"I die, as I have lived, a free spirit, an Anarchist, owing no allegiance to rulers, heavenly or earthly."
Voltaire de Cleyre
Takku Facebookissa Takun tarjoamat verkkosyötteet (feedit)
Luo tunnus! | Kirjaudu 07.10.2015 @ 09:29
 Forum Index >  Yleiset >  Uutiset New Topic Post Reply
 Piratismi, tiedostojen jakaminen
Ensimmäinen | Edellinen | 1 2 | Seuraava | Viimeinen    |  Tulosta
Admin
  08.11.2008 @ 13:05

PIRATISMI

Tähän ketjuun nettipiratismiin liittyviä uutisia.

Ehdotus nettipiratismin suitsimisesta kuohuttaa Ruotsissa
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/1135240915702

Mikko Välimaa / HS

Ruotsissa on noussut kova vastarinta aikeista tiukentaa nettipiratismin vastaista lakia. Lakiehdotuksen mukaan tekijänoikeuksien haltijat saisivat jatkossa oikeuden jäljittää internetissä tiedostoja jakavia ihmisiä.

Tähän asti selvitystyö on rajattu tiukasti viranomaisten vastuulle. Tekijänoikeudet ovat puolestaan yleensä suurten kansainvälisten viihdejättien hallussa.

"Mitä tahansa ihmiset ajattelevatkaan tiedostojen jakamisesta, on väärin antaa poliisin tehtäviä yksityisille yrityksille", sanoi Ruotsin piraattipuolueen varapuheenjohtaja Christian Engström uutistoimisto TT:n mukaan.

Ehdotuksen vastustajat ovat järjestäytyneet verkkoyhteisö Facebookissa, johon perustettu Stoppa IPRED -ryhmä saa päivittäin 1 000 uutta jäsentä.

Ryhmän nimi viittaa tekijänoikeuksienvalvontadirektiiviin, josta hallituksen lakiehdotus on johdettu. Ehdotusta on perusteltu sillä, että laajaksi paisuneen piratismin hillitsemiseksi tarvitaan uusia keinoja.

Ruotsin lakineuvosto totesi kesällä, ettei sillä ole huomautettavaa lakiehdotuksesta. Ylimpien tuomioistuinten jäsenistä koostuvan lakineuvoston mukaan ehdotus menee kuitenkin sisällöltään EU:n direktiiviä pidemmälle.

Lakiehdotuksen vastustajat pommittavat nyt valtiopäivien jäseniä ja painostavat heitä luopumaan laista.

Lain on kaavailtu astuvan voimaan ensi keväänä.

Aiemmin lähetettyjä juttuja piratismista
Pirate Bay suljetaan! (25.7.2009)
Pirate Bay -oikeudenkäynti uusiksi? (Piraattiliitto) (23.4.2009)
EU aikoo sensuroida internetin televisioksi (21.4.2009)
Oikeus tuomitsi Pirate Bayn ylläpitäjille vuoden vankeutta (17.4.2009)
Nine Inch Nails jakaa uuden albuminsa täysin ilmaiseksi (Piraattiliitto) (7.5.2008)
Sabotoivatko mediayhtiöt vertaisverkkoja? (22.10.2007)
Piratismi pähkinänkuoressa (16.8.2007)
Poliisi aikoo upottaa Pirate Bayn (8.7.2007)

Profile Email Website  
  Quote
Admin
  23.09.2009 @ 11:25

Ranskassa entistä kovempia rangaistuksia piraateille
http://www.digitoday.fi/yhteiskunta/200 ... 0920580/66Ranskan parlamentti hyväksyi tiistaina lain, joka antaa tuomioistuimelle mahdollisuuden katkaista nettiyhteydet toistuvista rikkeistä.

Sanomalehti Le Monden mukaan parlamentti hyväksyi laittoman nettilataamisen kitkemiseen tähtäävän lain äänin 258–131.

Hadopi 2 -nimellä tunnetun lain myötä tuomioistuin voi määrätä katkaistavaksi nettiyhteyden henkilöltä, joka on jäänyt kiinni lukuisia kertoja laittomasta nettilataamisesta.

Uuden lain mukaan lain toimeenpanoa valvova virasto voi antaa vain varoituksia. Alun perin hallitus olisi halunnut antaa virastolle oikeuden nettiyhteyden katkaisemiseen.

Laittomasta nettilataamisesta kiinni jäänyt voidaan myös tuomita kymmenien tuhansien eurojen sakkoihin.

Profile Email Website  
  Quote
Admin
  23.09.2009 @ 11:49

Elton John haluaa katkoa piraateilta piuhat
http://www.digitoday.fi/viihde/2009/09/ ... 0920516/66

Brittipopparit kiistassa piraattien rangaistuksista

Britannian pop-musiikin eliitti on jakautunut kahteen leiriin kiistassa nettipiraattien rangaistuksista. Muun muassa Elton John, Lily Allen ja James Blunt vaativat piraattien nettiyhteyksien katkaisemista, kun taas Featured Artists Coalition -ryhmä kannattaa lievempää linjaa.

