän keskusliitto yrittää tahollaan taas vesittää mahdollisuudet työtaisteluun, nimeämällä suurimman osan lakoista laittomiksi ja rajoittamalla yhä voimakkaammin jo ennestään rajallista lakko-oikeutta.

Nämä ovat luokkasotatoimenpiteitä, joilla hallitseva luokka turvaa omistuksensa ihmisten enemmistön kustannuksella. Mikään määrä kansallishenkistä hehkutusta ei voi peittää tätä tosiasiaa.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Darren Wilsonin puolustelijoille

Elokuun 9. päivänä Fergusonissa, Missourissa Darren Wilson ampui Michael Brownin kuoliaaksi. Oliko kyseessä huumediilereiden välienselvittely? Vai erityisen vakavaksi äitynyt känniriita? Ei, vaan poliisin tekemä murha. Tapaus ei ollut yhdysvaltalaisittain kovinkaan erikoinen – ampuja oli poliisi, uhri mustaihoinen mies.

Marraskuun lopussa, kolme ja puoli kuukautta tapahtuneen jälkeen (pääosin valkoihoisista koostunut) suuri valamiehistö päätti jättää Brownin tappaneen poliisin syyttämättä. Mitään yllättävää tässä ei sinänsä ole, sillä poliisit joutuvat harvoin syytetyksi tai tuomituksi tekemistään murhista. Tällä viikolla Darren Wilson ilmoitti eroavansa poliisivoimista ”koska ei halua asettaa työtovereitaan vaaraan”. Wilson sanoo toivovansa, että eron myötä kaupunki rauhoittuisi ja voisi alkaa ”toipua”. Kaupunki tuskin toipuu ihan heti, kun vasta aiemmin tällä viikolla nuori nainen sokeutui poliisin ammuttua kumiluodeilla autonikkunaan, jossa hän istui.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Voiko tasa-arvosta äänestää?

[Suvi Auvinen]

Tasa-arvoinen avioliittolaki on vihdoin päätymässä monen mutkan jälkeen eduskunnan äänestettäväksi tänään perjantaina 28.11. Lakialoite on näyttänyt kaatuvan jo useampaan kertaan lähinnä konservatiivien vastustukseen.

Itse pidän jokseenkin epätodennäköisenä lakialoitteen läpimenoa, koska tiedän keitä eduskunnassa istuu. Toisaalta koko avioliitto instituutiona näyttäytyy minulle vastenmielisenä ja vanhentuneena ajatuksena toisen ihmisen omistamisesta. Näillä asioilla ei kuitenkaan ole merkitystä.

HS:n puolueista, vaalikoneista ja muista lähteistä keräämien tietojen mukaan 99 kansanedustajaa olisi julkisesti lain puolesta ja 86 edustajaa julkisesti vastaan. Kantaansa ei ollut päättänyt tai sitä ei julkisesti kertonut jutun julkaisuhetkellä 14 kansanedustajaa, lähinnä keskustan, kokoomuksen ja persujen leiristä. En pidättäisi hengitystäni odotellessani kumpaan suuntaan äärikonservatiivien paatti kallistuu.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Tunne oikeutesi! Kiinniotto, kuulustelu ja pidätys

Mitkä ovat kiinniotetun oikeudet? Mitä kuulusteluissa tarvitsee sanoa ja mitä ei?

Helsingin Anarkistinen Musta Risti muistuttaa perusasioista. Hyvää itsenäisyyspäivää.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Voimia Rojavalle!

[Varisverkosto.net]

Kurdien kotimaan Syyrian puoleinen osa on kohonnut myös meidän näköpiiriimme. Länsi-Kurdistan eli Rojava on kulkenut omaa polkuaan neljättä vuotta jatkuneen sisällissodan aikana. Syyrian hallituksen ja kapinallisten taistellessa keskenään ovat kurdit paitsi pitäneet pintansa, myös alkaneet järjestää yhteiskunnallisia rakenteitaan autonomisen Rojavan kolmella hallintoalueella. Rojavassa on käynnissä demokraattinen vallankumous, johon osallistuvat kurdien lisäksi muutkin alueen kansanryhmät.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Lakkojen murtaminen vaarantaa kaikkien työntekijöiden edut

[Antti Rautiainen]

Tiistaina 23.9. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL järjesti pääkaupunkiseudun merkittävimmän työtaistelun vuosiin. Lakko vastusti Helsingin kaupungin kiinteistöpalveluyhtiön Palmian yhtiöittämistä. Konsulttiyhtiö NAG Strategy & Transactionin selvityksen perusteella se laskisi Palmian siivoojien, vartijoiden, ruokapalvelutyöntekijöiden ja huoltomiesten peruspalkkoja 4-8% ja lisiä jopa 16%.

