"No animal has more liberty than the cat, but it buries the mess it makes. The cat is the best anarchist."
Ernest Hemingway
Takku Facebookissa Takun tarjoamat verkkosyötteet (feedit)
Luo tunnus! | Kirjaudu 11.02.2016 @ 18:56

Pääkaupunkiseutu: Solidaarisuusiskuja Satamalle, romaneille ja anarkistivangeille

Tiedote:

Tiistaiyönä 13.4.2011 Helsingissä Pukinmäen asemalla poltimme viisi roska-astiaa, sekä kirjoitimme iskulauseita vapaiden tilojen puolesta.

Seuraavana kahtena yönä iskimme Vantaalla polttaen roska-astioita mm. Laurintiellä, Ullantiellä, sekä Rekolan Jokirannassa.

Tiistaina 19.4. hyökkäsimme poliisia vastaan sytyttäen tulipalon Hermannin rantatielle ja poliisin saapuessa tervehdimme heitä kivin ja maalipommein. Tähän poliisi vastasi hyökkäämällä lähellä sijaitsevaan Sosiaalikeskus Satamaan, jonka havaitsivat pitkän piirityksen ja sisälle rynnimisen jälkeen tyhjäksi.


Kuun vaihteessa 31.5-1.6. välisenä yönä suljimme poliisien paljon käyttämän Kenttätien Helsingin Pukinmäessä usealla palavalla roska-astialla.

Perjantain vastaisena yönä 3.6. asetimme Pasilaan vartiointiliikkeen auton alle pommin Esterinportti 2:ssa sijaitsevan Turvatiimin toimipaikan sisäpihalle. Ajastimella toimiva palopommi päätettiin toimintavalmiudestaan huolimatta jättää räjäyttämättä, jottei sivullisia ja muiden firmojen työntekijöitä altistettaisi vaaralle. Tästä syystä asetimme pommin auton kuljettajan puoleiselle sivulle näkyviin, jotta jokainen pihalle tullut huomaisi sen.

Varhain lauantaina 4.6. hyökkäsimme polttopulloin kahta Tapaninvainion Kirkonkyläntiellä sijaitsevaa bensa-asemaa vastaan.

Maanantaiaamuna 6.6 soitimme pommiuhkauksia alla mainittuihin suurlähetystöihin:

Valko-Venäjä, Venäjä, Espanja, Meksiko, Chile, Yhdysvallat, Saksa, Kreikka, Italia.

Valitsimme nämä maat niissä käytävän ajankohtaisen kamppailun vuoksi. Halusimme auttaa näiden maiden valtioiden edustajia tuntemaan sitä pelkoa, jota anarkistitoverimme joutuvat kohtaamaan jokapäiväisessä kamppailussa valtion väkivaltakoneistoa vastaan.

Haluamme näillä iskuilla osoittaa solidaarisuutemme Sosiaalikeskus Sataman tovereiden taistelulle vapaan tilan puolesta. Lähetämme myös vallankumoukselliset terveiset Helsingin romanisiirtolaisille, jotka päivästä  päivään joutuvat valtion väkivaltakoneiston sortamiksi.

Iskuilla ilmaisemme myös tukemme jokaiselle anarkistivangille ja haluamme muistuttaa, että taistelu tulee jatkumaan valtioiden tukahdutusyrityksistä huolimatta.

Tyhjien puheiden aika on ohi, eläköön anarkia!

Tulosta Email

Paluuviite

Tämän kohteen paluuviite-osoite (Trackback URL): http://takku.net/trackback.php/20110606104444198

Mitä sanottavaa muilla on aiheesta 'Pääkaupunkiseutu: Solidaarisuusiskuja Satamalle, romaneille ja anarkistivangeille':

Pomminheittäjä-anarkisteista | Vallankumouksen hedelmiä
[...] joiden mukaan vallankumous tapahtuu hyökkäämäällä eduskuntataloon. Nyt olisi Pommarille tarvetta, kun Takussa julkaistiin tiedote, jonka mukaan tietyt pääkaupungiseudulla tehdyt sabotaasit ovat solidaarisuusiskuja sosiaalikeskus Satamalle, [...] [read more]
Seurattu 08.06.2011 @ 21:15

Jyväskylä kirjastonazicausti « vaaramielipide
[...] Samalla nimittäin paljon matalammalla profiililla tapahtuu äärivasemmalla paljon muuta. Tässä ote takku.net:in “uutisesta”:Tiistaiyönä 13.4.2011 Helsingissä Pukinmäen asemalla poltimme viisi roska-astiaa, sekä kirjoitimme [...] [read more]
Seurattu 07.02.2013 @ 17:24

EU esittää - ilmiantonappi nettiselaimiin - Verkkolehti Maailmankuva
[...] jolla voisi käryttää väärät mielipiteet ja muut epäilyttävät nettisivut, paitsi jos ne ovat oikealla (tai siis vasemmalla) puolella. EU:n Clean IT -projekti suosittelee ilmiantonappeja verkkosivuille ja nettiselaimiin terrorismihankkeiden [...] [read more]
Seurattu 03.10.2015 @ 17:43

104 kommentti(a)

Allaolevista kommenteista on vastuussa vain niiden kirjoittaja, ei sivusto.
06.06.2011 @ 16:04 Anonyymi

Hahhah, onpa todella radikaalia Big Grin Luen juuri kirjaa RAF-järjestön historiasta ja ero tämän päivän vasuriradikaaleihin on kyllä aikamoinen Smile Tämä roskien sytyttely on lähinnä yläasteikäisten uhoavaa isänmurhakapinaa. Täällä niistä kuitenkin raportoidaan kuin suurina urotöinä aatteen puolesta. Väsynyttä. Paljon radikaalimpaa ja sitkeämpää on herätä joka arkiaamu töihin ja elättää itsensä omalla työllään. Se vaatii ihmiseltä kuitenkin enemmän kuin roskien polttelu.

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 16:32 Anonyymi

Täältä on koko päivän sensuroitu kriittisiä kommentteja. Ettekö olekaan avoimuuden ja tee-se-itse-meiningin puolella? Eipä tunnu touhu eroavan juuri Hesarista tai muista paskamedioista. Olen pettynyt.

Samoin nämä "iskut" kuulostavat lähinnä siltä, että väkivaltaiset ääliöt haluavat syyn tuhota asioita. Sitten kun tarpeeksi hyvä syy on keksitty, voi huoletta tuhota toisten omaisuutta ja haitata muiden elämää. Oikein hyvä esimerkki siitä, minkä takia (vasemmisto)anarkismin kannattaminen on melko vastuutonta puuhaa.

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 16:32 Anonyymi

Niin, onhan se helppoa olla anarkisti valmiissa maailmassa.

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 16:34 Anonyymi

Joku näistä mukana olleista anarkisteista voisi vastata näihin kysymyksiin.

Miten perustelette sen, että asetatte itsenne muiden ihmisten vapauden yläpuolelle tekemällä näitä vaarallisia temppuja?

Luuletteko, että Suomen kaltaisessa maassa tällaisella toiminnalla voitaisiin jotenkin edistää asiaanne?

Miksette suorita positiivisempaa kansalaistottelemattomuutta kaikkein älyttömimpiä lakeja vastaan, vaan keskitytte sen sijaan yleisluontoiseen ja väkivaltaiseen aktivismiin?

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 16:36 Anonyymi

> Hahhah, onpa todella radikaalia Big Grin

Kieltämättä Suomen mittakaavassa melko radikaalia.

> Luen juuri kirjaa RAF-järjestön historiasta ja ero tämän
> päivän vasuriradikaaleihin on kyllä aikamoinen Smile

Hyvä että luet, se kannattaa aina.

RAF:n ero tuon ajan anarkisteihin oli jo aikamoinen. Sen sijaan RAF:n ja tämän päivän vasuriradikaaleilla on monella tapaa pienempi ero kuin mitä kummallakaan on 70-luvun tai tämän päivän anarkisteihin. Ymmärrätkö eron?

> Tämä roskien sytyttely on lähinnä yläasteikäisten uhoavaa isänmurhakapinaa.

Tokkopa sentään.

> Täällä niistä kuitenkin raportoidaan kuin suurina urotöinä aatteen puolesta.

Missäs näin? Tiedotteen sävy oli aika asiallinen ja rauhallinen.

> Väsynyttä.

Sinun kommenttisi se vasta väsynyt onkin.

> Paljon radikaalimpaa ja sitkeämpää on herätä joka arkiaamu
> töihin ja elättää itsensä omalla työllään. Se vaatii
> ihmiseltä kuitenkin enemmän kuin roskien polttelu.

Tuskinpa ihan näinkään.

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 17:17 Pre Kaarina

Tuosta tiedotteesta ei voi päätellä mitään. Pasilan pommin on ominut jo muslimiterrorismiryhmittymä ja sitten YLE ilmoittaa, että kysymys on katkeroituneesta kaupan asiakkaasta ja ettei sillä ole yhteyttä bensikselle polttopullon heittämisen kanssa. Minä en käsitä, miksi anarkisti haluaisi tuhota ruokakaupan ja ravintolan.

RAF taas sai rahaa ja aseita Moskovasta. Yhtä kaikki, RAF:n toiminnan lopputulos oli pyöreä nolla.

Kriittisiä mielipiteitä täällä pitäisi saada julkaista. Paljon muunlaisia mielipiteitä kun ei edes kannata esittää.

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 17:26 Admin

Täältä on koko päivän sensuroitu kriittisiä kommentteja. Ettekö olekaan avoimuuden ja tee-se-itse-meiningin puolella?

Kommenttiosiosta on poistettu viestit, joissa ei ole ollut mitään keskusteluun liittyvää sisältöä. Viestit, joiden keskeinen sisältö on päähänampumisfantasioita tai käskyjä mennä töihin tai muuta vastaavaa tekijöiden kuviteltua hahmoa vastaan käymistä, tullaan jatkossakin poistamaan.

Kokemus on osoittanut, että muussa tapauksessa keskustelu käy mahdottomaksi, kun kommenttiketju täyttyy aivopieruista tai sairaista fantasioista, joilla ei edes yritetä tarjota mitään antia keskustelulle.

Asialliset kriittiset kommentit saavat jäädä, kuten tähänkin asti.

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 17:38 Pre Kaarina

Kaikkein todenmakuisimmalta tuntuu se selitys, että kysymyksessä oli kaupan asiakas, jota oli ruvennut pännimään (ei oltu kaljaa myyty?). Kuulostaa suomalaisten syrjäytyneiden tekemisiltä ja näiden poliittinen kanta taas lähestyy lähinnä persuja. Minä olin kerran talossa, joka tyhjennettiin pommiuhkauksen vuoksi. Silloinkin kysymys oli tyypistä, joka oli suuttunut talossa olevan ravintolan toimintaan.

Anarkismiin ei kuulu väkivalta sivullisia kohtaan. Hyväksyn kuitenkin puolustuksellisen väkivallan.

Minun mielestäni kyllä työn teossa ei ole mitään radikaalia, ellei sitten tihutyön. Minä itse teen kuusipäiväistä työviikkoa ja täytyy sanoa, että elämäni tyhjänpäiväisin aika on mennyt ansiotyötä tehden. Mielummin vaikka vankilassa kuin töissä, samaa vapaudenriistoa molemmat ovat.

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 17:42 En ymmärrä

Nyt jäi hämärän peittoon... Milläs tavalla palavat roska-astiat edistävät agendaanne ja mikä se teidän agenda edes oli?

Ei meininki hirveästi eroa kuulapäiden harrastamasta bussipysäkkien rikkomisista.

Ps. Kelpaavatko teille riistävän valtion maksamat sosiaalietuudet vai elätättekö itsenne jotenkin yhteiskunnasta riippumattomilla menetelmillä? Ihan vaan kiinnostaa tietää, että oletteko ajatelleet anarkianne ihan kunnolla läpi.

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 17:47 Anonyymi

Lukeneena ihmisenä varmaan ymmärrät että ero valtiososialistien RAFin ja anarkistien välillä on myös hyvin suuri.

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 17:52 Anonyymi

Kerrotteko millä tavalla tämä pelleily edistää sosiaalikeskus Sataman agendaa? Entä jo valmiiksi (syyttä) vihattujen romanikerjäläisten? Päinvastoin tämähän vaan lisää jännitteitä molempia kohtaan. Se tais olla Sataman loppu nyt sitten, ikävä kyllä. Tyhmyydestä sakotetaan ja tällä kertaa tekojenne negatiiviset ulkoisvaikutukset koskettavat monia muitakin.

Voisiko Satama irtisanoutua tästä pelletouhusta esimerkiksi heti?

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 17:55 Anonyymi

Pre Kaarina, mitäs väkivaltaa tässä nyt oli käytetty sivullisia vastaan? Eikös tiedotteessa nimenomaan kerrottu että tuo ajastettu polttopullo tai mikä lie jätettiin sytyttämättä yrityksen työläisille koituvan mahdollisen vahingon vuoksi? Onpa älytöntä puhua jostain sivullisiin kohdistuneesta väkivallasta kun sellaista ei ole tapahtunut...?

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 18:01 Anonyymi

Kaikkein todenmakuisimmalta tuntuu se selitys, että kysymyksessä oli kaupan asiakas, jota oli ruvennut pännimään (ei oltu kaljaa myyty?). Kuulostaa suomalaisten syrjäytyneiden tekemisiltä ja näiden poliittinen kanta taas lähestyy lähinnä persuja. Minä olin kerran talossa, joka tyhjennettiin pommiuhkauksen vuoksi. Silloinkin kysymys oli tyypistä, joka oli suuttunut talossa olevan ravintolan toimintaan.

 

Minkä takia uskot tämän sivun kirjoituksen valehdelleen?

Anarkismiin ei kuulu väkivalta sivullisia kohtaan. Hyväksyn kuitenkin puolustuksellisen väkivallan.

Eikös tuo ole vaan määrittelykysymys? Jos kokee että paha järjestelmä sortaa, niin eikö se ole silloin vähän niin kuin puolustusta? Sillä tavoin tuota ainakin näkyy puolustettavan. Yhdysvalloillakin on puolustusministeriö, joka pitää yllä aktiivista miehitystä. Puolustusta siis sekin, kun kerran tuota sanaa käyttävät? Ja onko omaisuuteen kohdistuva väkivalta hyväksyttyä? Yleinen eetos täälläkin tuntuu olevan, että toisen oma on vapaata riistaa – asioiden polttaminen tai rikkominen on myös eräänlaista puolustusta, joten siten sallittua.

Minun mielestäni kyllä työn teossa ei ole mitään radikaalia, ellei sitten tihutyön. Minä itse teen kuusipäiväistä työviikkoa ja täytyy sanoa, että elämäni tyhjänpäiväisin aika on mennyt ansiotyötä tehden. Mielummin vaikka vankilassa kuin töissä, samaa vapaudenriistoa molemmat ovat.

Eihän kukaan pakota käymään töissä (=olemaan hyödyllinen toisille). Voihan ostaa metsästä palstan ja ruveta viljelemään oman ruokasi, jos haluat. Mutta jos haluat pakottaa muut maksamaan omilla ehdoilla elämisesi, en voi kuin pitää sitä vastustettavana asiana. Kysymys on kuitenkin lopulta siitä, kuka maksaa. Ilmeisesti siis on ok, että muilta riistetään "vapaus" sillä, että he käyvät töissä ja veroista maksavat sinun elämisesi, vai? Minkä takia työssäkäynti olisi vapaudenriistoa, kun kerran saat valita työpaikkasi – kuin myös sen, teetkö töitä vai et? Ja vankilafantasian tietysti ymmärrän siltä kannalta, että sillä tavoi maksimoit oman hintasin yhteisön muille jäsenille. Kai se sitten on sinun käsityksesi vapaudesta, mutta minä näen oman vapauteni loppuvan siihen, mistä toisten vapaus alkaa.

 

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 18:05 Anonyymi

 Toivottavasti tämä on jonkinlainen trolli tai vitsi. Jos ei ole niin huh, johan on säälittävintä "aktivismia" mihin olen kuunaan törmännyt, ja itse olen sentään sitä mieltä että suora toiminta on välillä oikeutettua. Ihanko lapset ovat oikein roskiksia poltelleet, kyllä nyt järjestelmä vapisee!

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 18:28 Anonyymi

Niin, no anarkismihan on perinteisesti työväen aate/liike, niin en ymmärrä miksi otaksut anarkistien olevan työn vieroksujia? On eri asia vieroksua työtä itseänsä (vain rikkaat elävät ilman työtä) ja työtä, jonka hedelmät pomot korjaavat. 

Anarkistisen työväenliikkeen ja sen taistelun vuoksi melkeinpä jokaisella meistä on vain kahdeksan tunnin työpäivä. Mikäli jatkamme kamppailua työpaikkojemme pomoja sekä vasemmiston ja oikeiston poliitikkoja vastaan, voimme joskus päästä tilanteeseen jossa kellään ei ole pomoja. Anarkia merkitsee käytännössä vastuuta toisista ihmisistä (vrt. terve pari-, perhe- tai kaverisuhde), eikä mitään valtiouskoisten kaikki vastaan kaikki -propagandaa.

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 18:48 Anonyymi

En tiedä osoitiko kommenttisi minulle, mutta vastaan kuitenkin.

Niin, no anarkismihan on perinteisesti työväen aate/liike, niin en ymmärrä miksi otaksut anarkistien olevan työn vieroksujia? On eri asia vieroksua työtä itseänsä (vain rikkaat elävät ilman työtä) ja työtä, jonka hedelmät pomot korjaavat. 

Tuo ei pidä ihan paikkaansa. Markkina-anarkisteja on ollut vähintään yhtä kauan kuin vasemmistoanarkisteja. Työn vieroksumista huokui tuo ylläoleva viesti siitä, että työnteko olisi jonkinlaista vapauden rajoittamista. En ymmärrä miten kukaan muu kuin työn vieroksuja voi sanoa mitään tuon kaltaista. Ydinkysymys on: kenen kuuluisi maksaa tämän työnvieroksujan vankilassaoloaika (puhutaan sadoista euroista päivissä) tai muu toimeentulo, jos hän ei halua osallistua yhteiskunnan työnjakoon (=tehdä asioita, joista ihmiset ovat valmiita maksamaan)?

Missä mielessä työn hedelmät poimii "pomo"? Ymmärtääkseni Suomessa ei ole pakko ottaa vastaan työtä, josta ei koe saavansa tarpeeksi palkkaa. Kysyntä matalapalkkaisille aloille on kuitenkin korkea, joten ymmärrettävästi palkat myös pysyvät matalina. Vai kenen kuuluisi maksaa tuo erotus, kun matalapalkkaisen työn tuottavuus koko yhteisölle ei ilmeisesti ole sen suurempi? On helppo hokea, että "pomo syö mun ruuat" – vaikeampi on puuttua ihan oikeisiin ongelmiin yhteiskunnassa: korruptioon, demokratian ja yritysmaailman yhteispeliin jne.

