"Pahoittelemma häiriötä, mutta tämä on vallankumous."
Subcomandante Marcos
Takku Facebookissa Takun tarjoamat verkkosyötteet (feedit)
Luo tunnus! | Kirjaudu 06.02.2016 @ 17:19

COP 15- kokouksen vastainen kokoontuminen Kööpenhaminassa

COP 15- kokouksen vastainen kokoontuminen joulukuussa 2009
Suunnittelutapaaminen 18. - 19. 6

Ilmastonmuutos on vain yksi todellisen katastrofin oire. COP 15-kokouksen puhe "maailman pelastamisesta ilmastonmuutokselta" on taidokas huijaus, jolla halutaan viedä huomio kokouksen todellisesta tarkoituksesta, mikä on säilyttää globaalin kapitalismin oikeutus luomalla käsite "vihreän" kapitalismin aikakaudesta. Uutta retoriikkaa "ilmaston pelastamisesta" tullaan käyttämään sorron, korkeiden rajamuurien ja kolonialismin vaatimien raaka-aineista käytävien sotien oikeuttamiseksi. Keisari tarvitsee uudet vaatteet. Meidän vastauksemme tälle häikäilemättömälle valeelle on tinkimätön ja ehdoton EI heidän järjestelmälleen.
Muutakin kuin matkailutottumuksiamme on ravisteltava, jos haluamme säilyttää maapallon elinkelpoisena. Olisi erittäin typerää luottaa niihin harvoihin, jotka tälläkin hetkellä tuhoavat planeettaamme rahan vuoksi. Kööpenhaminassa he tulevat kiistelemään siitä kuinka luoda oikeanlaiset hyödykemarkkinat, joiden nimissä häätää miljoonia ihmisiä mailtaan ja jotta sitä mitä maasta vielä on jäljellä voidaan edelleen tuhota voittojen vuoksi. Hallitukset ja yritykset eivät tule uhraamaan kasvuaan vähentääkseen hiilidioksidipäästöjä, paitsi korkeintaan silloin kun rajoituksia voidaan käyttää keinona luoda itselle uutta autoritaarista valta-asemaa.

Koko keskustelu ilmastokriisistä ja talouskriisistä on vain valtioiden kyynistä taktikointia, jolla yritetään kieltää itsensä valtuuttaneen sivilisaation aiheuttama totaalinen kriisi, joka ulottuu kaikille elämän osa-alueille. COP 15 pyrkii peittämään sen sodan jota kapitalismi käy hyökätessään kaikkea elämää vastaan, sen sodan jota tällä pallolla on käyty viimeiset 500 vuotta. Sodan joka totaalisuudessaan vaikuttaa aina ilmakehään ja valtameriin asti. Sodan keskellä ei ole mielekästä puhua järjestelyistä tai paremmista teknisistä ratkaisuista. Et voi taistella teeskentelemällä etteikö sotaa olisi olemassa ja siten tekemällä itsestäsi osasyyllisen, leikkimällä sokeaa ja kieltäytymällä näkemästä sortoa ja tulevien muka-ratkaisujen mahdollisia seurauksia, tuudittautumalla porvarilliseen mukavaan rauhaiseloon. Sen sijaan on tunnistettava vihollinen, valittava asemansa - ja taisteltava.

Ainoastaan erottamalla itsemme niistä, jotka väittävät edustavansa meitä ja hylkäämällä ikuisen kasvun ideologian, teollisen tuotannon ja kuluttamisen, voimme ottaa vastuun omasta elämästämme ja planeetastamme.

On aika sanoa ääneen: Me tulemme määrätietoisesti hyökkäämään kaikkia COP 15-kokousta tukevia rakenteita vastaan: tulemme kulkemaan heidän poliisilinjojen läpi. Kieltäydymme neuvottelemasta sotia lietsovien hallitusten ja heitä palvelevan median kanssa. Me emme toimi yhdessä itsensä myyneiden kansalaisjärjestöjen ja muiden protestia hallitsemaan pyrkivien tahojen kanssa. Kiellämme kaikki hallitukset ja kaiken hallinnon, emme käännä selkäämme pelkästään paikalla oleville. On aika osoittaa miksi tarvitaan kapina aloittamaan se muutos, jota kaikki niin epätoivoisesti odottavat. Toimimalla yhdessä vallanpitäjiä vastaan voimme ehkä nähdä välähdyksen siitä rikkaudesta ja mahdollisista tilaisuuksista jotka mahdollistuvat kun ajatukset, ideat, kokemukset ja konseptit jaetaan ympäri maailmaa tulevien ihmisten kesken.

