"The class which has the power to rob upon a large scale has also the power to control the goverment and legalize their robbery."
Eugene Debs
Takku Facebookissa Takun tarjoamat verkkosyötteet (feedit)
Luo tunnus! | Kirjaudu 12.02.2016 @ 11:36

RRAMM! Leiri pystyssä

Päivitetty 6.9. @ 18:00 -Admin

26. elokuuta Ranua Rescue Areva Mining Monitors (RRAMM), tai "Arevan kaivostarkkailijat", pystytti leirin Ranualle, Etelä-Lappiin. Tarkkailemme Arevan toimintaa alueella ja tuemme uraaninlouhinnan vastaista kamppailua täällä ja kaikkialla.

Olemme löytäneet kauniin paikan leirille järven läheisyydestä, vanhasta metsästä aivan Arevan jättimäisen valtausalueen reunalta. Toivomme leirille huomaavaisia ja vastuuntuntoisia ihmisiä, taitoja, tarvikkeita, tukea, naurua ja omistautumista!

Huomioithan, että leiri on päihteetön alue. Olemme leirillä paikallisten aktivistien kutsumina vieraina. Kun haluat tulla leirille, ota meihin etukäteen yhteyttä camp (at) nuclearfreefinland.org tai leiripuhelimeen +358 40 365 2041, ja kerro milloin saavut Ranualle.

Seuraa uutisia www.nuclearfreefinland.org ja blogista ranuarescue.blogspot.com.

Julkaisemme pian kuvia alueelta, sekä aikataulun, koska ihmisiä tarvitaan eniten, mitä muuta leirillä tarvitaan, sekä tietoa tulevista tapahtumista.

Leirillä tarvitaan paljon materiaalia, työkaluja ja taitoja! Jos voit auttaa, ota yhteys camp@nuclearfreefinland.org (Toivelista viestin lopussa.)

Merkkaa tähän doodle-kalenteriin minä päivinä tulet varmasti olemaan leirillä, niin voimme paremmin ennakoida leirin osallistujamäärää!


TAUSTATIETOA:

Ranua Rescue -kampanja on pystyttänyt tarkkailuleirin Ranualle Asentolamminojan valtausalueen tuntumaan. Viranomaisilta ja Arevalta on tullut ristiriitaista tietoa haettuun valtausalueeseen liittyen. Paikalliset kaivoshanketta vastustavat ihmiset epäilevät että sanat ja teot eivät osu yksiin.

Areva on ilmoittanut useaan kertaan, ettei tee enää alueella tutkimustöitä ennen työ - ja elinkeinoministeriöstä (TEM) saamaansa valtauspäätöstä. Kuitenkin alueella on jo vähintään kaksi maahan porattua putkea, jotka on suljettu huolellisesti, ja joita asiantuntija epäilee valokuvan perusteella syväkairauksiksi. Reikien syvyyttä on mahdotonta tietää. Lapin ympäristökeskuksen ympäristönsuojelupäällikkö on myöntänyt, että Areva voi halutessaan aloittaa syväkairaukset pelkällä maanomistajan luvalla. Maanomistaja on jo antanut tämän luvan Arevalle.

Kaivoslaki menee asiassa ympäristönsuojelulain edelle, joten ympäristökeskuksella ei ole edes mahdollisuutta estää kaivoslain sallimia porauksia, jos ei se voi varmuudella sanoa että toimet tulisivat aiheuttamaan vakavaa vahinkoa ympäristölle. Arviot toimien seurauksista taas ovat ristiriitaisia.

Tästä johtuen tarkkailuleiri on päätetty pystyttää mahdollisimman nopeasti. Paikalla olevat ihmiset taltioivat kaikki alueella tehdyt työt, ja mikäli alueella yritettäisiin kairata, kutsuu ryhmä välittömästi lisää ihmisiä paikalle ja valmistautuu toimintaan. Jo pelkän tarkkailijaryhmän paikallaolon toivotaan kuitenkin hidastavan niitä töitä joita ei haluta tehdä julkisesti.

Valtauspäätös tullee työ- ja elinkeinoministeriöstä (TEM) ensi vuonna. Säteilyturvakeskuksen mukaan Syväkairauksia tehdään useimmiten maan ollessa jäässä ja Arevalla on laillinen oikeus aloittaa ne jo ennen TEM:n myönteistä päätöstä. Syksyn aikana on tarkoitus valmistella puitteet joissa myös talvileireily on mahdollista. Leirille voi tulla yhdeksi yöksi tai vaikka kuukausiksi, oman elämäntilanteen ja erähenkisyyden mukaan. Tämäntyyppisiä tarkkailuleirejä on muuallakin maailmassa ja niiden kanssa aiotaan olla yhteydessä.

TOIVELISTA:

Leirillä tarvitaan paljon materiaalia, työkaluja ja taitoja. Jos voit auttaa, ota yhteys camp ät nuclearfreefinland piste org

Vaatteita:
Sadevaatteita, hanskoja, pitkiä alushousuja, sukkia, lämpimiä vaatteita

Leiritarvikkeita:
Kirveitä, ladattavia pattereita (AA ja AAA) vilttejä, sahoja, trangioita ja kamiinoita, kynttilöitä, ämpäreitä, keittovälineitä, astioita, ruokaa, ensiaputarvikkeita, kaasua keittämiseen, riippumattoja, lyhtyjä, pressua, telttoja, makuupusseja, taskulamppuja ja otsalamppuja, termoskannuja, työkaluja, rakennustarvikkeita kuten lautoja, vaneria, savea, heinäpaaleja, rautaverkkoa, käytetty asuntovaunu...