Anarkistisen työväenliikkeen ja sen taistelun vuoksi melkeinpä jokaisella meistä on vain kahdeksan tunnin työpäivä. Mikäli jatkamme kamppailua työpaikkojemme pomoja sekä vasemmiston ja oikeiston poliitikkoja vastaan, voimme joskus päästä tilanteeseen jossa kellään ei ole pomoja. Anarkia merkitsee käytännössä vastuuta toisista ihmisistä (vrt. terve pari-, perhe- tai kaverisuhde), eikä mitään valtiouskoisten kaikki vastaan kaikki -propagandaa.

Tuossa piilee epätotuus. Työväenliike ei ole missään vaiheessa ollut merkittävissä määrin anarkistinen, vaan äärimmäisen keskusjohtoinen. Ajatellaanpa vaikka suomalaista, hyvin korporaatioperiaatteen mukaista ammattiyhdistysliikettä. Sen tuomista eduista yhteiskunnalle historiallisesti olen kyllä samaa mieltä.

Mutta miksi ihmeessä minun pitäisi kamppailla "työpaikkani pomoja" vastaan? Ihan yleisestä murrosikäisestä uhostako? Ymmärtänet riskin käsitteen, ymmärtänet työnjaon käsitteen, ymmärtänet myös sen, että on kaikkien etu, jos toimintaa koordinoidaan, ja että koordinoinnin hoitaa sen parhaiten hallitseva. Mikäli et ole tyytyväinen pomoosi, sano siitä muulle organisaatiolle. Jos ei auta, vaihda työpaikkaa.

En ole tähän mennessä nähnyt mitään esimerkkejä siitä, miten vasemmistoanarkia olisi jonkinlaista "tervettä vastuunkantoa". Aina kun se nostaa päätään, nähdään otsikoissa polttopulloja, väkivaltaa, omaisuuden tuhoamista, pommeja ja "väärämielisten" tappamista (esimerkkinä vaikkapa jo mainittu RAF).

Perhe- ja kaverisuhteet ovat hyvin paljon biologian määräämiä. En ymmärrä, miten vastaavaa järjestelmää voi soveltaa koko yhteiskuntaan. Kyseessä on nähdäkseni puhtaasti väärä analogia, jonka toimivuudesta ei ole missään näkyvillä edes suuntaa-antavia todisteita. Kauniilta se tietysti kuulostaa, kyllähän tuo olisi mukava utopia. Se taas ei kuulosta mukavalta, että kaikki pakotetaan elämään juuri niin kuin sinä ja minä näemme utopiassamme parhaalta.

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 19:18 ex-kropotkin

Anarkomarkojen on muutenkin turha puhua mistään vastuunkannosta. Moderni anarkismi pursuaa alakulttuuriväen omahyväisyydestä ja ylenkatseesta (plus ylipitkästä teinikapinasta) eikä mistään yhteiskunnallisesta vastuuntunnosta. Aktivistien hommat jäävät lähinnä yliopistolla teorisointiin ja sekakäyttökännissä paskat housussa kompuroimiseen. Ruokaa ei aseita -tyylin tapahtumissakin sapuskat menevät takkutukkien omiin vatsoihin. Jos syrjäytyneiden, kodittomien, byrokratian rattaissa olevien hyväsi tehtäisiin oikkeasti aktiivista tytä -- esim. oikeus-, majoitus ja virastoapua -- niin oltaisiin jo oikeilla jäljillä. (Romanileirin pitäminen kusisen punkkarisquatin edessä on aika laiha saavutus) Mutta nämä anarkian airuet halveksivat tätä sakkia, koska se ei ole lukenut teoriaa ja suhtautuu anarkismin ihanuuteen epäilevästi tai välinpitämättmästi.

Miten monta anarkistista osuuskuntaa Suomessa muuten mahtaa pyöriä?

Veikko Hursti oli Suomen oikeasti anarkistisin tyyppi,  miettikääpä sitä.

ps. aikaisemmassa, ylläpidon poistamassa (!) kommentissa sanoin, ettemme elä 1800-luvun Venäjällä emmekä edes nyky-Kreikassa. Kolmannen maailman maiden "säpinän" tuominen suomalaisille kaduille ei saa ihmisiä miettimään. Sen sijaan aktiivinen informaation levittäminen on toimiva ratkaisu.


[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 19:30 Pre Kaarina

Jos pommi on kotitekoinen, se laukeaa tärinästä, esimerkiksi siitä, että kunnon rekka kolistelee ohi. Pommin tekeminen on varsin helppoa, sen sijaan sen liikuttelu kohteeseen ja saaminen räjähtämään toivottuna aikana on vaikea homma ihan teollisestikin tuotetuilla räjähteillä saati sitten kotitekoisilla.

 

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 19:33 paistit..

Vähän ihmettelen miten maailma paranee siitä että joku polttaa kasan roskiksia ja pelottelee ihmisiä pommiuhkauksilla? Se ei tästä tiedotteestakaan selvinnyt.

Roskisten polttaminen on varmasti huisin paljon jännempää ja helpompaa kuin se että tekisi jotain oikeasti hyödyllistä. Esimerkiksi voisitte järkätä ruokaa romanikerjäläisille tai ilmaisia kierrätyspisteitä jätteille, mutta se on pirun työlästä. Pfft.

Jatkakaa samaan malliin niin ei takuulla löydy minkään sortin sympatiaa ja solidaarisuutta.

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 19:43 Anonyymi

Ex-kropotkin, ensin kritisoit antiautoritäärejä siitä että he eivät kanna vastuuta ja sitten annat heti itse yhden todella hyvän esimerkin tällaisesta tapauksesta (Sataman apu romanisiirtolaisille), mutta vähättelet projektin merkitystä? Mikä voisi olla merkittävämpää kuin Euroopan sorretuimman ihmisjoukon puolustaminen?

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 19:48 Anonyymi

Korruptio ja demokratian ja yritysmaailman yhteispeli eivät ole anarkistisen logiikan mukaan maailman oikeat ongelmat, vaan ongelmien seuraukset. Politiikka edustaa aina eliittiä oli se korrruptoitunutta tai ei; oli se oikeistolaista tai vasemmistolaista. Politiikka on aina ristiriidassa horisontaalisen järjestäytymisen kanssa. Demokratian ja yritysmaailman yhteispeli taas lienee seurausta kapitalismista.

Puhuin nimenomaan anarkistisesta työväenliikkeestä ja halusin vain tuoda tuon 8-tuntisen työpäivän esille. En puhunut Suomen ammattiyhdistyksistä.
 
"Aina kun se nostaa päätään", "nähdään otsikoissa". Kuka nostaa nämä asiat esille, kuka kirjoittaa otsikot? Horisontaalista järjestäytymistä tapahtuu koko ajan kaikkialla, pitääkö jonkin johtajan pakottaa sinut muka joka kerta joihinkin talkoisiin? Ei ihmisyhteisöä ainut muovaava taho ole valtio ja pörssi.
 
RAFin jäsenet eivät olleet anarkisteja, RAF oli julistuksellisesti kommunistinen ryhmä, joka sai tukea Neuvostoliitolta. Neuvostoliiton kommunistit taas ovat tunnettuja lempeästä suhtautumisestaan anarkisteihin, joka ilmeni lähinnä teloituksina.
 
"Kauniilta se tietysti kuulostaa, kyllähän tuo olisi mukava utopia. Se taas ei kuulosta mukavalta, että kaikki pakotetaan elämään juuri niin kuin sinä ja minä näemme utopiassamme parhaalta."
 
Nythän kaikki täällä pakotetaan elämään juuri niin kuin 200 ihmistä haluaa meidän elävän, toisissa paikoissa niin kuin 1 ihminen haluaa meidän elävän. Onpa mukavaa!
 
Vapaus on utooppista niin kauan kuin olemme tyytyväisiä orjia.
 
[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 19:50 Anonyymi

Yritäpä lukea vaikka Aamulehden kommenttiosiota ja kerro sitten kuinka hyvin siellä moderoimattomassa trollihelvetissä voi käydä keskusteluita...

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 19:51 hmmm

Kertokaas anarkistit miten onnistuitte saamaan kuolleelle islamistibloggaajalle Abu Suleimanille viestin?

Haiskahtaa tämä koko juttu ja pahasti...

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 20:14 Anonyymi

"Puhuin nimenomaan anarkistisesta työväenliikkeestä ja halusin vain tuoda tuon 8-tuntisen työpäivän esille. En puhunut Suomen ammattiyhdistyksistä."

Kenen sitten luulet taistelleen Suomessa työläisten oikeuksien puolesta (sis. 8 tunnin työpäivän), ellei nimenomaan Suomen ammattiyhdistysliikkeen? Suomalainen työväenliike on ollut pääosin kommunistinen ja sosialidemokraattinen, vaikka viime vuosisadan alkupuolen agraariyhteiskunnassa anarkismi olisi vielä ollutkin suhteellisen realistinen ja helposti kannatettava tavoite. Suomessa anarkismi kuitenkin kanavoitui ehkä merkittävimmin kommunismin kannatuksen kasvuun. Nuo kaksi ovat nimittäin käytännössä hyvin lähellä toisiaan, vaikka monet nykypäivän anarkistit haluavat ymmärrettävästi tehdä pesäeron kommunismiin, joka nykyään rinnastetaan helposti ja harhaanjohtavasti neuvostomalliseen totalitaariseen diktatuuriin.

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 20:30 Anonyymi

Mä luulen, että K-Kaupan väiski on evännyt joltain anarkistilta päivän keskikaljaostokset heikkoon kuntoon vedoten ja tästäkös anarkistiveljet on keksiny idean "pelotellaas väiskiä jotta siltä lurahtaa paskat housuun, niin tietää keneltä kaljat jäi saamatta". Sitten on roudattu nurkalle herätyskellon ja piuhoja sisältäny punajuuripurkki ja kustu sinne "räjähdysaineet" sisälle.

 

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 20:48 Pre Kaarina

Minkä takia uskot tämän sivun kirjoituksen valehdelleen?

Anarkistit valitsevat kohteet paremmin, eivät saata sivullisia vaaraan ja sitä paitsi pommin heittäminen anarkistisena tekona on niin 1920-lukua. Ei se tosin ole estänyt nykyajan anarkisteja heittämästä pommeja, mutta pommit ovat kuitenkin suhteellisen tehottomia nykyjärjestelmää vastaan.

Eikös tuo ole vaan määrittelykysymys? Jos kokee että paha järjestelmä sortaa, niin eikö se ole silloin vähän niin kuin puolustusta?

Pahan järjestelmän palveluksessa on kuitenkin vähintäänkin potentiaalisesti hyviä ihmisiä, joiden haavoittaminen tai tappaminen on vähintäänkin arveluttavaa. Ei se kuitenkaan estä minua fantasioimasta natsien tappamisesta, mutta sekin on kehno tapa taistella näitä syöpäläisiä vastaan.

Voihan ostaa metsästä palstan ja ruveta viljelemään oman ruokasi, jos haluat.

Luuletko, että sen jälkeen kun maksan vuokrakiskurille ja ruokakaupalle, minulla on varaa ostaa metsäpalsta?

Mutta jos haluat pakottaa muut maksamaan omilla ehdoilla elämisesi, en voi kuin pitää sitä vastustettavana asiana. Kysymys on kuitenkin lopulta siitä, kuka maksaa.

Pistetään EU:n tukemat finanssipiirit maksamaan.

Minkä takia työssäkäynti olisi vapaudenriistoa, kun kerran saat valita työpaikkasi – kuin myös sen, teetkö töitä vai et?

Työpaikan valinta on näennäistä, valinta paskan ja tosihuonon välillä. Ei ole helppoa duunia tällaiselle tavalliselle prekaariselle tallaajalle, on vain eri tavalla vituttavia paskaduuneja, jotka lähinnä vain lusii työviikon loppuun tai kunnes pääsee työkyvyttömyseläkkeelle huilimaan. Ei käynyt onni kuitenkaan, nelikymppinen jo ylitetty kauan sitten enkä ole vieläkään eläkkeellä.

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 20:59 Pre Kaarina

"Kahdeksan tunnin työpäivä" sopisi työväenliikkeen museoon punalippujen viereen. Nyt tekevät molemmat puolisot hartiavoimin työtä kaiken aikaa, eikä siltikään tahdo riittää rahat. Niin, ja ulkomaalaiset muodostavat työläisslummeja ihan aitoon 1800-luvun tyyliin, asunnossa maataan kuin sillit suolassa, päivät tehdään töitä, rahat riittävät nippa nappa ruokaan.

Mutta minkäs teet, jengi haluaa lisää samaa alistumista. Palkkaa on liikaa ja optioita liian vähän ja työttömät pitää saada saunan taakse ja romanit leirille ja Halla-aho diktaattoriksi jne. Aika epätoivoisessa tilanteessa on anarkia. Valta kansalle, että kansa luopuisi vallastaan diktaattorille.

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 21:24 Pre Kaarina

Veikko Hurstin gorillat vastustivat minun sananvapauttani kun jaoin vaalimainoksia. Yksi Hursteista oli ehdolla persuna. Se kansa, jota sanot anarkistien halveksuvan, on persuhenkistä. Persuja kuuluukin halveksua, se on paskaa. Minä olen itse tarjonnut asunnottomalle majoitustilaa luoltani, ei niistäkään ole äärivasemmistolaisia tullut. On niin toivotonta saada ihmiset ymmärtämään äärivasemmistoa, että puhun mielummin uskonnosta, koska minun tyyppinen uskonnollisuus johtaa samalla anarkistisiin hyveisiin.

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 21:29 Pre Kaarina

Minä ainakin teen hoitoalan paskaduuneja kunnes päässä huippaa ja silmät verestävät ja saan työstäni palkkaa, tosin se palkka on mitätön ja työviikko on pitkä. Olen kuitenkin ajatellut, että aina tarvitaan joku, joka tietää lääketieteestä sen, mikä ei ole lääkefirmojen sponsoroimaa.

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 21:30 Anonyymi

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011060613849302_uu.shtml

Kannattaa sitten kanssa vähän miettiä mitä täällä sanoo, supo seuraa keskustelua todennäköisesti tälläkin hetkellä.

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 21:48 Anonyymi

Takku.net voisi joskus myös harkita, mitä julkaisee. Aikaisemmin täällä on mennyt läpi mm. uusnatsien ruotsista käännetty trolli, jossa yllytettiin tuhoamaan yhteiskunnan infrastruktuuria. Tämäkin tiedote ainakin näyttäytyy trollina, ellei sitten ole sellainen.

Bonuksena uuden talon saaminen ja romanien auttaminen tulee olemaan entistä vaikeampaa tämän tiedotteen jälkeen.

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 21:55 Anonyymi

Korruptio ja demokratian ja yritysmaailman yhteispeli eivät ole anarkistisen logiikan mukaan maailman oikeat ongelmat, vaan ongelmien seuraukset. Politiikka edustaa aina eliittiä oli se korrruptoitunutta tai ei; oli se oikeistolaista tai vasemmistolaista. Politiikka on aina ristiriidassa horisontaalisen järjestäytymisen kanssa. Demokratian ja yritysmaailman yhteispeli taas lienee seurausta kapitalismista.

Seurausta kapitalismista? Mutta eihän kapitalismi implikoi koko demokratiaa. Jos ajatellaan vaikka klassista liberaalia ihanneyhteiskuntaa, niin demokraattisen tason päätösvaltaan jää marginaalinen osa kaikkia oikeasti koskettavia ongelmia, esimerkiksi perustason tulonsiirrot jne. Vapaa markkinataloushan on juuri tuota "horisontaalista järjestäytymistä" parhaimmillaan.

"Aina kun se nostaa päätään", "nähdään otsikoissa". Kuka nostaa nämä asiat esille, kuka kirjoittaa otsikot? Horisontaalista järjestäytymistä tapahtuu koko ajan kaikkialla, pitääkö jonkin johtajan pakottaa sinut muka joka kerta joihinkin talkoisiin? Ei ihmisyhteisöä ainut muovaava taho ole valtio ja pörssi.
Mistä päättelit minun ajavan vahvaa valtiota? Ja pörssi on vapaaehtoisten ihmisten järjestämä kaupankäynnin paikka – ei kukaan sinua pakota sinne menemään, jos haluat elää pörssin ulkopuolella. Sehän se hieno asia onkin vapaassa markkinataloudessa.
 
Nythän kaikki täällä pakotetaan elämään juuri niin kuin 200 ihmistä haluaa meidän elävän, toisissa paikoissa niin kuin 1 ihminen haluaa meidän elävän. Onpa mukavaa!
Alamme olla samoilla linjoilla. Ei ongelma ole se 200, vaan 50 %. Sitähän se demokratia on. Jos enemmistö on jotain mieltä, saa vähemmistöjäkin kiusata. Minä taas olen sitä mieltä, että ihmisen vapautta ei saa ottaa pois, vaikka kaikki olisivat eri mieltä – olettaen, ettei hän loukkaa toisten vapautta. Siksi olen liberaali.
[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 22:06 Pre Kaarina

Muistan, että paskalakit penkoivat anarkistien koteja Joensuun korkeudelle asti aikoinaan, kun joku keksi levitellä Helsingissä tarroja, joissa luki "Esko Aho hirteen". Niin ovat ajat muuttuneet, että kansanedustajat saavat ihan rutiinilla tappouhkauksia eikä niitä taida oikein kukaan tutkia. Tosin nyt ne kansanedustajat jotka saavat niitä uhkauksia tuppaavat olemaan sieltä järkevämmästä päästä.

Saa nähdä, miten ne nyt reagoivat. Reagoivat tai ei, mielipide iskuja kohtaan kannattaa olla negatiivinen tai erittäin negatiivinen tai sitten pitää suunsa kiinni.

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 22:25 Anonyymi

Mulla ei ole ollut mitään tekemistä minkään näiden iskujen kanssa enkä tiedä tekijöistä mitään, mutta vastaan yleisellä tasolla joillekin kommentoijille:


> Miten perustelette sen, että asetatte itsenne muiden
> ihmisten vapauden yläpuolelle tekemällä näitä vaarallisia
> temppuja?

En näe miten tässä tekijät ovat asettautuneet muiden ihmisten vapauden yläpuolelle? Näihin asioihin kuuluu anarkisteilla aina vastuu siitä ettei sivullisia loukkaannu. En näe että tästä vastuusta olisi luistettu.

> Luuletteko, että Suomen kaltaisessa maassa tällaisella
> toiminnalla voitaisiin jotenkin edistää asiaanne?

Uskoisin, että tällaiset keinot voivat hyvinkin edistää "asiaa", tai sitten ei. Jää nähtäväksi

> Miksette suorita positiivisempaa kansalaistottelemattomuutta
> kaikkein älyttömimpiä lakeja vastaan, vaan keskitytte sen
> sijaan yleisluontoiseen ja väkivaltaiseen aktivismiin?

