"Revolutionaries are pious. The revolution is not."
Alfredo M. Bonanno
Takku Facebookissa Takun tarjoamat verkkosyötteet (feedit)
Luo tunnus! | Kirjaudu 09.02.2016 @ 22:20

Ei uraanivoimaa! - Ydinvoimanvastainen Ilmastoleiri Lapin Tervolassa 20 - 26. 7. 2009

Tule mukaan ydinvoimanvastaiselle protestileirille Lapin Tervolaan tänä kesänä! Emme tule sallimaan tämän, Suomen valtion rajojen ympäröimän, maakolkan muuttamista ydinvoimateollisuuden paratiisiksi!

Olkiluodossa rakennettavan maan viidennen reaktorin rakennustöiden yhteydessä on havaittu yli tuhat turvallisuuspoikkeumaa. Pahimmat ongelmat liittyvät hitsaustöiden laatuun sekä suunnitelmiltaan keskeneräiseen automaatiotekniikkaan. Projektin hinta on kaksinkertaistunut alkuperäisestä arviosta ja rakennustyöt ovat jo nyt kolme vuotta perässä aikataulusta.

Suomen hallitus on ilmeisesti niin vakuuttunut Olkiluoto3:n menestystarinasta, että se luottaa ydinvoimateollisuuden pitävän huolta maan taloudesta tulevaisuudessakin. Viimeaikainen sähkön kulutuksen jyrkkä lasku ei vaikuta suunnitelmiin rakentaa jopa kolmea uutta reaktoria tulevaisuudessa.


Korkea-aktiivisen ydinjätteen loppusijoitusongelman sanotaan olevan ratkaistu Suomessa, ensimmäisenä maailmassa. Ydinjätteen loppusijoituksesta huolehtiva Posiva kaivaa Olkiluodossa "Onkaloa" jätteen hautapaikaksi, huolimatta siitä että asiantuntijoiden keskuudessa hanketta pidetään mielettömänä.

 

Suomen harvinaisen positiivinen asenne ydinvoimateollisuutta kohtaan on maailmalla tunnettu, joten ei ole yllättävää, että myös uraania etsivät kaivosyhtiöt löytävät tiensä tänne. Tällä hetkellä vireillä on lähes kaksikymmentä valtaushakemusta eri puolilla Itä- ja Pohjois-Suomea.

Tänä vuonna järjestämme ydinvoiman vastaisen protestileirin Tervolassa, lähellä Simoa, josta saksalaisjätti E.onin määräysvallassa oleva Fennovoima on ostanut maa-alueen uutta mahdollista ydinvoimalaansa varten. Pienet talousvaikeuksissa kamppailevat kunnat on helppo ostaa, silloin kun paikallisia päättäjiä kiinnostaa enemmän yritysten tarjoama raha kuin alueen luonnon ja yhteisön hyvinvointi pitkällä tähtäimellä

Tarkoitus on tehdä leiristä tila, jossa paikalliset uraanin louhinnan ja ydinvoiman vastaiset liikkeet, Suomen valtion järjetöntä energiapolittiikka vastaan kamppailevat ympäristöjärjestöt, radikaalit ympäristöliikeet, kansainväliset ydinvoima-aktivistit, sekä muuten vaan teemasta kiinnostuneet ihmiset voivat tutustua, verkostoitua ja rakentaa entistä vahvemman liikkeen. Ohjelmaan kuuluu tietojen ja taitojen jakoa sekä toimintaa. Leirin on myös tarkoitus olla tila, jossa jaamme näkemyksiämme paremmasta ja turvallisemmasta tulevaisuudesta, sekä opettelemme elämään sekä ympäröivää luontoa että muita ihmisiä huomioiden ja arvostaen.

kysymykset ja tulo-ilmoitukset: camp (at) nuclearfreefinland.org

Lisätietoa leiristä:

http://nuclearfreefinland.org/

Tulosta Email

14 kommentti(a)

Allaolevista kommenteista on vastuussa vain niiden kirjoittaja, ei sivusto.
29.06.2009 @ 14:15 Revo
Helvetti, pitäis saada infoa näistä aiemmin...
[ Vastaa | ]
30.06.2009 @ 01:38 Anonyymi
pahoittelen, pahoittelen...ois pitäny kauan sitten jo...
Mut tiedoksi kaikille jotka eivät ole noille http://nuclearfreefinland.org -sivuille ehtineet:

Bussikuljetusta!!! ollaan järjestämässä ainakin reittiä Hki-Tre-Jkl-Oulu-Tervola (ja myös paluu)!
suositushinta 50 € menopaluu (eli lälyttömän halpaa)
ks. sivuilta lisäinfoa.
[ Vastaa | ]
04.07.2009 @ 15:27 Anonyymi
Uraani: Ekologinen Itsepuolustus Ruotsin Hälsinglandissa
http://takku.net/article.php?story=20090514013444259
[ Vastaa | ]
09.07.2009 @ 23:11 Anonyymi
päivityksiä bussista: reitti turku-helsinki-tampere-jyväskylä-oulu-Tervola.
suositushinta 25-50e yhteen suuntaan, 50-100e menopaluu.
lähtö turusta la 18.7. klo 8.00 turun satamasta, helsingistä 10.00 rautatientorilta, muilta välipysäkeillä vielä auki, ota yhteyttä ja kysele. paluu lähtee su 26.7. illalla, saapunee hkiin 27.7. iltapäivällä, turkuun 20.00 mennessä.