Liity kansainvälisiin prikaatteihin sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta ja ilmastokaaoksen estämiseksi!

SEURAAVA KAIKILLE YKSITYISHENKILÖILLE AVOIN TAPAAMINEN - EI NGO:ILLE TAI GO:ILLE -
KÖÖPENHAMINASSA KESÄKUUN 18. - 19. 2009
PAIKKA VARMISTETAAN MYÖHEMMIN.
LISÄTIETOJA MAJOITUKSISTA, ETC. :
ntacmeeting AT hushmail.com

Alkuperäinen englanninkielinen versio:
<a href="https://www.indymedia.org.uk/media/2009/05//431087.pdf">https://www.indymedia.org.uk/media/2009/05//431087.pdf</a>;

<a href="http://www.aut-op-sy.org">http://www.aut-op-sy.org</a>;
<a href="http://narconews.com">http://narconews.com</a>;
<a href="http://www.eco.utexas.edu/~archive/chiapas95/">http://www.eco.utexas.edu/~archive/chiapas95/</a>;
<a href="http://noborder.org">http://noborder.org</a>;
<a href="http://slash.interactivist.net/">http://slash.interactivist.net/</a>;
<a href="http://ainfos.ca">http://ainfos.ca</a>;
<a href="http://www.metamute.org">http://www.metamute.org</a>;
<a href="http://lists.perthimc.asn.au/pipermail/blackgreensolidarity/">http://lists.perthimc.asn.au/pipermail/blackgreensolidarity/</a>;
<a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Precarity">https://en.wikipedia.org/wiki/Precarity</a>;
<a href="http://www.metamute.org/en/Precarious-Reader">http://www.metamute.org/en/Precarious-Reader</a>;
<a href="https://lists.resist.ca/pipermail/ipsm-l/2005-July/000781.html">https://lists.resist.ca/pipermail/ipsm-l/2005-July/000781.html</a>;
<a href="http://www.deletetheborder.org">http://www.deletetheborder.org</a>;
<a href="http://www.nettime.org">http://www.nettime.org</a>;
<a href="http://www.pochanostra.com/dialogues/">http://www.pochanostra.com/dialogues/</a>;
<a href="http://www.aspaceoutside.org/wp-content/uploads/Space_Outside_Reader.pdf">http://www.aspaceoutside.org/wp-content/uploads/Space_Outside_Reader.pdf</a>;
<a href="http://www.prol-position.net/">http://www.prol-position.net/</a>;
<a href="http://stateofemergency.nomasters.org/">http://stateofemergency.nomasters.org/</a>;
<a href="http://www.infoshop.org/inews">http://www.infoshop.org/inews</a>;
<a href="http://www.eco-action.org/dod">http://www.eco-action.org/dod</a>;
<a href="http://www.16beavergroup.org/drift/overview.htm">http://www.16beavergroup.org/drift/overview.htm</a>;
<a href="http://ww4report.com/blog">http://ww4report.com/blog</a>;

Tulosta Email

13 kommentti(a)

Allaolevista kommenteista on vastuussa vain niiden kirjoittaja, ei sivusto.
11.06.2009 @ 20:12 Anonyymi
"Liity kansainvälisiin prikaatteihin sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta ja ilmastokaaoksen estämiseksi!"

Alkutekstissä ei kyllä puhuta sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta, vaan siinä halutaan sosiaalista sotaa. Noilla on selvä ero. Kääntäisin tuon lauseen ennemmin "Liity kansainvälisiin prikaateihin, sosiaalista sotaa - ei ilmastokaaosta!"

Samaten mietityttää että mistä tuo lopun linkkilista on peräisin? Nopealla vilkaisulla näyttää siltä että se ei oikein istu yhteen kutsun sävyn kanssa. Toisin sanoen, suurin osa vaikuttaa projekteilta, joissa ei juurikaan kyseenalaisteta teollisuutta ja sivilisaatiota tai haluta sosiaalista sotaa. Alareunassa on tuo Do or Die, mutta muuten linkkilista ei oikein istu itse tekstiin, johon luulisi sopivan paremmin sellaisia projekteja kuin 325 tai vaikkapa anticiv.net, jossa on aika vilkas ja kattava uutisblogi juurikin sivilisaation ja teollisuuden ympäristötuhojen sekä sosiaalisen sodan saralta.
[ Vastaa | ]
12.06.2009 @ 16:21 Anonyymi
Kyllä mä uskon että tuolla COP15-kokouksessa on neuvottelemassa myös niitä, jotka aidosti välittävät ilmastonmuutoksen torjumisesta. Eli kannattaa olla tarkkana, ettei näistä protesteista ole enemmänkin haittaa kuin hyötyä.