"Positiivisempaa kansalaistottelemattomuutta" tapahtuu kaiken aikaa, mutta se ei ole aina se kaikista tehokkain tai mielekkäin keino.

Jokainen valitsee omat tapansa toimia. Toisille se on positiivista kansalaistottelemattomuutta, toisille yöllisiä hiippailuja, kolmannelle sitä että herätään aamulla seitsemältä ja mennään duuniin, joillekin kaikkea tätä samaan aikaan.

> Nyt jäi hämärän peittoon... Milläs tavalla palavat roska-
> astiat edistävät agendaanne ja mikä se teidän agenda edes oli?

Tässä tapauksessa agenda kait käsittääkseni oli lähettää solidaarisuutta anarkistivangeille, sekä viestittää virkavallalle ja päättäjille siitä, että omaehtoisen antiautoritaarisen toiminnan tukahduttaminen tullee johtamaan seurauksiin.

Agendana taisi olla solidaarisuus olemassaoleville kamppailuille. Solidaarisuus toisille omilla tavoillaan taisteleville tovereille.

> Kelpaavatko teille riistävän valtion maksamat
> sosiaalietuudet vai elätättekö itsenne jotenkin
* yhteiskunnasta riippumattomilla menetelmillä? Ihan vaan
> kiinnostaa tietää, että oletteko ajatelleet anarkianne
> ihan kunnolla läpi.

Tämä kysymys taitaa olla ihan totaalisen yhdentekevä tämän keskustelun kannalta. Samaten sitä miten "kunnolla läpi" ihmiset ovat anarkiansa ajatelleet ei voida johtaa siitä millaisilla menetelmillä he kussakin tilanteessa hoitavat elantonsa.

> Kerrotteko millä tavalla tämä pelleily edistää
> sosiaalikeskus Sataman agendaa?

Sataman häätö toteutetaan käsittääkseni minä päivänä tahansa. Tällainen pelleily käsittääkseni antaa signaalia päättäjien suuntaan, että ilmeisesti on tahoja, jotka pystyvät ja pyrkivät tarvittaessa eskaloimaan tilannetta niin, että se voi koitua yhteiskunnalle kovin kalliiksi.


> Se tais olla Sataman loppu nyt sitten, ikävä kyllä.

Jos yhtään historiaa katsoo niin tällaisia tiloja on yleensä annettu eskaloitumisen ehkäisemiseksi ja tilanteen rauhoittamiseksi ennen kuin se karkaa käsistä. Sama kävi jo 2007, jolloin näytti siltä että talonvaltausliike voi lähteä hyvinkin levottomaan suuntaan, ja päättäjien kannalta tilanne saatiin rauhoitettua varsin kivuttomasti antamalla talo. Samaten aina kun tilanne on näyttänyt siltä ettei eskaloitumisen vaaraa ole, päättäjät ja virkavalta ovat pyrkineet tukahduttamaan näitä tiloja kuvitellessaan selviävänsä siitä pienillä kustannuksilla. Kööpenhaminan Ungdomshuset oli hyvä varoittava esimerkki päättäjille ja virkavallalle siitä miten voi käydä. Valitettavasti on sitten myös esimerkkejä siitä, että tilat on saatu vietyä niin, että ainoa seuraus on ollut pari passiivista kansalaishippiä, jotka eivät totelleet ja saivat sakkoja.

> johan on säälittävintä "aktivismia" mihin olen kuunaan törmännyt

Kerro lisää? Tämä ei taida kovin helposti mennä "aktivismin" viitekehykseen, ja mitä tulee toiminnan suunnitelmallisuuteen, strategisuuteen ja operatiiviseen toteuttamiseen, niin tämä vaikuttaa varsin rohkealta ja huolelliselta.

> Ihanko lapset ovat oikein roskiksia poltelleet,
> kyllä nyt järjestelmä vapisee!

En näe missään merkkejä siitä, että tekijät olisivat olleet lapsia. Todennäköisesti lapset olisivat jääneet kiinni jo aikoja sitten, eivätkä olisi pystyneet toteuttamaan kovinkaan monia tiedotteessa mainittuja juttuja.

Kukaan ei ole tainnut väittää, että järjestelmä vapisee, ehkä järjestelmä vain sai hiukan mietittävää, ja taistelevat toverit eri paikoissa hieman voimia. Etenkin vankilassa nuo voimat voivat olla tarpeen, ja etenkin jos ne tulee jostain pienestä kaukaisesta kolkasta niin tällaisilla terveisillä voi olla isokin vaikutus toverin jaksamiseen.

> Markkina-anarkisteja on ollut vähintään yhtä
> kauan kuin vasemmistoanarkisteja.

"Markkina-anarkisteilla" vaan ei ole mitään tekemistä historiallisen anarkistiliikkeen kanssa.

> En ole tähän mennessä nähnyt mitään esimerkkejä siitä,
> miten vasemmistoanarkia olisi jonkinlaista "tervettä
> vastuunkantoa". Aina kun se nostaa päätään, nähdään
> otsikoissa polttopulloja, väkivaltaa, omaisuuden
> tuhoamista, pommeja ja "väärämielisten" tappamista
> (esimerkkinä vaikkapa jo mainittu RAF).

Anarkismin ytimessä on ihan yleisesti solidaarisuus ja keskinäinen apu, ja jos sinä et ole nähnyt mitään esimerkkejä tuosta anarkistitoiminnasta, joka siis on yli 99% tämän päivän anarkistisesta toiminnasta, niin se johtuu vain siitä että kuljet silmät kiinni.

Esimerkkisi todistaa ettet tiedä anarkismista mitään, jos et erota Marxisti-Leninistejä anarkisteista.

> Moderni anarkismi pursuaa alakulttuuriväen
> omahyväisyydestä ja ylenkatseesta (plus ylipitkästä
> teinikapinasta) eikä mistään yhteiskunnallisesta
> vastuuntunnosta.

Höpö höpö.

> Aktivistien hommat jäävät lähinnä yliopistolla
> teorisointiin ja sekakäyttökännissä paskat housussa
> kompuroimiseen.

Ihan itsekö tuon keksit? Aika originelli kommentti meinaan.

> Ruokaa ei aseita -tyylin tapahtumissakin sapuskat menevät
> takkutukkien omiin vatsoihin.

Eikä aina edes mene.

> Mutta nämä anarkian airuet halveksivat tätä sakkia, koska
> se ei ole lukenut teoriaa ja suhtautuu anarkismin
> ihanuuteen epäilevästi tai välinpitämättmästi.

Eipäs.

> Miten monta anarkistista osuuskuntaa Suomessa muuten mahtaa pyöriä?

Onhan noita. Et taida muuten olla kovin perillä siitä missä suomalainen anarkismi nykyään menee?

> Veikko Hursti oli Suomen oikeasti anarkistisin tyyppi,  miettikääpä sitä.

Veikko Hursti oli autoritaarinen kilari, joka hakkasi omia lapsiaan.

> emme elä 1800-luvun Venäjällä emmekä edes nyky-Kreikassa.

Hyvä huomio tuo, että emme elä 1800-luvun Venäjällä. Jotkut meistä saattavat tosin elää nyky-Kreikassa. Sarjassamme itsestäänselvyyksiä...

> Kolmannen maailman maiden "säpinän" tuominen
> suomalaisille kaduille ei saa ihmisiä miettimään.
 
Itse asiassa erittäin monen mietintäprosessit ovat lähteneet liikkeelle yksittäisestä iskusta, mellakasta, kampanjasta, kadun- tai talonvaltauksesta tai jostain muusta konkreettisesta säpinästä, joka on herättänyt mielenkiinnon.

> Sen sijaan aktiivinen informaation levittäminen on toimiva ratkaisu.

Sekin. Tuotakin anarkistit tekevät erittäin aktiivisesti.

> Jos pommi on kotitekoinen, se laukeaa tärinästä

Tuo kai riippuu ihan täysin pommin rakenteesta ja laukaisumekanismista.

> Vähän ihmettelen miten maailma paranee siitä että joku
> polttaa kasan roskiksia ja pelottelee ihmisiä pommiuhkauksilla?

Maailma paranee vaikka sitä kautta, että vartiointiliikkeen auton kupeeseen jätetty pommiuhka saattaa vaikuttaa siihen, että vartiointiliikkeiden vartijat eivät jatkossa perseile niin hanakasti, tai että virkavalta ja päättäjät miettivät uudestaan mitä seurauksia tietyillä ratkaisuilla voi olla, tai että sorretut ja vangit saavat pikkaisen voimia jaksaa seuraavaan päivään kun tietävät, että jotkut tuntemattomatkin jossain muualla miettivät heidän tilannettaan.

> Roskisten polttaminen on varmasti huisin paljon jännempää
> ja helpompaa kuin se että tekisi jotain oikeasti
> hyödyllistä. Esimerkiksi voisitte järkätä ruokaa
> romanikerjäläisille tai ilmaisia kierrätyspisteitä
> jätteille, mutta se on pirun työlästä.

En tiedä mikä saa sinut kuvittelemaan, että roskisten polttajat eivät tekisi elämässään mitään muuta kuin polttaisi roskiksia?

> Jatkakaa samaan malliin niin ei takuulla löydy
> minkään sortin sympatiaa ja solidaarisuutta.

Nojaa, kyllä tällaiset teot, etenkin kun ne on hoidettu riittävän vastuullisesti ettei sivulliset vahingoitu, keräävät sympatiaa ja solidaarisuutta, etenkin siellä yhteiskunnan pohjakerroksissa, jossa virkavallan ja vartijoiden otteet tiedetään.

> Kertokaas anarkistit miten onnistuitte saamaan kuolleelle
> islamistibloggaajalle Abu Suleimanille viestin?

Eikös tuo nyt ole käynyt selväksi, että Suleiman seurasi englanninkielistä uutisointia Suomesta ja otti nimiinsä lukemansa uutiset?

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 22:31 Pre Kaarina

Pajuslaisen kokoomuslaisen ilmapiirin yhdistyessä Halla-ahon avoimeen natsismiin Helsingistä on tulossa gentrifikaation uusi singapore. Julkisuuteen ei varmasti pääse mitään, mikä olisi Sataman kannalta myönteistä, vaikka pihalle istutettaisiin kukkasia, sillä Satama ei sovi Helsingin ideologiaan. Helsinki on "New Moral America" ja Satama on "the Island of Los Angeles", käyttääkseni populäärikulttuurisia mielikuvia.

Meidän talomme ovat vääriä, me olemme ihmisinä vääriä, me toistamme kulttuuria väärin, me harrastamme seksiä väärin, me kulutamme väärin, me olemme väärin ja vääryys tälle eliitille, siksi meidät halutaan pois millä verukkeella tahansa. Ainoastaan työpanoksemme kelpaa (polkuhinnalla) ja raha kaupassa (vartija hengittää niskaan).

Koska noita ihmisiä ei voi koskaan miellyttää tarpeeksi, niitä voi vain kaikin tavoin vastustaa, jos jaksaa tai sitten kävellä ulos ja makaamaan hiljaa sosiaalisessa talviunessa niin kuin minä teen, odottaen kevään tuloa äärioikeiston riehumisen jälkeen.

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 23:06 Anonyymi

Takku.net voisi joskus myös harkita, mitä julkaisee. Aikaisemmin täällä on mennyt läpi mm. uusnatsien ruotsista käännetty trolli, jossa yllytettiin tuhoamaan yhteiskunnan infrastruktuuria. Tämäkin tiedote ainakin näyttäytyy trollina, ellei sitten ole sellainen.

Bonuksena uuden talon saaminen ja romanien auttaminen tulee olemaan entistä vaikeampaa tämän tiedotteen jälkeen.

Jos et ole vielä tiennyt, niin Takku ei ole vasemmistolainen hegemoniaprojekti, joka pyrkii kontrolloimaan ja ohjailemaan kamppailuja manipuloimalla, sumuttamalla ja pimittämällä. Täällä julkaistaan lähetetyt artikkelit, jotka sopivat kollektiivin määrittelemiin varsin löyhiin raameihin.

Jos artikkeli on paska tai sen takana oleva teko tyhmä, sitä varten on kommenttiosio, jossa asiasta voidaan keskustella, tai jos kyseessä on ollut trollaus niin se voidaan paljastaa kommenttiosiossa.

Se miten tiedote vaikuttaa Satamaan tai romaneihin jää nähtäväksi. Kollektiivi ei kuitenkaan ole siitä vastuussa, sillä kollektiivi ei ole tehnyt tiedotetta eikä tiedotteessa mainittuja tekoja.

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 23:37 anne r

Nimettömät ja kasvottomat "terroriteot" eivät paranna kenekään asemaa. Vartijoissa on niiden muutaman ääliön lisäksi myös työnsä hyvin ja puhumalla tekeviä opiskelurahoja ansaitsevia ihmisiä, joilla voi olla esim. perhe kotona. Ja vahtiko teistä kukaan, ettei joku sivullinen olisi käynyt tyhmyyksissään tarkastelemassa lähemmin sitä pommianne? Tai jos poltatte riistokapitalistien kerrostalojen roskiksia, niin sen talon asukkaat maksavat ne vain sitten vastikkeissaan? Tai että tämänkaltaisen ilkivallan vuoksi vähennetään sitten julkisten roskisten määrää ja kaikkea muutakin yhteiseksi hyväksi tarkoitettuja asioita koska osa katsoo oikeudekseen käyttää sitä väärin.

Ammattiyhdistysliike ei ole koskaan toiminut noin mielivaltaisesti, sokeasti eikä päättömästi. Saamme olla paljosta kiitollisia niille, jotka uskalsivat ajaa oikeaksi kokemaansa asiaa omalla nimellään ja kasvoillaan. Ja jotka tekevät sitä työtä edelleen. Tässä maassa sitä työtä valitettavasti riittää ja vaikka Hursti ehkä olikin yksityiselämässään kieroutunut, niin monen muun elämää hän sentään jossain vaiheessa paransi. On helppoa ajatella mustavalkoisesti asioista, jotka kokee tulisesti oikeiksi mutta jos niitä alkaa ajaa samalla tavalla, on hyvin todennäköistä, että pelko, turhautuminen ja ärtymys vain ajaa monia vaikka sitten äänestämään ennemmin persuja ja Sataman tarvitsemaa hyvää tahtoa sekä poliittista auttamisenhalua on vaikeampaa enää löytää.

Jos haluat muuttaa maailman, aloita se omasta esimerkistäsi.

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 23:47 Anonyymi

Täähän on ihan naurettava episodi! Tulee mieleen "Radikaalin anarkistisen ryhmän (RAR)" pommiuhkaus Lapinjärven siviilipalveluskeskukseen pari vuotta sitten.

"Kokonaisturvallisuudessa yhä tärkeämmäksi termiksi on perinteisen sodankäynnin rinnalle nousemassa 'vihamielinen vaikuttaminen'. Se tarkoitaa toimintaa, jossa toimitaan kohteen intressien vastaisesti, mutta ei kuolla. Vihamielisen vaikuttamisen keinoja ovat muun muassa informaatiosodankäynti ja sen osa-alueet kuten psykologinen sodankäynti, hakkerisodankäynti."

"Vihamielinen vaikuttaminen on usein epäsuoraa ja häiveellistä, joten sen havaitseminen ja myös vastustaminen on vaikeaa."

https://secure.wikimedia.org/wikipedia/fi/wiki/Kokonaisturvallisuus#Vihamielinen_vaikuttaminen

[ Vastaa | ]
06.06.2011 @ 23:54 Anonyymi

Osa jutuista kuulostaa kyllä totaalisen randomeilta, satunnaisten roskisten poltto pukinmäen asemalla tai ympäri Vantaata on aika vaikeeta nähdä hyvänä asiana/poliittisena toimintana, asioiden palaminen tuskin on mikään itseisarvo, ja kamppailua ei varmaan käydä roskiksia vastaan.. Mitä vittua tekijät lie kelanneet kun kirjoittavat moisesta tiedotteen, onko vaan helpompi sytyttää syrjäisiä roskiksia ja "kaikki spontaani hyökkäys on kapinaa"-mentaliteetilla kelata sen olevan jotenkin validia toimintaa.. Myöskään pommin asettamisessa ihmisten keskelle ei ole oikein mitään tolkkua jos ei halua vahingoittaa sivullisia +vaaran aiheuttaminen ihmisille ei lie suotavaa vaikka tyypit työskentelisi vartiontifirmassa, kai sitten laitettu vaan pelottelutarkoituksessa (josta siitäkin voi olla montaa mieltä). Tiedotteessakin haetaan uhkaavia sävyjä, vaikuttaa siltä että tyyli on kopsattu suoraan joistain ulkomaiden kapinatiedotteista kun on haluttu olla (anarkisti)mediaseksikkäitä.. Toiminnan lisääntyminen sinänsä ei liene huono asia, kunhan homma on vastuullista ja tolkullista.

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 00:19 Anonyymi

PS. Ensin nauratti, kun kuulin pari päivää sitten "Al-Qaidan polttopulloiskusta" (HS) Hesassa. Nyt en tiedä mitä tästä pitäisi enää ajatella, kun tällanen soopa tuntuu menevän purematta läpi joka puolella.

PS2. "vihollisen tiedonsiirtokanavien valjastaminen omia käyttötarkoituksia varten" on myös yksi informaatiosodan osa-alue, jonka ansiosta tämänkin kommentin kirjoittaminen tähän on ehkä mahdollista

PS3. Puolustusvoimien sotaharjoitus 'Pyörremyrsky' alkaa tänään.

PS4. A Day In The Afterlife: BBC documentary on Philip K. Dick

"The mind behind some of my favorite books is fascinated by the constant bombardment of advertising, the effects of giant media conglomerates, and the overwhelming feeling that the world in which we live exists only in the glowing vacuum tubes of countless television sets." -Ross Rosenberg

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 00:21 Anonyymi

Anne R,

”Nimettömät ja kasvottomat "terroriteot" eivät paranna kenekään asemaa.”

Terroriteko on kyllä aika vahva ilmaisu näille teoille, joista suurinta osaa (roskiksen polttaminen, tien ”barrikoiminen”, maalipommit) nimittäisin lähinnä kepposeksi. Toisaalta polttopulloisku, ajastettu palopommi ja poliisia kivellä heittäminen vaativat kyllä vahvemman ilmaisun osakseen (esim. isku, hyökkäys). Terroriteosta ei voida puhua kun kenellekään sivulliselle ei edelleenkään ole tapahtunut yhtään mitään, ja ilmeisesti (ja etenkin toivottavasti!) tekijät ovat pitäneet tästä huolen.

”Vartijoissa on niiden muutaman ääliön lisäksi myös työnsä hyvin ja puhumalla tekeviä opiskelurahoja ansaitsevia ihmisiä, joilla voi olla esim. perhe kotona.”

