"Political language is designed to make lies sound truthful and murder respectable, and to give an appearance of solidity to pure wind. "
George Orwell
Takku Facebookissa Takun tarjoamat verkkosyötteet (feedit)
Luo tunnus! | Kirjaudu 07.02.2016 @ 05:33

Musta Pispala 8.-11.7.2010

(Alustavaa tietoa työryhmistä muokattu 5.7.)
(The call in English below. - Workshop info edited 5.7.)
 

Ohjelma julkaistu! Pienet muutokset tosin vielä mahdollisia.
Program announced! Small changes may occur still.

Anarkistinen vastakulttuurifestivaali Musta Pispala järjestetään tänä vuonna heinäkuun toisena viikonloppuna, 8.-11.7.2010. Festivaalin tarkoitus on juhlistaa Pispalan elävää vastarintakulttuurin jatkumoa, ja vahvistaa esivallan haastavaa yhteistoimintaa. Tapahtuma leviää Tampereella Pispalanharjun maisemissa ainakin Hirvitalolle, Kurpitsatalolle, Vastavirta-klubille ja Pub Kujakolliin. Festivaalin ohjelma keskittyy muun muassa anarkistisen organisoitumisen tapojen analyysiin ja suunnitteluun sekä taitojen jakamiseen käytännön työryhmissä omatoimisesta terveydenhuollosta fillarinkorjaukseen.


Organisoitumiseen liittyvissä keskusteluissa luodaan katsaus eri aikoina Suomessa toimineisiin anarkistisiin projekteihin sekä suunnitellaan tulevaa toimintaa ja yhteistyötä. Työryhmissä pohditaan, miten järjestäytyä erilaisissa tilanteissa, ja mitä edellytyksiä tarvitaan, jotta voimme luoda toimivaa ja kestävää omaehtoista yhteistoimintaa sortavan valtasysteemin sijaan. Toivotamme kaikenlaisten menneiden ja nykyisten projektien tekijät tervetulleiksi kertomaan kokemuksistaan ja punomaan uusia juonia nyky-yhteiskunnan sorron ja tuhon kukistamiseksi.

Työryhmien lisäksi viikonloppuna on luvassa muun muassa ruokaa, juhlintaa ja keikkoja, joista osa on ikärajattomia ja ilmaisia. Ohjelmassa on myös tekemistä lapsille ja lasten vanhemmille. Festivaalien aikana järjestetään lisäksi kirjamarkkinat, johon kaikki vallattomat kirjallisuudenkaupustelijat ovat tervetulleita.

Majoitamme ihmisiä viikonlopuksi mahdollisuuksien mukaan. Ilmoita, jos tarvitset yöpaikkaa. Mainitse samalla myös erityistoiveet yöpaikan suhteen: onko sinulla eläimiä tai lapsia mukanasi, onko sinulla allergioita jne. Ota meihin yhteyttä ennen festaria myös, mikäli toivoisit saavasi apua lasten hoidossa työryhmien aikana, niin pyrimme järjestämään asian!

Viikonloppuna on vielä myös tilaa työryhmille ja muulle ohjelmalle. Jos haluat järjestää jotain tai olla muuten mukana festivaalin järjestämisessä, ota yhteyttä mahdollisimman pian osoitteeseen mustapispala (at) takku.net.

Molemmat julisteet ladattavissa Takun kirjastosta, printtaa ja levitä!!

Ylempi A3

Alempi A4

 

---Alustavaa tietoa työryhmistä - huomaa, että muutoksia ja lisäyksiä tulee viikottain ennen festivaalia!---

Pyöräpaja
Pyöräpajassa opetellaan yhdessä pyöränkorjauksen perusasioita kunnostamalla rikkinäisiä pyöriä. Tuo oma pyöräsi tai korjaa itsellesi uusi pajan varaston pyöristä. Pajasta löytyy runsaasti pyöriä, varaosia sekä perustyökalut. Varaa aikaa riittävästi, varsinkin jos fiksailu ei ole tuttua! Pyöränkorjaus voi kestää! Ensimmäisen pajan alussa pidetään kiinnostuneille lyhyt esitelmä pyöränkorjauksen ja kunnossapidon perusteista, loppuaika on vapaamuotoista fiksailua. Työpaja on maksuton.

Pyöräpaja Hirvitalon pihalla (Hirvikatu 10) 9.-11.7. klo 14-18. Säävaraus.

Anarkiaa Karjalassa! Rumon yhteisasumisprojektin esittely.
Joukko paikallisia aktivisteja on ostanut vanhan kyläkoulun Pohjois-Karjalan Valtimolta Rumon maalaiskylästä. Ajatuksena on pitää koulu asuttuna ja järjestää siellä toimintaa. Ostajista ei ole kukaan muuttamassa talolle, joten sinne tarvitaan ihmisiä.Työpajan tarkoituksena on kertoa projektista kiinnostuneille.