Ps. Jos meette Köpikseen niin älkää menkö lentokoneella... siitä tulee hiilidioksidipäästöjä, niinku tiedätte.
[ Vastaa | ]
13.06.2009 @ 09:15 Anonyymi
joo, varmasti
[ Vastaa | ]
13.06.2009 @ 14:14 Anonyymi

"Kyllä mä uskon että tuolla COP15-kokouksessa on neuvottelemassa myös niitä, jotka aidosti välittävät ilmastonmuutoksen torjumisesta. Eli kannattaa olla tarkkana, ettei näistä protesteista ole enemmänkin haittaa kuin hyötyä."

-ihan sama vaikka välittäisivätkin. Juttu on se, että voimakkaimmat ja keskeisemmät tahot jotka siellä ovat neuvottelemassa, välittää kuitenkin ensisijaisesti oman asemansa ja sen edellyttämän yhteiskuntatilan (mahd. totaali kontrolli) edistämisestä, kaikkien muiden kustannuksella. Riippumatta siitä kiinnostaako niitä oikeasti tehdä jotain ilmaston puolesta tai ei (luulisinpa että ei), niin se on lähinnä savuverho, harhautus, tai pahimmillaan oikeutus heidän vallankäytölle.

Nykytilanteessa sanoisin jopa että AIVAN SAMA vaikka kaikki suomen hipit lentäisi köpikseen lentokoneella; varsinainen ilmastotuho johtuu paljon rakenteellisimmasta seikoista kuin yksilöiden kulutusvalinnoista (suurimmalla osalla ihmisistä ei kuitenkaan ole alkuunkaan varaa lentää ympäriinsä joka paikkaan...)

Se on sitten toinen asia onko noista miekkareista hyötyä. Mutta mitä haittaa niistä voisi olla? Sekö että jotkut tietyt erikoistuneet poliittiset kerrostumat/ryhmittymät joutuisivat sanomaan ääneen, että heitä kiinnostaa enemmän hengata G20-maiden johtajien kerhossa kuin niiden alamaisten kanssa?

[ Vastaa | ]
13.06.2009 @ 14:16 Anonyymi
"Samaten mietityttää että mistä tuo lopun linkkilista on peräisin?"

taitaa olla sivuilta jossa kutsua alunperin julkaistiin.
[ Vastaa | ]
13.06.2009 @ 18:44 Anonyymi
"varsinainen ilmastotuho johtuu paljon rakenteellisimmasta seikoista kuin yksilöiden kulutusvalinnoista"
Rakenteet muodostuvat kulutusvalinnoista. Rakenteita ei muuteta jos kulutusvalintoja ei muuteta. Länsimaalaisten kulutustaso on yksi suurimmista ilmastonmuutoksen aiheuttajista, ja iso osa ostostelevista ja autoilevista ihmisistä ei varmasti koe olevansa mitään järjestelmän uhreja. Rakenteet murtuvat, jos ihmiset eivät enää toimi niiden mukaisesti.
[ Vastaa | ]
13.06.2009 @ 20:21 Anonyymi
Millä sivustolla tää on sit alunperin julkastu? Koska ton käännöksen myötä ei tarjottu muuta linkkiä ku indymediaan.
[ Vastaa | ]
14.06.2009 @ 00:29 Anonyymi
"Rakenteet muodostuvat kulutusvalinnoista. Rakenteita ei muuteta jos kulutusvalintoja ei muuteta. Länsimaalaisten kulutustaso on yksi suurimmista ilmastonmuutoksen aiheuttajista, ja iso osa ostostelevista ja autoilevista ihmisistä ei varmasti koe olevansa mitään järjestelmän uhreja. Rakenteet murtuvat, jos ihmiset eivät enää toimi niiden mukaisesti."