Ensinnäkään, perhe kotona –argumentti ei kyllä kestä minkäänlaista lähempää tarkastelua: Josefeilla Fritzl ja Stalin oli myös perheet (esimerkki koskee vain tuota argumenttia, en yritä missään nimessä verrata vartijoita näihin hirviöihin). Toiseksi, tiedotteesta ilmenee ettei vahinkoa ollut tarkoitus tehdä kellekään ihmiselle vaan autolle.

”Tai jos poltatte riistokapitalistien kerrostalojen roskiksia, niin sen talon asukkaat maksavat ne vain sitten vastikkeissaan?”

Mistä revit tämän riistokapitalistin? Joka tapauksessa, meidän taloyhtiössä kyllä ainakin taitaisi mennä vakuutuksen piikkiin nuo roskikset (mikäli tekee rikosilmoituksen). Vastikkeessa näitä poltettuja muovipömpeleitä ei varmastikaan näkisi.

”Tai että tämänkaltaisen ilkivallan vuoksi vähennetään sitten julkisten roskisten määrää ja kaikkea muutakin yhteiseksi hyväksi tarkoitettuja asioita koska osa katsoo oikeudekseen käyttää sitä väärin.”

No, hohhoijaa, enemmän roskiksia ja ylipäänsä kaikkea yhteistä järkevää meni paskaksi taannoisissa jääkiekkokarkeloissa, eikä ketään kiinnostanut…?

”Ammattiyhdistysliike ei ole koskaan toiminut noin mielivaltaisesti, sokeasti eikä päättömästi. Saamme olla paljosta kiitollisia niille, jotka uskalsivat ajaa oikeaksi kokemaansa asiaa omalla nimellään ja kasvoillaan. Ja jotka tekevät sitä työtä edelleen.”

En nyt tiedä mitä tarkoitat, mutta kyllä ammattiyhdistyksetkin ovat saaneet hyvää aikaan. Valitettavasti ammattiliitot ovat menettäneet täysin teränsä ja ovat nykyään lähinnä osa pomojen järjestelmää sen sijaan että kamppailisivat työläisen oikeuksien puolesta.

”Jos haluat muuttaa maailman, aloita se omasta esimerkistäsi.”

Kaikenmaailman eettiset kuluttamiset ja roskan keräämiset päivässä ynnä muut eivät muuta yhtikäs mitään. Valtaapitävät eivät muuta haluakaan kun että jatkamme reilun kaupan kahvin ostamista ja kangaskassin käyttämistä kauppareissulla. Näin luulemme saavamme jotain aikaan emmekä siis tee ajallamme jotain mikä olisi uhka vallalle: järjestäydy paikallisesti, järjestä valtion meidät riippuvaiseksi tekeviä palveluita itse ja järkytä valtarakenteita suoralla toiminnalla.

Itsekin antiautoritäärinä en kyllä näe miten nuo palavat roskikset auttavat mitään (tehokkaampaa olisi ollut levittää vaikka jotain julisteita tai ripustaa bandis isolle tielle). Ajastetun palopommin taas näen vähän turhan rankkana (ja ehkä liian epävarmana) toimintakeinona nykyisessä (anti)poliittisessa ilmapiirissä. Toisaalta näen hyvänä asiana tuon poliisille viestin lähettämisen. Mutta keskustelua nämä tempaukset ovat ainakin herättäneet ja pohdintaa ja kritiikkiä ei ole koskaan liikaa! Toivottavasti ihmiset jaksaisivat kirjoittaa myös ihan vaikka vähän pidemmässäkin muodossa mietteitään vaikka tänne takkuun. Wikistähän löytyy ohjeet julkaisemiseen!

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 00:46 Anonyymi

PS5. Kapitalismia edustavat valtiot (tai USA:n johtama maailmanvaltakunta, "halukkaiden koalitio" tai kylmän sodan loppua seurannut yksinapainen "uusi" maailmanjärjestys jos niin halutaan) ovat sodassa, jossa vihollisia ovat kapinalliset = terroristit = anarkistit = ... -- Sodassa, jossa sekä sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden (vihollisen), siviilin ja sotilaan, että poliisin ja armeijan rajat hämärtyvät. Informaatiosodankäynti on tässä ehkä asymmetrista sodankäyntiä (erikoisoperaatiot, joukkojenhallinta, teknologinen ylivoima, 'vähemmän tappavat aseet' jne) jopa tärkeämpi sodankäynnin muoto vihollisen ja sen moraalin heikentämiseksi.

Olisi minusta ihme, jos tätä sosiaalisen sodan muotoa eivät kapitalismin puolta edustavat tahot käyttäisi myös Suomessa, ja jos he sitä käyttäisivät, se voisi hyvinkin näyttää juuri tältä. Tavoitteena aiheuttaa hämmennystä, sekaannusta, vaikeuttaa selkeän käsityksen luomista tilanteesta, samaistaa kapitalismin ja luokkayhteiskunnan vastustaminen uskonnolliseen fundamentalismiin, esittää kapina tavallisten ihmisten vihollisena ja kapitalistinen valtio heidän turvallisena puolustajanaan jne jne.

Vaikka voihan takana tietysti olla vilpitön Tulisolujen salaliiton innoittama anarkoelitistinen toiminta, joka valitettavasti vain näyttää huonolta parodialta.

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 00:59 Anonyymi

"Tai jos poltatte riistokapitalistien kerrostalojen roskiksia, niin sen talon asukkaat maksavat ne vain sitten vastikkeissaan? Tai että tämänkaltaisen ilkivallan vuoksi vähennetään sitten julkisten roskisten määrää ja kaikkea muutakin yhteiseksi hyväksi tarkoitettuja asioita koska osa katsoo oikeudekseen käyttää sitä väärin."

 

Nyt on mennyt vähän tiskit ja ruoka sekaisin. Kai sinä ymmärrät, että tekijät yrittävät ilmeisesti vaikuttaa sataman ja romaneiden poliittiseen tilanteeseen osoittamalla, että ihan mitä tahansa ei suvaita ja omista oikeuksista ollaan valmiita taistelemaan. Poliisi ja kaupunki on parin vuoden ajan jatkuvasti ja systemaattisesti ahdistellut romaneja ja satamaa silkkaa rasistisuuttaan. Esimerksiksi se, että satamasta katkaistiin sähköt oli pelkkää kiusaa. Se, että poliisit partioivat sataman pihalla monta kertaa yössä on vaan kiusaa. Se, että poliisit tulivat yö yön perään kysymään papereita samoilta romaneilta oli vaan kiusaa. Se, että päätöksiä romaneiden leireistä ja sataman kohtalosta siirretään viikko viikolta on vaan kiusaa.

On varsin helppoa kritisoida toisten jokapäiväistä taistelua valtavaa militaristista rosvojoukkoa vastaan, kun itse voi maata kotisohvalla ja käydä välillä hakemassa kaupasta virvokkeita kun on vähän lämmin. Se, että itket muutamasta roskiksesta kun ihmisten perusoikeuksia turvallisuudesta, ruuasta ja kodista riistetään ja poljetaan massiivisella repressiolla kuukaudesta toiseen osoittaa kuinka väliinpitämätön ihminen olet.

On helppo sanoa, että kääntäkää poskea kun ei itse tarvitse pelätä joka ilta milloin poliisi päättää viedä sinut asemalla "tarkistettavaksi", vaikka olet ollut vain kotonasi tai yrittänyt ansaita ruokaa perheellesi. On helppo jaaritella rauhallisuudesta ja  "hyvästä esimerkistä" kun et ole kokenut rajavartiolaitosta tulemassa seinästä läpi, kun olet nukkumassa paikassa, jota voisi kodiksi kutsua. Ennen kuin itse jouduin tekemisiin valtion väkivaltamonopolin kanssa kuvittelin niiden olevan hyviä tyyppejä ja "vain ihmisiä jotka tekevät työtänsä", mutta ikävä kyllä kokemus on osoittanut, että poliisi, vartija tai vanginvartija ei ole ystävä, vaan juuri sillä hetkellä vallassa olevan johtajiston palkattu sotilas, joka tekee mitä käsketään ja usein mitä huvittaa. Se, että joku on valmis taistelemaan tätä väkivallan monopoliasemaa vastaan on jo itsessään ihailtava teko, saatikka se, että on valmis puolustamaan omia ja muiden oikeuksia vapaasta itsehallinnollisesta elämästä.

Vankilasta ei voi vapautua ennen kuin näkee muurit ympärillään, mutta se, että näkee muurit ei tee vangista vielä vapaata. Ainoa mahdollisuus on toimia vapauden puolesta. Eikä vain omansa, vaan kaikkien vapauden puolesta.

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 01:07 Anonyymi

Globaali kapitalismi tutisee pöksyissään polttopulloista Tapaninvainiolla... Tehkää jotakin oikeeta, esim. suosikaa pienyrittäjiä ostospäätöksissänne.

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 01:09 Anonyymi

Salaliittoa, foliohattua...

Mikä tästä iskusta muuten tekee "elitistisen"? Tuntuu että näissä kommenteissa suurinta elitismiä edustaa tuo ylenkatsova halveksunta sitä kohtaan, että jotkut ovat valinneet keinonsa toisella tavalla, ilman että he millään tavalla antavat ymmärtää oman valintansa olevan ulossulkevan oikea valinta..

Mulle ei ainakaan tullut mielikuvaa mistään randomroskiksista. Päinvastoin. Strategiselta kantilta katsottuna tämä kaikki on kuin runoutta. Kaunista.

Bravo, toverit!

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 01:14 Anonyymi

Jos valtiolla ei ole väkivallan monopolia, niin mitä sitten? Vahvimman oikeus? Nokia tai Apple (tai Bror Wahlroos) vois palkata omat armeijansa milloin vaan, mutta entä sinä tai minä? Periaatteessa, kun väkivallan monopoli on valtiolla me voidaan kansalaisina vaikuttaa siihen, miten se toimii. Ison amerikkalaisen turvallisuuspalveluyhtiön pataljoonille me ei voitais mitään jos kaikki olis vapaata.

Anarkiasta ei hyödy köyhä eikä kipee vaan härski ja rikas.

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 01:30 Anonyymi

Useiden anarkistien näkemyksen mukaan ihmisyhteisö, siis sellainen mikä on vielä ihmisen kokoinen yhteisö, voi olla samaan aikaan anarkistinen sekä konfliktissa valtion ja kapitalistien kanssa.

Taistelussa on kyse siitä mihin valtion ja kapitalistien valta ja voima perustuu ja käydä noita perustuksia vastaan. Vaikka niillä on fyysisiäkin ilmentymiä, niin ennen kaikkea niiden perusta on sosiaalisissa suhteissa.

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 02:01 Anonyymi

Pari kysymystä.

 

1. Miten hesari onnistui ennustamaan kun heidän uutinen on julkaistu 9:32 ja tämä teidän artikkeli 10:44?

2. Miten jo Abu Suleiman(helmikuussa kuollut) sai tietää pommista jo perjantaina iltana? Lukeeko ulkomaalaiset islamistibloggaajat muka ksml.fi sivustoa niin tarkkaan että huomaisivat jotain tälläistä.

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 02:21 Anonyymi

Varhaiset anarkismin filosofit (Godwin, Proudhon) samaisti valtion rikkaiden kykyyn ja tahtoon sortaa köyhiä, koska tuolloin niin oli asia. Ei ollut demokratiaa vaan valtio ja suurpääoma olivat yksi ja sama köyhän turma.

Rumasti katsoen tilanne ei ole suuresti muuttunut (nää vaalirahoitusjupakat, Lex-Nokiat jne...), mutta periaatteessa kaikki on toisin. Demokratiassa me voidaan päättää potkia Wahlroosia perseelle ja Liliusta kanssa (esim. sosialisoida niiden katteeton ja vääryydellä hankittu omaisuus). Ei tarvii kuin eduskunnan riittävä enemmistö ja noi sluibaajat saadaan edesvastuuseen & niiden mahdollisuudet hyötyä toisten kurjuudesta voidaan poistaa paremman maailman nimeen. Globaalisti me nimenomaan tarvittais tätä poliittista kumousta! Laeilla saa rahan kuriin.

Mut sitä ei tuota bensakanisteri pohjois-Helsinkiläisen kaupan pihassa tai roskiksen polttaminen jossakin fucking nobody-ländissä. Niistähän ei ilahdu kuin noi luuuseri Al-Qaida wannabeet joilla ei oo munaa eikä älyä mihikään todelliseen ja iltapäivälehdet jotka on osa tätä isoa raha-systeemiä anyway.

Harmi vaan, että demokraattinen tie on tuskallisen pitkä. Niin kauan kun persut on ainoa protestin väylä (kotikutoisen pomminheittämisen ohessa) meillä on vielä pitkä matka parempaan maailmaan.

 

Joku sanoi, että on ihan oikein painostaa yhteiskuntaa väkivallan uhkalla - että jos yhteiskunnassa tehdään tiettyjä päätöksiä, seurauksena voi olla väkivaltaa. Mietipä hetki, miten suhtautuisit omaa maailmankuvaasi vastustavaan ideologiaan joka käyttäisi samaa argumenttia?

"Jos Ideaparkeille ei myönnetä lupia, alamme randomisti teloittaa kaikkia kivijalkakaupoissakävijöitä."

"Meillä monikansallisessa levy-yhtiö X:ssä on katsottu, että jos valtio ei puutu nettipiratismiin, niin meillä on oikeus likvidoida kaikki piraatit palkkaamalla ex-ammattisotilaita eliminoimaan kaikki sala-lataajat."

"Me poltetaan jokainen pieni luomufarmi ellei niitä kielletä lailla. Vain isoilla keskusliikkeillä pitää olla lupa toimia ruuantuotannossa."

Think before you act.

 

 

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 07:41 Anonyymi

Mahtavaa tässä on se, että metodinne eivät ainakaan sitä tulosta saa aikaan mitä olette lähteneet hakemaan eikä teillä ole pienintäkään käryä siitä, kenen tai minkä puolesta te näitä teette. Big Grin

Anarkismissa on pointtinsa, sitä en kiellä, ja joskus se on tarpeellista, mutta ottakaa nyt hyvät ihmiset selvää asioista ihan oikeasti ennen kuin lähdette tuolle linjalle. Ei ole mitään järkeä lietsoa ihmisä asiaanne vastaan. Smile

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 08:05 Dave

Mihin Sosiaalikeskus Satama ja romanit tarvitsevat vihollisia, kun niillä on tällaisia ystäviä.

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 11:11 Anonyymi

Olette sitten polttaneet minun lapsuuskotini roskiksen. Siellä kaksi vanhusta nyt ihmettelee, että mistä varaa hankkia uusi roskis.

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 11:23 Pre Kaarina

Minua kiinnostaa tuon töihinkehottamisen psykologia, etenkin kun se koskee työväenluokan liikettä. Miksi ette käy laiskuriporvareille kehottamaan töihin menemistä? Olen kuullut, että Eirassa on sellainen rappu, josta kukaan ei lähde aamulla töihin.

Kuten sanottu, minä olen jo töissä käynyt ja ne nähnyt, ei ole suurta halua mennä uudestaan. Onks sinulla ideaa siitä, mitä teen töitten jälkeen?

Minun merkittävin panokseni anarkismissa liittyy mielestäni cisheteroseksismin ja natsismin vastustamiseen. Kansasta suuri osa on kuitenkin valinnut autoritäärisyyden tien ja loputkin ovat kasinotaloutta kannattavia porvareita.  Me voisimme perustaa anarkismin ja työväenliikkeen perinneyhdistyksen, jossa larppaillaan anarkismia jossain syrjäisessä saaressa toivoen, ettei natsit, kytät tai tukarit tuhoa larppiamme. Vähän niin kuin aikoinaan Siitoin ja hänen natsinsa.

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 11:40 kapitalistikapiainen

"Mihin Sosiaalikeskus Satama ja romanit tarvitsevat vihollisia, kun niillä on tällaisia ystäviä."

 

Erittäin hyvin sanottu. Siis mitä ihmeen "solidaarisuusiskuja"? Tällainen säälittävä ja päämäärättömältä vaikuttava teiniuho (jos nyt tämä taho edes on tehnyt väittämiään asioita) kerjäläisten nimissä vain pahentaa ihmisten suhtautumista heihin entisestään. Itsekin kaipaan kerjäläisiä tänne entistä vähemmän, jos se kerran aiheuttaa asiaan mitenkään liittymättömien bensa-asemien ja roskisten polttamista. Hallaa te heille vaan teette. Anarkismin perustarkoituksena lienee uhmata nykymaailman ja kasinotalouden meininkiä. Maailma kuitenkin muuttuu, anarkismi näköjään ei. Yrittäkääpä turhanpäiväisen roskistenpolttamisen sijaan vaikuttaa jotenkin rakentavasti. Tai menkää sinne saarelle larppaamaan. Saatte mun puolesta vaikka Ahvenanmaan.

 

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 12:04 Pre Kaarina

Ydinkysymys on: kenen kuuluisi maksaa tämän työnvieroksujan vankilassaoloaika (puhutaan sadoista euroista päivissä) tai muu toimeentulo, jos hän ei halua osallistua yhteiskunnan työnjakoon (=tehdä asioita, joista ihmiset ovat valmiita maksamaan)?

Kysymys on väärin aseteltu. Miksi meidän pitää maksaa rahaa vuokrakiskurille asunnosta, jota suurelta osin emme edes käytä. Suuri osa rahan tarpeesta johtuu vuokrakiskurin ahneudesta. Vuokrakiskurista ei ole mitään hyötyä kenellekään, se on vain paskamaha kapitalisti sen jälkeen kun vuokralaiset ovat maksaneet asunnon hinnan vuokrillaan.

Vuokran lisäksi rahaa menee ruokaan, joka on hinnoiteltu alakanttiin (paitsi että siitä menee korkea ALV ja myynti on muutaman suurliikkeen varassa), sähköön, joka myös on hinnoiteltu alakanttiin ottaen huomioon energian ympäristövaikutukset.

Summa summarum: Suuri osa tienatusta rahasta on oikeasti tarpeetonta ja palaa kapitalistille itselleen. Perustarpeet on hinnoiteltu niin korkealle ja palkka niin alhaiseksi, että elämä uhrautuu perustarpeiden tyydyttämiseen. Saman saisi vankilassa istuessaan.

Kysymys ei ole työn vieroksunnassa sinällään, jos työnteko kasvattaisi omaa elintasoa, niin ilman muuta työtä haluaisi tehdä, mutta näin ei ole, vaan kapitalisti kerää työn hedelmät aina. Ei hotsita työn teko jollekin sikailevalle vuokraporvarille.

Ymmärtääkseni Suomessa ei ole pakko ottaa vastaan työtä, josta ei koe saavansa tarpeeksi palkkaa.