Laiton tiedostojen jako, nettipiratismi, on ajanut Britannian pop-muusikot harvinaiseen julkiseen väittelyyn. Muusikot ovat jakautumassa kahteen leiriin sen perusteella, pitäisikö nettipiraattien verkkoyhteydet rangaistukseksi katkaista vai ei.

Featured Artists Coalition -nimiseen ryhmittymään kuuluvat muun muassa Eurythmics-yhtyeestä kuuluisuuteen noussut Annie Lennox, Ed O'Brien Radioheadista, Fran Healy Travisista sekä Nick Mason Pink Floydista.

Verkkosivullaan julkaisemassaan tiedotteessa FAC-ryhmä kertoo toki tuomitsevansa piratismin, mutta ettei usko ongelman ratkeavan katkaisemalla yksittäisiltä käyttäjiltä verkkoyhteydet.

He pelkäävät, että tuomio on liian rankka musiikin ystävälle, joka lataa muutaman kappaleen kuunnellakseen ne ennen ostamista. Tuntemattomimmille muusikoille, joita ei soiteta radiossa, musiikin jakaminen ilmaiseksi verkossa voi olla myös hyvä keino saada kuuntelijoita.

Osa brittipopin tähdistä taas on samaa mieltä levy-yhtiöiden kanssa ja vaatii piraattien laajakaistayhteyksien katkaisemista.

The Guardian -sanomalehden mukaan esimerkiksi Sir Elton John on kirjoittanut kannustavan kirjeen Britannian kauppaministeri Peter Mandelsonille, jonka lakiehdotukseen kuuluu tiedostolataajien verkkoyhteyksien katkaiseminen.

– Olen sitä mieltä, että laittoman verkkolataamisen hallitsematon leviäminen (jopa ei-kaupallisena) vaikuttaa haitallisesti muusikoihin, ja varsinkin nuoriin muusikoihin ja säveltäjiin, jotka eivät ole esittäviä taiteilijoita, Elton John kirjoittaa.

Nettiyhteyksien katkaisemista vaatii näkyvästi myös Lily Allen, joka on perustanut oman It's not Alright -blogin nimenomaan asian edistämiseen.

Allen ottaa blogissaan kantaa muun muassa FAC:n julkilausumaan.

– FAC tuntuu pitävän hallituksen lakiehdotusta hyökkäyksenä vapautta vastaan, mutta eihän varastaminen oikeastaan kuulu ihmisoikeuksiin?

Hänen perustelujensa mukaan hallitus ehdottaa paljon tiedostoja jakavien henkilöiden laajakaistayhteyksien tilapäistä katkaisua, ja sitäkin vasta useiden varoitusten jälkeen.

Laulaja James Blunt taas on ilmaissut tukensa Lily Allenille ja lakialoitteelle sanomalehti The Timesiin lähettämässään mielipidekirjoituksessa.

Profile Email Website  
  Quote
...
  09.07.2010 @ 15:20

Pirate Bay -hakkeri ei aio myydä saamiaan tietoja
http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/a ... /-09072010

Pirate Bay -vertaisverkkopalveluun murtauduttiin eilen. Hakkerit saivat käsiinsä yli neljän miljoonan käyttäjän tietoja.

Argentiinalainen Ch Russo apureineen onnistui murtautumaan palveluun sql-injektioiden avulla.

Tekniikassa syötetään esimerkiksi sivuston hakukenttään sql-komentoja, joiden avulla voi suorittaa erilaisia toimintoja, jos koodin käyttöä ei ole estetty.

Hakkerit saivat täyden pääsyn sivuston tietokantaan ja pystyivät lataamaan käyttäjien tietoja.

Tietoturvayhtiö Krebsonsecurityn mukaan murtautujat eivät muuttaneet tietoja tai ole levittäneet niitä eteenpäin. Hakkerit kuitenkin huomauttivat, miten paljon tiedoilla voisi olla arvoa piratisminvastaisille järjestöille, kuten RIAA.

Hakkerit saivat käsiinsä käyttäjätunnuksia, sähköpostiosoitteita sekä torrent-tiedostoja, joita käyttäjät ovat jakaneet palvelussa.

”Piratismin vastustajat olisivat taatusti kiinnostuneita saamistamme tiedoista. Emme aio niitä kuitenkaan myydä, vaan halusimme näyttää käyttäjille, että heidän tietonsa eivät ole kovin suojassa”, Ch Russo kertoi Krebsonsecuritylle.

Russo julkaisi nettisivuillaan videon, jossa hän selittää, miten hakkerointi tehtiin. Tällä hetkellä videoon ei pääse käsiksi, joten se on ilmeisesti poistettu.