Ohjelmaan on myös tullut päivityksiä ja lisää tulee lähipäivinä, katso nettisivuilta!
[ Vastaa | ]
14.07.2009 @ 15:11 Anonyymi
Hei, kiinostaisi tietää että mitä te radikaalit ympäristöaktivistit ajattelette meistä ihan tavallisista suomalaisista. Halveksitteko te meitä kun me vietämme vapaa-aikamme ostoskeskuksissa?
[ Vastaa | ]
14.07.2009 @ 17:33 Anonyymi
Mua voi varmaan pitää "radikaalina ympäristöaktivistina". Olosuhteiden pakosta joudun ostamaan asioita kaupasta. Pidän itseäni ihan tavallisena ihmisenä.
[ Vastaa | ]
15.07.2009 @ 16:22 Anonyymi
"Halveksin" ehkä jollain tasolla sitä, että ihmiset ottavat annettuna kulutukseen perutuvan ja täysin kestämättömän elämäntyylin. Näkisin kuitenkin, että vika on ehkä enemmän tällaista elämäntyyliä tukevissa rakenteissa kuin sitä toteuttavissa ihmisissä. Arvostan suuresti ihmisiä, jotka hylkäävät tämän elämäntyylin edes osittain.
Koen itseni myös tavalliseksi ihmiseksi. Ehkä ongelmana on se, että kulutusyhteikuntaa ei voi kyseenalaistaa leimaantumatta epätavalliseksi?
[ Vastaa | ]
16.07.2009 @ 14:10 Anonyymi
Me kuluttajat tiedämme mitä ovat haitalliset ympäristövaikutukset. Me hyväksymme ne välttämättömänä pahana. Me kulutamme koska haluamme nautintoa itsellemme. Me haluamme syödä lihaa koska se on hyvää ja me haluamme ajaa nopealla urheiluautolla koska me nautimme vauhdin hurmasta. Miten me voisimme syyttää rakenteita, kun me tietäen tuhoamme ympäristöä oman elintasomme ylläpitämiseksi.
[ Vastaa | ]
16.07.2009 @ 15:20 Anonyymi
Kyllä välillä tuntuu että aika monet kuluttajat ovat oikeasti totaalisen pihalla jostain ympäristövaikutuksista.
[ Vastaa | ]
16.07.2009 @ 16:08 Anonyymi
Onko tämä nyt joku provosointiyritys? hmm... Mäkin haluun mukaan leikkimään!
ME KULUTTAJAT olemme päättäneet lopettaa. ME KULUTTAJAT emme ole johdatettavia massoja, vaan itsenäisiä ajattelevia yksilöitä. ME KULUTTAJAT kieltäydymme tästedes tulemasta edustetuiksi kenenkään muun toimesta. ME KULUTTAJAT edustamme itse itseämme, itse. ME KULUTTAJAT olemme kaikki erilaisia, itse asiassa. Itse asiassa, jotkut MEISTÄ KULUTTAJISTA olemme vuosikausia yrittäneet lakata olemasta kuluttajia! Uskomatonta! Jotkut MEISTÄ KULUTTAJISTA ovat jopa radikaaleja. Jotkut MEISTÄ ovat myös ympäristöaktivisteja!
Noh, nyt kun ME KULUTTAJAT olemme tehneet nämä asiat selväksi, mita ME KULUTTAJAT seuraavaksi teemme? Ahaa, nyt keksin! ME KULUTTAJAT olemme nyt päättääneet lakata puhumasta itseistämme monikossa!

