"A concept is a brick. It can be used to build a courthouse of reason. Or it can be thrown through the window."
Gilles Deleuze
Takku Facebookissa Takun tarjoamat verkkosyötteet (feedit)
Luo tunnus! | Kirjaudu 23.11.2014 @ 18:47

Ei uraanivoimaa! - Ydinvoimanvastainen Ilmastoleiri Lapin Tervolassa 20 - 26. 7. 2009

Tule mukaan ydinvoimanvastaiselle protestileirille Lapin Tervolaan tänä kesänä! Emme tule sallimaan tämän, Suomen valtion rajojen ympäröimän, maakolkan muuttamista ydinvoimateollisuuden paratiisiksi!

Olkiluodossa rakennettavan maan viidennen reaktorin rakennustöiden yhteydessä on havaittu yli tuhat turvallisuuspoikkeumaa. Pahimmat ongelmat liittyvät hitsaustöiden laatuun sekä suunnitelmiltaan keskeneräiseen automaatiotekniikkaan. Projektin hinta on kaksinkertaistunut alkuperäisestä arviosta ja rakennustyöt ovat jo nyt kolme vuotta perässä aikataulusta.

Suomen hallitus on ilmeisesti niin vakuuttunut Olkiluoto3:n menestystarinasta, että se luottaa ydinvoimateollisuuden pitävän huolta maan taloudesta tulevaisuudessakin. Viimeaikainen sähkön kulutuksen jyrkkä lasku ei vaikuta suunnitelmiin rakentaa jopa kolmea uutta reaktoria tulevaisuudessa.


Korkea-aktiivisen ydinjätteen loppusijoitusongelman sanotaan olevan ratkaistu Suomessa, ensimmäisenä maailmassa. Ydinjätteen loppusijoituksesta huolehtiva Posiva kaivaa Olkiluodossa "Onkaloa" jätteen hautapaikaksi, huolimatta siitä että asiantuntijoiden keskuudessa hanketta pidetään mielettömänä.

 

Suomen harvinaisen positiivinen asenne ydinvoimateollisuutta kohtaan on maailmalla tunnettu, joten ei ole yllättävää, että myös uraania etsivät kaivosyhtiöt löytävät tiensä tänne. Tällä hetkellä vireillä on lähes kaksikymmentä valtaushakemusta eri puolilla Itä- ja Pohjois-Suomea.

Tänä vuonna järjestämme ydinvoiman vastaisen protestileirin Tervolassa, lähellä Simoa, josta saksalaisjätti E.onin määräysvallassa oleva Fennovoima on ostanut maa-alueen uutta mahdollista ydinvoimalaansa varten. Pienet talousvaikeuksissa kamppailevat kunnat on helppo ostaa, silloin kun paikallisia päättäjiä kiinnostaa enemmän yritysten tarjoama raha kuin alueen luonnon ja yhteisön hyvinvointi pitkällä tähtäimellä

Tarkoitus on tehdä leiristä tila, jossa paikalliset uraanin louhinnan ja ydinvoiman vastaiset liikkeet, Suomen valtion järjetöntä energiapolittiikka vastaan kamppailevat ympäristöjärjestöt, radikaalit ympäristöliikeet, kansainväliset ydinvoima-aktivistit, sekä muuten vaan teemasta kiinnostuneet ihmiset voivat tutustua, verkostoitua ja rakentaa entistä vahvemman liikkeen. Ohjelmaan kuuluu tietojen ja taitojen jakoa sekä toimintaa. Leirin on myös tarkoitus olla tila, jossa jaamme näkemyksiämme paremmasta ja turvallisemmasta tulevaisuudesta, sekä opettelemme elämään sekä ympäröivää luontoa että muita ihmisiä huomioiden ja arvostaen.

kysymykset ja tulo-ilmoitukset: camp (at) nuclearfreefinland.org

Lisätietoa leiristä:

http://nuclearfreefinland.org/

Tulosta Email

14 kommentti(a)