       
  Quote
anonyymi
  26.10.2011 @ 18:59

Käräjäoikeus määräsi Elisan estämään pääsyn Pirate Bayhin
http://www.hs.fi/talous/K%C3%A4r%C3%A4j ... 5548059333

Helsingin käräjäoikeus velvoitti keskiviikkona sakon uhalla internetoperaattori Elisan keskeyttämään tekijänoikeutta loukkaavan aineiston saattamisen asiakkaidensa saataviin Pirate Bay -sivuston kautta. Elisa ilmoitti tuoreeltaan valittavansa päätöksestä.

Elisa ilmoittaa tiedotteessaan, että väliaikaisen päätöksen sisältö on niin epäselvä, ettei suoraan sen perusteella voi ryhtyä toimenpiteisiin. Päätöksen mukaan Elisan olisi muun muassa estettävä liikenne täysin yksilöimättömiin ip-osoitteisiin.

Myös oikeudellisesti asia on Elisan mukaan niin monimutkainen ja vaikea, että siihen on syytä saada ylemmän oikeusasteen ratkaisu.

Käräjäoikeuden päätös perustuu Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:n (TTVK) Musiikkituottajat - IFPI Finland ry:n puolesta tekemään hakemukseen. Muut TTVK:n vaatimukset hylättiin.

”Pääkanteen lisäksi oikeudenhaltijat tulevat hakemaan nyt keskeyttämismääräyksiä Pirate Bayn osalta muitakin teleoperaattoreita koskien. Laillisen digitaalisen markkinan kehittäminen Suomessa ja Euroopassa edellyttää, että Pirate Bayn kaltaisiin harmaan talouden toimijoihin puututaan määrätietoisesti”, toteaa Musiikkituottajia edustava Lauri Rechardt tiedotteessa.

Oikeuden päätös on herättänyt tuoreeltaan huolta internetsensuurin kasvusta Suomessa. Piraattipuolueen mielestä päätös on ylimitoitettu ja muodostaa vaarallisen ennakkotapauksen verkkosensuurin laajenemisesta.

”Sensuuri ei vaikuta tiedostonjakamiseen, koska vastaavia sivustoja on netti täynnä. Päätös on kuitenkin osoitus laajenevasta nettisensuurista, joka uhkaa sananvapauden toteutumista Suomessa laajemminkin”, puolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto toteaa tiedotteessa.

Myös Elisan liittymäliiketoimintajohtaja Henri Korpi moittii päätöstä toimimattomaksi.

”Pidämme tekijänoikeuksia tärkeinä ja vastustamme piratismia sekä laitonta sisällönjakelua. Nyt tehdyllä päätöksellä ei käytännössä ole merkitystä laittoman sisällönjakelun torjumisessa”, hän toteaa tiedotteessa.

Korpi vaatii tiedotteessa myös sitä, että operaattoreita on kohdeltava tasapuolisesti, eikä yhtä toimijaa voida asettaa viranomaisen asemaan.

       
  Quote
sillä sipuli
  26.10.2011 @ 19:49

pirate Torrillahan tollasen eston ohittaa käden käänteessä.

       
  Quote
(a)-tiimi
  25.11.2011 @ 00:35

EU:n tuomioistuin esti nettipiratismin kitkemisyrityksen

EU:n korkein tuomioistuin on päättänyt, ettei internetin palveluntuottajia voida määrätä asentamaan palveluihinsa filttereitä, jotka estäisivät musiikki- ja muiden tiedostojen laittoman jakamisen. Päätös on pettymys artisteille ja viihdeteollisuudelle, jotka pyrkivät suojelemaan tekijänoikeuksiaan nettipiratismilta.

Oikeuden käsittelemä riita oli belgialaisia kirjailijoita ja säveltäjiä edustavan agentuurin ja internetyhtiö Scarlet Extendedin välinen. Belgialainen tuomioistuin oli määrännyt, että Scarletin pitää estää asiakkaitaan jakamasta tekijänoikeuksien alaista materiaalia luvatta ja maksutta.

EU:n tuomioistuin katsoi, ettei kansallinen tuomioistuin voi määrätä internetin palveluntarjoajaa asentamaan kattavaa filtterijärjestelmää. Tuomioistuimen mukaan se on yhtiölle liian kallis vaatimus ja saattaa myös rajoittaa ihmisten perusoikeuksia.

Maailman levyteollisuutta edustava liitto IFPI korostaa, että päätös koskee vain Belgiassa vaaditun filtterijärjestelmän laajuutta. Eri puolilla Eurooppaa on jo käytössä muita järjestelmiä, IFPI sanoo.

1 800 eurooppalaista palveluntuottajaa edustava liitto EuroISPA puolestaan kiittää päästöstä ja sanoo, että se vaikuttaa myös muihin yrityksiin estää internetjakelua.

