"An anarchist is anyone who doesn't need a cop to tell him what to do."
Ammon Hennacy
Takku Facebookissa Takun tarjoamat verkkosyötteet (feedit)
Luo tunnus! | Kirjaudu 26.11.2015 @ 19:44
Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Kellot soivat Helsingille, pysäytetään natsit nyt!

[Vapaus pelissä]

Äärioikeisto on ottanut näin paljon tilaa kaduilla ja kabineteissa Suomessa viimeksi 30-luvulla. Silloin fasismi saatiin kuitenkin pysäytettyä laajalla rintamalla. Nyt on taas aika näyttää etteivät rasistit, fasistit ja natsit ole tervetulleita Helsingin kaduille.

Fasismin ja totalitarismin eri muotojen vastustaminen on monella tapaa ajankohtaista. Äärioikeistoa ja terroristijärjestö ISIS:a yhdistää se, että molemmat pyrkivät väkivaltaisesti sanelemaan minkälaisia ihmisiä yhteiskuntaamme mahtuu. Sekä fasistit että ISIS pyrkivät sulkemaan joitakin ryhmiä ihmisyyden ulkopuolelle ja siten oikeuttamaan väkivaltansa vihollisina pitämiään kohtaan. Me emme halua yhteiskuntaa, jossa pieni ja väkivaltainen eliitti määrittää muiden olemassa olon ehdot. Äärioikeistolaiset ryhmittymät ovat tehneet pitkäjänteistä työtä rasismin ja fasismin arkipäiväistämisessä. He ovat luikerrelleet hallituspaikoille ja vaikuttaneet merkittävästi perussuomalaisten politiikkaan. Kun rasistien ja fasistien annetaan ottaa yhä enemmän tilaa haltuunsa, päädymme lopulta yhteiskuntaan, jossa olemme kaikki vankeja.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Väkivaltaryhmien äänitorvi ja oikeiston hiljainen konsensus

[Ilon militantti]

Vaikka Perussuomalaiset puolue on osittanut täydellisen kyvyttömyytensä ajaa haluamaansa politiikkaa parlamentarismin puitteissa, on heidän merkityksensä äärioikeistolaisena äänenvahvistimena kasvanut. Hallitustyön tavoitteiden epäonnistumisesta on nähdäkseni seurannut se, että erilaiset ideologisesti nationalistiset, rasistiset ja fasistiset kannanotot ovat korvanneet (ne muutamat harvat) varsinaista reaalipoliittiikkaa koskevat näkökulmat sekä muut Perussuomalaiseen agendaan aiemmin kuuluneet asia- ja arvosisällöt. Tälta tilanne ainakin tiedotusvälineiden ja puolueen oman tiedotusstrategian perusteella vaikuttaa.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Daeshin edistykselliset vastavoimat tarvitsevat tukea

[Rojavan puolesta]

Yhdessä Rojavan Puolesta -ryhmä haluaa esittää osanottonsa Daeshin (Isis) terrori-iskuissa eri puolilla maailmaa kuolleiden läheisille ja samalla muistuttaa, että esimerkiksi Eurooppaan saapuvat pakolaiset pakenevat tuota samaa terroria ja sotaa.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Puhe: World Kobanê Day 1.11.2015

[rojavanpuolesta.tumblr.com]

Yhdessä Rojavan Puolesta -kollektiivin jäsenen puhe solidaarisuusmielenosoituksessa Helsingissä 1.11.2015:

Viime aikoina on tapahtunut paljon ja Kurdistanista on tullut sekä hyviä että huonoja uutisia. Muistamme surulla pommihyökkäykset Kobanessa kesäkuussa, Surucissa heinäkuussa ja nyt Ankarassa lokakuussa. Sen lisäksi kurdien pitämiä mielenosoituksia, puoluetoimistoja, ravintoloita ja koteja vastaan on hyökätty ja niitä on rikottu ja poltettu sekä Turkissa että ympäri Eurooppaa.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Rasismi voitetaan yhdistämällä kamppailut!

Ensi lauantaina Helsingissä, Tampereella ja Tornionlaaksossa järjestetään rasismin vastaista toimintaa. Torniossa muodostetaan ihmisketju Suomesta Ruotsiin avoimien rajojen puolesta. Tampereen tapahtuman teemaksi nousi ”loppu köyhien vastakkainasettelulle”. Tässä ollaan asian ytimessä, sillä meneillään on todella kylmäävä huijaus. Parlamentaarista valtaa kahminut rasistinen puolue ajaa hallituksessa yhdessä muiden oikeistopuolueiden kanssa politiikkaa, jonka seurauksena meillä on nopeasti syventyvät luokkaerot sekä roppakaupalla inhimillistä kurjuutta.

