"Ihmiset ovat luontaisesti anarkisteja ja köyhät ihmiset ovat asein taistelleet suoran demokratian puolesta niin kauan kuin on ollut 'valtio'-nimisiä riistojärjestelmiä."
Ari Vakkilainen
Takku Facebookissa Takun tarjoamat verkkosyötteet (feedit)
Luo tunnus! | Kirjaudu 23.10.2014 @ 17:58

Suomen talonvaltaustoimintapäivät saapuivat myös Turkuun

Lehdistötiedote 16.4.2010. Julkaisuvapaa heti.

Suomen talonvaltaustoimintapäivät saapuivat myös Turkuun


Autonomiset kulttuuritoimijat järjestävät Vallattoman kevätjuhlan 16.-17.4.2010 Turussa osoitteessa Satamakatu 27. Vallaton kevätjuhla on osa maanlaajuisia talonvaltaustoimintapäiviä. Tapahtuma on maksuton, ikärajaton ja avoin kaikille kiinnostuneille.


Vallaton kevätjuhla on omaehtoinen ja sitoutumaton kulttuurijuhla

Vallaton kevätjuhla vapauttaa kulttuurin laitoksista ja rahastoista takaisin ihmisille. Mielestämme jokainen voi olla osa kaupunkikulttuuria, eikä vain kuluttajana ja kokijana vaan myös tuottajana ja tekijänä.

Samaan aikaan, kun Vallaton kevätjuhla starttaa Turun linnan kupeessa, turkulaisessa alakulttuurin kehdossa, TVO:lla, vietetään viimeisiä juhlia ennen häätöä. Turkulaisen kulttuurivainon on loputtava; alakulttuurikeskuksille on kysyntää.Tyhjät rakennukset käyttöön

Ensi vuoden kulttuuripääkaupungissa tilat taiteentekijöille ja vaihtoehtokulttuurille ovat kiven alla: kun edullista tilaa tarvitaan, ei sitä tahdo löytyä. Turku on kuitenkin täynnä tyhjiä rakennuksia, jotka pitäisi saada niitä kipeästi tarvitsevien käyttöön.

Autonominen kulttuurikeskus olisi nimensä mukaisesti omavaltainen ja kaikille avoin paikka, jossa käyttäjät päättäisivät tilan säännöistä kasvottomien auktoriteettien sijaan. Koska toimintaa pyöritettäisiin talkoovoimin ja varallisuus kerättäisiin itse, ei kulttuurikeskus tulisi maksamaan kaupungille mitään. Kulttuurikeskuksessa olisi tilaa tehdä taidetta, järjestää kursseja ja työryhmiä, pitää näyttelyitä, teatteriesityksiä ja keikkoja, hengailla, hörpätä kahvit, ideoida ja kohdata ihmisiä ilman painostavaa kulutuspakkoa tai stereotypioihin perustuvaa lokerointia.

Turussa suora toiminta autonomisen kulttuurikeskuksen saamiseksi on jatkunut jo useiden vuosien ajan, ja kaksi vuotta sitten perustettiin Turun autonominen kulttuuriyhdistys toimimaan neuvotteluissa osapuolena. Turun kaupunki on suhtautunut valtaustoimintaan ja alakulttuurivaikuttajien ja kulttuuriyhdistyksen pyrkimyksiin avoimen vihamielisesti häätämällä toimijat pian valtausten julkistamisen jälkeen. Talonvaltaajia on tuomittu mielivaltaisesti sakkoihin ja vahingonkorvauksiin.


Lisätiedot

WWW-osoitteet:
http://vapaakulttuuri.blogspot.com
http://talonvaltaustoimintapaivat.blogspot.com

Tulosta Email

Paluuviite

Tämän kohteen paluuviite-osoite (Trackback URL): http://takku.net/trackback.php/20100416174511882

Ei paluuviitteitä tähän kohteeseen.

9 kommentti(a)

Allaolevista kommenteista on vastuussa vain niiden kirjoittaja, ei sivusto.
Anonyymi 16.04.2010 @ 21:58 Suomen talonvaltaustoimintapäivät saapuivat myös Turkuun

 

myos oulussa on kaksi valtausta, joista toinen haadetty valiaikaisesti. taistelu jatkuu yon jalkeen 

[ Vastaa | ]
Anonyymi 17.04.2010 @ 01:04 Suomen talonvaltaustoimintapäivät saapuivat myös Turkuun

Onko mitään lisätietoja Oulun valtauksista? Solidaarisuutta sinne! 

[ Vastaa | ]
Anonyymi 17.04.2010 @ 10:40 Suomen talonvaltaustoimintapäivät saapuivat myös Turkuun
Ilmeisesti myös Joensuussa on vallattu joku mesta.
Näin kaupungilla kerrotaan...
[ Vastaa | ]
Anonyymi 17.04.2010 @ 15:09 Suomen talonvaltaustoimintapäivät saapuivat myös Turkuun

Näistä valtauksista olis tosi hauska tietää enemmän. 