Metron ja raitiotievaunujen kuljettajat ovat JHL:n jäseniä, joten ne eivät kulkeneet lakon aikana. Helsingin Seudun Liikenne HSL ryhtyi toimenpiteisiin murtaakseen metrolakon järjestämällä korvaavaa liikennettä, Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ilmoitti että sen kuskit eivät korvausbusseja aja. Korvausbusseja saatiin kuitenkin liikenteeseen huijattujen ja peloteltujen työntekijöiden ja esimiesten kuljettamina.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Varis: Kommentti Ylen uutisointiin: Me emme sovi natsien kanssa mitään

[Varis]

Yle uutisoi keskiviikkona 22. lokakuuta antifasistien ja natsien välisestä yhteenotosta. Uutinen sisälsi väärää ja harhaanjohtavaa tietoa. Räikein virhe Ylen uutisoinnilla oli jo otsikossa esitetty väite “sovituista tappeluista”, joka perustui komisario Jere Roimun (Helsingin poliisi) lausuntoon.

Väite “tappeluiden sopimisesta” natsien kanssa on perusteeton. Me emme tee sopimuksia natsien kanssa. Äärikansallismielisten jalkautuminen kaduille on välitön uhka kaikille, jotka eivät sovi heidän maailmankuvaansa. Antifasismi on aina itsepuolustusta, on se sitten reagointia fasistien hyökkäyksiin tai aloitteellisempaa. Puolustamme itseämme sekä laajempaa liikettä, joka taistelee vapauden, tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden puolesta. Meillä ei ole mahdollisuutta olla tekemättä mitään. Katupartioita järjestänyt natsijärjestö on tehnyt useita hyökkäyksiä, joiden tarkoitus on lopettaa heidän maailmankuvansa vastainen toiminta, eli kaikki mikä ei sovi kansallissosialistiseen aatemaailmaan. He ovat muun muassa hyökänneet kirjastossa järjestettyyn avoimeen tapahtumaan, sekä pippurikaasulla ja savupommeilla pride-kulkueeseen. Ruotsissa saman järjestön aktiivit ovat hyökänneet aseistautuneina tasa-arvoa ajaviin tapahtumiin, kuten viime vuonna Tukholman Kärrtorpissa järjestettyyn koko perheen rasismin vastaiseen mielenosoitukseen ja feministien kimppuun Malmössä. Me muistamme myös ammattiyhdistysaktiivi Björn Söderbergin, jonka natsit murhasivat hänen paljastettuaan natsien toimintaa ay-liikkeessä. Muistamme myös ne kymmenet ja taas kymmenet viime vuosina eri puolilla maailmaa tapetut ja murhatut fasismin vastustajat.

Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Kaikkein vaarallisin katupartio

[Suvi Auvinen]

Tähän mennessä tapahtunut:

Nuoriso on riehunut. Voi sitä nuorisoa, vuosikymmenestä toiseen aiheuttavat pahennusta. Riehuneissa nuorisoposseissa oli osallistujina eri värisiä suomalaisia nuoria.

Tästä puolueäärioikeisto, ”en-ole-rasisti-mutta”-oikeisto ja uusnatsit innostuivat, sillä kaikkihan tietävät todellisen suomalaisen olevan sinisilmäinen, valkoinen ja vaaleahiuksinen. Että turha tulla sanomaan että suomalaisia ne ovat nekin jotka eivät näytä Elovena-pakkauksen mimmiltä, ikäviä mamuja ovat vaikka olisivat täällä syntyneet ja kasvaneet ja öyhön öyhön.