Jotta kenellekään ei jäisi epäselväksi kenen etua hallituspuolueet ajavat, yrittävät ne aktiivisesti turvata järjestelmää häikäilemättömästi hyväksikäyttäviä kapitalisteja. Viimeisimpänä villityksenä on hallintorekisterilaki, joka mahdollistaa osaomistuksien piilottamisen veroparatiiseihin. Ulkomaille tulojaan jemmanneille verokeinottelijoille kaavaillaan myös armahdusta, jotta he eivät joudu vastuuseen. Samanaikaisesti leikataan eläkeläisiltä, koulutuksesta tai opiskelijoilta sekä työttömiltä, ja yritetään aktiivisesti huonontaa työnteon ja siitä sopimisen ehtoja.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Antiautoritaari- ja anarkistisivuja osa 3 (lokakuu 2015)

[Punainen kortti]

Antiautoritaarinen liikehdintä on kasvussa Suomessa ja tämä näkyy myös erilaisten verkkosivujen kasvussa. On siis korkea aika päivittää vuoden takaista listaa antiautoritaareista netissä. Tieto yhä useammista projekteista löytyy nykyään somesta, jonka käytöstä pitää myöhemmin kirjoittaa yksi tai ehkä useampikin teksti.

Mainitaan ensiksi, että viime listauksesta oli unohtunut yksi merkittävimmistä suomenkielisistä radikaalisivustoista eli Varisverkoston kotisivu. Variksen sivuilta löytyy uutisten lisäksi analyyttisempia tekstejä antifasismista ja äärioikeistosta sekä tietoa erilaisista tapahtumista. Osin samoista aiheista kirjoittaa jo aikaa sitten aloittanut bloggaaja Ilon Militantti.

Kesällä 2015 perustettiin kaksi laajempaa tai ainakin sellaiseksi aikovaa antiautoritaarista yhteenliittymää. Alusta on kesäkuussa 2015 perustettu maanlaajuinen anarkistiliitto. Vapaa syndikaatti taas on tuore työläisten vapaa yhteenliittymä, jonka on tarkoitus laajeta anarkosyndikalistiseksi ammattiliitoksi. Kummallakaan sivulla ei ole vielä juurikaan sisältöä, mutta kannattaa seurata miten ne kehittyvät.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Ei lasta eikä paskaa

[A-ryhmä]

Sytykkeen toimittaja kuului useiden vuosien ajan Vasemmistonuoriin, kunnes tajusi ettei vallankumousta saavuteta lautakuntapaikkoja kalastelemalla. Nykyisin toimittajamme sporttaa anarkismia.

Olin 15-vuotias kun kiinnostuin ensimmäistä kertaa ympäröivästä yhteiskunnasta. Kotikaupunkiini Turkuun junailtiin toriparkkia, jolla halutaan ohjata autokansan ostovoima keskustan näivettyviin ostoskeskuksiin. Poliittinen avainkokemukseni oli 500 hengen mielenosoitus, joka metelöi kaupungintalon ulkopuolella kun sisällä päätettiin kaikkien yhteisistä asioista. Toriparkki meni läpi kokoomus- ja demariäänin.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Liiketunnistin: Kuka saa vastustaa rasismia?

[Suvi Auvinen]

Liiketunnistin-juttusarjassa kirjoittaja tarkastelee ajankohtaisia poliittisia liikkeitä. Osin sisältä, osin ulkoa. Jotain lainattua, jotain varastettua, jotain mustaa.

Tapahtunut tähän mennessä: Lahdessa heiteltiin pakolaisia kuljettanutta bussia ilotulitteilla, kivitettiin SPR:n työntekijää ja leikittiin pyjamabileitä Ku Klux Klanin asussa sekä lukittiin päiväkodin ovet todennäköisesti väärän väristen lasten pelossa. Kouvolassa sankaroitiin polttopullo perheitä majoittaneen hätämajoituskeskuksen ovelle ja Torniossa ratsastettiin veteraaneilla pakolaisia vastaan. Avomieleiset turkulaiset toivoivat sähköaitaa hätämajoituksen ympärille ja leikkivät tulella asuinalueellaan – Turkua kun ei ole vielä kyllin montaa kertaa poltettu. Sitten on tietysti vielä Kauhava.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Pakolaisten turvallisuus vai Suomen lipun loukkaamattomuus?