Olet ymmärtänyt kyllä ihan väärin.

Kysyntä matalapalkkaisille aloille on kuitenkin korkea, joten ymmärrettävästi palkat myös pysyvät matalina. Vai kenen kuuluisi maksaa tuo erotus, kun matalapalkkaisen työn tuottavuus koko yhteisölle ei ilmeisesti ole sen suurempi?

Tuottavuus yhteisölle on aivan valtava, mutta matalapalkkaisuus johtuu siitä, että Suomen työmarkkinoille on otettu matalapalkkaisia ulkomaalaisia työntekijöitä, jotka työnteettäjä majoittaa (kalliilla) yhteisasuntoloihin ja joille työnteettäjä pakko-opettaa Suomea (kalliilla). Me muut joudumme sitten hakemaan vuokra-asuntomme yksityiseltä kiskurilta taloista, jotka on rakennettu ydinperhe -tai suurperhemallin mukaan tai sitten kulkemaan töihin provinssista, aivan kuin balttilaiset kirvesmiehet.

On helppo hokea, että "pomo syö mun ruuat" – vaikeampi on puuttua ihan oikeisiin ongelmiin yhteiskunnassa: korruptioon, demokratian ja yritysmaailman yhteispeliin jne.

Niin, etenkin tällä kannatuspohjalla. Satamassa ei kauheasti porukkaa pyöri, eikä anarkistisissa piireissä yleensäkään ja kunnolla vasemmistolaisiakin on vähän. Ei tällä porukalla saa aikaan kuin muistokäynnin punaisten muistomerkille.

Minä osallistuin vaaleihin ihan vain mitatakseni mikä kannatus anarkistisilla ajatuksilla Helsingissä on (ja kampittaakseni äärioikeistoa) ja hävisin esimerkiksi dosentti Bäckmanille. Äärioikeistoa tosin avusti anarkistien vaalien vastainen kampanja kaupunginosissa, mitkä olivat vihervasemmistolaisia.

Mutta miksi ihmeessä minun pitäisi kamppailla "työpaikkani pomoja" vastaan?

Minulla se on mahdotonta, sillä rahoittaja on paennut vastuuta ja antanut työnteettäjävelvollisuudet vammaisille. Se on todellista työväen päälle paskomista, koska eihän hoitaja voi lähteä työtaisteluun hoidettavia vastaan. Pomoa vastaan ei voi edes tehdä minkäänlaista sabotaasia.

Jos ei auta, vaihda työpaikkaa.

Ei ole muuta työpaikkaa.

Aina kun se nostaa päätään, nähdään otsikoissa polttopulloja, väkivaltaa, omaisuuden tuhoamista, pommeja ja "väärämielisten" tappamista (esimerkkinä vaikkapa jo mainittu RAF).

Uskotko todellakin, että kapitalistinen media kertoisi anarkismista jotain myönteistä? Eihän Libyastakaan olla kerrottu totuutta.

Perhe- ja kaverisuhteet ovat hyvin paljon biologian määräämiä. En ymmärrä, miten vastaavaa järjestelmää voi soveltaa koko yhteiskuntaan. Kyseessä on nähdäkseni puhtaasti väärä analogia, jonka toimivuudesta ei ole missään näkyvillä edes suuntaa-antavia todisteita.

Tämä aiheuttaa kylmää hikeä minulle. Satamassakin vallitsee painostava konsensus ja se johtuu siitä, että ihmiset ovat kavereita toistensa kanssa. Minä olen halunnut erottaa kaveruuden, ystävyyden ja toveruuden käsitteet toisistaan, huonolla tuloksella. En kuitenkaan ole sinun kanssasi samaa mieltä biologiasta, kaikkein kovimmat viholliset minulla on omassa suvussani. Suomessa ei ymmärretä sanaa "sosiaalinen" sanassa "sosialismi". On tavattoman väsyttävää, turhauttavaa, ahdistavaa keskustella asioista joka kerta.

Minä otan mielummin mallit toveruudelle gnostilaisesta uskonnollisuudesta. Uskonto on Satamassa kielletty, joten en ole siitä voinut koskaan siellä puhua.

Se taas ei kuulosta mukavalta, että kaikki pakotetaan elämään juuri niin kuin sinä ja minä näemme utopiassamme parhaalta.

Tuskin sellaista tapahtuu, enemmänkin, ihmiset äänestävät jaloillaan.

 

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 12:31 Anonyymi

Joitakin yleisiä vastauksia:

> 1. Miten hesari onnistui ennustamaan kun heidän uutinen
> on julkaistu 9:32 ja tämä teidän artikkeli 10:44?

Siten, että Hesarin uutiseen on päivitetty myöhemmin iltapäivällä tämän artikkelin sisältämää infoa.

> 2. Miten jo Abu Suleiman(helmikuussa kuollut) sai tietää
> pommista jo perjantaina iltana?

Varmaan sen takia, että siitä uutisoitiin englanniksi jo perjantaina päivällä.

> Varhaiset anarkismin filosofit (Godwin, Proudhon) samaisti valtion
> rikkaiden kykyyn ja tahtoon sortaa köyhiä, koska tuolloin niin oli
> asia. Ei ollut demokratiaa vaan valtio ja suurpääoma olivat yksi
> ja sama köyhän turma.

Kuten itsekin sanot, käytännössä asia on edelleen näin.

Kuitenkin muistuttaisin siitä, että Godwin kirjoitti yli 200 vuotta sitten ja Proudhoninkin kirjoituksista on heittämällä tuollaiset 170 vuotta aikaa. Vaikka Godwin ja Proudhon olivatkin (ainakin jossain elämiensä vaiheessa) ensimmäisiä moderneja anarkisteja, eivät he kuitenkaan ole sen koommin klassisen kuin nykyisen anarkisminkaan keskeisiä teoreetikoita.

> Demokratiassa me voidaan päättää potkia Wahlroosia perseelle
> ja Liliusta kanssa (esim. sosialisoida niiden katteeton ja
> vääryydellä hankittu omaisuus). Ei tarvii kuin eduskunnan riittävä
> enemmistö ja noi sluibaajat saadaan edesvastuuseen & niiden
> mahdollisuudet hyötyä toisten kurjuudesta voidaan poistaa paremman
> maailman nimeen. Globaalisti me nimenomaan tarvittais tätä
> poliittista kumousta! Laeilla saa rahan kuriin.

Vaikuttaa siltä, että sinulla on varsin ruusunpunaisen naivistinen suhtautuminen parlamentarismiin ja valtioon. Jos edelleen mennään 1800-luvulla, niin kannattaa muistaa Marxin ja Bakuninin klassinen kiista valtion roolista. Oltiin toveri Bakuninista mitä mieltä tahansa, niin hänen arvionsa sosialistivaltioiden luonteesta osui kyllä enemmän kuin oikeaan.

> Mut sitä ei tuota bensakanisteri pohjois-Helsinkiläisen kaupan
> pihassa tai roskiksen polttaminen jossakin fucking nobody-ländissä.

Epäilemättä tällainen omaehtoinen suora toiminta on hyvin vaikea punabroleireiden rekuperoida ja kaapata. Kumousta ja solidaarisuutta se sen sijaan saattaa hyvinkin edesauttaa.

> Niistähän ei ilahdu kuin noi luuuseri Al-Qaida wannabeet joilla ei
> oo munaa eikä älyä mihikään todelliseen ja iltapäivälehdet jotka
> on osa tätä isoa raha-systeemiä anyway.

Kovin tunnut varmalta puhumaan toisten puolesta mistä kukin ilahtuu, ei siinä, onhan punakaadereille aina ollut tyypillistä se, että asetutaan edustamaan toisia kysymättä noilta toisilta mitään. Munasta ja älystä en mene sanomaan mitään, mutta aika selkeä homma, että tällaisen sarjan toteuttaminen on vaatinut sekä älyä että rohkeutta.

Tämän päivän iltapäivälehtiä en ole nähnyt, mutta ainakaan normaalit päivälehdet eivät aiheella paljoa revittele, ja veikkaan että iltapäivälehdilläkin voi olla vähän vaikeuksia sovittaa tätä johonkin lokeroon. Muutaman päivän päästä kukaan tuskin edes muistaa koko hommaa.

Sen sijaan tällaiset teot saattavat hyvinkin herättää uteliaiden mielenkiintoa anarkismiin ja anarkisteihin, sekä etsimään omaehtoisesti tietoa siitä millainen on anarkistisen ajattelun ja toiminnan kirjo tänä päivänä.

> Joku sanoi, että on ihan oikein painostaa yhteiskuntaa
> väkivallan uhkalla - että jos yhteiskunnassa tehdään tiettyjä
> päätöksiä, seurauksena voi olla väkivaltaa. Mietipä hetki,
> miten suhtautuisit omaa maailmankuvaasi vastustavaan
> ideologiaan joka käyttäisi samaa argumenttia?

Ei sitä ihan noinkaan sanottu, mutta joka tapauksessa yhteiskunta painostaa jatkuvasti väkivallan uhalla, ja on huomattava ero siinä onko kyseessä ennen kaikkea materiaalinen uhkaus, vai uhkaus vangita, kiduttaa tai tappaa, kuten joissain esimerkeissäsi.

Ennen kaikkea on selvä laadullinen ero siinä, kummalla puolen vallan ja vaurauden epäsuhtaa toimijat on. Loppujen lopuksi kaikenlainen järjestäytyminen, oli se sitten ay-toimintaa, naapurustojärjestäytymistä tai vaikka valtion puolustusvoimat, jonkinlaisessa yhteiskunnallisessa viitekehyksessä liittyy siihen, että konfliktitilanteissa osapuolet joutuvat miettimään toimiensa taloudellisia ja sosiaalisia kustannuksia sekä mahdollisia vastareaktioita.

Etenkin valta- ja vauraushierarkian pohjalla olevilla tällaiset signaalit ovat selvä osoitus siitä, että eivät aio vain istua passiivisina kans-alaisina kun valta kävelee heidän ja vertaistensa yli.

> Think before you act.

On myös melkoisen ylimielistä ja elitististä ajatella, että jos joku toimii eri tavalla kuin mitä itse näkee parhaimmaksi, tämä toinen ei olisi ajatellut mitään ennen valitsemiinsa keinoihin ryhtymistä. Ylipäätään asenteesi kuvastaa lähinnä dogmaattista ylimielisyyttä, jossa oma tapa on ainoa oikea toimia, ja toisin toimivat ovat tyhmiä. Ei mitenkään harvinaista (puna)kaadereille.

> Mahtavaa tässä on se, että metodinne eivät ainakaan
> sitä tulosta saa aikaan mitä olette lähteneet hakemaan

Vielä on luonnollisesti aivan liian aikaista arvioida eri metodien tuloksia. Jos asioita laitetaan yhtään laajempaan tai historialliseen viitekehykseen, niin ei mitenkään voida etukäteen sanoa, millaiset tulokset tällä on. Tulevaisuutta ei ole vielä kirjoitettu.

> eikä teillä ole pienintäkään käryä siitä,
> kenen tai minkä puolesta te näitä teette.

Tälle väitteelle ei luonnollisesti ole mitään perusteita.

> ottakaa nyt hyvät ihmiset selvää asioista ihan
> oikeasti ennen kuin lähdette tuolle linjalle.

En myöskään näe mitään perusteita väitteelle, etteikö tekijät olisi ottaneet asioista selvää ennen kuin ovat valinneet omat menetelmänsä.

Ylipäätään aikamoista dogmaattista elitismiä taas ilmassa.

> Mihin Sosiaalikeskus Satama ja romanit tarvitsevat vihollisia,
> kun niillä on tällaisia ystäviä.

Aika tyhjänpäiväinen slogan. Satama ei ole ottanut vielä kantaa näihin. Hesarissa Sataman edustaja sanoi etteivät ole vielä ehtineet kokoustaa asian tiimoilta.

Joka tapauksessa, vielä on aivan liian aikaista arvioida mitkä tekijöiden ja tekojen vaikutukset tulevat olemaan. Panoksia on selvästi kohotettu.

Tässä vaiheessa kannattaa muistaa, että jos kukaan ei tekisi tai olisi tehnyt mitään, Satama vain häädettäisiin ja sen pituinen se.
 
> Siis mitä ihmeen "solidaarisuusiskuja"?

Eikö se tuosta tiedotteesta nyt käy aika hyvin selväksi?

> Tällainen säälittävä ja päämäärättömältä vaikuttava teiniuho

Mikään ei kyllä viittaa siihen, että kyseessä olisi päämäärätöntä uhoa. Päin vastoin, tiedotteessa ei uhota juuri ollenkaan (ehkä teot puhuvat enemmän puolestaan?) ja päämäärätkin välittyvät aika selvästi.

> kerjäläisten nimissä

Jos et sattunut huomaamaan, niin tätä ei suinkaan tehty kerjäläisten nimissä.

> pahentaa ihmisten suhtautumista heihin entisestään.
> Itsekin kaipaan kerjäläisiä tänne entistä vähemmän, jos se
> kerran aiheuttaa asiaan mitenkään liittymättömien
> bensa-asemien ja roskisten polttamista.

Tässähän nimenomaan aiheuttajana on kerjäläisten (alaluokan alaluokan) kohtelu, ei heidän läsnäolonsa. Kukaan tuskin suhtautuu kerjäläisiin neutraalisti tai positiivisesti, mutta alkaa sitten suhtautua negatiivisesti sen takia, että toiset ottavat kantaa alaluokan alaluokan kurjuuteen.

> Anarkismin perustarkoituksena lienee uhmata nykymaailman
> ja kasinotalouden meininkiä.

Tuo voi hyvinkin olla osa anarkismia, mutta ei kuitenkaan sen perustarkoitus. Anarkismin perusteiden pitäisi kyllä kuulua ihan yhteiskunnalliseen yleissivistykseen.

> Maailma kuitenkin muuttuu, anarkismi näköjään ei.

Tämä tuntuu taas revityn jostain ideologisesta fraasipankista, ilman että lauseella on mitään pohjaa todellisuudessa. Anarkismin muutokset vuosien ja vuosikymmenien varrella on ihan selkeä ilmiö, joka on helposti havaittavissa kenelle tahansa, joka viitsii perehtyä asioihin edes pintapuolisesti.

> Yrittäkääpä turhanpäiväisen roskistenpolttamisen
> sijaan vaikuttaa jotenkin rakentavasti.

Tiedoksi sinulle, että anarkistien toiminta on yli 99% aivan muuta kuin roskisten polttelua tai laitonta suoraa toimintaa, enkä näe mitään perusteita sille väitteelle, etteikö näidenkin tekojen tekijät hyvinkin voisi toimia myös toisella tapaa rakentavalla tavalla. Tällaistakin tiedotteessa mainittua toimintaa voidaan perspektiivistä riippuen pitää myös rakentavana.

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 12:37 Anonyymi

 

On niin toivotonta saada ihmiset ymmärtämään äärivasemmistoa, että puhun mielummin uskonnosta, koska minun tyyppinen uskonnollisuus johtaa samalla anarkistisiin hyveisiin.

 - Kuules nyt Kaarina, tuo on mahtava vertaus, todella hieno ja naulankantaan. Osuu ja uppoo ja kiteyttää kaiken. Äärivasemmistoa on vaikea ymmärtää, koska ääriliikkeisiin kuuluu uskonnollinen hölmöily. Uskontoja, kutsutaan uskonnoksi, koska ne eivät koskaan perustu tieteellisiin faktoihin, vaan aina pelkkään toiveajatteluun, taikauskoihin ja harhaluuloihin. Kaikki uskonnot ovat aiheuttaneet maailmassa enemmän ongelmia ja kärsimystä kuin hyveitä. Eikä mikään hyve ole uskontojen aiheuttaman kärsimyksen arvoinen. Mainitse yksikin hyve, jota ei voi ilman uskontoasi toteuttaa. Tämmöinen vasemistolaiskiihkoilu aiheuttaa vain turhaa mielipahaa, - mitään todellisia hyveitä ei siitä seuraa.

 

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 13:34 Anonyymi

Ajattelin laittaa pommin tuohon Alepan liepeille, koska vastustan niiden kiskurihintoja. Kyllä on ihme, jos ei hinnat laske, taatana!

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 13:57 Anonyymi

Ihan oikeesti, voi jumalauta. Tollaset wnb-kapinalliset sytyttelee roskiksia ja rakentaa pommeja, ja kehtaatte vielä puolustella tekojanne sillä että olisitte anarkisteja? Teillä, hyvä terroristijärjestö, ei ole hajuakaan mitä anarkismi on. Ei se ole sitä että pistetään paikkoja paskaksi ja yritetään, korostan, YRITETÄÄN vittuilla auktoriteeteille, tässä tapauksessa poliisille. TE annatte huonon nimen koko anarkisti-liikkeelle ja rinnastatte sen terroristeihin. Lukekaa kirjoja aiheesta, Kropotkinista kannattaa aloittaa. Jos anarkismi ikinä pääsee valtaamaan kuulijakuntaa, se tapahtuu rauhanomaisin keinoin. Tiedottamalla, puhumalla ja jopa politiikalla. Ei näin.

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 14:30 Anonyymi

Joo, huvittavaa että nämä nappulat pitävät toimintaansa siistinä ja radikaalina.

Se on vain säälittävää. Ihan roskis poltettiin, no huh huh

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 14:30 Anonyymi

> ja kehtaatte vielä puolustella tekojanne sillä
> että olisitte anarkisteja?

En kyllä huomannut, että tuossa olisi anarkistisuutta käytetty teon puolusteluna?

> Teillä, hyvä terroristijärjestö,

Tiedotteen pohjalta on vaikea päätellä, että kyseessä olisi mikään järjestö, eikä tiedotteen sisältö kyllä täytä minkään terroristijärjestön kriteereitä.

> ei ole hajuakaan mitä anarkismi on.

Tiedotteen pohjalta on kyllä aika mahdoton tehdä tällaista johtopäätöstä. Selvästikin tekijät ovat perillä siitä mitä maailmalla tapahtuu, eikä mikään tiedotteessa viittaa siihen, että tekijät eivät tuntisi anarkismia.

> Ei se ole sitä että pistetään paikkoja paskaksi ja yritetään,
> korostan, YRITETÄÄN vittuilla auktoriteeteille,
> tässä tapauksessa poliisille.

En näe mitään syytä miksi paikkojen paskominen tai auktoriteeteille vittuilu ei voisi olla osa anarkismia. Historiallisesti ja nykyisesti se on sitä aina ollut.

>  TE annatte huonon nimen koko anarkisti-liikkeelle
> ja rinnastatte sen terroristeihin.

Sinähän sen rinnastuksen teit.

Muutenkin anarkisteilla varmaan ykkösprioriteetti tuskin on mikään valtamedian ehdoilla käytävä imagokampanja.

