"The bourgeoisie might blast and ruin its own world before it leaves the stage of history. "
Buenaventura Durruti
Takku Facebookissa Takun tarjoamat verkkosyötteet (feedit)
Luo tunnus! | Kirjaudu 31.10.2014 @ 17:27

Kööpenhaminan Folkets Hus myyntiuhan alla?

Päivitetty 12.10. @ 11:25

Tanskan päähallituspuolue Venstreen kuuluva Kööpenhaminan kulttuuripormestari Pia Allerslev kertoi, että kaupungin pitää nyt tienata rahaa myymällä kiinteistöjä. Yksi mahdollisista myyntikohteista olisi 1971 yhteisökäyttöön vallattu Folkets Hus. Nörrebron kaupunginosassa sijaitseva talo on edelleen muodollisesti kaupungin omistama. Allerslev kuitenkin haluaa korostaa että "Folkets Husin myymisestä ei ole suunnitelmia", mutta talon markkinahinta selvitetään seuraavan muutaman kuukauden aikana mahdollista myymistä varten. Tosin ainakin sosiaalidemokraatit ja vihervasemmistolainen Yhtenäisyyslista (Enhedslisten) ovat torjuneet selkeästi ajatuksen talon myymisestä.

Folkets Hus on monipuolinen kulttuuritila, jossa on toiminut mm. kahvila, pyöräpaja, kansankeittiö, tv-studio ja harjoittelutiloja. Talo ei saa avustusta kaupungilta eikä sillä ole palkattuja työntekijöitä. Ungdomshusetin häädön jälkeen 2007 talosta tuli myös entistä tärkeämpi kohtaamispaikka Kööpenhaminan ja etenkin Nörrebron kaupunginosan radikaalille nuorisolle.

[modkraft]

Tulosta Email

3 kommentti(a)

Allaolevista kommenteista on vastuussa vain niiden kirjoittaja, ei sivusto.
Anonyymi 12.10.2009 @ 03:32 Kööpenhaminan kaupunki haluaa myydä Folkets Husin
Otsikko on hyvin harhaanjohtava. Pia Allerslev sanoo Modkraftille nimenomaan, että hän EI halua myydä taloa, kunhan selvittää sen markkinahintaa. Ja vaikka kyseessä voi hyvin olla bluffi niin kaikki puolueet demareista vasemmalle vastustavat myyntiä ehdottomasti, mikä Köpiksessä tarkoittaa suurta enemmistöä (34/55). Lisäksi liberaalit tapaavat seurata vihervasemmistoa näissä linjanvedoissa. Demareihin ei tietenkään yleisesti ottaen kannata ripustaa toivoaan mihinkään. Sen verran pelisilmää puolueessa kuitenkin lienee, että myynti ymmärretään poliittiseksi itsemurhaksi. Ei vain Ungdomshusetin tapahtumista johtuen vaan myös siksi, että Folkets Husilla on paljon vähemmän alakulttuurinen leima kuin Ungerenilla ja siten sen myyntiä on vähintäänkin vaikea perustella.
[ Vastaa | ]
Anonyymi 12.10.2009 @ 10:04 Kööpenhaminan kaupunki haluaa myydä Folkets Husin
Muutama selkeä väärintulkinta tuossa on, mutta selväähän se on että Allerslev ja muu Venstre haluaa nimenomaan yksityistää kaikki Christianian ja Folkets Husin kaltaiset tilat. Ja parhaiten se tapahtuu tietenkin tällain pikku hiljaa liu'uttamalla.

Jos Allerslev ja Venstre ei kerran halua myydä Folkets Husia eikä siihen ole mitään suunnitelmia, niin miksi talon markkina-arvo sitten kartoitetaan muiden kiinteistöjen kanssa sellaisessa yhteydessä jossa kiinteistöjen myynnillä on tarkoitus tehdä kaupungille rahaa?