Jokainen varmasti onkin jo kuullut niin Suomessa kuin muuallakin paheksuntaa herättäneestä Ku Klux Klan -asuun turvapaikanhakijoiden saapumista vastustavassa mielenosoituksessa sonnustautuneesta miehestä. Nyt miehen epäillään syyllistyneen lipun häpäisyyn.
Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Mitä yhteistä on yleislakolla ja yliopistovaltauksella?

[Yleislakko.org]

Porthanian valtaus on pitkäkestoisin yliopistovaltaus Suomessa. Kuva: Hilla Kurki

Helsingin yliopistolla historian lehdet havisevat korvissa näinä päivinä. Suomen pitkäkestoisin yliopistovaltaus sai jatkoa sen viidentenä päivänä pidetyssä kokouksessa, joka päätti jatkaa valtausta vielä ainakin neljällä päivällä. Mutta onko yliopistovaltaus muutaman opiskelija-aktiivin puuhastelua vai yhteiskunnallisesti merkittävä seikka?

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Hallituspuolueet vastuuseen rasismista

[Ilon Militantti]

Mitä olisivat rasistit ja fasismista haikailevat nationalistit ilman Perussuomalaisten apua? Pieni ja ponneton lauma rääväsuita.

Entä mitä olisi Perussuomalaiset rp. ilman Kokoomuksen ja Keskustan tarjoamaa veljellistä kädenojennusta? Pelkkä oppositiossa oleva populistilössi, joka ei ihmisyyden vastaisen politiikkansa takia kelpaa edes porvareille.

Mutta näinhän tässä ei kuitenkaan käynyt.

Rasistit on nostettu parrasvaloihin Perussuomalaiset puolueen paraatipaikoilla. Perussuomalaiset on taas Keskustan ja Kokoomuksen toimesta tunnustettu sen verran kelvolliseksi poliittiseksi toimijaksi, että he kepaavat ideologioineen vaikka valtion hallitukseen.

Edellinen analogia osaltaan selittää, miksi yleinen ilmapiiri on viime kuukausina (ääri)oikeistolaistunut merkittävästi. Sen myös pitäisi osoittaa, miksi Kokoomus ja Keskusta ovat tänä päivänä aivan yhtä vastuussa rasistisista asenteista ja näiden lietsomista väkivaltaiskuista kuin Persutkin. Ja viimein, tämän perusteella pitäsi olla itsestään selvää mihin rasisminvastainen energia tulee kohdistaa, jos tälle vihamielisyydelle ja julmuudelle halutaan loppu. Hallitus alas!

 

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Vapaan liikkuvuuden puolesta, rasismia vastaan

[A-ryhmä]

A-ryhmän lennäkki Suomi sanoo tervetuloa-kansalaispiknikillä.

Emme hyväksy keinotekoista rajanvetoa ihmisten välillä, vaan näemme kaikki saman arvoisina etnisestä alkuperästä, ihonväristä, kielestä tai kulttuuriperimästä riippumatta.

Rasismin vastustaminen on paitsi tärkeää sinänsä, niin myös keskeinen osa kapitalismin vastustamista. Rasismi on ollut kapitalismille kätevä keino asettaa ihmiset toisiaan vastaan ja orjuuttaa jotakin osaa populaatiosta etnisen alkuperän takia. Aina Yhdysvaltain harjoittamasta orjakaupasta nykyiseen paperittomien siirtolaisten käyttämiseen halpatyövoimana on rasismilla ja kapitalismilla ollut yhteinen intressi.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Vuonna 1968

[Yleislakko.org]

Kuvittele tilanne. Julkinen liikenne on lakon takia halvaantunut koko maassa. Ravintolat ja kaupat sulkevat paikoin ovensa. Sadetta ja tuulta uhmaa Helsingissä 30 000 hallituksen leikkauspolitiikkaa vastustavaa ihmistä. Palkansaajien keskusjärjestöjen edellinen yhteinen mielenosoitus on pidetty edellisen laman aikaan kaksikymmentä neljä vuotta sitten. ”Ja nyt me olemme täällä taas!”, todetaan mielenosoituksen lavalta. ”Eikö olekin ollut niin mukavaa, että tulemme ensi perjantaina uudestaan?”, kysytään lavalta, ja vastaukseksi kymmenettuhannet ihmiset huutavat: ”Kyllä!”

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Yleislakolla potkut hallitukselle

[A-ryhmä]

Sipilän hallitus on ollut vallassa 100 päivää. Kaikki lupaukset on rikottu ja takit käännetty.