Koulu on rakennettu 1940 ja on kohtalaisen hyvässä kunnossa. Koulussa on iso luokkahuone, liikuntasali, ruokakellari sekä 3 pientä asuinhuonetta ja 2 keittiötä. Kouluun kuuluu n. 3 hehtaarin tontti. Koulu sijaitsee E6-tien varrella harvaan asutulla maaseudulla. Paikka tarjoaa mahdollisuudet maanviljelystä festareihin riippuen aktiivien intresseistä.

Anarkismi ja fiktio.
Margaret Killjoy, Mythmaker & Lawbreakers-kirjan toimittaja vihdyttää kuuntelijoitaan katsauksessa anarkistiseen fiktioon. Keskustele tarinankerronnan roolista anarkistiliikkeessä! Opi tuntemaan kirjailija-salamurhaajat, jälkikolonialistiset afrikkalaiset squattaajat, kirjailijat, jotka taistelivat vallankumouksen puolesta ja päätyivät kirjoittamaan lastenkirjoja! Kuule, mitä Tolkienilla, Camus'lla, Orwellilla ja Kafkalla oli sanottavaa anarkismista!

Jerevanilaisen taiteilija-aktivisti -ryhmän ART-LABORATORYn elokuvia ja alustus Armenian tilanteesta.
Art Laboratory -ryhmän jäsenet ovat Armeniasta, Jerevanin Taideakatemiasta valmistuneita taiteilijoita. Elokuvanäytöstä pohjustaa alustus, jossa valotetaan  Armenian yhteiskunnallista tilannetta 1900-luvun alusta tähän päivään. Teoksia on 5 ja niiden yhteiskesto on noin 33min.

Videoteosten alkusysäys oli vuoden 2008 Maaliskuun 1. mielenosoitus Vapauden aukiolla, Jerevanissa. Kansa osoitti mieltään hallitusta vastaan, ja aktiisivimmat mielenosoittajat jäivät telttoineen aukiolle kymmeneksi vuorokaudeksi. Päivisin aukio täyttyi muusta kansasta. Lopuksi armeija ja poliisi puuttuivat mielenosoitukseen ja selkkauksessa haavottui ja kuoli useita ihmisiä valtion erikoisjoukkojen luodeista.

Videoteokset käsittelevät mielenosoitusta, siihen valmistutumista ja sen lieveilmiöitä, joita taiteilijaryhmä kuvaa sekä kantaaottavasti että symbolisesti heidän oman ammattinsa näkökulmasta.

Teokset ja niiden kestot:
- Teos 1, Untitled, Ara Petrosyan, 04:04
- Teos 2, Jihad, Arthur Petrosyan, 00:57
- Teos 3, Masterclass no. 1, Edgar Amroyan, 10:36
- Teos 4, Untitled, Narine Zolyan, 13:12
- Teos 5, Politicizing the walk, Hovannes Margaryan, 02:34

ART-LABORATORY-ryhmän jäsenet ovat ARTHUR PETROSYAN, ARA PETROSYAN, EDGAR AMROYAN, NARINE ZOLYAN JA HOVHANNES MARGARYAN

Anarkismi Yhdysvalloissa
Yli 2,3 miljoonaa ihmistä viruu Yhdysvaltain vankiloissa, ja väkivallattoman sabotaasin tekijöitä ja anarkistiaktivisteja syytetään - ja tuomitaan - terrorismista. Silti anarkistinen liike ja kulttuuri on edelleen eloisa ja vivahteikas taistelussaan uusimperialismia ja ympäristön tuhoamista vastaan. Työryhmässä kuullaan vähän siitä, millainen anarkoskene ja -liike Yhdysvalloissa on.

RFID-teknologia
Työryhmä käsittelee RFID (Radio Frequency Identification) -teknologiaa. Tarkoituksena on myös yrittää rakentaa kertakäyttökamerasta "RFID-blaster", jolla voi tuhota RFID-siruja ja muuta elektroniikkaa lähietäisyydeltä. Pääosa työryhmän sisällöstä tulee olemaan vapaamuotoista keskustelua RFID-teknologian käytöstä ja riskeistä.

Hyökyaalto - suoraa ilmastotoimintaa ”Save the planet, leave the profits”-periaatteella
Hyökyaalto on 2008 syntynyt ilmastotoimintaverkosto. Toiminnan tarkoitus
on herättää keskustelua ilmastonmuutoksen yhteiskunnallisista syistä;
kasvutalouden mahdottomuudesta ja suoran demokratian mahdollisuudesta
ekologisesti ja sosiaalisesti kestävän yhteiskunnan järjestäytymismallina.
Ongelman olemassaolollaan synnyttänyt järjestelmä ei kykene ongelmaa
ratkaisemaan. Meille ilmastotoimintaa on herättää vallankumouksellisia
ajatuksia ja puuttua päästöihin suoralla toiminnalla.

Työryhmässä pohditaan ilmasto-oikeudenmukaisuusliikkeen mahdollisuuksia ja
tulevaa toimintaa. Heti Mustan Pispalan jälkeen ryhmä Hyökyaallosta on
lähdössä Skåneen suoran toiminnan ilmastoleirille, ja elokuussa
osallistumme Olkiluodon ydinvoimalan blokkaamiseen.