Tässäkin tiedotteen kautta selvästi välittyi viesti siitä, että pommihommissakin anarkistit tuntevat vastuunsa, eivätkä räjäytä pommia, jos on vaara siitä että sivulliset voivat loukkaantua.

> Lukekaa kirjoja aiheesta,

Tiedotteessa mikään ei viittaa siihen etteikö tekijät olisi lukeneet kirjoja.

> Kropotkinista kannattaa aloittaa.

Eihän Kropotkinissakaan mitään vikaa ole, ja hyvinhän sieltä perusasiat löytyy, mutta toiset saattavat kokea hieman raikkaampana vaikka nyt viimeisen viidenkymmenen tai viiden-kymmenen vuoden aikana kirjoitetun anarkistisen teorian.

> Jos anarkismi ikinä pääsee valtaamaan kuulijakuntaa,
> se tapahtuu rauhanomaisin keinoin.

Tämä nyt vaan on aika pahasti ristiriidassa sen kanssa, että huomattavalla osalla kiinnostus anarkismiin on syntynyt erilaisten avoimesti lakia rikkovien tempausten kautta, kuten mellakat, talon- ja kadunvaltaukset, iskut jne.

> Tiedottamalla, puhumalla ja jopa politiikalla.

Jos et siis tiennyt, niin valtaosa anarkistisesta toiminnasta on juuri tätä, mutta jostain kumman syystä kiinnostus tiedotukseen ja puheeseen syntyy yleensä siitä, että joku on hetkeksi muuttanut puheet teoiksi.

> Ei näin.

No ei ainakaan näin, että dogmaattiset moralistit sanelee, että mitä saa lukea ja miten pitää toimia ja tuntuu asettavan oman moralisminsa ideologiaksi kaiken muun yläpuolelle, niin että anarkistit, jotka omien prosessiensa kautta ovat päätyneet toisenlaisiin lopputuloksiin, ovat jotain tietämättömiä valeanarkisteja.

Sori, toi ylimielinen moralismi on sellanen juttu, josta anarkistiliike on koittanut päästä eroon, ja tällä hetkellä suunta vaikuttaa ihan hyvältä.

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 14:45 Anonyymi

> Joo, huvittavaa että nämä nappulat pitävät toimintaansa
> siistinä ja radikaalina.

En tiedä keihin viittaat nappuloilla? Tiedotteen pohjalta ei pysty johtamaan tekijöiden ikää eikä heidän suhtautumistaan tekoihin. Tiedotteen pohjalta vaikuttaa siltä, että tekoihin on suhtauduttu pikkaisen suuremmalla vakavuudella, huolellisuudella ja strategisuudella kuin jos sen takana olisi vain "siistiä ja radikaalia".

> Se on vain säälittävää.

Ei lähellekään yhtä säälittävää kuin nämä kommenttipalstalla näkyvät hysteeriset purkaukset, joissa oletetut tekijät täytyy mahduttaa johonkin kuviteltuun muottiin jotta tuolle kuvitellulle hahmolle voitaisiin nauraa turvallisesti omassa hysteriassa ilman, että asioita mietittäisiin kaikessa rauhassa.

Eikä siinä, hysteriahan on tämän päivän trendireaktio kaikkeen mikä astuu sivuun normaaliudesta.

> Ihan roskis poltettiin, no huh huh!

Kyllä, roskis ilmeisesti poltettiin. Tiedotteessa ei kyllä sanota, että roskiksen poltto olisi nimenomaan huh huh -juttu. Roskisten polttamisen merkitys ja siihen liittyvä sanaton kommunikaatio todennäköisesti aukeaa anarkistivangeille ja muille omia taisteluitaan käyville anarkisteille verrattain helposti, vaikka "tavisten" näkökulmasta se olisi täysin irrationaalista ja impulsiivista.

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 17:35 Anonyymi

Valtamediaseurantaa foorumilla:

http://takku.net/forum/viewtopic.php?showtopic=9933

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 18:50 Anonyymi

Jaahas, myöhästynyt puberteetti. Ei tällainen roskakorien sytyttely kuitenkaan vielä vielä vaadi suojeluskuntien orhganisoimista. Tilanne vaatii lähinnä kurinpalautusta poliisin toteuttamana. 

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 20:34 Anonyymi

 >Siten, että Hesarin uutiseen on päivitetty myöhemmin iltapäivällä tämän artikkelin >sisältämää infoa.

Hohhoijaa...


>Varmaan sen takia, että siitä uutisoitiin englanniksi jo perjantaina päivällä.

Bullshit. Heitätkö linkin englanninkieliseen uutiseen ja kellonajan myös milloin julkaistu.

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 22:34 Anonyymi

"Kyllä, roskis ilmeisesti poltettiin. Tiedotteessa ei kyllä sanota, että roskiksen poltto olisi nimenomaan huh huh -juttu. Roskisten polttamisen merkitys ja siihen liittyvä sanaton kommunikaatio todennäköisesti aukeaa anarkistivangeille ja muille omia taisteluitaan käyville anarkisteille verrattain helposti, vaikka "tavisten" näkökulmasta se olisi täysin irrationaalista ja impulsiivista."

Olisiko anarkistivangeille ollut mahdollista osoittaa solidaarisuutta jollain muulla tavalla roskisten polttamisen ja kivienheittelyn SIJASTA? Vai onko tuhoaminen ainut rajat ylittävä ilmaisukeino niissä piireissä? Olisiko solidaarisuudenosoituksena esimerkiksi vanhuksille lukeminen tai seuranpitäminen omaehtoisen vandalismin SIJASTA huonommin perillemenevää?

Oletko oikeasti sitä mieltä, että toiminnan omaehtoisuus ja näennäisen jalo tarkoitus pyhittää kaikki keinot (pl. "sivullisten" fyysinen vahingoittaminen)? Oletko valmis antamaan kaikille muillekin mailmankatsomuksille saman oikeuden toimia halunsa mukaan?

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 22:51 oldtimer

 Tuntuuko kenestäkään muusta siltä, että jotkut yrittävät provosoida.

Onko kyseessä toimittajat vai Ratakatu ?

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 23:08 Anonyymi

hmm,
mutta jos ei halua tehdä mitään töitä, niin mistä sit pitäis ruoka saada?
Ruuan hankkiminenkin on työtä. Jos elää rahattomassa maailmassa, niin sitten tehdään toisille palveluksia ja vastalahjaksi saa jotain mitä haluaa.

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 23:12 Anonyymi


> > Siten, että Hesarin uutiseen on päivitetty myöhemmin
> > iltapäivällä tämän artikkelin >sisältämää infoa.

> Hohhoijaa...

Miten niin hohhoijaa? Eikös tämä nyt ole ihan selvä juttu, että Hesari mainitsi anarkistit ekan kerran iltapäivällä.

> > Varmaan sen takia, että siitä uutisoitiin englanniksi jo
> > perjantaina päivällä.

> Bullshit. Heitätkö linkin englanninkieliseen uutiseen ja
> kellonajan myös milloin julkaistu.

En. Näin luki muistaakseni jossain asiaa käsittelevässä uutisessa, ja jo ennen kuin mitään anarkistitiedotetta oli tullut, oli uutisissa henki aika selvä siitä että jihadistibloggaaja bluffaa.

Löysää vaan foliohattua ihan rauhassa.

> Olisiko anarkistivangeille ollut mahdollista osoittaa
> solidaarisuutta jollain muulla tavalla roskisten
> polttamisen ja kivienheittelyn SIJASTA?

Tietenkin olisi. Ja on myös osoitettu ja toivottavasti tullaan osoittamaan.

> Vai onko tuhoaminen ainut rajat ylittävä ilmaisukeino
> niissä piireissä?

Ei tietenkään ole.

> Olisiko solidaarisuudenosoituksena esimerkiksi vanhuksille
> lukeminen tai seuranpitäminen omaehtoisen vandalismin
> SIJASTA huonommin perillemenevää?

Tuossa nyt on tavallaan se, että tietenkin parasta solidaarisuutta on oman taistelun jatkaminen ja kehittäminen, mutta jotenkin ehkä pitäisi vähän outona jos ihmiset alkaisivat kirjoittamaan tiedotteita siitä mitä he muutenkin tekevät arjessaan, ilman että kyseessä on jonkinlainen arjen normaaliutta heiluttavat tempaus, jonka ei tietenkään tarvitse olla laitonta suoraa toimintaa.

> Oletko oikeasti sitä mieltä, että toiminnan omaehtoisuus
> ja näennäisen jalo tarkoitus pyhittää kaikki keinot (pl.
> "sivullisten" fyysinen vahingoittaminen)?

Ei tietenkään tarkoitus pyhitä kaikkia keinoja, eikä kukaan ole nähdäkseni sanonut mitään sen suuntaista.

> Oletko valmis antamaan kaikille muillekin
> mailmankatsomuksille saman oikeuden toimia halunsa mukaan?

Lähtökohtaisesti ihmiset saavat mun puolesta toimia halunsa mukaan kunhan eivät alista toisia ja antavat toisillekin vastaavan vapauden samoissa puitteissa. Nääs.

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 23:19 Anonyymi

"mutta jos ei halua tehdä mitään töitä, niin mistä sit pitäis ruoka saada? Ruuan hankkiminenkin on työtä."

Tää on ihan ymmärrettävä väärinkäsitys. Anti-work hommissa tehdään ero palkkatyön ja tekemisen välille, niin että vastustetaan työtä sosiaalisena instituutiona, mutta ei vastusteta sitä että tehdään asioita yksin ja yhdessä ja tuotetaan perustarpeet sitä kautta.

Ihmiset on saaneet syödäkseen siitä asti kun laji on ollut olemassa, mutta työ sosiaalisena instituutiona on ollut olemassa vain mitättömän murto-osan tuosta ajasta.

[ Vastaa | ]
07.06.2011 @ 23:57 Anonyymi

Onnistuneesti liitetty jotakin täysin turhanpäiväistä sosiaalikeskukseen, joka on tuottanut päänvaivaa ja vallatonta vitutusta lieveilmiöineen jo vuosikausia.

Onko nyt voittajan olo, anarkaistat?

Tekosyy häädölle on annettu ja yleistä mielipidettä käännetään vauhdilla. Kenen etu tämä oli?

[ Vastaa | ]
08.06.2011 @ 00:01 Anonyymi

 

>En. Näin luki muistaakseni jossain asiaa käsittelevässä uutisessa, ja jo ennen kuin >mitään anarkistitiedotetta oli tullut, oli uutisissa henki aika selvä siitä että >jihadistibloggaaja bluffaa.

Mitään juttua ei siis englanniksi ollut. Kiitos tämä riittää.

[ Vastaa | ]
08.06.2011 @ 00:33 Anonyymi

"Tekosyy häädölle on annettu ja yleistä mielipidettä käännetään vauhdilla. Kenen etu tämä oli?"

Häädölle on ollut sen rasistiset syyt niin kauan kuin Sataman toverit ovat auttaneet ja puolustaneet poliisin kiusaamia romanisiirtolaisia.

Kaikki tuki satamalaisille!

[ Vastaa | ]
08.06.2011 @ 00:40 Anonyymi

"Tuossa nyt on tavallaan se, että tietenkin parasta solidaarisuutta on oman taistelun jatkaminen ja kehittäminen, mutta jotenkin ehkä pitäisi vähän outona jos ihmiset alkaisivat kirjoittamaan tiedotteita siitä mitä he muutenkin tekevät arjessaan, ilman että kyseessä on jonkinlainen arjen normaaliutta heiluttavat tempaus, jonka ei tietenkään tarvitse olla laitonta suoraa toimintaa."

 

Mikäli solidaarisuutta voi osoittaa muullakin tavalla kuin vandalismilla, niin miksi ihmeessä vandalismiin tarvitsee ryhtyä? Onko se jotenkin siistiä ja coolia olla rikollinen? Mitään muuta syytä en voi roskalaatikoiden polttamisessa solidaarisuudenosoituksena nähdä. Sekin energia mikä näiden tihutöiden tekemiseen kului, olisi ollut mahdollista käyttää jotain luoden, eikä tuhoten.

 

"Lähtökohtaisesti ihmiset saavat mun puolesta toimia halunsa mukaan kunhan eivät alista toisia ja antavat toisillekin vastaavan vapauden samoissa puitteissa. Nääs."

 

Alistaminen on mielenkiintoinen sanavalinta. Onko kaikki alistaminen huonoa? Myös se henkinen alistaminen, jota perättömien pommiuhkausten soittaminen ja oikeiden pommien asettaminen on? Alistamisestahan niissä on kyse. Halusta saada muut toimimaan oman tahdon mukaan "tai muuten...".

[ Vastaa | ]
08.06.2011 @ 09:27 Anonyymi
[ Vastaa | ]
08.06.2011 @ 09:43 Anonyymi

> Mikäli solidaarisuutta voi osoittaa muullakin tavalla
> kuin vandalismilla, niin miksi ihmeessä vandalismiin
> tarvitsee ryhtyä?

Konstit on monet, ja jokainen valitsee ne menetelmät, jotka itselle parhaiten sopii. Vandalismi on varsin vaikuttava ja tehokas keino, verrattuna esimerkiksi johonkin klikkaukseen facebookissa.

Mutta kukaan ei ole väittänyt, että vandalismi olisi ainoa oikea tapa osoittaa solidaarisuutta.

> Onko se jotenkin siistiä ja coolia olla rikollinen?

Kieltämättä etenkin luokkatietoisessa rikollisuudessa on enemmän tietynlaista arvokkuutta kuin jossain puhelinmyynnissä tai vartijana toimimisessa.

> Mitään muuta syytä en voi roskalaatikoiden polttamisessa
> solidaarisuudenosoituksena nähdä.

Uskon kyllä, että et voi mitään muuta syytä nähdä, mutta roskalaatikoiden polttaminen välittää myös tietynlaisia signaaleja, joita en tässä rupea erittelemään, sillä vaikka uskon tätäkin ketjua lukevan virkavallan tehneen kotitehtävänsä niin aina on se mahdollisuus että ne eivät ole niitä tehneet ja siksi en suotta viitsi niiden työtä helpottaa. Sorry vaan, työtännehän te vain teette Wink

> Sekin energia mikä näiden tihutöiden tekemiseen kului,
> olisi ollut mahdollista käyttää jotain luoden, eikä tuhoten.

"Halu tuhota on myös luova halu." -Bakunin

> Alistaminen on mielenkiintoinen sanavalinta.
> Onko kaikki alistaminen huonoa?

Lähtökohtaisesti voidaan lähteä siitä, että alistaminen/ylivalta on huono juttu, etenkin institutionaalinen sellainen.

> Myös se henkinen alistaminen, jota perättömien
> pommiuhkausten soittaminen ja oikeiden pommien
> asettaminen on?

Näkisin, että pelottelu ja alistaminen/ylivalta on kaksi eri asiaa. Tällaisia asioita tulee tietenkin tarkastella laajemmassa asiayhteydessä ja ymmärtää institutionaaliset valtaerot, niin että ei yksisilmäisesti tuijoteta vaan tekoa ikään kuin ne tapahtuisi jossain tyhjiössä vailla sosiaalista kehystä.

> Alistamisestahan niissä on kyse. Halusta saada muut
> toimimaan oman tahdon mukaan "tai muuten...".

Tai siinä, että halutaan laittaa loppu ylivallalle ja alistamiselle. Siinä on selvä laadullinen ero.

[ Vastaa | ]
08.06.2011 @ 12:23 Anonyymi

"Uskon kyllä, että et voi mitään muuta syytä nähdä, mutta roskalaatikoiden polttaminen välittää myös tietynlaisia signaaleja, joita en tässä rupea erittelemään, sillä vaikka uskon tätäkin ketjua lukevan virkavallan tehneen kotitehtävänsä niin aina on se mahdollisuus että ne eivät ole niitä tehneet ja siksi en suotta viitsi niiden työtä helpottaa. Sorry vaan, työtännehän te vain teette Wink"

Ymmärrän kyllä, että roskisten polttaminen symbolisoi jatkuvaa taistelua valtion sortoa ja rakenteellista väkivaltaa vastaan. Mutta tiedätkö keitä ympäristön tuhoaminen oikeasti haittaa? Suurpääomaa? Politikkoja? Tuskin. Etupäässä se haittaa tavallisia ihmisiä, jotka joutuvat teidän sotkunne siivoamaan ja maksamaan, sekä saavat entisestään vahvistusta stereotyyppiselle kuvalleen anarkistista mustahuppuisena pomminheittäjänä, jonka kanssa heillä ei ole mitään yhteistä. Tällä tavalla ei maailmasta rakenneta parempaa ja oikeudenmukaisempaa paikkaa.

 

""Halu tuhota on myös luova halu." -Bakunin"

Tuon one-linerin perusteella Amerikan armeija lienee maailman suurin luova kollektiivi. Mattopommituksissa sitä luovaa voimaa vasta onkin. Ainakin niiden ihmisten mielestä, joiden kodit jäävät pommien alle. En kuitenkaan tarkoittanut luomisella luovuutta, vaan rakentamista, uuden tekemistä. Tietenkin joskus uuden rakentamiseksi on purettava vanhaa sen tieltä, mutta en kuitenkaan usko että tässä tapauksessa on ollut tarkoituksena luoda uusia jätteenkäsittelymenetelmiä poistamalla vanhoja roskalaatikoita. Vai onko valtion sorrosta vapaa yhteiskunta vapaa myös materian sorrosta, eikä täten tarvitse roska-astioita?

Ihan aikuisten oikeasti: eikö olisi kaikkien kannalta parempi, jos vandalismin SIJASTA toimittaisiin rakentavasti?


"Näkisin, että pelottelu ja alistaminen/ylivalta on kaksi eri asiaa. Tällaisia asioita tulee tietenkin tarkastella laajemmassa asiayhteydessä ja ymmärtää institutionaaliset valtaerot, niin että ei yksisilmäisesti tuijoteta vaan tekoa ikään kuin ne tapahtuisi jossain tyhjiössä vailla sosiaalista kehystä."

Eikö poliisi alistakaan ihmisiä pelotellessaan heitä pidätyksillä ja kidutuksella pimeissä selleissä? Pelottelu on yksi alistamisen keinoista. Se miten sinä asian näet ei muuta tuota tosiasiaa.  Mitä taas tulee "institutionaalisten valtaerojen" huomioimiseen ja niiden perustella "heikomman osapuolen" suorittaman alistamisen oikeuttamiseen, niin sille on olemassa oma terminsinsä. Kaksinaismoralismi.

 

"Tai siinä, että halutaan laittaa loppu ylivallalle ja alistamiselle. Siinä on selvä laadullinen ero."

Tarkoiutuksena on siis taistella ylivaltaa ja alistamista vastaan ylivallalla ja alistamisella. Onko tässä oikeasti mitään järkeä?