Allaolevista kommenteista on vastuussa vain niiden kirjoittaja, ei sivusto.
Revo 29.06.2009 @ 14:15 Ei uraanivoimaa! - Ydinvoimanvastainen Ilmastoleiri Lapin Tervolassa 20 - 26. 7. 2009
Helvetti, pitäis saada infoa näistä aiemmin...
[ Vastaa | ]
Anonyymi 30.06.2009 @ 01:38 Ei uraanivoimaa! - Ydinvoimanvastainen Ilmastoleiri Lapin Tervolassa 20 - 26. 7. 2009
pahoittelen, pahoittelen...ois pitäny kauan sitten jo...
Mut tiedoksi kaikille jotka eivät ole noille http://nuclearfreefinland.org -sivuille ehtineet:

Bussikuljetusta!!! ollaan järjestämässä ainakin reittiä Hki-Tre-Jkl-Oulu-Tervola (ja myös paluu)!
suositushinta 50 € menopaluu (eli lälyttömän halpaa)
ks. sivuilta lisäinfoa.
[ Vastaa | ]
Anonyymi 04.07.2009 @ 15:27 Ei uraanivoimaa! - Ydinvoimanvastainen Ilmastoleiri Lapin Tervolassa 20 - 26. 7. 2009
Uraani: Ekologinen Itsepuolustus Ruotsin Hälsinglandissa
http://takku.net/article.php?story=20090514013444259
[ Vastaa | ]
Anonyymi 09.07.2009 @ 23:11 Ei uraanivoimaa! - Ydinvoimanvastainen Ilmastoleiri Lapin Tervolassa 20 - 26. 7. 2009
päivityksiä bussista: reitti turku-helsinki-tampere-jyväskylä-oulu-Tervola.
suositushinta 25-50e yhteen suuntaan, 50-100e menopaluu.
lähtö turusta la 18.7. klo 8.00 turun satamasta, helsingistä 10.00 rautatientorilta, muilta välipysäkeillä vielä auki, ota yhteyttä ja kysele. paluu lähtee su 26.7. illalla, saapunee hkiin 27.7. iltapäivällä, turkuun 20.00 mennessä.