Oaxaca magonista – haave maasta ja vapaudesta elää yhä
Meksikon Oaxaca nousi vaihtoehtomedioiden huomion keskipisteeksi 2006
kansannousun ja etenkin sen verisen tukahduttamisen yhteydessä. Opettajien
lakosta syntynyt kansanliike piti osavaltion pääkaupunkia hallinnassa
useita kuukausia. Alkuperäiskansoista ja sosiaalisista liikkeistä
koostunut kansankokous toteutti suoraa demokratiaa, naiset valtasivat
tv-aseman ja barrikaadit paloivat. Verisesti kukistetun kansannousun
jälkeen sosiaalisissa liikkeissä toimineet ihmiset ovat joutuneet ankaran
repression ahdistamiksi.

2010 kapina kytee yhä. Tänä vuonna Oaxaca pääsi viimein valtamediankin
otsikoihin, kun suomalainen Jyri Jaakkola murhattiin paramilitaarien
tiesululla viime huhtikuun 27.päivä. Mitä Oaxacassa tapahtuu nyt ja miksi
siihen pitäisi reagoida täällä Atlantin toisella puolella asti? Tilannetta
tarkastellaan lähinnä Oaxacan kansain kokoukseen (APPO) osallistuvien
anarkistien välittämästä näkökulmasta.

Anarkistivangit Espanjassa
Espanjan valtion vankiloissa istuu yli 20 poliittisesti aktiivista anarkistivankia. Vuodesta toiseen vankisolidaarisuus-liikettä vastaan ollaan hyökätty ja sitä ollaan pyritty kriminalisoimaan, mutta siitä huolimatta solidaarisuustoiminta jatkuu vahvana. Työpajassa tarkastellaan muutamaa käynnissä olevaa kampanjaa ja pyritään vaihtamaan ajatuksia vankitukitoiminnan tärkeydestä radikaaleissa yhteiskunnallisissa liikkeissä.

Haavanhoito
Käydään läpi ensiavun perusteita tarpeen mukaan, ja luodaan hieman perusteellisempi katsaus haavojen ensiapuun ja ensihoitoon. Harjoittelemme sidosmateriaalien itse tekemistä, haavoittuneiden appelsiinien tikittämistä, siteiden ja lastoitusten tekemistä (itsellemme, ei appelsiineille), ja muuta sen sellaista. Lahjoituksia materiaalikuluihin tervetulleita, mutta eivät pakollisia. HUOM! Työpaja ei vastaa ammatillista tai virallista hoitokoulutusta, vaan sen tavoitteena on kohottaa maallikkotiedon ja -osaamisen astetta hieman.

Antifasistinen toiminta Venäjällä
Vain kivenheiton päässä täältä järjestäytyneet uusnatsit tappavat ihmisiä,
mutta poliisiväkivalta ja muut repressiot kohdistuvat lähinnä
antifasisteihin. Tukahduttavista olosuhteista huolimatta antifasistinen
liike Venäjällä on elinvoimainen.

Työryhmässä puhutaan liikkeen historiasta, kehityksestä ja
nykytilanteesta, antifasisteihin kohdistuvista repressioista ja
viimeisimmistä aktioista. Keskustelua voi laajentaa Venäjän anarkistiseen
toimintaan yleensä sekä kiinteämpien yhteistyö- ja solidaarisuussuhteiden
solmimiseen Suomen ja Venäjän anarkistien välille.

Talonvaltaus Hollannissa ja tuleva valtauskielto
Informaatiota Hollannin talonvaltausliikkeestä: miten taloja vallataan ja
mitä squateissa tapahtuu, miten ne häädetään ja mitä valtaajat tekevät
häätöjä vastustaakseen. Entä mitä syksyllä voimaan astuva talonvaltauksen
kieltävä laki oikeastaan tarkoittaa, ja mikä sen seurauksena tulee
muuttumaan oikeussaleissa ja kaduilla. Lisäksi näytetään valokuvia ja
video.

Anarkistinen organisoituminen I - kokemuksia anarkistisesta toiminnasta
Työryhmässä erilaiset (pääosin Suomessa toimivat) anarkistiset tai anarkistisesti pyöritetyt projektit esittelevät lyhyesti toimintaansa ja tapojaan organisoitua, ja esittelyjen jälkeen keskustellaan yhdessä siitä, millaisen toiminnan ja organisaation rakenteen ihmiset ovat kokeneet toimivaksi missäkin yhteydessä. Ensimmäisen työryhmän tarkoituksena on siis kartoittaa, millaisia kokemuksia organisoitumisesta on, ja missä muuten mennään Suomen "anarkoskenen" suhteen.

Anarkistinen organisoituminen II - tulevaisuuden ja yhteistyön suunnittelua
Työryhmä on jatkoa perjantain keskusteluille. Tällä kertaa puhutaan yleisemmin siitä, miten ensinnäkin voimme syventää eri anarkististen projektien yhteistyötä, ja millaisiin kamppailuihin anarkistit voisivat osallistua, ja toisekseen, millainen organisoituminen voisi olla mielekästä, jos yhteistyötä halutaan suunnitella. Keskustelua ei kuitenkaan ole sidottu erityiseen päämäärään, vaan keskustelu kulkee osallistujien kiinnostuksen mukaan. Joten mikäli yhteistyö eri kaupunkien tai oman kaupungin anarkotyyppien kanssa on pyörinyt mielessä, tämä työryhmä tarjoaa aikaa ja tilaa tavata ja keskustella aiheesta muiden kanssa.