[ Vastaa | ]
08.06.2011 @ 21:27 Dave

Jos olisin Sosiaalikeskus Sataman ja romanien vihollinen, julkaisisin tällaisen tiedotteen. Yleinen mielipide on iskujen myötä kääntynyt entistä kielteisemmäksi Sosiaalikeskus Satamaa ja romaneja kohtaan. Poliitikkojen on entistä vaikeampi tehdä mitään myönnytyksiä romaneja tai Sosiaalikeskus Satamaa kohtaan.

[ Vastaa | ]
08.06.2011 @ 22:37 Anonyymi

"Vaikeampi tehdä myönnytyksiä"....Nythän se on ollut silkkaa ruusuilla tanssimista! Argumenttina tuo "yleinen mielipide on kielteinen rikkomista/vandalismia/sabotaasia kohtaan" on aika kulunut vaikka sitä jatkuvasti tässäkin ketjussa toistellaan. Tosiasiassa "yleinen mielipide", sikäli kuin sellaista edes on, voi nopeastikin kääntyä suuntaan tai toiseen, kunhan kohteet ja tavat ovat oikeat. On täysin naiivia kuvitella, että "yleinen mielipide" olisi jotenkin todella positiivinen kunhan ollaan kiltisti ja hiljaa, usein se on juuri päinvastoin (vrt. esim. Egyptin kapinat 2011, jolloin vasta poliisiasemien ja Puolueen rakennusten palaessa kapina nousi kukoistukseensa). Muutenkin koko "yleisen mielipiteen" mittaaminen ja kontrollointi on keskeistä joukkojen hallintaa, jonka tarkoituksena on tuhota ihmisen yksilöllisyys ja esittää ihmiset vain numeroina ja yksittäisinä kyllä/ei -vastauksina valmiiksi laadittuihin kysymyksiin. Liittyy vahvasti mm. Foucaultin käsitteeseen normalisoinnista ja itsekontrollista (vrt. panopticon = valvonta, joka aina näkee kaikki tekosi; yleinen mielipide = abstrakti mittari, jonka mukaan valitset mitä teet ja mitä et tee).

Enemminkin tarvitaan monia toiminnan tapoja tilanteen mukaan, kuin fundamentalistista pasifismia tai militarismia. Ainoastaan valtio ja porvarit hyötyvät siitä, kun toverit syyttelevät toisiaan "vääristä tavoista toimia". Tietty kritiikkiä pitää olla valmis ottamaan oli toiminnan tavat mitä tahansa, mutta tuollaiset puhkikulutetut liukuhihna-argumentit eivät todellakaan nosta keskustelun tai kritiikin tasoa.

[ Vastaa | ]
08.06.2011 @ 22:43 Anonyymi

Ulkomailla osataan arvostaa:

http://www.anarchistnews.org/?q=node/14739

"Absolutely brilliant and brave attacks on some of the motherfucking impediments to freedom! love to see anarchists around the world stepping it up. Time to fucking escalate the class tensions everyone, especially with solidarity fires!"

Itse kyllä varoisin liikoja hehkuttamasta tulta, ettei vaan pääse käymään niin että sitä ei osata enää kunnioittaa tarpeeksi.

 

[ Vastaa | ]
08.06.2011 @ 22:49 Anonyymi

Revolution is a continuous process of destruction and construction, and this is even more true in a situation where the struggle promises to be long, difficult and painful. [...] It doesn’t make much sense, it doesn’t take you anywhere, to enter into a battle for equality in an abstract sense, even though the principle must be reiterated continuously: it has to be not only propaganda but something imposed in practice.

- Z., a young black French woman and political and combatant leader in the 2005 Paris riots.

[ Vastaa | ]
08.06.2011 @ 22:50 Anonyymi

Mielenkiintoinen kommentti hesarista:

"Suojeluskunta viimeistään palauttaa järjestyksen, niin se on tehnyt ennenkin.

Muistakaa anarkistit tämä, sillä silloin on ilmassa runsaasti sitä mitä tilaatte - anarkiaa omakohtaisesti koettuna. Ehkäpä pian taas kelpaisi laillinen yhteiskuntajärjestys."

[ Vastaa | ]
08.06.2011 @ 23:13 Anonyymi

Kannattaa lukea Vallankumouksen hedelmiä -blogissa julkaistu kommentti tähän tapaukseen. Hyviä pointteja mielestäni ainakin seuraavat:

- olisi ollut parempi avata enemmän iskujen syitä tiedotteessa ja lähettää mieluummin monta tiedotetta eikä niputtaa koko iskusarjaa yhdeksi klöntiksi jolloin jokaisen iskun tarkoitus hämärtyy

- iskuilla olisi kannattanut nostaa esiin jotain tiettyjä asioita (esim. vartijoita vastaan iskettäessä vartijaväkivaltaa ja ehkä jopa jotain tiettyä tapausta)

Toivoisin että keskustelu siirtyisi vihdoin "saunan taakse ja niskalaukaus" -trolliosastolta rakentavaan keskusteluun, siitä miten voimme yhteisöissämme hyödyntää laitonta suoraa toimintaa laillisen vastarinnan ohella. Mielestäni ainakin on selvää, että kumpaakin tarvitaan ja vaikka antiautoritäärisestä toiminnasta se 99 prosenttia onkin rakentavaa, niin joitain asioita on myös hyvä tuhota. Ajoitus ja kohdistus pitää vain olla todella hyvin suunniteltu.

 

[ Vastaa | ]
08.06.2011 @ 23:15 Anonyymi

> Ymmärrän kyllä, että roskisten polttaminen symbolisoi
> jatkuvaa taistelua valtion sortoa ja rakenteellista
> väkivaltaa vastaan.

En kyllä itse näe roskisten polttamista tuolla tavalla symbolisena tekona, eikä se varmaan ole ollut polttajienkaan ensisijainen motiivi valita kohteeksi juuri roskisten polttamiset.

> Mutta tiedätkö keitä ympäristön tuhoaminen oikeasti haittaa?
> Suurpääomaa? Politikkoja? Tuskin. Etupäässä se haittaa
> tavallisia ihmisiä, jotka joutuvat teidän sotkunne siivoamaan
> ja maksamaan, sekä saavat entisestään vahvistusta
> stereotyyppiselle kuvalleen anarkistista mustahuppuisena
> pomminheittäjänä, jonka kanssa heillä ei ole mitään yhteistä.
> Tällä tavalla ei maailmasta rakenneta parempaa ja
> oikeudenmukaisempaa paikkaa.

Hmm.. sikäli kun Suomessa on tainnut olla taukoamatonta anarkistiaktiivisuutta tollaiset 30 vuotta ilman, että sinä aikana on räjähtänyt ensimmäistäkään pommia, niin jos ihmisillä edelleen on stereotypia anarkisteista pomminheittäjinä, niin se tarkoittaa sitten sitä, että ne ihmiset eivät käytännössä tiedä suomalaisesta anarkismista yhtään mitään eivätkä ole millään tavalla joutuneet kosketuksiin sen kanssa. Vaikka tuo stereotypia säilyisikin, niin tällaiset tapaukset ainakin tuovat ihmiset jonkinlaiseen kosketukseen suomalaiseen anarkismiin ja ehkä tuon kosketuksen kautta stereotypia muuttuu kuin jos kosketusta ei olisi ollenkaan.

Joka tapauksessa uskon, että tämä kasvattaa ihmisten mielenkiintoa anarkismia kohtaan ja aika nopealla tutustumisella anarkian kenttään voi huomata tällaisten toimintatapojen olevan hyvin hyvin harvinaisia, vaikka suuri osa anarkisteista ei niitä tuomitsisikaan.

Sellaisilla ihmisillä, jotka ovat jo varsin hyvin perillä mitä anarkismi on, tällainen tiedote tuskin kovinkaan paljoa muuttaa käsityksiä, sillä kenellekään tällaiselle tuskin tulee yllätyksenä anarkistipiirien monimuotoisuus sekä se tosiasia, että seassa on ihmisiä, joita tällaiset toimintatavat eivät haittaa, kunhan niissä pidetään huoli siitä ettei henkilövahinkoja satu.
 

> > ""Halu tuhota on myös luova halu." -Bakunin"

> Tuon one-linerin perusteella Amerikan armeija
> lienee maailman suurin luova kollektiivi.

Tuolla tuskin tarkoitetaan kaikkea tuhoa, vaan nähdään eri tuhomuodoissa tiettyjä eroja sen suhteen mihin niillä pyritään ja missä kontekstissa ne tapahtuu. Tietty voi olla, että amerikan ilmavoimatkin voi tulkita luovaksi voimaksi, miten sen haluaa nähdä...

> Ihan aikuisten oikeasti: eikö olisi kaikkien kannalta
> parempi, jos vandalismin SIJASTA toimittaisiin rakentavasti?

En näe, että nämä menetelmät olisivat toisensa poissulkevia.

> Eikö poliisi alistakaan ihmisiä pelotellessaan heitä
> pidätyksillä ja kidutuksella pimeissä selleissä?

Onko siinä vaiheessa poliisin alistamista sanoa, että jos poliisi yrittää käydä käsiksi niin ei aio alistua vaan tapella vastaan? Jos se on poliisin alistamista, niin onko nämä molemmat 'alistamiset' yhtäläisiä niin että niitä voidaan arvioida samalla tavalla ikään kuin tyhjiössä vailla mitään sosiaalista viitekehystä?

> Pelottelu on yksi alistamisen keinoista.

Voi olla sitäkin, joka tapauksessa siinä on vissi laadullinen ero, onko pyrkimyksenä saada lähtökohtaisesti ylivaltaa ja alistamista käyttävä taho lopettamaan sellainen käytös, ja pitkän tähtäimen päämääränä purkaa ylivallan ja alistamisen rakenteet.

> Mitä taas tulee "institutionaalisten valtaerojen" huomioimiseen
> ja niiden perustella "heikomman osapuolen" suorittaman alistamisen
> oikeuttamiseen, niin sille on olemassa oma terminsinsä. Kaksinaismoralismi.

Eipäs. Se tarkoittaa sitä, että asiat näkee laajemminkin kuin putken päästä.
 
> Tarkoiutuksena on siis taistella ylivaltaa ja alistamista vastaan
> ylivallalla ja alistamisella.

Ei kai kukaan näin sanonut.

[ Vastaa | ]
09.06.2011 @ 00:07 Anonyymi

Hesarin kommentti on siinä mielessä idioottimainen, että jos suojeluskunta tulee "palauttamaan järjestystä" niin ei se mitään anarkiaa ole vaan päinvastoin, siinähän nimenomaan esivalta pakottaa itseään.

Kenellekään anarkistille tuskin tulee yllätyksenä ajatus siitä, että jos "taistelu etenee" niin jossain vaiheessa tulee vastaan se Rubicon, jonka takaa ei ole paluuta, ja että vallanpitäjät tulevat pitämään vallasta kiinni viimeiseen asti, ja poliisin takana valtaa turvaavana rakenteena on armeija. Että jos Hesarin kommentoija luuli olevansa jotenkin nokkela ja nostavansa esiin asian, joita anarkistit eivät ole ollenkaan miettineet niin aika epic fail.

Armeijasta vielä ote Tulevasta Kapinasta

Tarttukaa aseisiin. Tehkää kaikki mahdollinen jotta niitä ei tarvitsisi käyttää. Armeijaa vastaan ainoa voitto on poliittinen.

Ei ole olemassa sellaista asiaa kuin rauhanomainen kapina. Aseet ovat välttämättömiä: kyse on siitä että tekee kaiken mahdollisen jotta niitä ei tarvitsisi käyttää. Kapinassa on enemmän kyse aseisiin tarttumisesta ja "aseellisen läsnäolon" ylläpitämisestä kuin aseellisesta taistelusta. Meidän täytyy tehdä selvä ero aseistautumisen ja aseiden käytön välille. Aseet ovat vallankumouksellisessa tilanteessa vakio, mutta niiden käyttö on harvinaista, ja harvoin ratkaisevia käännekohdissa: 10. elokuuta 1792, 18. maaliskuuta 1871, lokakuu 1917*. Kun valta on katuojassa, riittää kun vain kävelee sen yli.

Koska meidät on erotettu aseista, niille on muodostunut kaksoisluonne kiehtovana ja vastenmielisenä asiana. Se voidaan ylittää vain käsittelemällä aseita. Aito pasifismi ei voi tarkoittaa kieltäytymistä aseista, vaan vain kieltäytymistä käyttämästä niitä. Pasifismi, joka ei pysty ampumaan laukaustakaan, on pelkkää kyvyttömyyden pukemista teoriaksi. Tällainen a priori -pasifismi on eräänlaista ennaltaehkäisevää aseistariisuntaa, puhdas poliisioperaatio. Kysymys pasifismista on todellisuudessa vakava kysymys vain niille jotka kykenevät avaamaan tulen. Tässä tapauksessa pasifismista tulee merkki voimasta, sillä vain äärimmäisen vahva asemassa vapauttaa meidät tarpeesta ampua.

Kun tarkastellaan asiaa strategiselta kannalta, kaikkein tehokkaimmalta vaikuttaa epäsuora, asymmetrinen toiminta. Se soveltuu parhaiten aikaamme: miehitysarmeijaa vastaan ei hyökätä suorassa rintamassa. Irakin tapaista urbaania sissisotaa, joka raahautuu eteenpäin ilman toivoa hyökkäysaseman ottamisesta, tulee enemmän pelätä kuin haluta. Sisällissodan militarisoituminen tarkoittaa kapinan kukistumista. Punaiset saivat voittonsa 1921, mutta Venäjän Vallankumous oli jo hävitty.

Meidän täytyy pohtia kahta erilaista valtion reaktiota. Toinen avoimesti vihamielinen, toinen juonikkaampi ja demokraattinen. Edellämainittu haluaa suoraa ja täyttä tuhoamistamme, jälkimmäinen, hienovarainen mutta leppymätön vihamielisyys, haluaa vain värvätä meidät. Meidät voi kukistaa niin diktatuuri, kuin kukistuminen vastustamaan vain diktatuuria. Tappio koostuu yhtä paljon sodan häviämisestä kuin valinnan menettämisestä siitä mitä sotaa haluaa käydä. Molemmat ovat mahdollisia, kuten Espanja 1936 todisti: vallankumoukselliset kukistettiin kahdesti, asialla sekä fasistit että tasavalta.

Kun hommat muuttuvat vakavaksi, armeija miehittää alueen. Ei ole niin varmaa ryhtyykö se taisteluun. Se vaatisi sitä että valtio sitoutuisi verilöylyyn, mikä tällä hetkellä on pelkkä uhka, vähän samaan tapaan kuin uhka ydinaseiden käytöstä viimeiset 50 vuotta. Vaikka sitä on haavoitettu jo pitkään, valtion peto on yhä vaarallinen. Armeijan haastamiseen tarvittaisiin massiivinen väkijoukko, joka tunkeutuu sen riveihin ja veljeilee sotilaiden kanssa. Tarvitsemme uuden marraskuun 18. 1871. Kun armeija on kaduilla, olemme kapinallisessa tilanteessa. Kun armeija alkaa toimimaan, lopputuloksen saavuttaminen kiihtyy. Jokainen on tilanteessa jossa on pakko valita puolensa, valita anarkian ja anarkian pelon väliltä. Kapinan riemuvoitto tapahtuu poliittisena voimana. Ei ole mahdotonta kukistaa armeijaa poliittisesti.

[ Vastaa | ]
09.06.2011 @ 00:18 Anonyymi

Mun mielestä Hedelmän blogaus menee monelta osin pieleen, ja vaikuttaa siltä, että hän ei ole ymmärtänyt tiedotteeseen sisältyvää analyysia ja teoriaa, kuten ei vaikuta moni muukaan. Ne, jotka sen ovat ymmärtäneet, eivät ole kirjoittaneet sitä auki, koska tekijätkään eivät kirjoittaneet sitä auki niin se tuskin on tarkoituskaan. 

Tuli muuten sellainenkin mieleen, että saattaa myös olla, että tekijöillä ei alun perin ollut edes tarkoitusta tehdä mitään tiedotetta, sillä anarkistipiireissä on aika vahvoilla käsittääkseni myös näkemys "näkymättömän taistelun" eduista joissa iskuista ei oteta vastuita tiedotteilla. Islamistibloggaajan kikkailut saattoi muuttaa tuon asian ja saada tekijät tekemään nopea tiedote.

Näen tiedotteessa hyvin selvän analyysin, selkeän ehdotuksen tovereille, ilman että tiedotteen mainitsemiin tekojen joukossa olisi yhtäkään tekoa, joka ei sisältäisi samaan aikaan useampaa konkreettista teoreettista ehdotusta taistelun strategian suhteen.

Vaikuttaa siltä, että tiedotteen tarkoitus ei ollut olla pelkkä mediastuntti, vaan ennen kaikkea kommunikaatiota tovereiden suuntaan. Tähän viittaa muun muassa tiedotteen julkaisukanava.

Ajattelin ensin kirjoittaa tulkintani tiedotteesta auki kaikessa kauneudessaan, mutta tulin sitten toisiin aatoksiin. En tiedä olisiko se hyvä idea, sillä vaikka virkavalta saattaakin osata lukea tiedotetta, on myös mahdollista että ne eivät osaa, jolloin korttien näyttäminen vastapuolelle ei välttämättä ole strategisesti paras idea. Toisaalta taas tiedotteen tarkoituksena on voinut hyvinkin olla "lähettää herroille varoitus", joka menee ohi jos he eivät osaa lukea tiedotetta. Ja sama luonnollisesti pätee tovereihin, jotka eivät osaa lukea tiedotteen eri merkityksiä.

Kannattaa etsiä sanat teoista, ja olla päästämättä itseään helpolla tässä etsinnässä. Anarchistnewsin kommentoija sanoi "absolutely brilliant", enkä voisi enempää olla samaa mieltä.

Jos jokaisesta iskusta olisi lähetetty oma tiedote, se olisi nimenomaan saattanut hämärtää kokonaisuutta ja kokonaisehdotusta esittämällä iskut vain pirstoutuneina irrallisina yksittäisinä tekoina, vailla mitään yhteyttä toisiinsa ja ilman mitään laajempaa strategista ehdotusta.

Samoin ymmärrän miksi Hedelmä omasta poliittisesta kehyksestään käsin katsoisi paremmaksi pirstoa kokonaisuus osaksi yhden asian kampanjoita, joissa edetään askel kerrallaan. Esimerkiksi niin, että yhdessä iskussa protestoidaan vain vartijaväkivaltaa, seuraavassa vain jotain toista jne. Hypittäisiin yhdestä asiasta toiseen ja toiminnan kenttä olisi erilleen pilkottuja asioita joissa seilataan pieniä parannuksia etsien (aletaanko vartijainstituution lopettamista vaatia sitten kun on ensin vaatimalla saatu väkivallattomat vartijat?).