AFP

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/11/ ... 55842.html

       
  Quote
(a)-tiimi
  31.12.2011 @ 01:26

Vankeutta jo 20 elokuvan jakamisesta – Ruotsi otti tiukan linjan piratismiin
http://www.hs.fi/ulkomaat/Vankeutta+jo+ ... 5552412547

Musiikin ja elokuvien laittomasta nettijakamisesta voi rapsahtaa vankeustuomio Ruotsissa, vaikka verkossa jaetut tiedostomäärät olisivat suhteellisen pieniä. Dagens Nyheter -lehden mukaan ehdollinen vankeusrangaistus voi uhata jo 10–20 elokuvan tai noin 1 000 musiikkikappaleen jakamisesta.

Ruotsin tuomioistuimissa on annettu syksyn aikana kymmenkunta tuomiota nettipiraateille. Dagens Nyheterin mukaan tuomittujen joukossa on sekä laittoman materiaalin välittämiseen syyllistyneitä hubien ylläpitäjiä että tavanomaisia nettilataajia.

Annetut tuomiot ovat vaihdelleet sakoista vankeusrangaistuksiin. Tuomioiden perusteella näyttää siltä, että Ruotsiin on muodostumassa varsin tiukka oikeuskäytäntö tekijänoikeusrikoksissa.

"Vankeusrangaistuksen raja menee noin 10–20 elokuvassa tai noin tuhannessa musiikkitiedostossa", sanoo nettipiratismiin erikoistunut syyttäjä Henrik Rasmusson.

Laiton tiedostojen jakaminen verkossa on Ruotsissa suurten massojen harrastus. Ruotsin tilastokeskuksen mukaan arviolta 1,4 miljoonaa ruotsalaista jakaa tiedostoja laittomasti.

Mikäli uutta oikeuskäytäntöä sovellettaisiin kaikkiin, tarkoittaisi se sitä, että vankeus uhkaisi jopa 500 000 ruotsalaista.

Oikeussosiologian professori Måns Svensson Lundin yliopistosta huomauttaa, että näin suurta ihmismäärää ei tulla kuitenkaan koskaan tuomitsemaan. Svensson huomauttaa, että viranomaisten resurssit ovat rajalliset. Toisaalta ruotsalaiset eivät koskaan hyväksyisi sitä, että puoli miljoonaa ihmistä saisi vankeutta rikoksesta, jota ei yleisesti pidetä kovin vakavana, Svensson sanoo Dagens Nyheterille.

       
  Quote
anonyymi
  09.01.2012 @ 13:33

mm. piratebay.ee toimii vieläkin suoraan
--------------------------------------------

Elisa estää Pirate Bay -osoitteet tästä päivästä eteenpäin
http://nyt.fi/20120109-elisa-estaeae-pi ... teenpaein/

Tästä päivästä eteenpäin Elisan ja Saunalahden liittymistä ei pääse laittomaan lataukseen käytetyn Pirate Bayn sivustolle, kertoo Elisa.

Helsingin käräjäoikeus määräsi Elisan estämään pääsyn Pirate Bayn sivustolle 26. lokakuuta 2011. Käräjäoikeuden päätös perustui Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:n Musiikkituottajat – IFPI Finland ry:n tekemään hakemukseen. Vastaavaa estoa on haettu myös muille operaattoreille. Elisa on valittanut päätöksestä Helsingin hovioikeuteen.

Näihin osoitteisiin on turha yrittää:

thepiratebay.org, www.thepiratebay.org, depiraatbaai.be, www.depiraatbaai.be, piratebay.am, www.piratebay.am, piratebay.net, www.piratebay.net, www.piratebay.no, piratebay.no, piratebay.se, www.piratebay.se, suprnova.com, www.suprnova.com, themusicbay.com, www.themusicbay.com, themusicbay.net, www.themusicbay.net, themusicbay.org, www.themusicbay.org, thepiratebay.am,www.thepiratebay.am, www.thepiratebay.com, thepiratebay.com, thepiratebay.gl, www.thepiratebay.gl, thepiratebay.net, www.thepiratebay.net, www.thepiratebay.se, thepiratebay.se, www.piraattilahti.fi, piraattilahti.fi, thepiratepay.org.nyud.net

       
  Quote
A.kulmanen
  09.01.2012 @ 17:01

Yle uutisoi, että AnonFinland -hakkeriporukka ehti jo pahastua ja kaatoi Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:n nettisivut, sekä lupaili pitää ne alhaalla "niin pitkään kuin haluavat."

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2012/01/e ... 60943.html

Profile Email    
  Quote
Pikkulauri
  10.01.2012 @ 12:32

Kyllä huomaa,ettei toi pellekäräjäoikus edes tiedä mistään mitään:

http://piraattilahti.fi/

on EFFI:n sivu eikä mikään piratebayn peili...