Puhe "yhteisistä talkoista" on valehtelua.  Köyhät ja keskituloiset ovat osallistuneet näihin “talkoisiin” paljon rikkaita enemmän. Äänestäjällä ei ole Suomessa mitään kuluttajansuojaa, joten hallituksen voi erottaa vain yleislakolla.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Hauki on kala, rikkuri on rikkuri ja pääministeri on kohta ex-pääministeri

[Ilonpilaaja]

Joskus unohdan miten ylimitoitettu usko itseen voi olla ihmisellä, joka on niin etuoikeutettu että kuvittelee kaiken oppimansa, hyvinvointinsa ja menestyksensä omaksi ansiokseen.

Puhun tietenkin kokoomusnuorista ja muista paskemminvointivaltion yli-innokkaista tukipylväistä, jotka ovat keksineet lähteä suurlakkopäivänä joukolla talkoilemaan muiden työpaikoille.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Miten puolustaa perjantain suurmielenilmausta mediatrollauksia vastaan?

[Mikael Kallavuo]

Maailman tunnetuin kielitieteilijä professori Noam Chomsky on pohtinut valtamedian vaikutuskeinoja. Hänellä on terävä väite kuinka lakkoja on opeteltu murskaamaan valtamedian avulla ja jo vuodesta 1937 lähtien kun Yhdysvalloissa oli terästeollisuuden lakko:

"Ideana oli keksiä keinot miten kääntää yleinen mielipide lakkoilijoita vastaan: miten esittää lakkoilijat kansalle vahingollisina ja yleisestä edusta piittaamattomina häirikköinä. Yleinen etu koskee "meitä", liikemiestä, työläistä, kotirouvaa. Siis kaikkia "meitä". "Me" haluamme olla yhdessä ja "meitä" yhdistävät sellaiset tekijät kuin harmonia, amerikkalaisuus ja yhteistyö. Toisaalla ovat nuo kauheat lakkoilijat, jotka aiheuttavat häiriöitä ja hankaluuksia (....) Suuyritysten toimitusjohtajalla ja lattioita pesevällä kaverilla on samat intressit." (...)

"Viestin läpi saamiseksi ponnisteltiin valtavasti. Elämmehän loppujen lopuksi liiketalouteen perustuvassa yhteiskunnassa; liiketalous kontrolloi mediaa ja sillä on massiiviset resurssit käytettävissään. Viesti siis toimi erittäin tehokkaasti. Myöhemmin siitä alettiin käyttää nimitystä "Mohawk Valleyn kaava" ja sitä käytettiin lukemattomia kertoja lakkojen murtamiseen." (Noam Chomsky, Mediakontrolli, s. 23-24, Sammakko, 2003)  

Suomessa valtamedian uutisointi voi hyvinkin poiketa yhdysvaltalaisesta, mutta voi olla hyvä kiinnittää huomiota seuraaviin kohtiin:

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

FemFin työryhmä liittyy lakkoon!

[Femf.net]

Lähetämme hallitukselle selkeän ja yksinkertaisen viestin: me emme ole samassa veneessä ja nämä eivät ole talkoot.

Hallituksen leikkaussuunnitelmat ja työehtojen murskaaminen eivät ole välttämätön pakko, vaan tulonsiirto köyhiltä rikkaille. Hallitus luo mielikuvaa, että eläisimme tällä hetkellä myrskyisän kriisin ytimessä, missä kovia päätöksiä tehdään tippa linssissä. Tämä ei pidä paikkansa. Todellisuus on, että hallituksen separatistisesti järjestäytyneet valkoiset cis-miehet pitävät vallan naruja käsissään, ja he ovat tehneet ideologiaan perustuvia kurjistuspäätöksiä juuri sinne, missä matalapalkkaisuus ja naisvaltaisuus risteävät. Kysymys ei ole siitä, mistä pitäisi leikata, vaan on kyseenalaistettava koko leikkauspolitiikka. Tämän hetkisiä etuuksiamme ei ole rakennettu konsensuksella eikä passiivisuudella, vaan lakkoilemalla.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Perussuomalaiset liukuvat kohti 1930-lukua

[Varisverkosto]