Ohjelmaan on myös tullut päivityksiä ja lisää tulee lähipäivinä, katso nettisivuilta!
[ Vastaa | ]
Anonyymi 14.07.2009 @ 15:11 Ei uraanivoimaa! - Ydinvoimanvastainen Ilmastoleiri Lapin Tervolassa 20 - 26. 7. 2009
Hei, kiinostaisi tietää että mitä te radikaalit ympäristöaktivistit ajattelette meistä ihan tavallisista suomalaisista. Halveksitteko te meitä kun me vietämme vapaa-aikamme ostoskeskuksissa?
[ Vastaa | ]
Anonyymi 14.07.2009 @ 17:33 Ei uraanivoimaa! - Ydinvoimanvastainen Ilmastoleiri Lapin Tervolassa 20 - 26. 7. 2009
Mua voi varmaan pitää "radikaalina ympäristöaktivistina". Olosuhteiden pakosta joudun ostamaan asioita kaupasta. Pidän itseäni ihan tavallisena ihmisenä.
[ Vastaa | ]
Anonyymi 15.07.2009 @ 16:22 Ei uraanivoimaa! - Ydinvoimanvastainen Ilmastoleiri Lapin Tervolassa 20 - 26. 7. 2009
"Halveksin" ehkä jollain tasolla sitä, että ihmiset ottavat annettuna kulutukseen perutuvan ja täysin kestämättömän elämäntyylin. Näkisin kuitenkin, että vika on ehkä enemmän tällaista elämäntyyliä tukevissa rakenteissa kuin sitä toteuttavissa ihmisissä. Arvostan suuresti ihmisiä, jotka hylkäävät tämän elämäntyylin edes osittain.
Koen itseni myös tavalliseksi ihmiseksi. Ehkä ongelmana on se, että kulutusyhteikuntaa ei voi kyseenalaistaa leimaantumatta epätavalliseksi?
[ Vastaa | ]
Anonyymi 16.07.2009 @ 14:10 Ei uraanivoimaa! - Ydinvoimanvastainen Ilmastoleiri Lapin Tervolassa 20 - 26. 7. 2009
Me kuluttajat tiedämme mitä ovat haitalliset ympäristövaikutukset. Me hyväksymme ne välttämättömänä pahana. Me kulutamme koska haluamme nautintoa itsellemme. Me haluamme syödä lihaa koska se on hyvää ja me haluamme ajaa nopealla urheiluautolla koska me nautimme vauhdin hurmasta. Miten me voisimme syyttää rakenteita, kun me tietäen tuhoamme ympäristöä oman elintasomme ylläpitämiseksi.
[ Vastaa | ]
Anonyymi 16.07.2009 @ 15:20 Ei uraanivoimaa! - Ydinvoimanvastainen Ilmastoleiri Lapin Tervolassa 20 - 26. 7. 2009
Kyllä välillä tuntuu että aika monet kuluttajat ovat oikeasti totaalisen pihalla jostain ympäristövaikutuksista.
[ Vastaa | ]
Anonyymi 16.07.2009 @ 16:08 Ei uraanivoimaa! - Ydinvoimanvastainen Ilmastoleiri Lapin Tervolassa 20 - 26. 7. 2009
Onko tämä nyt joku provosointiyritys? hmm... Mäkin haluun mukaan leikkimään!
ME KULUTTAJAT olemme päättäneet lopettaa. ME KULUTTAJAT emme ole johdatettavia massoja, vaan itsenäisiä ajattelevia yksilöitä. ME KULUTTAJAT kieltäydymme tästedes tulemasta edustetuiksi kenenkään muun toimesta. ME KULUTTAJAT edustamme itse itseämme, itse. ME KULUTTAJAT olemme kaikki erilaisia, itse asiassa. Itse asiassa, jotkut MEISTÄ KULUTTAJISTA olemme vuosikausia yrittäneet lakata olemasta kuluttajia! Uskomatonta! Jotkut MEISTÄ KULUTTAJISTA ovat jopa radikaaleja. Jotkut MEISTÄ ovat myös ympäristöaktivisteja!
Noh, nyt kun ME KULUTTAJAT olemme tehneet nämä asiat selväksi, mita ME KULUTTAJAT seuraavaksi teemme? Ahaa, nyt keksin! ME KULUTTAJAT olemme nyt päättääneet lakata puhumasta itseistämme monikossa!

Sori hei alkuperäisen kommentin kirjoittaja, mikä sun pointti oikein oli?
[ Vastaa | ]
Anonyymi 16.07.2009 @ 18:14 Ei uraanivoimaa! - Ydinvoimanvastainen Ilmastoleiri Lapin Tervolassa 20 - 26. 7. 2009
On tietysti niitäkin jotka ovat aivan pihalla yleensäkin koko elämästä. Mutta kyllä suurin osa ihmisistä tiedostaa oman kuluttajaelämäntapansa haitalliset ympäristövaikutukset.
[ Vastaa | ]
Anonyymi 16.07.2009 @ 18:27 Ei uraanivoimaa! - Ydinvoimanvastainen Ilmastoleiri Lapin Tervolassa 20 - 26. 7. 2009
En mä jaksa selittää, mene käymään lauantaina jossain suuressa automarket-ostoskeskus mestassa, katsele ensin pieni hetki 10 hehtaarin parkkialuetta täynnä autoja ja mene sen jälkeen katsomaan ihmisiä ostoksillaan. Katso vihreitä äänestävän, periaatteessa hyvin ympäristötietoisen keski-ikäisen opettajarouvan kasvoilta minkälaisen orgasmin hän juuri sai kun huomasi että Luis Vuttonin käsilaukut ovat täällä tänään -30%.
[ Vastaa | ]
Anonyymi 17.07.2009 @ 17:47 Ei uraanivoimaa! - Ydinvoimanvastainen Ilmastoleiri Lapin Tervolassa 20 - 26. 7. 2009
okei okei ymmärrän, muakin ottaa päähän ja ällöttää - mutta eikös sun huomiosi ole nyt ympäristöasioiden kannalta vähäsen epäolennaisuuksissa?
Provosoiva syyttävä kusipäinen asenne saattaa tietty herättää jotakuta toimimaan (joskin en usko tämän olevan tilastollisesti onnistuva taktiikka...), mutta takussa nyt tuntuu hengaavan karkeasti ottaen kahentyyppistä väkeä: ne jotka ovat jo vakuuttuneita nykyisen tilanteen turmiollisuudesta/toiminnan tarpeesta, ja sitten ne muutamat hassut trollit, joihin nuo provo-otteet ei taida hevin tepsiä... Ja niihin harvoihin muihin jotka näitä kommenttiketjuja joskus päätyy lukemaan, lienee varaa tuhlata vähän laadukkaampaa agitaatiota/propagandaa. Usein saa ihmisiä suhtautumaan asiaan hieman järkevämmin.
[ Vastaa | ]
Anonyymi 21.07.2009 @ 11:30 Ei uraanivoimaa! - Ydinvoimanvastainen Ilmastoleiri Lapin Tervolassa 20 - 26. 7. 2009
en mä tajuu. ei tossa mun mielestä mitään provoilua ollut. ihan asiallisesti esitetty kysymys. johon voisi yrittää vastata ihan asiallisesti.
-tavallinen radikaali ympäristöaktivisti ylemmästä keskiluokasta
[ Vastaa | ]