Uskoisin että takana on ollut nimenomaan halua siirtyä eteenpäin pirstaleisista yhden asian kamppailuista, ja pelkkien yksittäisten pikkuparannusten sijaan laajentaa taistelua kokonaisvaltaisemmaksi.

Mitä enemmän tuota tiedotetta lukee ja mitä enemmän sen rivien väleistä löytää merkityksiä niin sitä paremmalta koko sarja ja sen ajoitus vaikuttaa.

Vanhana hippinä tykkäsin eniten siitä, että pommia ei räjäytetty <3

[ Vastaa | ]
09.06.2011 @ 00:18 Anonyymi

"En näe, että nämä menetelmät olisivat toisensa poissulkevia."

Sitä ne kuitenkin ovat. Jokainen hetki ihminen tekee valintoja tekojensa suhteen. Et voi samaan aikaan sekä harrastaa vandalismia, että toimia rakentavasti.

 

"Onko siinä vaiheessa poliisin alistamista sanoa, että jos poliisi yrittää käydä käsiksi niin ei aio alistua vaan tapella vastaan?"

Ei tietenkään ole. Mutta poliisin, lähetystötyontekijöiden, stevareiden, kaupan henkilökunnan ja satunnaisten ohikulkijoiden pelotteleminen pommeilla ja heidän elinympäristönsä tuohoamisella on alistamista. Pelottelussa ja vandalismissa ei ole kyse itsepuolustuksesta.


"Voi olla sitäkin, joka tapauksessa siinä on vissi laadullinen ero, onko pyrkimyksenä saada lähtökohtaisesti ylivaltaa ja alistamista käyttävä taho lopettamaan sellainen käytös, ja pitkän tähtäimen päämääränä purkaa ylivallan ja alistamisen rakenteet."

Ei ole mitään väliä kuinka jalo pitkän tähtäimen päämäärä on. Sillä hetkellä kun sen saavuttamiseksi sorrutaan muiden ihmisten alistamiseen, on se tavoite pilattu. Alistaminen on aina alistamista ja aina myös väärin. Siinä ei ole laadullista eroa. Tuo on samaa retoriikkaa kuin nykyisillä valtaapitävillä. Heidänkin mielestään on oikein alistaa niitä, jotka eivät leiki kuten he haluavat ja väärin se, jos heitä itseään alistetaan.

 

"Eipäs. Se tarkoittaa sitä, että asiat näkee laajemminkin kuin putken päästä."

Jos ei hyväksy kenenkään harjoittamaa toisten ihmisten alistamista, niin näkee asiat vain putken päästä? Joopa joo.

[ Vastaa | ]
09.06.2011 @ 00:31 Anonyymi

> Sitä ne kuitenkin ovat. Jokainen hetki ihminen
> tekee valintoja tekojensa suhteen. Et voi samaan
> aikaan sekä harrastaa vandalismia, että toimia rakentavasti.

Tässä kontekstissa ei ole, koska ihminen voi sekä harrastaa vandalismia että toimia rakentavasti, että tehdä molempia yhtäaikaa, jos vandalismi koetaan kyseisessä asiayhteydessä rakentavana toimintana.

> Ei tietenkään ole. Mutta poliisin, lähetystötyontekijöiden,
> stevareiden, kaupan henkilökunnan ja satunnaisten ohikulkijoiden
> pelotteleminen pommeilla ja heidän elinympäristönsä
> tuohoamisella on alistamista. Pelottelussa ja vandalismissa
> ei ole kyse itsepuolustuksesta.

Tietenkin pelottelu ja vandalismi voi olla itsepuolustusta. Alistamisen suhteen tässä nyt ollaan vaarassa ajautua pidempään semanttiseen runkkaukseen, jos ei koiteta nähdä sanaa pidemmälle mitä niillä tarkoitetaan tässä yhteydessä. Itse tarkoitan alistamisella tässä yhteydessä jossain määrin pysyvää tai jatkuvaa ylivalta-asemaa toiseen nähden, ja näen siinä selvän eron, kun kyseessä on tuollaisen aseman pönkittäminen tai tuollaisen aseman mahdollistaman rakenteen purkaminen, signaali alistetuilta alistajia kohtaan siihen, että he eivät enää suostu alistumaan.

Se, että kaupan työntekijä tai ohikulkija säikähtää jotain asiaa, koska ei tiedä mitä se tarkoittaa ei vielä ole alistamista.

Ymmärrän kuitenkin mitä ajat takaa.

> Alistaminen on aina alistamista ja aina myös väärin.

Hetkinen, eli oletko sitä mieltä, että on esimerkiksi väärin estää väkivalloin raiskaajaa toteuttamasta aikeitaan, sillä siinä alistetaan raiskaajaa? Tai on väärin pelotella potentiaalisia raiskaajia rangaistuksella, sillä he saattavat säikähtää, ja sekin on alistamista?

> Siinä ei ole laadullista eroa.

Tietenkin on.

> Jos ei hyväksy kenenkään harjoittamaa toisten ihmisten
> alistamista, niin näkee asiat vain putken päästä?

En minä niin sanonut.

[ Vastaa | ]
09.06.2011 @ 08:22 Anonyymi

"Häädölle on ollut sen rasistiset syyt"

 

Perustelut kiitos? Onko häädön syissä kerrottu että "romanit häädetään koska he ovat romaneja" tjsp.? Suomessa on suuret määrät eri etnisiin taustoihin kuuluvia turisteja jotka EIVÄT joudu millään tasolla viranomaisten hampaisiin. Voisiko tälle häädölle olla syynä esimerkiksi se, että heidän leirinsä on laiton? Ja ei romanien tehtailemat näpistykset, ryöstöt ja muut negatiivist lieveilmiöt ainakaan paranna heidän imagoaan viranomaisten silmissä....

 

"niin kauan kuin Sataman toverit ovat auttaneet ja puolustaneet poliisin kiusaamia romanisiirtolaisia."

 

Anteeksi, Siirtolaisia? Sataman romanit ei ole siirtolaisia, he ovat turisteja. Helsinki on täynnä majoitusfasiliteetteja turisteille, mm. hotelleja, hostelleja ja leirintäalueita. Jos turistilla ei ole varaa majoittua kohdemaassa, hän voi aina painua takaisin kotiinsa. Jos minä lähden lomamatkalle ulkomaille, niin en minä odota, että se kohdemaa järjstää minulle ilmaisen majapaikan.

[ Vastaa | ]
09.06.2011 @ 13:18 Anonyymi

Aamulehti on ollut moderoitu jo pitkään. Se itse asiassa poistaa kaikki ilkeät ja väärät mielipiteet.

[ Vastaa | ]
09.06.2011 @ 19:07 Anonyymi

"Anteeksi, Siirtolaisia? Sataman romanit ei ole siirtolaisia, he ovat turisteja. Helsinki on täynnä majoitusfasiliteetteja turisteille, mm. hotelleja, hostelleja ja leirintäalueita. Jos turistilla ei ole varaa majoittua kohdemaassa, hän voi aina painua takaisin kotiinsa. Jos minä lähden lomamatkalle ulkomaille, niin en minä odota, että se kohdemaa järjstää minulle ilmaisen majapaikan."

Ei romanitkaan sellaista odota. Päinvastoin, ne ois tyytyväisiä kun saisivat majoittua Sataman pihalla taivasalla, mutta jostain syystä se ei kaupungin kukkahattutädeille sovi. Parempi kysymys olisi, miksi kaupunki haluaa järjestää turisteille väkisin majoitusta?

[ Vastaa | ]
09.06.2011 @ 20:28 Anonyymi

Jos turistilla ei ole varaa majoittua kohdemaassa, hän voi aina painua takaisin kotiinsa.

Olen matkustellut turistina pitkin Eurooppaa, eikä mulla ole koskaan ollut varaa majoittua hotelleihin tai vastaaviin. Sen sijaan on tullut nukuttua ulkona, katoilla, siltojen alla, roskiksissa, autiotaloissa, vallatuissa taloissa sekä niiden pihoilla.

Kyllä turistiksi voi lähteä vaikka ei olisi varaa majoittua hotelleissa.

Jos minä lähden lomamatkalle ulkomaille, niin en minä odota, että se kohdemaa järjstää minulle ilmaisen majapaikan.

En minäkään, ja kuten tuossa sanottiin, ei romanitkaan odota.

Niin romanit kuin Satamakin tuskin haluaa kaupungilta ja viranomaisilta muuta kuin yhtä asiaa: että heidät jätetään rauhaan.

Jos rauhaan jätetyksi tuleminen on liikaa pyydetty niin ei ole kovin kohtuutonta jos kaupunkia ja viranomaisia ei sitten jätetä rauhaan.

[ Vastaa | ]
10.06.2011 @ 01:45 Anonyymi

 Ulkomailla tähän on suhtauduttu hyvin kriittisesti.

http://www.anarchistnews.org/?q=node/14739

Eräs Anarchistnewsin anonyymi kommentoija sanoi "ought to be spanked", ja olen kyllä ihan samaa mieltä.

[ Vastaa | ]
10.06.2011 @ 02:12 Anonyymi

 Höpsistä, ei ole kyllä anarchistnewsin kommenteissa mitään tuohon suuntaan... eikä infoshop.orginkaan.

[ Vastaa | ]
10.06.2011 @ 08:14 Anonyymi

Brittien Indymediasta ainoo kommentti:

http://www.indymedia.org.uk/en/2011/06/480523.html?c=on#comments

"well done, solidarity to you brave comrades. I paricularly liked the closing the roads with fires, nice and simple and effective in halting police movements.

Fire to the system"

[ Vastaa | ]
10.06.2011 @ 11:56 Anonyymi

 Jaa, näköjään Anarchistnews sensuroi kriittiset kommentiti ketjusta. Kyllä siellä vielä vielä viime yönä oli kommentti jossa oli paljaita takapuolia ja teleskooppipamppuja.

[ Vastaa | ]
10.06.2011 @ 12:32 Anonyymi

Ihan itsekö kävit anarchistnewssiin pieremässä autoritaarisia väkivaltafantasioita ja sitten herneet nenään kun ne poistettiin?

Sorin vaan, mut jos sanoo et "anarchistnews sensuroi kriittiset kommentit" niin se tarkoittaa sitä että ei ole seurannut anarchistnewsiä yhtään, sekä sitä että ymmärrys siitä mitä "kritiikki" tarkoittaa saattaa olla vähän puutteellinen.

Anarchistnewsissä on varmaan sama linja kuin Takussa, että väkivaltafantasioita sisältävät aivopierut lähtökohtaisesti poistetaan, jotta kommenttiketjuista ei tulisi nettipunaniskojen paskaviemäreitä.

[ Vastaa | ]
10.06.2011 @ 12:52 Anonyymi

 Ikään kuin nämä roskienpolttajat eivät olisi itse yhden sortin punaniskoja? Haiskahtaa vähän ummehtuneelta propagandistiselta touhulta, kun ensin tekijät postailevat tiedotteensa yhdelle sun toiselle ulkomaiselle sivustolle, ja sitten siihen heti perään ilmestyy joka paikassa tämmöinen yksittäinen hypermyönteinen "absolutely brilliant" tyylinen kommentti, jossa estottomasti ylistetään toveriden rohkeutta. Näitä ulkomaalaisia ylistyslauluja voi sitten kätsysti siteerata kotimaissa keskusteluissa ikään kuin vähän tärkeämpinä mielipiteinä kun kerran ovat oikein ulkomailta peräisin.

[ Vastaa | ]
10.06.2011 @ 13:41 Anonyymi

> Ikään kuin nämä roskienpolttajat eivät olisi itse
> yhden sortin punaniskoja?

No ei kyllä mikään viittaa siihen, että tekijät olisivat jonkin sortin punaniskoja siten miten punaniska käsitteenä yleensä käsitetään.

> Haiskahtaa vähän ummehtuneelta propagandistiselta
> touhulta, kun ensin tekijät postailevat tiedotteensa
> yhdelle sun toiselle ulkomaiselle sivustolle,

Mikään ei viittaa siihen, että tekijät ovat postanneet tiedotteen yhdelle sun toiselle ulkomaiselle sivustolle.

Tuosta on itse asiassa olemassa kaksi käännöstä englanniksi.

Yleensä uutiset leviävät näillä englanninkielisillä uutissivustoilla sivustolta toiseen.

> ja sitten siihen heti perään ilmestyy joka paikassa
> tämmöinen yksittäinen hypermyönteinen "absolutely
> brilliant" tyylinen kommentti, jossa estottomasti
> ylistetään toveriden rohkeutta.

Joka paikassa ei suinkaan ole ilmestynyt tällaisia kommentteja. Olen itse nähnyt tuon englanninkielisen version viidellä ulkomaisella sivustolla (anarchistnews, Infoshop News, Indymedia UK, War on Society, 325), ja niissä on tullut kaikissa vastaan yhteensä kaksi kommenttia tiedotteeseen.

Anarchistnewsin kommentissa sanottiin "absolutely brilliant", eikä mikään viittaa siihen etteikö kommentti olisi aidosti tiedotteesta vaikuttuneen tyypin kirjoittama, ei mikään suomalainen "propagandatemppu".

Kumpikaan noista tänne lainatuista kommenteista ei pidä mun nähdäkseni sisällään suomalaisille tyypillisiä kompelyyksiä englannissa, mikä nyt ei sinällään vielä todista mitään.

Mutta lähinnä tämä haiskahtaa vain siltä, että teikäläinen on vähän turhan vainoharhainen eikä se foliohatun löysääminen välttämättä olisi pahitteeksi.

> Näitä ulkomaalaisia ylistyslauluja voi sitten kätsysti
> siteerata kotimaissa keskusteluissa ikään kuin vähän
> tärkeämpinä mielipiteinä kun kerran ovat oikein
> ulkomailta peräisin.

En näe, että niitä on lainattu mitenkään "tärkeämpinä mielipiteinä", vaan ne on tuotu keskusteluun esimerkkinä siitä mitä muualla on tiedotteeseen sanottu.

Brittien Indymediassa ollut kommentti tuotiin tähän keskusteluun mukaan kun (ilmeisesti teikäläinen) sanoi, että "ulkomailla tähän on suhtauduttu kovin kriittisesti", mikä siis ainakin näiden viiden sivuston suhteen vaikuttaa olevan väitteenä ns. täyttä paskaa.

En tiedä liittyykö tuo viittaamasi anarchistnewsistä poistettu "kriittinen kommentti" siihen, kun nimimerkki "Riisto Reipas" kirjoitti eilen hedelmäblogissa kuinka "kusipääanarkisteille" pitäisi antaa teleskooppipamppua paljaalle perseelle, miltä pohjalta tuo "ought to be spanked"  (teleskooppipampulla paljaalle perseelle) anarchistnewsissä muutaman tunnin päästä vaikutti mielenkiintoiselta yhteensattumalta, etenkin nopeasti tänne lainattuna. Mutta, kuten sanottua, kyseessä voi olla pelkkä yhteensattuma enkä lähde sillä enempää spekuloimaan.

[ Vastaa | ]
14.06.2011 @ 11:15 Blue

Kerrotut toimet ovat lähempänä ilkivaltaa ja terrorismia kuin älykästä anarkistista toimintaa. Satunnaiset "iskut" eivät kaada sen enempää poliisia kuin hallitustakaan, päinvastoin yleistyessään ne ovat omiaan kiristämään kaikenlaista valvontaa. Se ei liene anarkismin tavoite. Tällainen toiminta antaa vain lisäpotkua niille "taantumuksellisille" voimille, jotka haluavat yhdistää termit anarkismin ja anarkian kaaokseen ja sekamelskaan. Anarkistina oleminen edellyttää korkeata vastuuntuntoa omista toimista (jotta ei tarvittaisi ketään muuta toimia valvomaan) ja roskapönttöjen polttaminen ei sitä todellakaan osoita. Lapsellista ja typerää!

[ Vastaa | ]
Ensimmäinen | Edellinen | 1 2 | Seuraava | Viimeinen

Yleistä sivuista

Takku on tee-se-itse mediaprojekti, joka sanojen voimalla haluaa rohkaista meitä tavallisia ihmisiä välittömään, puolue-, ammattiliitto- ja järjestötoiminnasta riippumattomaan kapinaan (itse)tuhoisaa (epä)todellisuutta vastaan... Lue lisää

Miten osallistua

Takun toiminta perustuu käyttäjien lähettämään sisältöön. Kuka tahansa voi osallistua sisällön tuottamiseen ilman käyttäjäksi rekisteröitymistä... Lue lisää

Miete

Oikeuksissa ei ole vapautta. Ne ovat alamaisille annettu myönnytys, ja sellaisina niitä voidaan peruuttaa määräajaksi tai lakkauttaa kokonaan, ja ne myös vahvistavat myöntäjiensä valtaa. Toisin sanoen Valtio myöntää ja ottaa pois oikeuksia omien tarpeidensa mukaan.
Cristian Paladini
"Terroristi on valtio"  (28.6.2007)

Käyttäjätiedot

Rekisteröidy uutena käyttäjänä
Unohtuiko salasana?

Mediakeskus

Mediakeskus

banneri_vaaris

Väärinajattelija

banneri_akirjasto

Anarkistinen kirjasto

banneri_fennovoimano

fennovoima.no.com

banneri_eroaarmeijasta

Eroa-Armeijasta.fi

banneri_rojava

Rojavan puolesta

banneri_jkldiy

JKL DIY

banneri_vapaasyndikaatti

vapaasyndikaatti.info

banneri_yleislakko

yleislakko.org

banneri_toimitus

Toimitus

banneri_meemit

Anarkistimeemit

banneri_liittox

liitto X

banneri_varis

Varis-verkosto

banneri_kaninkolo

Mustan kanin kolo

banneri_caradura

Caradura's Lounge

banneri_antivaalit

antivaalit.info

banneri_tyrni

Tyrnikirjasto

banneri_hirvitalo

Hirvitalo

banneri_hyokyaalto

Hyökyaalto

banneri_vapaa

VAPAA

banneri_wikikko

Wikikko.info

banneri_oulutopia

OulUtopia

AMR Hki

AMR Hki

banneri_squathki

Squat HKI

banneri_aryhma

A-ryhmä

banneri_kirjakahvila

Turun Kirjakahvila

banneri_alusta

Alusta

banneri_kapis

Kapinatyöläinen

banneri_ilonpilaaja

ilonpilaaja

banneri_pif

Punk In Finlandnet

banneri_lehtilehti

LEHTI

banneri_fifi

fifi.voima.fi

banneri_akl

Aseistakieltäytyjäliitto

banneri_tasajako

Tasajako

banneri_vallankumouksen

Vallankumouksen hedelmiä

banneri_oikeuttae

Oikeutta eläimille

banneri_stoptalvivaara

Stop Talvivaara

banneri_vastavirta

Vastavirta

banneri_vappu_15

Vallaton vappurieha 2015