"Electronic Frontier Finland ry on perustettu puolustamaan kansalaisten sähköisiä oikeuksia. Tällaisia ovat esim. oikeus sensuroimattomaan viestintään, kohtuullisiin käyttöehtoihin digitaalista sisältöä ostettaessa sekä vapaus kehittää ja julkaista avoimia tietokoneohjelmia. Yhdistys herättää keskustelua ja pyrkii vaikuttamaan muun muassa lainsäädäntöhankkeisiin sananvapaudesta ja tekijänoikeudesta Suomessa ja Euroopassa. Mielestämme yksityisyyttä ei saa rikkoa, spämmäys tulee kieltää ja ohjelmistoideapatenteista on enemmän haittaa kuin hyötyä. "

Vai lieneekö aivan tarkoituksellista?

       
  Quote
A.K.
  10.01.2012 @ 15:38

Piraattilahti.org toimi proxyna TPB:lle, joten lienee päätettä vaille yhtenevä osoite "pätevä" syy blokata Effiä. Tuskin TTVK:ta muu kuin fyffe kiinnostaa.


Yle uutisoi:

Elisan Pirate Bay -esto astui voimaan eilen ja sitä oikeusteitse hakenut Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry joutui palvelunestohyökkäyksen kohteeksi. Tänään yhdistys tiedottaa saaneensa myös pommiuhkauksen Anonymous -hakkeriryhmän nimissä esiintyvältä taholta. Pommiuhkaus on tehty Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskusta ja sen henkilökuntaa kohtaan.

Yhdistys kertoo saaneensa uhkauksen sähköpostitse pian sen jälkeen, kun Anonymous Finland ilmoitti Twitterissä tehneensä palvelunestohyökkäyksen TTVVK:n nettisivuille. Siinä uhataan suoraan henkilökuntaa:

Aikaan jolloin tiedämme että työntekijöitänne on mahdollisimman paljon talossa, henkilö kävelee ohitse ja heittää alumiinisen putken ikkunastanne. Se on täytetty mustallaruudilla sekä metallikuulilla. Viiden sekunnin päästä sytytyslanka on palanut.

Musiikkituottajien, Ifpi Finland ry:n Lauri Rechardt kommentoi hyökkäyksiä näin:

Jokainen voi tehdä omat johtopäätöksensä hakkeriryhmästä, joka väittää toimivansa sananvapauden puolesta mutta ryhtyy tämän kaltaisiin toimenpiteisiin. Suomalaiseen yhteiskuntaan sopii huonosti, että uhkailuin ja kiristämällä pyritään estämään lainmukainen toiminta ja mielipiteiden esittäminen.

Asiasta on jätetty tutkintapyyntö poliisille.

http://ylex.yle.fi/uutiset/popuutiset/p ... ommiuhkaus

http://www.itviikko.fi/uutiset/2012/01/ ... 01220653/7


Rechardt:n kommentilla on ainakin viihdearvoa. Big Grin

       
  Quote
next level shit
  11.01.2012 @ 15:31

Poliisi selvittää yhä pommiuhkaa Helsingissä
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseu ... lsingissa/

Poliisi selvittää edelleen, kuka on tekijänoikeusjärjestölle esitetyn pommiuhkauksen takana. Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus (TTVK) kertoi saaneensa sähköpostitse pommiuhkauksen maanantaina illalla.

Viestissä uhattiin iskeä keskuksen tiloihin Helsingin ydinkeskustassa tällä viikolla. Keskuksen mukaan viestin allekirjoittajana oli Anonymous, jonka keskus katsoo liittyvään samannnimiseen löyhään hakkeriliittymään.

Keskusrikospoliisi kertoi eilen, ettei se tiedä Anonymouksen iskeneen tai uhanneen pommilla.

       
  Quote
soppa
  11.01.2012 @ 17:29

TTVK vaikenee palvelunestohyökkäyksestä
http://www.tietokone.fi/uutiset/ttvk_va ... kkayksesta

Elisan Pirate Bay -estoista suivaantuneet hakkerit ovat onnistuneet pitämään Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen sekä Musiikkituottajat IFPI:n sivut alhaalla jo useamman päivän. Mmaanantaina alkunsa saanut palvelunestohyökkäys jatkuu edelleen.

Tietokone-lehden kysyessä TTVK:lta onko hyökkäyksestä mitään kerrottavaa, oli vastaus lakoninen ”ei tässä vaiheessa”.

Hyökkäyksien taustalla ovat mitä ilmeisimmin maanantaiseen ulosottomiehen pakottamaan Elisan Pirate Bay -sulkuun suivaantuneet hakkeriryhmät. Tästä vinkkinä on Anonymous Finlandin Twitter-sivulle ilmaantuneet viestit, jossa sekä TTVK:ta, että IFPI:tä uhkaillaan pitkäkestoisilla hyökkäyksillä.

Maanantai-iltana TTVK:lle lähetettiin sähköpostilla Anonymous-ryhmän nimissä myös pommiuhkaus. Tapauksesta on tehty rikosilmoitus, mutta poliisi ei suostu kommentoimaan asiaa. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun ryhmän nimissä on uhattu pommilla.