Yleistä sivuista

Takku on tee-se-itse mediaprojekti, joka sanojen voimalla haluaa rohkaista meitä tavallisia ihmisiä välittömään, puolue-, ammattiliitto- ja järjestötoiminnasta riippumattomaan kapinaan (itse)tuhoisaa (epä)todellisuutta vastaan... Lue lisää

Miten osallistua

Takun toiminta perustuu käyttäjien lähettämään sisältöön. Kuka tahansa voi osallistua sisällön tuottamiseen ilman käyttäjäksi rekisteröitymistä... Lue lisää

Miete

Snellmanin ajatteluun kaskenpolttajan elämäntapa ei soveltunut lainkaan, sillä niin kauan kun kansa liikkui ja eleli etäällä esivallan kontrollista, oman suullisen kulttuurinsa ja karkean perinteensä muodostaman muurin takana, vailla yhteyttä sivistyneistön pyrintöihin, sen varaan ei voinut perustaa valtiota.
Kimmo Rentola
Karkkilan historia  (1992)

Käyttäjätiedot

Rekisteröidy uutena käyttäjänä
Unohtuiko salasana?

Mediakeskus

Mediakeskus

banneri_vaaris

Väärinajattelija

banneri_jkldiy

JKL DIY

banneri_akirjasto

Anarkistinen kirjasto

banneri_meemit

Anarkistimeemit

banneri_varis

Varis-verkosto

banneri_kaninkolo

Mustan kanin kolo

banneri_vapaa

VAPAA

banneri_tyrni

Tyrnikirjasto

banneri_hirvitalo

Hirvitalo

banneri_wikikko

Wikikko.info

banneri_oulutopia

OulUtopia

banneri_dena

Squat Dena

banneri_anarkisminet

anarkismi.net

banneri_kapis

Kapinatyöläinen

banneri_pif

Punk In Finlandnet

banneri_lehtilehti

LEHTI

AMR Hki

AMR Hki

banneri_squathki

Squat HKI

banneri_aryhma

A-ryhmä

banneri_kirjakahvila

Turun Kirjakahvila

banneri_fifi

fifi.voima.fi

banneri_akl

Aseistakieltäytyjäliitto

banneri_tasajako

Tasajako

banneri_vallankumouksen

Vallankumouksen hedelmiä

TURVA-verkosto

TURVA-verkosto

banneri_oikeuttae

Oikeutta eläimille

banneri_hyokyaalto

Hyökyaalto

banneri_stoptalvivaara

Stop Talvivaara

banneri_vastavirta

Vastavirta

Ilon militantti

Ilon militantti