[ Vastaa | ]
Anonyymi 17.04.2010 @ 16:12 Suomen talonvaltaustoimintapäivät saapuivat myös Turkuun

Täällä ulkomailla myös odotellaan päivityksiä! Mutta vaikuttaa helvetin hyvältä, jos Oulussa ja Joensuussakin on vallattu. Lämpimät terveiset kaikille!!

[ Vastaa | ]
Anonyymi 17.04.2010 @ 19:29 Suomen talonvaltaustoimintapäivät saapuivat myös Turkuun

 Oulussa vallattiin eilen kaksi taloa, joista toinen häädettiin. Häädetyn talon porukka valtasi tänään uuden talon joten Oulussa on edelleen kaksi vallattua taloa. 

[ Vastaa | ]
Anonyymi 18.04.2010 @ 14:21 Suomen talonvaltaustoimintapäivät saapuivat myös Turkuun

Go Oulu!

Ihan mahtavaa meininkiä. Pistäkää kuvia ja lisää tietoa tulemaan vielä, vaikka tänne takkuun tai tresquat.nettiin. Olis upeeta lukea miten siellä on mennyt.

Myös Joensuusta olis kiva saada joku vahvistus, onko siellä ollut joku valtaus ja jos on niin missä, miten on mennyt jne?

[ Vastaa | ]
Anonyymi 18.04.2010 @ 14:35 Suomen talonvaltaustoimintapäivät saapuivat myös Turkuun

Oulu kyl pääs yllättämään ^________^

[ Vastaa | ]
Anonyymi 18.04.2010 @ 16:13 Suomen talonvaltaustoimintapäivät saapuivat myös Turkuun
"Nixu wrote:
Onko hyvä vallattu talo onko?

no nyt nuo sano että siitä ei saa hirveesti puhuu ulkopuolisille ettei siitä tuu samanlaista nuorisotaloo niinku aikasemmista. iha jees on"
[ Vastaa | ]

Yleistä sivuista

Takku on tee-se-itse mediaprojekti, joka sanojen voimalla haluaa rohkaista meitä tavallisia ihmisiä välittömään, puolue-, ammattiliitto- ja järjestötoiminnasta riippumattomaan kapinaan (itse)tuhoisaa (epä)todellisuutta vastaan... Lue lisää

Miten osallistua

Takun toiminta perustuu käyttäjien lähettämään sisältöön. Kuka tahansa voi osallistua sisällön tuottamiseen ilman käyttäjäksi rekisteröitymistä... Lue lisää

Miete

No, I am not an antifascist. I am not an antifascist in the way that you are. I am not an antifascist because I went to fight the fascists in their countries while you stayed in the warmth of Italian democracy which nevertheless put mafiosi like Scelba, Andreotti and Cossiga in government. I am not an antifascist because I have continued to fight against the democracy that replaced these soap opera versions of fascism. It uses more up to date means of repression and so is if you like, more fascist than the fascists before them. I am not an antifascist because I am still trying to identify those who hold power today and do not let myself be blinded by labels and symbols, while you continue to call yourself an antifascist in order to have a justification for coming out into the streets to hide behind your `Down with fascism!' banners. Of course, if I had been older than eight at the time of the `resistance', perhaps I too would be overwhelmed by youthful memories and ancient passions and would not be so lucid. But I don't think so. Because, if one examines the facts carefully, even between the confused and anonymous conglomeration of the anti-fascism of political formations, there were those who did not conform, but went beyond it, continued, and carried on well beyond the `ceasefire'! Because the struggle, the life and death struggle, is not only against the fascists of past and present, those in the blackshirts, but is also and fundamentally against the power that oppresses us, with all the elements of support that make it possible, even when it wears the permissive and tolerant guise of democracy.
Alfredo M. Bonanno
Dissonances 

Käyttäjätiedot

Rekisteröidy uutena käyttäjänä
Unohtuiko salasana?

Mediakeskus

Mediakeskus

banneri_vaaris

Väärinajattelija

banneri_jkldiy

JKL DIY

banneri_akirjasto

Anarkistinen kirjasto

banneri_meemit

Anarkistimeemit

banneri_varis

Varis-verkosto

banneri_kaninkolo

Mustan kanin kolo

banneri_vapaa

VAPAA

banneri_tyrni

Tyrnikirjasto

banneri_hirvitalo

Hirvitalo

banneri_wikikko

Wikikko.info

banneri_oulutopia

OulUtopia

banneri_dena

Squat Dena

banneri_anarkisminet

anarkismi.net

banneri_kapis

Kapinatyöläinen

banneri_pif

Punk In Finlandnet

banneri_lehtilehti

LEHTI

AMR Hki

AMR Hki

banneri_squathki

Squat HKI

banneri_aryhma

A-ryhmä

banneri_kirjakahvila

Turun Kirjakahvila

banneri_fifi

fifi.voima.fi

banneri_akl

Aseistakieltäytyjäliitto

banneri_tasajako

Tasajako

banneri_vallankumouksen

Vallankumouksen hedelmiä

TURVA-verkosto

TURVA-verkosto

banneri_oikeuttae

Oikeutta eläimille

banneri_hyokyaalto

Hyökyaalto

banneri_stoptalvivaara

Stop Talvivaara

banneri_vastavirta

Vastavirta

Ilon militantti

Ilon militantti