Anonymous Finland tosin riensi myös itse kieltämään pommiuhkauksen samaisessa Twitter-syötteessä, jossa se myönsi palvelunestohyökkäykset.


--------------


Matti Nikki on tehnyt tutkintapyynnön Elisan, ulosottoviranomaisen ja TTVK:n toiminnasta:
http://pastebin.com/69vb0Crr

       
  Quote
(a)-tiimi
  16.01.2012 @ 15:27

Pirate Bay hylkää torrentit – uusia linkkejä vaikea blokata
http://www.digitoday.fi/tietoturva/2012 ... 1221027/66

Piraattisivusto Pirate Bay vaihtaa tekniikkaa, torrent-tiedostot vaihtuvat vaikeasti jäljitettäviin magneettilinkkeihin

Pirate Bay siirtyy latauslinkeissä torrenteista magneetteihin. Uuden tekniikan ansiona on se, että verkko-operaattoreiden on vaikeampi sulkea magneettilinkeillä tehtyjä sivustoja kuin nykyisiä torrent-tiedostoja. Lisäksi magneeteissa Pirate Bay säästää kaistanleveyttä.

Torrent-tiedostot poistuvat kokonaan piraattisivustolta kuukauden aikana. Pirate Bay kertoo verkkoblogissaan, että se on suunnitellut tekniikan vaihtoa jo jonkin aikaa. Magneettilinkit ovat sivuston mukaan nyt riittävän hyviä.

Magneettilinkkiä on vaikea jäljittää, ja internet-operaattoreiden on vaikea blokata tiedostoja verkosta.

Ero on siinä, että torrent-vertaisverkossa käytetään tiedostojen jakeluun hakemistoja, joiden avulla voi jäljittää tiedostojen sijaintia. Magneettilinkki paljastaa ainoastaan tägin, mutta ei kerro tiedoston tarkkaa nimeä eikä sijaintia.

Käyttäjälle tekniikan vaihtumisella ei ole suurta merkitystä. Torrent-vertaisverkkoon tarkoitettua palvelinohjelmaa voi käyttää magneettilinkkeihin.

Uuden tekniikan heikkous on se, että lataaminen kestää kauemmin.

       
  Quote
...
  20.01.2012 @ 19:42

Viranomaiset sulkivat Megauploadin - johtajat pidätettynä
http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikk ... idatettyna

Yhdysvaltain viranomaiset ovat sulkeneet MegaUpload-sivuston, joka on yksi suurimmista internetin tiedostonjakopalveluista. Lisäksi sivuston perustaja sekä kolme muuta johtohahmoa on pidätettynä. Sivuston johtoa syytetään useista eri rikoksista ja heitä uhkaa vuosien vankeusrangaistus.
Haktivistiliike Anonymous reagoi tietoihin kaatamalla oikeusministeriön ja FBI:n sivut ja myös elokuva-alan etujärjestön MPAA:n sivut olivat ajoittain alhaalla.

Megaupload on ollut osallisena oikeusjutuissa aiemminkin, mutta uusimmassa tapauksessa tuntuisi olevan tarkoitus sulkea sivusto lopullisesti. Yhdysvaltain oikeusministeriön julkaisemassa tiedotteessa MegaUploadia kuvaillaan "kansainväliseksi rikollisyhtiöksi, joka on vastuussa suuresta määrästä nettipiratismia".

Yhdysvaltain liittovaltion syyttäjänviranomaisten mukaan MegaUpload on aiheuttanut tekijänoikeuden haltijoille 500 miljoonan dollarin eli noin 385 miljoonan euron vahingot.

Sivuston perustajaa Kim Dotcomia sekä ainakin viittä johtajaa syytetään tekijänoikeusrikoksesta, laittoman tavaran kaupasta, rahanpesusta sekä suunnitelmallisesta tekijänoikeusrikoksesta.

Oikeusministeriön mukaan ylläpitäjät olivat tietoisia sivuston kautta luvattomasti levitetystä tekijänoikeuden alaisesta materiaalista ja yrittivät tarkoituksellisesi peitellä luvatonta sisältöä. Yleistä kuvaa sisällön laadusta yritettiin silotella jättämällä pois yleinen hakutoiminto sekä jättämällä tekijänoikeuden alainen materiaali tarkoituksellisesti pois esimerkiksi eniten ladattujen tiedostojen listalta.

Pidätyksen yhteydessä Yhdysvaltain viranomaiset tekivät eri maiden poliisivoimien avustuksella 20 kotietsintää yhteensä yhdeksässä eri maassa kuten Yhdysvalloissa, Hollannissa ja Kanadassa. Lisäksi viranomaiset ovat takavarikoineet ainakin 50 miljoonaa dollaria rahaa. Viranomaiset takavarikoivat myös parikymmentä MegaUploadille kuuluvaa domain-nimeä.