Eläinoikeusliikkeen kuvauskampanjat
Vuosina 2007-2010 julkaistut eläintilojen investigaatiot muuttivat merkittävästi suomalaisten suhtautumista tehoeläintuotantoon. Kampanjat järjesti pieni ja itseorganisoitunut ryhmä. Mikä toimi, mikä ei ja mitä ryhmän toimintatapoja voisi hyödyntää muissa projekteissa?

Kasvikävely
Kävellään Pispalan ympäristössä ja tunnistellaan kasveja sekä puhutaan
niiden ruoka- ym. käytöstä. Jos haluat kerätä kasveja samalla omaan
käyttöön, tuo keruuvälineitä (esim. kori/paperipusseja tms.)

TSI-terveydenhuolto: vastustuskyvystä kokonaisvaltaisesti
Pohditaan eri mahdollisuuksia vastustuskyvyn ja elinvoiman ylläpitämiseen
luonnonmukaisin keinoin. Aiheina mm. kehotuntemus, ruokavalion vaikutus
vastustuskykyyn, stressi, kasvilääkintä.

Shiatsu/rentoutusterapia
Hoidon alussa asiakkaan terveydentilaa luetaan pulssista. Terapiassa yhdistetään tarpeen mukaan shiatsua ja ns. passiivista joogaa, jossa hoidettava makaa rentona. Hoito on ilmainen, varaa aika itsellesi Hirvitalolta löytyvästä listasta.

Lasten taimityöpaja
Työpaja lapsille, jossa pääsee istuttamaan maustekasveja omaan purkkiin.
Purkin sekä yrtin nimikyltin saa koristella mielensä mukaan
kierrätysmateriaaleista. Taimet saa kotiin mukaan, tai ne voi lahjoittaa
Hirvitalolle.

Kasvattaja ja sukupuoliroolit
Lapsen kasvattaminen sukupuolisensitiivisesti on haastavaa, jollemme ensin kasvata itseämme.

 

MUSTA (BLACK) PISPALA - ANARCHIST COUNTER-CULTURE FESTIVAL IN TAMPERE, FINLAND

Anarchist counter-culture festival Black Pispala will be held this year during the second weekend of July, 8.-11.7.2010. Events will take place around Pispala, Tampere (Finland), including Hirvitalo, Kurpitsatalo, Vastavirta-klubi, and Pub Kujakolli.

The festival program will focus in particular on the analysis of anarchist organization and planning as well as sharing practical skills through workshops relating to local plant use, first aid and other things. For people who don't speak Finnish, there will be translators in most of the workshops.

The discussions concerning organization are intended to provide an overview of past and current anarchist projects and initiate plans for future activities and cooperative endeavors. Some workshops will present different projects and discuss ways in which organization can occur in different situations. We invite people involved in past and current projects to share their experiences.

In addition to the workshops there will be food, celebrating and gigs, of which some are free and have no age limit. The program also accounts for children and their parents. We will also try our best to provide child care during workshops. A book-fair will be held during the festival, and we welcome all distros and other vendors of literature to join.

Accommodation will be available at various locations. Please let us know if you need a place to stay. In addition, please mention any special requests or important information: whether you have animals or children with you, allergies, etc.

There is also still room for workshops and other events. If you would like to organize something, or otherwise be involved in planning the festival, please contact us as soon as possible at: mustapispala (at) takku (dot) net.

Posters of the event are available for printing here:

First one A3

Second one A4

 

---Info about workshops - please note that changes and further information will be added weekly before the festival!---

Anarchy in Karelia! Introduction of a community housing project.
A group of local activists have bought an old elementary school building in the village of Rumo in Valtimo, North Karelia. The idea is to have the school inhabited and organize activities there. None of the people who own the building are not going to move in to the building, so they are looking for people who are interested in moving there. The purpose of this workshop is to inform people about this project.

The building is built 1940 and is in a fairly good condition. The school has a large classroom, a sports hall, a food storage in basement and 3 small bedrooms and 2 kitchens. Around the school there is a lot of 3 hectares. The school is located by the road number E3 in sparsely inhabited countryside. The place provides opportunities for anything from permaculture to organizing festivals, according to the interests of the people involved.

Bike kitchen
In the bike kitchen we're learning together the basic bike-fixing skills by repairing old bikes. Bring your own bike or fix yourself a new one from the bike parts in our storage. You'll find plenty of bikes, spare parts and the basic tools at the bike kitchen. Consider reserving enough time for fixing your bike if you're not familiar with bike repairing. It might take a while to get your bike done!
During the first session there is a short introduction about fixing and maintaining a bicycle, rest of the time is for freestyle bike repairing. The workshop is free of charge.

