"Kansalaisuuden periaate on ... jo aikoja sitten tuomittu kuvitteellisen tasa-arvon ideologiseksi julistukseksi, joka kätkee yhteiskunnallisen eriarvoisuuden."
Filippo Argenti
Takku Facebookissa Takun tarjoamat verkkosyötteet (feedit)
Luo tunnus! | Kirjaudu 14.02.2016 @ 20:47

Hki: Avoin ilmastokokous Kansalaistorilla 1.12.

Avoin ilmastokokous Kansalaistorilla, torstaina 1.12.2011 klo 17.00

Maanantaina 28.11 Etelä-Afrikan Durbanissa alkaa jokavuotinen surullinen farssi, YK:n ilmastokokous. COP 17 kokouksessa poliitikkojen, teollisuuden ja ympäristöjärjestöjen on tarkoitus ratkoa ilmasto-ongelmaa ja hakea sitovaa ilmastosopimusta.

Viimeistään Kööpenhaminassa 2009 selvisi, että tehtävä on  mahdoton. Kokouksissa valtaa pitää teollisuus ja finanssimaailma, joille uusliberalistisen politiikan läpipuskeminen on ilmastonmuutosta tärkeämpi asia. Jos Maailmanpankki suunnitellusti toimisi ilmastorahaston hallinnoijana, se pakottaisi globaalin etelän siihen kuriin, mihin WTO ei saanut sitä painostettua. Päästökauppa voisi parhaimmillaan rikastuttaa keinottelijoita, mutta päästöjä se ei vähennä. Ratkaisuiksi tarjotut biopolttoaineet, ydinvoima, geenimanipulaatio ja megalomaaniset patohankkeet eivät pysäytä ilmastokatastrofia. Sen sijaan ne vahvistavat nykyistä talouseliittiä ja vahingoittavat jo ennestään heikossa asemassa olevia ihmisryhmiä, kuten alkuperäiskansoja.  


Tuoreessa Nation-lehden artikkelissa Naomi Klein kiteyttää asian selkeästi. Ristiriita kapitalismin ja ilmastokatastrofin pysäyttämisen välillä on ylitsepääsemätön. Oikeisto ymmärtää tilanteen hyvin, ja on valmis tekemään kaikkeensa kieltääkseen ilmastonmuutoksen olemassaolon. Myös sosiaalisten liikkeiden olisi syytä tiedostaa asia yhtä selvästi. Tuhoisimmillaan nopeiden voittojen kahmimiseen perustuva talousjärjestelmä on muuttaessaan ilmakehäämme, mikä vaikuttaa kaikkeen elämään maapallolla. http://www.thenation.com/article/164497/capitalism-vs-climate

Emme voi luottaa päättäjiin, vaan oikeudenmukaisia ratkaisuja on etsittävä ruohonjuuritasolla. Durbanissa järjestetään virallisen YK-kokouksen alkaessa  "Occupy COP 17", kansalaisten yleiskokous. Me haluamme herättää keskustelua ilmastokysymyksestä Helsingissä. Alustuksen jälkeen seuraa vapaata keskustelua siitä, mitä me voimme tehdä omaehtoisesti estääksemme ilmastokatastrofin.

Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan avoimeen ilmastokokoukseen Occupy Helsinki-liikkeen Kansalaistorille torstaina 1.12,  klo 17 alkaen.

Kansalaistori sijaitsee entisten VR:n makasiinien läheisyydessä, Sanomatalon ja Musiikkitalon välisessä aukealla.

Järj. Hyökyaalto
hyokyaalto.org
hyokyaalto at riseup dot net

****************************
Occupy Helsinki toivottaa erilaiset ryhmät tervetulleiksi järjestämään ohjelmaa Kansalaistorilla!
torillatavataan.wordpress.com
torikokous at gmail dot com

Tulosta Email

Paluuviite

Tämän kohteen paluuviite-osoite (Trackback URL): http://takku.net/trackback.php/20111128132219300

Ei paluuviitteitä tähän kohteeseen.

2 kommentti(a)

Allaolevista kommenteista on vastuussa vain niiden kirjoittaja, ei sivusto.
28.11.2011 @ 15:21 Anonyymi

Tukeutuen ilmastonmuutos-skeptisismiä popularisoineisiin http://ilmasto.wordpress.com/ ja http://ilmastohuijaus.blogspot.com/ -sivustoihin, sanoisin tämänkin artikkelin olevan turha.

[ Vastaa | ]
28.11.2011 @ 18:20 Anonyymi

Mitä jos hankkisit parempaa luettavaa. Vähemmän salaliittohörhöjä ja enemmän niitä, jotka ihan oikeasti tutkivat ilmastoa.

