"Anarchism.. stands for direct action, the open defiance of, and resistance to, all laws and restrictions, economic, social, and moral."
Emma Goldman
Takku Facebookissa Takun tarjoamat verkkosyötteet (feedit)
Luo tunnus! | Kirjaudu 28.03.2015 @ 02:19

Yhdysvallat: Poliisi hääti valtauksen rynnäkkökiväärit kädessä Carrboron Chapel Hillissä

Yhdessä Carrboro Chapel Hillin lähihistorian suurimmista poliisioperaatioista, kymmenet SWAT-erikoisyksikön poliisit ratsasivat vastikään vallatun tilan 3000 neliön Chrysler-rakennuksessa. Aseet kädessä poliisit sulkivat ympäröivät kadut. Lopulta kahdeksan ihmistä kiinniotettiin luultavasti hallinnanloukkauksesta tai murtautumisesta. Suuri joukko kerääntyi ulkopuolelle buuaten kytille, huutaen ja vannoen palaavansa. Jopa kaksi Carrboron kaupunginvaltuutettua oli tässä joukossa – ironista ottaen huomioon että operaatiossa oli Carrboron poliiseja mukana.

Tänään, 14. marraskuuta, pidetään tukikeikka ja takuurahoja kerätään paraikaa. Solidaarisuustoimet kaikkialla ovat tervetulleita; kytät täällä ovat vakavasti ylittäneet tavalliset rajansa ja valtamedia on saanut kuvattua heitä heidän osoittaessa aseilla vanhuksia ja lakitukihenkilöitä.


Tämä on vasta alkua pyrkimyksellemme ja olemme jo löytäneet enemmän tovereita kuin koskaan ennen tätä kamppailua.

[anarchistnews]

(Suom. huom. kaikki kiinniotetut on päästetty vapaaksi odottamaan oikeudenkäyntiään torstaina 17. marraskuuta.)


Chrysler-rakennuksen valtauspäivänä jaettu teksti

Toivotamme teidät tervetulleeksi kokeiluun.

Viimeisen puolentoista kuukauden ajan, tuhannet ihmiset ympäri Yhdysvaltoja ovat vallanneet julkista tilaa protestiksi taloudelliselle epätasa-arvolle ja toivottomuudelle. Tämä itsessään alkoi kokeiluna pienessä puistossa New Yorkissa, vaikkakaan se ei ilmestynyt tyhjästä: Occupy Wall Street ”tuntui järkevältä” koska se nojasi kokemuksiin Kairon kapinallisista, Madridin indignadoista (tuohtuneet), Barcelonasta ja Ateenasta. Kaikki nämä kapinat olivat kokeiluja itseorganisoitumisessa, jotka nousivat niiden omista viitekehyksistä, niiden omista kamppailujen ja vallankumousten historioista. Jokainen niistä oli ainutlaatuinen, mutta niitä yhdisti myös jaettu kokemus viimeaikaisen maailmanlaajuisen kapitalismin epäonnistumisesta ja edustuksellisen politiikan tyhjänpäiväisyydestä.

Hiljattain, ”occupy”-ilmiö on laajentunut ”keskustelutilan tarjoamisesta” monimuotoiseksi liikehdinnäksi, joka aloitteellisesti pyrkii järkyttämään yhteiskunnallista kenttää. Lakoista ja talonvaltauksista marsseihin ja satamasulkuihin, liikehdintä näyttää erilaiselta eri paikoissa, kuten sen kuuluukin, mutta yksi asia on selvää: Monet eivät ole enää tyytyväisiä ”totuuden saamiseen vallan kuuluviin”, koska he ymmärtävät että valta ei kuuntele.

Tältä pohjalta, tarjoamme tämän valtauksen kokeiluksi, mahdolliseksi tieksi eteenpäin. Vuosikymmeniä, vallatut tilat ovat näytelleet perustavanlaista roolia yhteiskunnallisissa liikkeissä ympäri maailmaa. Niinkin erilaisissa maissaa kuin Brasilia, Etelä-Afrikka, Espanja, Meksiko ja Saksa, mainitaksemme vain muutaman, ovat vallatut tilat tarjonneet vapaata tilaa kaikelle toiminnalle aina terveysklinikoista päivähoidon ja kaupunkiviljelyn kautta teattereihin ja radikaaleihin kirjastoihin asti. Ne ovat tiloja, jotka on otettu takaisin varakkailta vuokraemänniltä ja –isänniltä tai grynderimafialta ja tarjottu yhteisön käyttöön vapautettuna tilana.