Jos haluaa päästä lennoista eroon, niin jotenkin musta tuntuu että on aika paljon muuta mitä pitää lakata lennättämästä kuin turisteja. Sitten jos muustakin ilmastoa tuhoavasta kuljetuksesta haluaa päästä eroon, niin sanoisin että pitää jo muuttaa henk.koht. tuotantotottumuksiaan eikä vain kulutustottumuksiaan Smile

Tosiseikka on myös se että suurin osa kaikesta teollisesta tuotannosta ja kulutuksesta, ja kuljetuksesta, kuten myöskin innovaatiosta ja tutkimuksesta, ei tapahdu vauraimpienkaan länsimaiden "kansalaisten" ulottuvissa, vaan valtioiden yms. tahojen sotakoneistojen piirissä.
Ai niin, ja teollisuuden sisällä menee toinen suuri osa, teollisuuden sisäisiin tarpeisiin.
Että sellaisia kulutusvalintoja.

Tuo vika lause on tietty sinäänsä täysin totta. Pitäisi kuitenkin vähän tarkentaa, että kuinka pitkälle (keiden) ihmisten pitää lakata toimimasta niiden mukaan, että "rakenteet murtuisivat"...
[ Vastaa | ]
17.06.2009 @ 16:57 Anonyymi
Mää sain yheltä tapahtuman järjestäjistä tällasen version mailissa. Ei ollu linkkirimpsua lopussa... alussa sen sijaan enemmän käytännön jutuista.

---

Practical info

What> The next international meeting of the Never Trust A COP network.

When> 18th and 19th of June. Both days from 10am til 8pm (approximately)

Where> In “Byens Lys” (”Lights of the City”) in Christiania.

Who> As it says in the call out, everyone is welcome, but there will be
no hierachical structures accepted – that means no NGOs or GOs or
political parties or representatives of such.

Food and sleep>There will be provided lunch and dinner both days and
hopefully also breakfast both days. Sleeping spaces will be provided for
everyone who needs it.

How much> Participation is free. We will be seeking donations from those
able to give them to cover inevitable expenses for food and the like.

What else> We are aware that some of those interested in participating
in the NTAC meeting are also interested in being at the Climate Justice
Action meeting the same weekend. We were unfortunately not aware that
the CJA would be starting already on the 18th. This is why we’ve chosen
a meeting place as close to the CJA meeting as possible to facilitate
people or groups overlapping between meetings. We hope everyone will
find this acceptable and workable.

Oh yes…and there will be a Midsummer party on Friday evening. >Wink


NEVER TRUST A COP!

The catastrophe is real. Climate change is one of its many symptoms. The
COP15Ṁs inevitable talk of "saving the world from the climate crisis" is
an elaborate hoax to disguise the COP15Ṁs true purpose: to restore the
legitimacy of global capitalism by inaugurating the era of "green"
capitalism. A new rhetoric of "saving the climate" will exist to justify
their repression, their fortified borders, their colonial resource wars.
To give the Emperor new clothes. Our response to this astounding lie is
an uncompromising and absolute NO to their system.

More has to be shaken than our holiday habits to sustain the world for
times to come. It would be foolish to pin our hopes upon the very people
who continue to kill off the planet for money. At Copenhagen, they will
argue over how to properly create a market to commodify and so pollute
the biosphere, dispossessing millions of people from their land to
profit from destroying what remains of our earth. Governments and
corporations will not sacrifice their growth to reduce carbon emissions,
or only do so in order to create a new authoritarian regime for themselves.

The entire rhetoric of the "climate crisis" and the "financial crisis"
are a cynical manoeuvre by the state spin-doctors to deny the
all-encompassing crisis of self-declared civilization. The COP15 will
only attempt to hide the war that capitalism is waging against all life
on the planet, a war that has spread across the entire globe for the
last 500 years, a was that has now encompassed the totality of even the
oceans and atmosphere. In the midst of war, one does not talk of
management and "technical solutions". You cannot fight a war by
pretending the war does not exist, by blinding yourself to repression
and becoming complicit in accepting the false-promise of a petit
bourgeois tranquility. Instead, one recognizes the enemy. One chooses a
position. One fights.