Winterhalterista:

No peer-reviewed research on climate change

Dr. Boris Winterhalter is a retired marine researcheer and according to a search of 22,000 academic journals, has never published any peer-reviewed research on global warming. He has had four peer-reviewed articles, all related to marine geology, the first published in 1970, the rest between 2000 and 2002. He holds a Ph.D in geology at the Helsinki University.

Winterhalter and the ISPM

Winterhalter is listed as a reviewer of the Independent Summary for Policymakers (ISPM) of the IPCC Fourth Assessment Report. The ISPM is published by the Fraser Institute and is critical of the IPCC. The Fraser Institute receives funding from several tobacco companies, and has received $60,000 from ExxonMobil.

(http://www.desmogblog.com/boris-winterhalter)

 

Tuo toista blogia pitävä Tanskanen ei myöskään ole ilmastotutkija, eikä myöskään tunnu sietävän omien kirjoitustensa kriittistä kommentointia: http://tuukkasimonen.blogspot.com/2009/02/hannu-tanskasen-kootut-virheet.html

Myöskään Tiede-lehden foorumilla Tanskanen ei vaikuta käyttäytyneen kovin tiedemiesmäisesti: http://www.tiede.fi/keskustelut/tiede-fi-f16/onko-hannu-tanskanen-bushman-vai-ei-t39165.html

 

[ Vastaa | ]

Yleistä sivuista

Takku on tee-se-itse mediaprojekti, joka sanojen voimalla haluaa rohkaista meitä tavallisia ihmisiä välittömään, puolue-, ammattiliitto- ja järjestötoiminnasta riippumattomaan kapinaan (itse)tuhoisaa (epä)todellisuutta vastaan... Lue lisää

Miten osallistua

Takun toiminta perustuu käyttäjien lähettämään sisältöön. Kuka tahansa voi osallistua sisällön tuottamiseen ilman käyttäjäksi rekisteröitymistä... Lue lisää

Miete

Mellakan jälkeen esiin nousi monia hämmentyneitä selityksiä, kuten että "energian määrä ampui yli". Tietenkin, sillä suuttumus ja raivo ei kuulosta niin kivalta. Voisiko olla niin että "yliampuva energia" on sitä mitä tulee tyhjistä iskulauseista? Tuleeko tämä energian yliampuminen kenties suuttumuksesta, joka seuraa voimattomuuden tunnetta, jonka alkuperä on siinä havainnossa, että oma elämä tyhjenee hitaasti kaikesta merkityksestä "kaupungissa", joka pohjimmiltaan ei ole muuta kuin postmodernistien ja teknofiilien vallankumouksellisten fetisoima kulttuuripalveluja tarjoava työleiri?
Tjære & Fjer -blog
(13.5.2009)

Käyttäjätiedot

Rekisteröidy uutena käyttäjänä
Unohtuiko salasana?

Mediakeskus

Mediakeskus

banneri_vaaris

Väärinajattelija

banneri_akirjasto

Anarkistinen kirjasto

banneri_fennovoimano

fennovoima.no.com

banneri_eroaarmeijasta

Eroa-Armeijasta.fi

banneri_rojava

Rojavan puolesta

banneri_jkldiy

JKL DIY

banneri_vapaasyndikaatti

vapaasyndikaatti.info

banneri_yleislakko

yleislakko.org

banneri_toimitus

Toimitus

banneri_meemit

Anarkistimeemit

banneri_liittox

liitto X

banneri_varis

Varis-verkosto

banneri_kaninkolo

Mustan kanin kolo

banneri_caradura

Caradura's Lounge

banneri_antivaalit

antivaalit.info

banneri_tyrni

Tyrnikirjasto

banneri_hirvitalo

Hirvitalo

banneri_hyokyaalto

Hyökyaalto

banneri_vapaa

VAPAA

banneri_wikikko

Wikikko.info

banneri_oulutopia

OulUtopia

AMR Hki

AMR Hki

banneri_squathki

Squat HKI

banneri_aryhma

A-ryhmä

banneri_kirjakahvila

Turun Kirjakahvila

banneri_alusta

Alusta

banneri_kapis

Kapinatyöläinen

banneri_ilonpilaaja

ilonpilaaja

banneri_pif

Punk In Finlandnet

banneri_lehtilehti

LEHTI

banneri_fifi

fifi.voima.fi

banneri_akl

Aseistakieltäytyjäliitto

banneri_tasajako

Tasajako

banneri_vallankumouksen

Vallankumouksen hedelmiä

banneri_oikeuttae

Oikeutta eläimille

banneri_stoptalvivaara

Stop Talvivaara

banneri_vastavirta

Vastavirta

banneri_vappu_15

Vallaton vappurieha 2015