Ympäri Yhdysvaltojen tuhannet ja jälleen tuhannet kaupalliset ja yksityistilat seisovat tyhjillään samalla kuin yhä enemmän ihmisiä joutuu nukkumaan kadulla tai ajetaan syvään köyhyyteen yrittäessä pärjätä loputtomien vuokrankorotusten kanssa. Chapel Hill ei ole poikkeus: tämä rakennus on ollut tyhjillään vuosia, keräten pölyä ja pääomaa laiskalle omistajalle satojen mailien päässä, kaupunkimme vuokrien noustessa kaikkien palvelualan työläisen ulottumattomiin, kodittomien nukkuessa yönsä kylmässä ja gentrifikaation tahkoessa voittoja gryndereille parin korttelin päässä.

Näistä syistä, näemme tämän valtauksen johdonmukaisena seuraavana askeleena, sekä tämän kaupungin vuokrakriisiin että yleisesti julkisen tilan valtauksille ympäri maata. Tämä ei ole Occupy Chapel Hillin järjestämä aktio, mutta kutsumme kenet tahansa ja kaikki torivaltaajat, työläiset, työttömät ja kodittomat liittymään seuraamme pohtimaan mitä tilasta voisi tulla. Tarjoamme tämän ”matkaoppaan” vain yhtenä mahdollisena suunnitelmana monista, tarkoituksena aloittaa aivoriihi niistä sadoista käyttötarkoituksista joihin tällaisen rakennuksen voisi vapauttaa vuokran kuristusotteesta.

Rakkaudella ja raivolla,

vapauden ja tasa-arvon puolesta,

eräät omaehtoiset antikapitalistivaltaajat

[trianarchy]

 

Tulosta Email

Paluuviite

Tämän kohteen paluuviite-osoite (Trackback URL): http://takku.net/trackback.php/20111116191707859

Ei paluuviitteitä tähän kohteeseen.

0 kommentti(a)

Yleistä sivuista

Takku on tee-se-itse mediaprojekti, joka sanojen voimalla haluaa rohkaista meitä tavallisia ihmisiä välittömään, puolue-, ammattiliitto- ja järjestötoiminnasta riippumattomaan kapinaan (itse)tuhoisaa (epä)todellisuutta vastaan... Lue lisää

Miten osallistua

Takun toiminta perustuu käyttäjien lähettämään sisältöön. Kuka tahansa voi osallistua sisällön tuottamiseen ilman käyttäjäksi rekisteröitymistä... Lue lisää

Miete

Anarchism is not a concept that can be locked up in a word like a gravestone. It is not a political theory. It is a way of conceiving life, and life, young or old as we may be, whether we are old people or children, is not something definitive: It is a stake we must play day after day.
Alfredo M. Bonanno
The Anarchist Tension 

Käyttäjätiedot

Rekisteröidy uutena käyttäjänä
Unohtuiko salasana?

Mediakeskus

Mediakeskus

banneri_vaaris

Väärinajattelija

banneri_jkldiy

JKL DIY

banneri_akirjasto

Anarkistinen kirjasto

banneri_meemit

Anarkistimeemit

banneri_varis

Varis-verkosto

banneri_kaninkolo

Mustan kanin kolo

banneri_vapaa

VAPAA

banneri_tyrni

Tyrnikirjasto

banneri_hirvitalo

Hirvitalo

banneri_oulutopia

OulUtopia

banneri_dena

Squat Dena

banneri_kapis

Kapinatyöläinen

banneri_pif

Punk In Finlandnet

AMR Hki

AMR Hki

banneri_squathki

Squat HKI

banneri_aryhma

A-ryhmä

banneri_kirjakahvila

Turun Kirjakahvila

banneri_fifi

fifi.voima.fi

banneri_akl

Aseistakieltäytyjäliitto

banneri_tasajako

Tasajako

banneri_vallankumouksen

Vallankumouksen hedelmiä

banneri_oikeuttae

Oikeutta eläimille

banneri_hyokyaalto

Hyökyaalto

banneri_stoptalvivaara

Stop Talvivaara

banneri_vastavirta

Vastavirta

TURVA-verkosto

TURVA-verkosto