Megaupload-palvelu suljettiin Yhdysvalloissa
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2012/01/ ... 90215.html

Yksi maailman suurimmista tiedostojenjakopalveluista on suljettu Yhdysvalloissa. Megaupload-sivusto suljettiin torstaina, ja seitsemän ihmistä asetettiin syytteisiin piratismista. Heistä neljä on pidätetty Uudessa-Seelannissa. Yksi syytteeseen asetetuista on palvelun perustaja.

Yhdysvaltain viranomaisten mukaan muun muassa laittomasti jaetuista elokuvista on aiheutunut yli 500 miljoonan dollarin tappiot tekijänoikeuksien omistajille.

Megauploadilla on noin 150 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää.


Megauploadin pidätetty perustaja on suomalainen
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2012/01/ ... 92473.html

Maailman suurimpiin kuuluvan tiedostojenjakosivuston Megauploadin suomalaisperustaja on pidätetty Uudessa-Seelannissa. YLE:n ruotsinkielisen uutistoimituksen tietojen mukaan Kim Dotcom -nimellä esiintyvällä miehellä on Suomen ja Saksan kaksoiskansalaisuus ja hänen äitinsä on suomalainen.

Megaupload-sivusto suljettiin torstaina, ja seitsemän ihmistä asetettiin syytteisiin piratismista. Heistä neljä pidätettiin Uudessa-Seelannissa. Pidätetyistä yksi on sivuston perustaja Kim Dotcom, 37.

Miehen äiti ja sisaruksia asuu yhä Turussa, mikä on myös Dotcomin Suomen-osoite. Suomessa mies ei kuitenkaan ole käynyt pitkään aikaan, ja hänen passinsa on uusittu Suomen konsulaatissa Hongkongissa.

Jo aiempia rikoksia

Dotcom on syntymänimeltään Kim Schmitz. Hän kasvoi Saksassa, missä vaihtoi nimensä myöhemmin Kim Tim Jim Vestoriksi. Saksassa hän tuli tunnetuksi yhtenä maailman taitavimmista hakkereista jo alaikäisenä. Aikuisena hän perusti tietoturvayrityksen ja myi sen isolla rahalla.

Dotcom on tuomittu 2002 Saksan tuohon aikaan suurimmista sisäpiirikaupoista 100 000 euron sakkoihin ja ehdolliseen vankeuteen. Hänet on tuomittu myös kavalluksesta ja mm. luottokorttirikoksista.

Megaupload toimii Hongkongista, mutta osa sen palvelimista on Virginian osavaltiossa Yhdysvalloissa. Tämä mahdollisti Yhdysvaltain viranomaisten puuttumisen asiaan.

Dotcomin lisäksi Uudessa-Seelannissa pidätettiin kaksi saksalaista ja hollantilainen. Miehet jäivät vankilaan odottamaan kuulusteluja, jotka jatkuvat maanantaina. Kolme muuta syytettyä, slovakialainen, saksalainen ja virolainen, ovat yhä vapaalla jalalla.

Pinkki Cadillac takavarikoitiin

Kim Dotcom nousi otsikoihin jo aiemmin Uudessa-Seelannissa ostaessaan maan kalleimman kartanon 30 miljoonalla Uuden-Seelannin dollarilla eli vajaalla 17 miljoonalla eurolla.

Pidätyksen yhteydessä kartanosta takavarikoitiin muun muassa vuoden 1959 pinkki Cadillac sekä Rolls Royce Phantom -luksusauto sekä arvotaidetta. Lisäksi tilejä jäädytettiin vajaan seitsemän miljoonan euron arvosta.

Syytekirjelmän mukaan Kim Dotcom tienasi Megauploadilla 42 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria eli reilut 32 miljoonaa euroa pelkästään 2010.

Yhdysvaltain viranomaisten mukaan Megauploadin kautta laittomasti jaetuista tiedostoista, muun muassa musiikista ja elokuvista, on aiheutunut yli 500 miljoonan dollarin tappiot tekijänoikeuksien omistajille. Sivustolla on noin 150 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää.

       
  Quote
Attack
  23.01.2012 @ 01:29

Last week the world’s biggest and most popular file sharing service website Megaupload.com was blocked and seized by FBI because of the anti-piracy law. Just a day after SOPA and PIPA were withdrawn megaupload was seized by FBI on somewhat same basis what SOPA was claiming. Just few minutes ago, Filesonic.com the second most popular filesharing website turned off their file sharing functionality.

Filesonic.com is a popular file sharing service, which just few minutes ago disabled their functionality of file sharing.

It looks like Filesonic would have been threatened by FBI exactly the same way as Megaupload.com was. Few days back, FileServe.com another file sharing website also disabled member accounts.

It is not clear what happened with FileSonic.com yet. The assumption is that they might be threatened by FBI too with the 'Anti-Privacy Act'.

       
  Quote
Sotatila
  23.01.2012 @ 07:43

A Report from the Front Line:

MegaUpload
Closed.

FileServe
Deleting multiple files. Closed affiliate program.

