"Government is an association of men who do violence to the rest of us."
Leo Tolstoy
Takku Facebookissa Takun tarjoamat verkkosyötteet (feedit)
Luo tunnus! | Kirjaudu 28.02.2015 @ 22:36

Italia: NO TAV -lehdistötilaisuus - "Tämä on kansan vastarintaa"

Netistä löytyy runsaasti mellakkapornoa TAV -luotijunalinjan vastaisista protesteista sunnuntaina 3. heinäkuuta - enkä toista sitä tässä, sillä a) sitä voi löytää mistä tahansa, ja b) siitä voi tulla ähkyyn - mutta törmäsin juttuun joka on mielestäni paljon tärkeämpi. Maanantaina protestien jälkeen NO TAV -verkosto järjesti lehdistötilaisuuden Chiomontessa. Sitä saattaisi kysyä, että mitä sitten? No, se olisi voinut päättyä katastrofiin. Genovan G8-huippukokouksen aikana 2001 nähdyn vimmaisen valtioväkivallan jälkeen Genovan Sosiaalifoorumi teki suuren virheen perääntyessään: yhtenäisenä pysymisen sijaan jotkut ryhmät lähtivät liitosta, toiset jäivät mutta ottivat etäisyyttä "pahoihin mielenosoittajiin" (etenkin Mustaan Blokkiin) ja syyttivät niitä poliisin väkivaltaisista otteista. Valtio, poliisi ja media olivat voittaneet sotansa: ne halusivat repiä liikkeen palasiksi ja onnistuivat siinä. Joten voi kuvitella mitä riemua oli lukea NO TAV -verkoston julistuksia:


"Ei se ollut Musta Blokki, se oli vain kansaa, ja enemmistö siitä paikallisia. Olimme valmistautuneet kypärillä ja naamioilla sen jälkeen mitä tapahtui 27. kesäkuuta, mutta kätemme olivat tyhjät. Sen jälkeen kun poliisi hyökkäsi meitä vastaan kyynelkaasulla, kivillä ja vesitykeillä, puolustimme itseämme kaikin mahdollisin keinoin. Emme voineet muuta", sanoi tilaisuuden avannut Maurizio Piccione. Toinen puhuja sanoi: "Yleinen vastarinta on meidän tapamme tehdä asioita. Ainoa syytös, josta olemme samaa mieltä on se, että me taistelimme tilannetta vastaan joka ei ollut meidän itsemme luoma. Mustaa Blokkia käytetään syntipukkina, sillä ihmiset eivät pysty hyväksymään sitä tosiasiaa, että koko laakso haluaa vastarintaa. Meidän täytyy kiittää Valsusan asukkaita vastarinnasta, ja olemme ylpeitä tästä."

Huolimatta siitä, että kyseessä oli lehdistötilaisuus, teltassa oli noin 50 ihmistä, joiden joukossa oli eri ryhmien edustajia, mutta myös ihmisiä kertomassa oman tarinansa. Kun oikeistolaisen Secolo XIX -lehden toimittaja kysyi Mustasta Blokista, eräs henkilö vastasi: "Minä olin siellä enkä ole Musta Blokki". Toimittajan kannat kyseenalaistettiin ja lopulta hän poistui tilaisuudesta. Toiset toimittajat poistuivat "solidaarisuudesta" kollegaansa kohtaan. Kaukana menneessä ovat ajat, jolloin toimittajat kirjaimellisesti vaaransivat henkensä kertoakseen Totuuden. Nyt ne vain toistavat niiden sanoja, jotka täyttävät heidän taskunsa kullalla.

NO TAV -liittoon kuuluvat katoliset ryhmät kritisoivat Susan piispaa tuomiokirkon sulkemisesta ja prefektin käskyjen noudattamisesta pappien hiljentämisessä. Paikallinen viinitilallinen kuvaili tätä nykyä jo päivittäistä kokemustaan matkustamisesta militarisoidulle alueelle päästäkseen käsiksi viineihinsä. Kaikki yhdistyivät raivossaan median valheita kohtaan sekä ilmaisivat solidaarisuutta ja sympatiaa loukkaantuneita ja pidätettyjä mielenosoittajia kohtaan. Tällä hetkellä vankilassa on vielä 4 ihmistä - heidän piti kuulla keskiviikkona tullaanko heidän pidätystään jatkamaan vai ei, mutta kuulemista lykättiin, joten he ovat vielä vankilassa. Heille voi lähettää kortteja ja kirjeitä:

Marta Bifani / Roberto Nadalini / Salvatore Soru / Giancarlo Ferrari
Casa Circondariale Lorusso Cutugno
Via Pianezza 300
10151 Torino
Italia

Vaikuttaa siltä, että heinäkuun lopussa on protestileiri, ja kansainvälinen leiri on tulossa elokuussa, joten... pysykää kuulolla!

[Italy Calling]

Tulosta Email

Paluuviite

Tämän kohteen paluuviite-osoite (Trackback URL): http://takku.net/trackback.php/20110707040012468

Ei paluuviitteitä tähän kohteeseen.

0 kommentti(a)

Yleistä sivuista

Takku on tee-se-itse mediaprojekti, joka sanojen voimalla haluaa rohkaista meitä tavallisia ihmisiä välittömään, puolue-, ammattiliitto- ja järjestötoiminnasta riippumattomaan kapinaan (itse)tuhoisaa (epä)todellisuutta vastaan... Lue lisää

Miten osallistua

Takun toiminta perustuu käyttäjien lähettämään sisältöön. Kuka tahansa voi osallistua sisällön tuottamiseen ilman käyttäjäksi rekisteröitymistä... Lue lisää

Miete

Kautta historian ei ole ollut yhtäkään aseistamatonta vallankumousta. Aseeellinen taistelu, toisin sanoen aseellinen propaganda, on ylen väkevä työkalu kamppailussa. Sen poliittinen sanoma voi olla tavattoman tehokas, kunhan meillä on kokonaisvaltainen poliittinen näkemys ja analyysi siitä, missä toimimme, mitä haluamme ja mihin pyrimme.
Nikos Maziotis
http://rotehilfech.noblogs.org/post/2014/08/18/interview-with-nikos-maziotis-14-8-2014/  (2014)

Käyttäjätiedot

Rekisteröidy uutena käyttäjänä
Unohtuiko salasana?

Mediakeskus

Mediakeskus

banneri_vaaris

Väärinajattelija

banneri_jkldiy

JKL DIY

banneri_akirjasto

Anarkistinen kirjasto

banneri_meemit

Anarkistimeemit

banneri_varis

Varis-verkosto

banneri_kaninkolo

Mustan kanin kolo

banneri_vapaa

VAPAA

banneri_tyrni

Tyrnikirjasto

banneri_hirvitalo

Hirvitalo

banneri_oulutopia

OulUtopia

banneri_dena

Squat Dena

banneri_kapis

Kapinatyöläinen

banneri_pif

Punk In Finlandnet

AMR Hki

AMR Hki

banneri_squathki

Squat HKI

banneri_aryhma

A-ryhmä

banneri_kirjakahvila

Turun Kirjakahvila

banneri_fifi

fifi.voima.fi

banneri_akl

Aseistakieltäytyjäliitto

banneri_tasajako

Tasajako

banneri_vallankumouksen

Vallankumouksen hedelmiä

banneri_oikeuttae

Oikeutta eläimille

banneri_hyokyaalto

Hyökyaalto

banneri_stoptalvivaara

Stop Talvivaara

banneri_vastavirta

Vastavirta

TURVA-verkosto

TURVA-verkosto