Kuljetusvälineitä:
Polkypyöriä, autoja, pakettiautoja, mopoja, sekä työkaluja niiden ylläpitoon.

Toimistotarvikkeita:
Puhelimia, tietokoneita, kyniä, videokameroita, kasetteja, ja kaikenlaista toimistotavaraa.

Ihmisiä:
Muusikoita, kiipeilijöitä, mekaanikkoja, puuseppiä, leipureita, sponsoreita, asianajajia, luonnonystäviä ja kaikki muutkin!

Tulosta Email

3 kommentti(a)

Allaolevista kommenteista on vastuussa vain niiden kirjoittaja, ei sivusto.
05.09.2009 @ 19:00 Anonyymi
kuulostaa hyvältä! hienoa että jotkut näkevät näin paljon vaivaa hyvän asian eteen!
[ Vastaa | ]
17.09.2009 @ 16:45 Anonyymi
Nyt on sitten uutiskynnys ylitetty (keltaisen)lehdistönkin suhteen:

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1731307
[ Vastaa | ]
17.09.2009 @ 21:50 Anonyymi
Pannaan se nyt tähänkin

Uraanikaivoksen vastustajat laittoivat leirin pystyyn

Uraanikaivoksen vastustajat ovat perustaneet kansainvälisen tarkkailuleirin Ranuan Isokankaalle Etelä-Lappiin.

Ranua Rescue -ryhmä haluaa pysäyttää Arevan kaivannot alueella ympäristöhaittoihin vedoten.

Areva hakee uraanin etsintää varten työ- ja elinkeinoministeriöltä valtauslupaa laajalle alueelle, joka sijaitsee Ranuan ja Rovaniemen rajalla.

Ranua Rescue -ryhmä tarkkailee Isokankaalla Arevan toimia. Leiriläisiä on paikalla kymmenkunta.

Ryhmän jäsenet ovat kotoisin pääasiassa Etelä- ja Pohjois-Suomen kaupungeista sekä muualta Euroopasta. He ilmoittavat toimivansa yhteistyössä paikallisten asukkaiden kanssa.

[ Vastaa | ]

Yleistä sivuista

Takku on tee-se-itse mediaprojekti, joka sanojen voimalla haluaa rohkaista meitä tavallisia ihmisiä välittömään, puolue-, ammattiliitto- ja järjestötoiminnasta riippumattomaan kapinaan (itse)tuhoisaa (epä)todellisuutta vastaan... Lue lisää

Miten osallistua

Takun toiminta perustuu käyttäjien lähettämään sisältöön. Kuka tahansa voi osallistua sisällön tuottamiseen ilman käyttäjäksi rekisteröitymistä... Lue lisää

Miete

Criminal self-help has another advantage over resort to the law. You retain your autonomy and possibly even have an opportunity for creativity. If you go to the police, that’s all you can do. Whatever happens after that, if anything does, is out of your hands. You may even be disadvantaged if you later resort to private retaliation because you have, in advance, notified the police that you are a suspect if something happens to your enemy. If, on the other hand, you go in for do-it-yourself justice right from the get-go, you are at least self-sufficient.
Bob Black
“Wild Justice” - Crime as an Anarchist Source of Social Order  (2011)

Käyttäjätiedot

Rekisteröidy uutena käyttäjänä
Unohtuiko salasana?

Mediakeskus

Mediakeskus

banneri_vaaris

Väärinajattelija

banneri_akirjasto

Anarkistinen kirjasto

banneri_fennovoimano

fennovoima.no.com

banneri_eroaarmeijasta

Eroa-Armeijasta.fi

banneri_rojava

Rojavan puolesta

banneri_jkldiy

JKL DIY

banneri_vapaasyndikaatti

vapaasyndikaatti.info

banneri_yleislakko

yleislakko.org

banneri_toimitus

Toimitus

banneri_meemit

Anarkistimeemit

banneri_liittox

liitto X

banneri_varis

Varis-verkosto

banneri_kaninkolo

Mustan kanin kolo

banneri_caradura

Caradura's Lounge

banneri_antivaalit

antivaalit.info

banneri_tyrni

Tyrnikirjasto

banneri_hirvitalo

Hirvitalo

banneri_hyokyaalto

Hyökyaalto

banneri_vapaa

VAPAA

banneri_wikikko

Wikikko.info

banneri_oulutopia

OulUtopia

AMR Hki

AMR Hki

banneri_squathki

Squat HKI

banneri_aryhma

A-ryhmä

banneri_kirjakahvila

Turun Kirjakahvila

banneri_alusta

Alusta

banneri_kapis

Kapinatyöläinen

banneri_ilonpilaaja

ilonpilaaja

banneri_pif

Punk In Finlandnet

banneri_lehtilehti

LEHTI

banneri_fifi

fifi.voima.fi

banneri_akl

Aseistakieltäytyjäliitto

banneri_tasajako

Tasajako

banneri_vallankumouksen

Vallankumouksen hedelmiä

banneri_oikeuttae

Oikeutta eläimille

banneri_stoptalvivaara

Stop Talvivaara

banneri_vastavirta

Vastavirta

banneri_vappu_15

Vallaton vappurieha 2015