Sori hei alkuperäisen kommentin kirjoittaja, mikä sun pointti oikein oli?
[ Vastaa | ]
16.07.2009 @ 18:14 Anonyymi
On tietysti niitäkin jotka ovat aivan pihalla yleensäkin koko elämästä. Mutta kyllä suurin osa ihmisistä tiedostaa oman kuluttajaelämäntapansa haitalliset ympäristövaikutukset.
[ Vastaa | ]
16.07.2009 @ 18:27 Anonyymi
En mä jaksa selittää, mene käymään lauantaina jossain suuressa automarket-ostoskeskus mestassa, katsele ensin pieni hetki 10 hehtaarin parkkialuetta täynnä autoja ja mene sen jälkeen katsomaan ihmisiä ostoksillaan. Katso vihreitä äänestävän, periaatteessa hyvin ympäristötietoisen keski-ikäisen opettajarouvan kasvoilta minkälaisen orgasmin hän juuri sai kun huomasi että Luis Vuttonin käsilaukut ovat täällä tänään -30%.
[ Vastaa | ]
17.07.2009 @ 17:47 Anonyymi
okei okei ymmärrän, muakin ottaa päähän ja ällöttää - mutta eikös sun huomiosi ole nyt ympäristöasioiden kannalta vähäsen epäolennaisuuksissa?
Provosoiva syyttävä kusipäinen asenne saattaa tietty herättää jotakuta toimimaan (joskin en usko tämän olevan tilastollisesti onnistuva taktiikka...), mutta takussa nyt tuntuu hengaavan karkeasti ottaen kahentyyppistä väkeä: ne jotka ovat jo vakuuttuneita nykyisen tilanteen turmiollisuudesta/toiminnan tarpeesta, ja sitten ne muutamat hassut trollit, joihin nuo provo-otteet ei taida hevin tepsiä... Ja niihin harvoihin muihin jotka näitä kommenttiketjuja joskus päätyy lukemaan, lienee varaa tuhlata vähän laadukkaampaa agitaatiota/propagandaa. Usein saa ihmisiä suhtautumaan asiaan hieman järkevämmin.
[ Vastaa | ]
21.07.2009 @ 11:30 Anonyymi
en mä tajuu. ei tossa mun mielestä mitään provoilua ollut. ihan asiallisesti esitetty kysymys. johon voisi yrittää vastata ihan asiallisesti.
-tavallinen radikaali ympäristöaktivisti ylemmästä keskiluokasta
[ Vastaa | ]

Yleistä sivuista

Takku on tee-se-itse mediaprojekti, joka sanojen voimalla haluaa rohkaista meitä tavallisia ihmisiä välittömään, puolue-, ammattiliitto- ja järjestötoiminnasta riippumattomaan kapinaan (itse)tuhoisaa (epä)todellisuutta vastaan... Lue lisää

Miten osallistua

Takun toiminta perustuu käyttäjien lähettämään sisältöön. Kuka tahansa voi osallistua sisällön tuottamiseen ilman käyttäjäksi rekisteröitymistä... Lue lisää

Miete

For anarchists, social revolution is the ultimate collective instrument of the oppressed against the hierarchical and exploitative social and economical structure under which they are forced to live. It is the only means by which the old order can be displaced. Compromise with capitalism, and collaboration with the State through the parliamentary process, serves only to institutionalize misery, injustice, and violence in its broadest sense.
Stuart Christie
We, The Anarchists! A Study of the Iberian Anarchist Federation (FAI) 1927-1937 

Käyttäjätiedot

Rekisteröidy uutena käyttäjänä
Unohtuiko salasana?

Mediakeskus

Mediakeskus

banneri_vaaris

Väärinajattelija

banneri_akirjasto

Anarkistinen kirjasto

banneri_fennovoimano

fennovoima.no.com

banneri_eroaarmeijasta

Eroa-Armeijasta.fi

banneri_rojava

Rojavan puolesta

banneri_jkldiy

JKL DIY

banneri_vapaasyndikaatti

vapaasyndikaatti.info

banneri_yleislakko

yleislakko.org

banneri_toimitus

Toimitus

banneri_meemit

Anarkistimeemit

banneri_liittox

liitto X

banneri_varis

Varis-verkosto

banneri_kaninkolo

Mustan kanin kolo

banneri_caradura

Caradura's Lounge

banneri_antivaalit

antivaalit.info

banneri_tyrni

Tyrnikirjasto

banneri_hirvitalo

Hirvitalo

banneri_hyokyaalto

Hyökyaalto

banneri_vapaa

VAPAA

banneri_wikikko

Wikikko.info

banneri_oulutopia

OulUtopia

AMR Hki

AMR Hki

banneri_squathki

Squat HKI

banneri_aryhma

A-ryhmä

banneri_kirjakahvila

Turun Kirjakahvila

banneri_alusta

Alusta

banneri_kapis

Kapinatyöläinen

banneri_ilonpilaaja

ilonpilaaja

banneri_pif

Punk In Finlandnet

banneri_lehtilehti

LEHTI

banneri_fifi

fifi.voima.fi

banneri_akl

Aseistakieltäytyjäliitto

banneri_tasajako

Tasajako

banneri_vallankumouksen

Vallankumouksen hedelmiä

banneri_oikeuttae

Oikeutta eläimille

banneri_stoptalvivaara

Stop Talvivaara

banneri_vastavirta

Vastavirta

banneri_vappu_15

Vallaton vappurieha 2015