Sekä immoslaiset peruSSuomalaiset että ihan oikeat uusnatsit ovat tästä innostuneena lähteneet suojelemaan kansalaisia. Ei siis sillä mitään väliä, että suomalaiset ne siellä toisiaan mättivät pataan alunperinkin, mutta niitä puhdasrotuisia tässä pitää suojella niiltä toisilta suomalaisilta. Niiltä, jotka eivät siis oikeasti ole suomalaisia, koska katsokaa nyt niitä
Tulostettava versio Lähetä artikkeli sähköpostina Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Vallankumouksen skidit

Sytyke-lehden 4. numerosta
Ne saattavat tulla kesken kokouksen suvereenisti ottamaan kuppisi kädestäsi ja tyhjentää sen reppuusi ilmeenkään värähtämättä. Avaimesi ne hävittävät varmasti, jos jätät ne näkyville. Samoin puhelimen ja verkkopankkitunnukset. Jos ne tylsistyvät, ne alkavat kitistä ja menevät rempomaan ovea, häiritsemään ja vaatimaan kaikkia siirtymään hissiin. Miksi kukaan toisi lasta mukanaan aikuisten tilaisuuteen?

Lapset on ajettu ahtaalle länsimaisessa yhteiskunnassa. Vaikka lapsille näyttää olevan tarjolla jos jonkinmoista toimintaa, tavaraa ja tilaa, ovat ne selvästi erillään aikuisten ”tärkeästä” tilasta, tavarasta ja toiminnasta. Kapitalismi syytää lapsille kulutusmahdollisuuksia: Yhdysvalloissa Disney esimerkiksi lahjoittaa synnytyssairaaloissa
”Disney babies” -sarjan tuotteita vastasyntyneille. Lapset tarhataan aikuisten maailmasta pois omalla toiminnallaan ja omilla tiloillaan. Mikään näistä tiloista ei kuitenkaan ole todellisuudessa lapsierityinen. Lasten ”omien tilojen” säännöt sanelevat aikuiset, jotka määräävät, kuka tilassa saa olla, mitä siellä tehdään ja paljonko tästä lystistä saa maksaa.
Ensimmäinen | Edellinen | 1 2 3 4 | Seuraava | Viimeinen

Yleistä sivuista

Takku on tee-se-itse mediaprojekti, joka sanojen voimalla haluaa rohkaista meitä tavallisia ihmisiä välittömään, puolue-, ammattiliitto- ja järjestötoiminnasta riippumattomaan kapinaan (itse)tuhoisaa (epä)todellisuutta vastaan... Lue lisää

Miten osallistua

Takun toiminta perustuu käyttäjien lähettämään sisältöön. Kuka tahansa voi osallistua sisällön tuottamiseen ilman käyttäjäksi rekisteröitymistä... Lue lisää

Miete

Sectarian thought involves [...] Lawyerism. One treats ones opponents like building a case in a law court, piling up all the negative examples and ignoring the positive ones. The half full glass is always deemed empty.
Larry Gambone

Käyttäjätiedot

Rekisteröidy uutena käyttäjänä
Unohtuiko salasana?

Mediakeskus

Mediakeskus

banneri_vaaris

Väärinajattelija

banneri_jkldiy

JKL DIY

banneri_akirjasto

Anarkistinen kirjasto

banneri_meemit

Anarkistimeemit

banneri_varis

Varis-verkosto

banneri_kaninkolo

Mustan kanin kolo

banneri_vapaa

VAPAA

banneri_tyrni

Tyrnikirjasto

banneri_hirvitalo

Hirvitalo

banneri_oulutopia

OulUtopia

banneri_dena

Squat Dena

banneri_kapis

Kapinatyöläinen

banneri_pif

Punk In Finlandnet

AMR Hki

AMR Hki

banneri_squathki

Squat HKI

banneri_aryhma

A-ryhmä

banneri_kirjakahvila

Turun Kirjakahvila

banneri_fifi

fifi.voima.fi

banneri_akl

Aseistakieltäytyjäliitto

banneri_tasajako

Tasajako

banneri_vallankumouksen

Vallankumouksen hedelmiä

TURVA-verkosto

TURVA-verkosto

banneri_oikeuttae

Oikeutta eläimille

banneri_hyokyaalto

Hyökyaalto

banneri_stoptalvivaara

Stop Talvivaara

banneri_vastavirta

Vastavirta