In the garden of Hirvitalo (Hirvikatu 10) 9.-11.7. 14h-18h

Anarchism and fiction
A brief and arguably entertaining evening with Margaret Killjoy, editor of Mythmakers & Lawbreakers. Discuss the role of storytelling in the anarchist movement! Learn about novelist assassins, post-colonial african squatters, writers who fought in revolutions and went on to write childrens’ stories! Find out what Tolkien, Camus, Orwell, and Kafka have to say about anarchism!

Movies of Yerevanian artist activist group ART-LABORATORY and a presentation about the political situation in Armenia
The members of Art Laboratory are artists graduated from Yerevan Art Academy in Armenia. Before the screening there is a brief introduction to the political situation in Armenia from the beginning of the 20th century until today. There are five movies and the length of the screening is approximately 33 minutes.

The events that led to making of these films were demonstrations on the 1st of March 2008 on the Liberty Square in Yerevan. The people were demonstrating against the government, and the most active demonstrators stayed at the square in their tents for 10 days. During the daytime other folks gathered at the square. Finally the army and the police demolished the demonstration and several people were wounded and killed by the special units during the conflict.

The video works deal with the demonstration, its preparations and its results both politically and symbolically from the viewpoint of their artistic profession.

The video works and their durations are:
- Teos 1, Untitled, Ara Petrosyan, 04:04
- Teos 2, Jihad, Arthur Petrosyan, 00:57
- Teos 3, Masterclass no. 1, Edgar Amroyan, 10:36
- Teos 4, Untitled, Narine Zolyan, 13:12
- Teos 5, Politicizing the walk, Hovannes Margaryan, 02:34

The members of Art Laboratory are ARTHUR PETROSYAN, ARA PETROSYAN, EDGAR AMROYAN, NARINE ZOLYAN and HOVHANNES MARGARYAN

Anarchism in The USA
Over 2.3 million people are in jail in the United States, and non-violent sabateurs and anarchist activists are being charged--and sentenced--as terrorists. Yet the anarchist movement and culture is still vibrant and diverse, fighting against neo-imperialism and ecological destruction from within its very heart. Come learn a bit about the scene and movement in the US.

RFID-technology
The workshop is about RFID (Radio Frequency Identification) -technology. We will also try to modify a disposable camera to act as an "RFID-blaster", which can be used to destroy RFID-chips and other electronics. Most of the workshop will be freeform discussion about the usage and risks of RFID-technology.

Hyökyaalto - direct climate action - "Save the planet, leave the profits!"
Hyökyaalto is a climate action network established in 2008. Hyökyaalto aims to stir debate about social causes of climate change; the impossibility of growth economy and possibilities of direct democracy as the foundation of ecologically and socially sustainable society. The system that has caused the problem can not solve it by itself. For us climate action is to arouse revolutionary ideas and intervene polluting by direct action.

The workshop aims to discuss about the possibilities of climate justice movement and to plan future actions. Right after Musta Pispala a group from Hyökyaalto will participate in a direct action climate camp in Skåne, Sweden, and in August we will take part in the blockade of Olkiluoto nuclear power plant in Finland.

Oaxaca magonista - long live the dream of land and freedom
Region of Oaxaca in Mexico became the center of attention of alternative medias during the people's uprising of 2006 - and especially after it was brutally defeated. Oaxaca's people's movement, which was started by striking teachers, took power in the capital of the state during several months. The popular assembly, which consisted of indigenous people and social movements, practiced direct democracy, women occupied a TV-station and barricades were burning. After the uprising was defeated, people actively involved in social movements have been brutally oppressed.

In 2010, the revolt still remains. This year even the mainstream media recognized the situation in Oaxaca, as Finnish Jyri Jaakkola was murdered by paramilitaries on April 27th. What is happening in Oaxaca now and why should people here on the other side of the Atlantic respond to that? The situation is presented mainly from the viewpoint of anarchists participating in Popular Assembly of the Peoples of Oaxaca (APPO).

Anarchist Prisoners in Spain
There are over 20 active anarchist prisoners in prisons of the Spanish state. Year after year, the prisoner solidarity movement comes under attack from the Spanish officials, who are trying to criminalize the movement. However the movement goes on, as always. This workshop takes a look at some of the campaigns going on at the moment and hopefully creates discussion about the importance of Prisoner Solidarity in radical social movements.

Wound care
We'll go through First Aid basics as needed, and look a bit more at the First Aid and First Care of wounds. We practice making DIY bandaging material, suturing wounded oranges, making bandages and splintings (on ourselves, not oranges), and other such stuff. Donations for covering material expenses welcome but not obligatory. NOTE: The workshop does not equal professional or certificated medical education, it's objective is just to raise the level of layperson knowledge a bit.

Anti-fascist action in Russia
Not far from Finland, organized neo-nazis are murdering people, but mostly anti-fascists are targeted by police violence and repression. In spite of the oppression, the anti-fascist movement is vital in Russia.

The workshop consists of discussions about the history of the movement, it's development and it's situation now, repression of anti-fascists and latest action. We can discuss also deal more generally about the anarchist movement in Russia and plan how to intensify co-operation and solidarity connections between anarchists in Finland and in Russia.