Only by ridding ourselves of those who claim to be representing us, and
by defeating the idea of endless growth, industrial production and
consumption, we will take back control. It is time to state: we are
going to consciously attack in Copenhagen, we will break through the
lines of their police; we will refuse to negotiate with warmongering
governments and the embedded media; we will refuse to side with sell-out
NGOs and all the would-be managers of protest; we will refuse all
governments and governance and not just de-legitimize ones. It is time
to state why we think that insurrection is needed to actually begin the
change everybody is so desperate for. Acting together in fundamental
opposition to those in power we might get a first glimpse of the
richness and opportunities possible when ideas, experience and concepts
are shared amongst people from all over the world.

On with the international brigades, itṀs social war not climate chaos!

[ Vastaa | ]
14.09.2009 @ 05:32 Anonyymi
Faffed, Knackered… and Knicked(!)* – Reportback from the June 2009 Climate Justice Action meetings in Copenhagen, Denmark (Jul 8th, 2009)
http://www.risingtidenorthamerica.org/wordpress/2009/07/08/faffed-knackered-and-knicked/
[ Vastaa | ]
14.09.2009 @ 22:06 Anonyymi

Call for anti-capitalist analyses of the COP15

http://anarchistnews.org/?q=node/9676

[ Vastaa | ]
21.09.2009 @ 11:05 Anonyymi
During COP15 I'll need a place to sleep! -petition
http://www.petitiononline.com/cop15cph/petition.html
[ Vastaa | ]
22.09.2009 @ 20:38 Anonyymi
^olis hyvä, että kaikki mahdollisesti köpikseen lähtevät allekirjottaisi ton. Tanskan kytät suunnittele kieltävänsä majoituksen muilta kuin kivojen järjestöjen kilteiltä aktivisteilta, ja tolla on vähän kiire!
[ Vastaa | ]

Yleistä sivuista

Takku on tee-se-itse mediaprojekti, joka sanojen voimalla haluaa rohkaista meitä tavallisia ihmisiä välittömään, puolue-, ammattiliitto- ja järjestötoiminnasta riippumattomaan kapinaan (itse)tuhoisaa (epä)todellisuutta vastaan... Lue lisää

Miten osallistua

Takun toiminta perustuu käyttäjien lähettämään sisältöön. Kuka tahansa voi osallistua sisällön tuottamiseen ilman käyttäjäksi rekisteröitymistä... Lue lisää

Miete

Authoritarian followers have more trouble thinking logically than most people do. In particular, they tend to agree with sayings and slogans, even contradictory ones, because they have heard them a lot. Thus Tea Partiers reflexively, patriotically thump that the United States is the best country on earth, but as well that it is now an Obama dictatorship.
Bob Altemeyer

Käyttäjätiedot

Rekisteröidy uutena käyttäjänä
Unohtuiko salasana?

Mediakeskus

Mediakeskus

banneri_vaaris

Väärinajattelija

banneri_akirjasto

Anarkistinen kirjasto

banneri_fennovoimano

fennovoima.no.com

banneri_eroaarmeijasta

Eroa-Armeijasta.fi

banneri_rojava

Rojavan puolesta

banneri_jkldiy

JKL DIY

banneri_vapaasyndikaatti

vapaasyndikaatti.info

banneri_yleislakko

yleislakko.org

banneri_toimitus

Toimitus

banneri_meemit

Anarkistimeemit

banneri_liittox

liitto X

banneri_varis

Varis-verkosto

banneri_kaninkolo

Mustan kanin kolo

banneri_caradura

Caradura's Lounge

banneri_antivaalit

antivaalit.info

banneri_tyrni

Tyrnikirjasto

banneri_hirvitalo

Hirvitalo

banneri_hyokyaalto

Hyökyaalto

banneri_vapaa

VAPAA

banneri_wikikko

Wikikko.info

banneri_oulutopia

OulUtopia

AMR Hki

AMR Hki

banneri_squathki

Squat HKI

banneri_aryhma

A-ryhmä

banneri_kirjakahvila

Turun Kirjakahvila

banneri_alusta

Alusta

banneri_kapis

Kapinatyöläinen

banneri_ilonpilaaja

ilonpilaaja

banneri_pif

Punk In Finlandnet

banneri_lehtilehti

LEHTI

banneri_fifi

fifi.voima.fi

banneri_akl

Aseistakieltäytyjäliitto

banneri_tasajako

Tasajako

banneri_vallankumouksen

Vallankumouksen hedelmiä

banneri_oikeuttae

Oikeutta eläimille

banneri_stoptalvivaara

Stop Talvivaara

banneri_vastavirta

Vastavirta

banneri_vappu_15

Vallaton vappurieha 2015