FileJungle
(Owned by FileServe) Deleting multiple files. Testing out blocking some USA IP addresses.

UploadStation
(Owned by FileServe) Deleting multiple files. Testing out blocking some USA IP addresses.

FileSonic
Sharing disabled. Closed affiliate program. Deleting files and accounts.

VideoBB
Closed affiliate program.

Uploaded.to
Banned USA IP addresses.

FilePost
Started suspending accounts with infringing material (doing what Hotfile did)

VideoZer
Closed affiliate program.

4shared
Deleting multiple files.

Wupload
Many accounts disabled.

East European & former Soviet Union countries based file sharing services are working as usual.

       
  Quote
..
  23.01.2012 @ 19:56

BayFiles <3 http://bayfiles.com/

       
  Quote
(a)-tiimi
  23.04.2012 @ 09:23

Iltalehti: Robinin levyä luvatta jakaneet etsitään
http://www.hs.fi/kulttuuri/Iltalehti+Ro ... 5560483025

Elisa ja TeliaSonera joutuvat luovuttamaan Teosto ry:lle yhteystiedot niistä nettiliittymistä, joista ladattiin suosikkilaulaja Robinin Koodi-albumia The Pirate Bay –palvelimelle.

Helsingin käräjäoikeus on tehnyt päätökset Teoston ja Musiikintuottajien yhdistyksen vaatimuksesta, kertoo Iltalehti.

Käräjäoikeuden mukaan hakijat ovat osoittaneet, että Robinin Koodi-levy ilmestyi The Pirate Bayn ilmaisjakeluun kaksi päivää ennen sen virallista julkaisua. Oikeus pitää uskottavana, että se aiheutti hakijoille ja artistille huomattavaa taloudellista vahinkoa.

Hakijoiden vaatimukset ovat oikeuden mukaan sellaiset, että lupa teleliikennetietosuojan murtamiseen voidaan antaa.

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen mukaan Robinin levy koottiin piraattipalvelimelle palasina, joiden kokoamiseen osallistui 82 tietokonetta erityisen vertaisverkko-ohjelman avulla.

       
  Quote
New Topic Post Reply

Ensimmäinen | Edellinen | 1 2 | Seuraava | Viimeinen

 All times are EEST. The time is now 09:29 am.
Normal Topic Normal Topic
Locked Topic Locked Topic
Sticky Topic Sticky Topic
New Post New Post
Sticky Topic w/ New Post Sticky Topic w/ New Post
Locked Topic w/ New Post Locked Topic w/ New Post
View Anonymous Posts 
Able to Post 
HTML Allowed 
Censored Content 

Yleistä sivuista

Takku on tee-se-itse mediaprojekti, joka sanojen voimalla haluaa rohkaista meitä tavallisia ihmisiä välittömään, puolue-, ammattiliitto- ja järjestötoiminnasta riippumattomaan kapinaan (itse)tuhoisaa (epä)todellisuutta vastaan... Lue lisää

Miten osallistua

Takun toiminta perustuu käyttäjien lähettämään sisältöön. Kuka tahansa voi osallistua sisällön tuottamiseen ilman käyttäjäksi rekisteröitymistä... Lue lisää

Miete

State and movement are two elements whose only dialectical relation is one of conflict. If not, their relation is integration and bureaucracy.
Spyros Tz
Spyros Tz  (2015)

Käyttäjätiedot

Rekisteröidy uutena käyttäjänä
Unohtuiko salasana?

Mediakeskus

Mediakeskus

banneri_vaaris

Väärinajattelija

banneri_akirjasto

Anarkistinen kirjasto

banneri_eroaarmeijasta

Eroa-Armeijasta.fi

banneri_antivaalit

antivaalit.info

banneri_jkldiy

JKL DIY

banneri_toimitus

Toimitus

banneri_meemit

Anarkistimeemit

banneri_varis

Varis-verkosto

banneri_kaninkolo

Mustan kanin kolo

banneri_vapaa

VAPAA

banneri_tyrni

Tyrnikirjasto

banneri_hirvitalo

Hirvitalo

banneri_hyokyaalto

Hyökyaalto

banneri_wikikko

Wikikko.info

banneri_oulutopia

OulUtopia

AMR Hki

AMR Hki

banneri_squathki

Squat HKI

banneri_aryhma

A-ryhmä

banneri_kirjakahvila

Turun Kirjakahvila

banneri_alusta

Alusta

banneri_kapis

Kapinatyöläinen

banneri_pif

Punk In Finlandnet

banneri_lehtilehti

LEHTI

banneri_fifi

fifi.voima.fi

banneri_akl

Aseistakieltäytyjäliitto

banneri_tasajako

Tasajako

banneri_vallankumouksen

Vallankumouksen hedelmiä

banneri_oikeuttae

Oikeutta eläimille

banneri_stoptalvivaara

Stop Talvivaara

banneri_vastavirta

Vastavirta

banneri_vappu_15

Vallaton vappurieha 2015