Squatting in the Netherlands and the upcoming squatting ban
Information about the Dutch squatting movement: how houses are squatted and what happens in them, how squats get evicted and what squatters do in order to resist evictions. What does the squatting ban actually mean and what will it change in both courtrooms and in the streets. There'll also be photos and a short film shown.

Anarchist organization I -  experiences
This workshop consists of brief presentations of anarchist projects in Finland and their ways of organizing. After the presentations there will be a discussion about experiences of anarchist activism in general, and which kind of structure of organization people have considered the most functional in different circumstances. The first workshop aims to figure out what are the experiences of anarchist organizing in Finland nowadays, and what's going on in "the anarchist scene" here.

Anarchist organization II - planning the future and collaboration
Workshop continues the themes from the previous day. This time we'll talk about how to firstly make connections between projects function better, and in which kinds of struggles people have interest in involving themselves as anarchists, and secondly, what type of organizing is found meaningful, if collaboration should be launched. However the discussion is not aiming to follow a certain pattern, but to process according to the interest of the people participating, and if interest for starting a new common project should rouse, this workshop offers the time and space for that.

Video campaigns of the animal rights movement
The investigations of animal farms published in 2007-2010 caused a remarkable change in Finnish people's attitudes towards factory farming. The campaigns were carried out by a small self-organized group. What functioned well and what didn't, and what aspects of these campaigns could be useful for other projects as well?

Plant walk
We'll have a walk in the Pispala area with the purpose of recognising wild
plants and talking about their use as food etc. If you want to gather
plants for your own use, bring a basket or paper bags.

DIY-healthcare: a holistic view on boosting the immune system
We'll contemplate different ways of boosting the immune system and
maintaining vitality. Topics: body awareness, the effect of the diet on
the immune system, stress, herbal medicine etc.

Shiatsu/relaxation therapy
The condition of the person healed is read from their pulse in the beginning of the session. This therapy combines shiatsu-massage and passive yoga, in which the receiver of the treatment is laying relaxed. The treatment is free of charge, and you can book yourself a session from a list found at Hirvitalo.

Children's herb planting workshop
A children's workshop of planting herbs into small pots. The pot and a little sign with the name of the plant will be decorated with recycled materials. You can take your seedlings with you or donate them to Hirvitalo's garden.

Child raising and gender roles
It's challenging to raise our children gender-sensitively unless we first educate ourselves.

 

Tulosta Email

Paluuviite

Tämän kohteen paluuviite-osoite (Trackback URL): http://takku.net/trackback.php/20100608105219610

Mitä sanottavaa muilla on aiheesta 'Musta Pispala 8.-11.7.2010':

Counter culture festival in Finland « PANKOV
[...] this year during the second weekend of July, 8.-11.7.2010. Events will take place around Pispala, Tampere (Finland)takku.net« Steal this film 2 Post a Comment Click here to cancel reply. Name * Email * Website Comment Notify me [...] [read more]
Seurattu 12.06.2010 @ 15:01

Geta Terveydenhuolto
[...] yhdistyksen jäsenille ... http://www.rty.fi Sivu: 1 2 Jaa Osta listaus Related Blogs Miksei Meillä?Musta Pispala 8.-11.7.2010 - TakkuCopyright © 2009 - 2010 Suomen kunnat | All rights reserved! Alidomainit | Sivukartta | Käyttöehdot | [...] [read more]
Seurattu 24.09.2010 @ 23:09

Geta Koulut
[...] An Xbox36006/13/2010 Related Blogs Iron Maiden — Brave New World Cover By Johann Debono Ft. Piano ...Musta Pispala 8.-11.7.2010 - TakkuCopyright © 2009 - 2010 Suomen koulut | All rights reserved! Alidomainit | Sivukartta | Käyttöehdot [...] [read more]
Seurattu 25.09.2010 @ 23:27

13 kommentti(a)

Allaolevista kommenteista on vastuussa vain niiden kirjoittaja, ei sivusto.
14.06.2010 @ 01:13 Anonyymi
[ Vastaa | ]
14.06.2010 @ 01:47 Anonyymi

"παιδιά ψάχνω πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του κινήματος στην Φινλανδία. Δεν κατάφερα να βρώ ούτε καν το Φινλανδικό indymedia. Υπάρχει κάποιο site με πληροφορίες (ιστορία κτ&lambdaWink..."

Someone on is asking for more information or for a website (finnish indymedia i.e.) about anarchism in here.. I couldn't figure out how to reply to the comment on the Athens indymedia so I'll post my reply here:

I think there's not much information about anarchism in finland in english (nor in finnish either). Just some texts of spesific events, issues etc. have been translated. For example during the "social centre" -squatting wave in Helsinki 2007~2008 lot of communiques and news were translated but that only lasted for the most active phase of the fight. Animal rights movement may have been more international but I don't really know much about that.

Also finnish indymedia has been closed for a long time. Although this website operates pretty much in the same manner, but again lot of information is only in finnish.

