Vielä Oaklandin valtauspäivästä

05.02.2012 @ 10:12

Applied Nonexistence

Jotain täytyy sanoa tästä valtiokoneiston vastauksesta laajapohjaisen kansanliikkeen niin sanottuun eskalaatioon päämäärien kehittymisen suhteen. Tämä iltapäivä oli varsin piristävä kokemus San Franciscon lahden itäpuolen aktivistivasemmistolle. Saattaa olla, että kehitys tulee toivottavasti olemaan vielä parempaa taktisen käytännön evoluution suhteen. Iltapäivän toimintaa voi lukea monella tavalla, silti mielestämme kaksi tärkeintä pointtia ovat:

1

Poliisin puolustustoimien takia konferenssikeskuksen valtaaminen oli täysin mahdotonta. Se osoittaa kuinka Occupy Oaklandin vaatimusten siirtyminen kohti yksityisomaisuuden (etenkin sisätilojen) valtaamista on paljon konfrontatiivisempaa, ja sen laajeneminen paljon toivottavampaa, kuin Occupyn alkuperäiset ja huomattavasti kesymmät seikkailut julkisten hyödykkeiden muovaamiseksi uudelleen. Jos uhkaus hylätyn rakennuksen ottamisesta käyttöön riitti tuottamaan tällaisen vastauksen, joka ainakin taktisesti teki täysin tyhjäksi kaikki mahdollisuudet uhkauksen toteutumiseksi, se kertoo vain sen, että energia tulee suunnata juuri näitä linjoja pitkin. Sellaisissa kansallisvaltioissa, joissa on paljon näkyvämpi talonvaltauskulttuuri (Alankomaat, Saksa, Espanja ja Kreikka, nyt vaikka esimerkiksi), lainsäädäntö talonvaltaajien oikeuksien suhteen on itse asiassa paljon vapaamielisempi kuin Yhdysvalloissa. Tässä suhteessa voidaan sanoa, että yksityisomaisuuden valtaaminen tilojen luomiseksi erillistä sosiopoliittista rakennetta varten on käytännössä mahdotonta - mutta toivottavaa juuri tästä mahdottomuudesta johtuen.

2

Huolimatta ilmiselvistä kritiikeistä "kentällä" tehtyjen taktisten siirtojen suhteen (esim. pullonkaulat yliopistolla ja silloilla, karsinaan ajautuminen, lineaariset yhteenotot museon edustalla) haluamme silti puolustaa periferioiden "tutkiskelua". Vaikka karnevaalitunnelma voi usein tyydyttää joidenkin ihmisten piileviä psykologisia tarpeita, se ei useimmiten ole taktisesti paras paikka yhteenotolle. Jos se onnistuu luomaan mitään, niin se luo tyhjiön kamppailun ytimen ympärille - eikä tätä ole vielä tutkiskeltu tämänpäiväisen kaltaisten korkean profiilin tapahtumien yhteydessä (kuten niin että "X" tapahtuu täällä ja "Y" tapahtuu tuolla - jossa X on korkean profiilin helposti osallistuttavat teot, jotka sitovat KAIKKI viranomaisresurssit, ja "Y" on vaihteleva määrä pienempiä mutta korkeammilla panoksilla pelaavia tekoja kaukana pääspektaakkelista). Vaikka ytimen ympärillä on kiistämätön vetovoima, johon on ladattu halu osallistua vastarinnan kertomuksiin, karnevaalihetkien aikana periferia on aina haavoittuvaisempi ja sisältää korkeammat panokset. Tutkikaa periferiaa.

Solidaarisuutta pidätetyille ja loukkaantuneille tovereille. Solidaarisuutta FUCK THE POLICE 5 -mielenosoitukselle, joka on käynnistymässä juuri nyt.

Oaklandista rakkaudella,
TEOAN

[anarchistnews]

(1) Kommenttia


Takku
http://takku.net/article.php/20120205111238816