Soini pulassa. Tynkkynen Ruotsissa uusfasistien kanssa

Perussuomalaisten kehitys kohti avoimempaa fasismia on ollut silmiin pistävää hallituspaikan varmistuttua. Elinkeinoelämän talutusnuorassa kulkeva perusporvarihallitus on ajamassa törkeitä leikkauksia työväenluokkaa kohtaan niin Suomessa kuin maailmallakin. Samaan aikaan Perussuomalaiset kansanedustajat ja puoluetoimijat liukuvat askel askeleelta äärioikealle turvaamaan kapitalismin etuja “kansallisen yhtenäisyyden” verukkeella syyttäen leikkauksia vastustavia tai pakolaisia auttavia ”maanpetturuudesta”. Immosen harjaaminen jäi Soinilta haaveeksi ja nyt nuorisojärjestökin vaikuttaa karkaavan Soinin käsistä. Viikonloppuna 11.-13. syyskuuta 2015 Perussuomalaiset nuoret Sebastian Tynkkysen johdolla ovat vierailleet uusfasismista syytetyn Ruotsidemokraattien nuorisojärjetön (SDU) konferenssissa. Lauantaina 12.9.2015 koko SDU erotettiin Ruotsidemokraateista, kun se valitsi uuden puheenjohtajan, joka olisi jatkanut uusfasistien linjalla. Tynkkynen puolustelee sosiaalisessa mediassa SDU:n uusfasisteja ja syyttää Ruotsidemokraatteja epädemokraattisuudesta.

Screen Shot 2015-09-11 at 2.00.40 AM

Tynkkynen hieroo suhteita Ruotsidemokraateista erotettuun uusfasisti Gustav Kasselstrandiin.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Säätiedotus: luvassa ulosmarsseja, mielenosoituksia, lakkoilua ja yleislakko

Hallituksen tiistaina 8.9. tiedote uudesta pakkopolitiikasta on saanut vihdoin jopa Suomen tuskallisen hitaasti lämpenevät ammattiliitot varpailleen. Paikallisia ulosmarsseja on jo nähty.

Tulostettava versio Tilaa aihe 'Takku - Artikkelit - Mielipide (Atom)'

Enemmän kuin tuhat sanaa

[Ilonpilaaja.noblogs.org]

Sisältövaroitus: hukkumiset, kuolema, ruumiit, ammuskelu, kouluampuminen

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Ensimmäinen | Edellinen | 1 2 3 4 | Seuraava | Viimeinen

Yleistä sivuista

Takku on tee-se-itse mediaprojekti, joka sanojen voimalla haluaa rohkaista meitä tavallisia ihmisiä välittömään, puolue-, ammattiliitto- ja järjestötoiminnasta riippumattomaan kapinaan (itse)tuhoisaa (epä)todellisuutta vastaan... Lue lisää

Miten osallistua

Takun toiminta perustuu käyttäjien lähettämään sisältöön. Kuka tahansa voi osallistua sisällön tuottamiseen ilman käyttäjäksi rekisteröitymistä... Lue lisää

Miete

Democracy is Two Wolves and a Lamb Voting on What to Have for Lunch. Liberty is a Well-Armed Lamb Contesting the Vote.
Benjamin Franklin
tunnetun lainauksen alkuperäinen versio 

Käyttäjätiedot

Rekisteröidy uutena käyttäjänä
Unohtuiko salasana?

Mediakeskus

Mediakeskus

banneri_vaaris

Väärinajattelija

banneri_akirjasto

Anarkistinen kirjasto

banneri_fennovoimano

fennovoima.no.com

banneri_eroaarmeijasta

Eroa-Armeijasta.fi

banneri_rojava

Rojavan puolesta

banneri_jkldiy

JKL DIY

banneri_vapaasyndikaatti

vapaasyndikaatti.info

banneri_yleislakko

yleislakko.org

banneri_toimitus

Toimitus

banneri_meemit

Anarkistimeemit

banneri_liittox

liitto X

banneri_varis

Varis-verkosto

banneri_kaninkolo

Mustan kanin kolo

banneri_caradura

Caradura's Lounge

banneri_antivaalit

antivaalit.info

banneri_tyrni

Tyrnikirjasto

banneri_hirvitalo

Hirvitalo

banneri_hyokyaalto

Hyökyaalto

banneri_vapaa

VAPAA

banneri_wikikko

Wikikko.info

banneri_oulutopia

OulUtopia

AMR Hki

AMR Hki

banneri_squathki

Squat HKI

banneri_aryhma

A-ryhmä

banneri_kirjakahvila

Turun Kirjakahvila

banneri_alusta

Alusta

banneri_kapis

Kapinatyöläinen

banneri_ilonpilaaja

ilonpilaaja

banneri_pif

Punk In Finlandnet

banneri_lehtilehti

LEHTI

banneri_fifi

fifi.voima.fi

banneri_akl

Aseistakieltäytyjäliitto

banneri_tasajako

Tasajako

banneri_vallankumouksen

Vallankumouksen hedelmiä

banneri_oikeuttae

Oikeutta eläimille

banneri_stoptalvivaara

Stop Talvivaara

banneri_vastavirta

Vastavirta

banneri_vappu_15

Vallaton vappurieha 2015