To answer the question. There is some activity here. In Helsinki there is one anarchist infoshop, the animal rights movement is quite organized. Theres been also squatting activity in many places and struggle to get a some kind of hub of counterinformation and a place for resistance (of course different squats have had more or less different goals). Usually the squats have been evicted in some months and now there are to legal squats in 2 cities, but I don't really know what is the function of the other place (last time I checed they had this project in cooperation with European union). There has also been quite active resistance to the nuclear power and nuclear mining. I bet there are lot of projects and stuff I've forgotten or I haven't mentioned, but people can write about those themselves.

Anyway. There are anarchists in finland but it's not very popular and it feels to me like there's always a shortage of people.

[ Vastaa | ]
14.06.2010 @ 17:24 Margareetta

Margaret Killjoyn Mythmakers & Lawbreakers -kirja on muuten aivan totaalisen hirveä! Toivottavasti tyypin ilmaisu livenä ei ole yhtä ällöttävää jenkki-egoilua kuin tuossa kirjassa tai muuten voin pahoin ja annan ylen. Aihe kuitenkin periaatteessa ihan mielenkiintoinen ja sopisi mitä mainioimmin toimintaa karttaville, mukaavuudenhaluisille, pikkuporvarillisille todellisuuspakoilijoille (jollainen itsekin taidan nykyisin olla.. Wink

[ Vastaa | ]
04.07.2010 @ 09:54 Anonyymi

Portugaliks: http://www.pt.indymedia.org/conteudo/newswire/1852

 

[Finlândia] Festival Contra-Cultural Anarquista Pispala Negra em Tampere

O Festival Contra-Cultural Anarquista Pispala Negra será realizado este ano durante a segunda semana de julho, do dia 8 ao dia 11. As atividades estão programadas para estarem acontecendo em vários lugares de Pispala: Centro Social Hirvitalo, Kurpitsatalo, Vastavirta-klubi e Pub Kujakolli.

A extensa programação do festival irá focar particularmente sobre a análise do planejamento e organização anarquista, bem como a troca de habilidades através de oficinas relacionadas ao uso de plantas locais, primeiros socorros e outras coisas.

As discussões sobre organização serão destinadas a providenciar uma perspectiva dos projetos anarquistas atuais e do passado, e também servirão para iniciar planos para atividades futuras e esforços cooperativos. Durante o festival será apresentado o projeto já em andamento de uma comunidade anarquista chamado “Anarchy in Karelia!”.

Algumas oficinas irão apresentar diferentes projetos e discutirão maneiras nas quais a organização pode acontecer em situações distintas. Estamos convidando pessoas envolvidas em projetos passados e atuais para compartilhar suas experiências.

Além das oficinas haverá comida, festividades e shows, algumas das quais serão grátis e não terão limite de idade. A programação também abarcará as crianças e seus pais. Iremos também fazer o melhor para providenciar cuidados infantis durante as oficinas. Uma feira do livro será realizada durante o festival, e todas as distribuidoras e vendedores de literatura serão muito bem-vindos.

Há ainda uma sala para oficinas e outros eventos. Acomodações estarão disponíveis em vários lugares. Por favor, nos comunique caso você precise de um lugar para ficar; além disso, mencione também sobre qualquer pedido especial ou informação importante: se você estará acompanhado de animais ou crianças, alergias, etc.

A programação em inglês do festival pode ser vista aqui:

http://takku.net/article.php/20100608105219610

Tradução > Marcelo Yokoi

agência de notícias anarquistas-ana

Voa bem-te-vi,
enquanto o sol é promessa
e eu tenho as janelas.

Yberê Líbera

[ Vastaa | ]
05.07.2010 @ 11:27 Anonyymi

 "Margaret Killjoyn Mythmakers & Lawbreakers -kirja on muuten aivan totaalisen hirveä!"

Harmin paikka, ostin sen Tukholman anarkistisilta kirjamessuilta enkä ole vielä ehtinyt kummemmin tutustua. No, onneksi saman tekijän The Super Happy Anarcho Fun Pages on aivan loistava!

[ Vastaa | ]
09.07.2010 @ 07:00 Anonyymi

Käytäntö ratkaisee, eikö kukaan lue enää Naomi Kleinia ? Nälkäpalkalla ?

[ Vastaa | ]
09.07.2010 @ 22:51 Anonyymi

 "Toivottavasti tyypin ilmaisu livenä ei ole yhtä ällöttävää jenkki-egoilua"

Nyt kun on tullut luettua Kim Stanley Robinsonin esipuhe ja kolme ensimmäistä haastista (Ursula K. Le Guin, Derrick Jensen ja Alan Moore) niin täytyy sanoa että tämähän on aivan totaalisen loistava kirja! Ällöttävää jenkki-egoilua on tullut vastaan vain Jensenin omahyväisessä itsetehostuksessa, vaikka hyvien kysymysten johdosta siinäkin oli ihan asiaa. Jutskasin toimittaja Magpien kanssa tänään, ja kuulemma juuri nuo kolme ekaa haastista ovat hänen suosikkinsa koko kirjasta. Innolla odotan vielä, mitä sanottavaa erityisesti Michael Moorcockilla ja Starhawkilla on. Kaikki muu on bonusta.