Lähetän tästä uutisesta muokatun version kohta, jos joku vaikka päivittäisi sen sitten.
[ Vastaa | ]
Anonyymi 14.10.2009 @ 02:39 Kööpenhaminan kaupunki haluaa myydä Folkets Husin
Joo, olet toki oikeassa. Tietenkin taustalla on pitkällä tähtäimellä taka-ajatus myynnistä. Kunhan huomautin, että edes modkraftin tyypit eivät vaikuttaneet asiasta huolestuneilta. Eli kovin päivän polttavalta uhka ei onneksi tunnu. Toisaalta Köpiksen poliitikot voivat tunnetusti sanoa yhtä yhtenä päivänä ja tehdä seuraavana toista.
[ Vastaa | ]

Yleistä sivuista

Takku on tee-se-itse mediaprojekti, joka sanojen voimalla haluaa rohkaista meitä tavallisia ihmisiä välittömään, puolue-, ammattiliitto- ja järjestötoiminnasta riippumattomaan kapinaan (itse)tuhoisaa (epä)todellisuutta vastaan... Lue lisää

Miten osallistua

Takun toiminta perustuu käyttäjien lähettämään sisältöön. Kuka tahansa voi osallistua sisällön tuottamiseen ilman käyttäjäksi rekisteröitymistä... Lue lisää

Miete

No, I am not an antifascist. I am not an antifascist in the way that you are. I am not an antifascist because I went to fight the fascists in their countries while you stayed in the warmth of Italian democracy which nevertheless put mafiosi like Scelba, Andreotti and Cossiga in government. I am not an antifascist because I have continued to fight against the democracy that replaced these soap opera versions of fascism. It uses more up to date means of repression and so is if you like, more fascist than the fascists before them. I am not an antifascist because I am still trying to identify those who hold power today and do not let myself be blinded by labels and symbols, while you continue to call yourself an antifascist in order to have a justification for coming out into the streets to hide behind your `Down with fascism!' banners. Of course, if I had been older than eight at the time of the `resistance', perhaps I too would be overwhelmed by youthful memories and ancient passions and would not be so lucid. But I don't think so. Because, if one examines the facts carefully, even between the confused and anonymous conglomeration of the anti-fascism of political formations, there were those who did not conform, but went beyond it, continued, and carried on well beyond the `ceasefire'! Because the struggle, the life and death struggle, is not only against the fascists of past and present, those in the blackshirts, but is also and fundamentally against the power that oppresses us, with all the elements of support that make it possible, even when it wears the permissive and tolerant guise of democracy.
Alfredo M. Bonanno
Dissonances 

Käyttäjätiedot

Rekisteröidy uutena käyttäjänä
Unohtuiko salasana?

Mediakeskus

Mediakeskus

banneri_vaaris

Väärinajattelija

banneri_jkldiy

JKL DIY

banneri_akirjasto

Anarkistinen kirjasto

banneri_meemit

Anarkistimeemit

banneri_varis

Varis-verkosto

banneri_kaninkolo

Mustan kanin kolo

banneri_vapaa

VAPAA

banneri_tyrni

Tyrnikirjasto

banneri_hirvitalo

Hirvitalo

banneri_wikikko

Wikikko.info

banneri_oulutopia

OulUtopia

banneri_dena

Squat Dena

banneri_anarkisminet

anarkismi.net

banneri_kapis

Kapinatyöläinen

banneri_pif

Punk In Finlandnet

banneri_lehtilehti

LEHTI

AMR Hki

AMR Hki

banneri_squathki

Squat HKI

banneri_aryhma

A-ryhmä

banneri_kirjakahvila

Turun Kirjakahvila

banneri_fifi

fifi.voima.fi

banneri_akl

Aseistakieltäytyjäliitto

banneri_tasajako

Tasajako

banneri_vallankumouksen

Vallankumouksen hedelmiä

TURVA-verkosto

TURVA-verkosto

banneri_oikeuttae

Oikeutta eläimille

banneri_hyokyaalto

Hyökyaalto

banneri_stoptalvivaara

Stop Talvivaara

banneri_vastavirta

Vastavirta

Ilon militantti

Ilon militantti