Niin, ainakin näiden kolmen ekan haastattelun perusteella tämä on yksi parhaita "johdatuksia anarkismiin" joita olen tullut lukeneeksi. Moniäänistä, monipuolista, älykästä ja innostavaa!

[ Vastaa | ]
12.07.2010 @ 22:54 Anonyymi

muistutan, että suomi-venäjä-yhteistyöstä kiinnostuneet kirjoittakoot osoitteeseen russakat[ät]riseup.net

[ Vastaa | ]
20.07.2010 @ 10:45 Anonyymi

Onneksi en osallistunut vaikka jokin aiheista olisi kiinnostanutkin. Tapahtuman loistavasti mustamaalasi äärikonservatiivit , Banksy ja muut imperialistit ylivoimalla. Alkuperäis asukkaat eivät taaskaan voi mitään kun raha puhuu ja fasimi jyllää. Kiitos tästä, kusipäisyys kyllä huomataan ja siilläkin on hintansa! Rahamiehenä Banksy kyllä ymmärtää, kuten kunnon kapitalistin pitää.

[ Vastaa | ]
20.07.2010 @ 21:18 Anonyymi

Mitä?

[ Vastaa | ]
21.07.2010 @ 07:59 Anonyymi

Jokseenkin sekavaa horinaa.

[ Vastaa | ]
10.07.2011 @ 12:56 Valtion salainen konna

Vaikuttaa vähän päättömältä uhoamiselta tai siltä ainakin tämä kovin vahvasti kuullostaa. Minkäänsortin perusteita tälle sortavalle yhteiskunnalle ei ole esitetty tai miten se toimii meitä ihmisiä vastaan tai myöskään sen motiiveja.
Miksi hallituskoneista haluaisi edes ulostaa kansalaistensa päälle ? Täysin järjetön ajatus. Ei tämä ole diktatuuria.
Terveisin perus opiskelija

[ Vastaa | ]
10.07.2011 @ 14:10 Anonyymi

 En kyllä tuossa kutsussa mitään uhoa nähnyt.

[ Vastaa | ]

Yleistä sivuista

Takku on tee-se-itse mediaprojekti, joka sanojen voimalla haluaa rohkaista meitä tavallisia ihmisiä välittömään, puolue-, ammattiliitto- ja järjestötoiminnasta riippumattomaan kapinaan (itse)tuhoisaa (epä)todellisuutta vastaan... Lue lisää

Miten osallistua

Takun toiminta perustuu käyttäjien lähettämään sisältöön. Kuka tahansa voi osallistua sisällön tuottamiseen ilman käyttäjäksi rekisteröitymistä... Lue lisää

Miete

Anarchy wears two faces, both Creator and Destroyer. Thus Destroyers topple empires; make a canvas of clean rubble where creators can then build a better world. Rubble, once achieved makes further ruins' means irrelevant. Away with our explosives, then! Away with our Destroyers! They have no place within our better world. But let us raise a toast to all our bombers, all our bastards, most unlovely and most unforgivable, let's drink their health, then meet with them no more.
V
V for Vendetta 

Käyttäjätiedot

Rekisteröidy uutena käyttäjänä
Unohtuiko salasana?

Mediakeskus

Mediakeskus

banneri_vaaris

Väärinajattelija

banneri_akirjasto

Anarkistinen kirjasto

banneri_fennovoimano

fennovoima.no.com

banneri_eroaarmeijasta

Eroa-Armeijasta.fi

banneri_rojava

Rojavan puolesta

banneri_jkldiy

JKL DIY

banneri_vapaasyndikaatti

vapaasyndikaatti.info

banneri_yleislakko

yleislakko.org

banneri_toimitus

Toimitus

banneri_meemit

Anarkistimeemit

banneri_liittox

liitto X

banneri_varis

Varis-verkosto

banneri_kaninkolo

Mustan kanin kolo

banneri_caradura

Caradura's Lounge

banneri_antivaalit

antivaalit.info

banneri_tyrni

Tyrnikirjasto

banneri_hirvitalo

Hirvitalo

banneri_hyokyaalto

Hyökyaalto

banneri_vapaa

VAPAA

banneri_wikikko

Wikikko.info

banneri_oulutopia

OulUtopia

AMR Hki

AMR Hki

banneri_squathki

Squat HKI

banneri_aryhma

A-ryhmä

banneri_kirjakahvila

Turun Kirjakahvila

banneri_alusta

Alusta

banneri_kapis

Kapinatyöläinen

banneri_ilonpilaaja

ilonpilaaja

banneri_pif

Punk In Finlandnet

banneri_lehtilehti

LEHTI

banneri_fifi

fifi.voima.fi

banneri_akl

Aseistakieltäytyjäliitto

banneri_tasajako

Tasajako

banneri_vallankumouksen

Vallankumouksen hedelmiä

banneri_oikeuttae

Oikeutta eläimille

banneri_stoptalvivaara

Stop Talvivaara

banneri_vastavirta

Vastavirta

banneri_vappu_15

Vallaton vappurieha 2015