"Anarchism has but one infallible, unchangeable motto, ‘Freedom.’ Freedom to discover any truth, freedom to develop, to live naturally and fully."
Lucy Parsons
Takku Facebookissa Takun tarjoamat verkkosyötteet (feedit)
Luo tunnus! | Kirjaudu 09.02.2016 @ 15:39

Kirje Ranskassa raidesabotaasista epäiltyjen vanhemmilta


Kun kaikki media liittyy yhteen valheiden kakofoniaan, voidakseen solvata kourallista sellissä viruvia nuoria ihmisiä, on hyvin vaikea löytää oikeaa äänensävyä, jolla kutsua loppua tälle mekastukselle ja tehdä tilaa pienelle määrälle totuutta.

Monet journalistit tekivät kaikkensa vahvistaakseen sisäministerin lausunnot, jopa silloin kun ratsioita vasta tehtiin. Pidätettyjen oletettiin saman tien olevan syyllisiä.

Kukaan ei voi välttyä siltä sensaatiohakuiselta kyttäshowlta, jonka tähtiä lapsemme pakotettiin olemaan koko viime viikon. Olemme olleet, ja olemme yhä, täynnä suurta ahdistusta, pelkoa ja kyyneleitä. Mutta se mikä on eniten satuttanut meitä, eniten tuhonnut meitä, on valloilleen päästettyjen valheiden tulva. Tänään se oli meidän lapsemme, huomenna se voi olla teidän lapsenne. Olemme yhä ällistyneitä, mutta emme enää ole lamaantuneita. Tässä tulevat muutamat tosiasiat ovat yritys palauttaa totuus mieleen, ja hiljentää yleinen tuomitseminen.


Lapsemme ovat selvästikin saaneet erityiskohtelua, lukittuna pimeään yli sadaksi tunniksi, jotkut heistä ilman mitään syytteitä, ja sen oikeuttamiseksi meille kerrotaan että heidän täytyy olla hyvin erityisiä ihmisiä, sellaisia joita ei löydä jokaisesta kadunkulmasta. Silti meille muistutetaan samaan aikaan että he ovat hyvin normaaleja, ja joka päivä heitä on enemmän, ja he asettuvat jokaiseen kadunkulmaanne.

Poliisi soimaa lapsiamme siitä että he ovat liian järjestäytyneitä. He yrittävät hankkia perustarpeensa paikallisesti, he avasivat uudestaan suljetun kyläkaupan, he viljelevät hylättyjä maita, he järjestivät ruoanjakelua alueensa vanhuksille. Onko itseorganisoituminen perustarpeiden tyydyttämiseksi paha asia? Tällä hetkellä, kun kriisi kolkuttaa ovelle? Lapsemme on luokiteltu radikaaleiksi. Sanakirjassa radikaali tarkoittaa: ongelman käsittelemistä sen juurilla. Tarnacissa lapsemme istuttivat porkkanoita ilman pomoja tai johtajia. Koska he lapsellisesti ajattelevat että elämä, älykkyys ja päätökset ovat nautinnollisempia silloin kun ne toteutetaan yhteisöllisesti.

Huolestumme siitä kun sisäministeri kertoo että jo pelkästään Näkymättömän Komitean kirjoittaman Tuleva kapina -kirjan lukeminen voi tehdä jostain terroristin. Tämän ministerin kirjalle mediassa antaman ilmaisen mainostuksen johdosta hänellä saattaa kohta olla edessään kymmeniä tuhansia terroristeja omalla maallaan. Niille jotka vaivautuvat lukemaan sen, kyseessä ei ole "terroristin katekismus", vaan uusien näkökulmien avaamista yrittävä poliittinen essee, ja se on myös yksi viime vuosien eniten myydyistä yhteiskuntatieteiden kirjoista Nouvel Observateurin ja Libérationin mukaan.

Lapsiamme syytetään osallistumisesta mielenosoitukseen Vichyssä marraskuun alussa. Jotkut meistä ovat Vichyn hallituksen karkottamien ihmisten lapsia tai lapsenlapsia. Se, että omat lapsemme ovat tehneet päätöksen mennä symbolisesti niin merkittävään kaupunkiin vastustamaan fyysisesti maahanmuuttoa käsittelevän kokouksen toimintaa, täyttää meidät ylpeydellä, toivolla ja rohkeudella.

Palatkaamme nyt lapsiamme kohtaan esitettyihin epäilyksiin. Toisin kuin mitä on sanottu, ja mitä saatamme ajatella, rautatielinjojen sabotaasi ei terrorisoinut väestöä tai saattanut ketään vaaraan. Se vain sai ihmiset menettämään tai tappamaan aikaa. Hallitusta ei terrorisoinut se että he joutuivat hyvittämään muutaman tuhatta junalippua, vaan se että ajatus politiikasta, joka oli myös ajatus toiminnasta, uusinti itseään lakkaamatta. Sabotaasi, välittämättä siitä käyttääkö sitä vai torjuuko sen, ei ole koskaan ollut terrorin väline, mutta se on aina ollut työkalu sosiaaliseen muutokseen. Oli aika jolloin [Ranskan merkittävin ammattiliitto] CGT kehoitti siihen.

Pankkiirit ovat vastuussa suurimmasta talouskriisistä kahdeksaankymmeneen vuoteen. Se ei tule epäonnistumaan miljoonien nälkäkuoleman aiheuttamisessa. Ja me jatkamme kaduilla pankkiiriemme tervehtimistä lämpimästi. Lapsiamme epäillään vain muutaman junan viivästymisen aiheuttamisesta, ja siitä hyvästä heitä odottaa jopa kahdenkymmenen vuoden vankeustuomio.

Viime viikon vaikuttavin poliisioperaatio ei ollut naamiomiesten rynnäköinti oven läpi huoneeseen, jossa nukkui yhdeksänkuukautinen vauva, vaan ihmisten vakuuttaminen siitä, että halu muuttaa näin täydellistä maailmaa, voi huokua vain mielenvikaisten, tai voimakkaiden salamurhaajien, aivoista.

Kun ovet paukahtavat, pelkäämme että naamiomiehet palaavat.
Kun ne aukeavat, unelmoimme näkevämme lastemme palaavan.

- Bertrandin, Mathieun, Elsan, Arian ja Yldunen vanhemmat

PS. Kunnioituksella tervehdimme ja annamme kiitoksemme Tarnacin asukkaille, jotka uskovat ennemmin sitä mitä elävät, kuin sitä mitä näkevät televisiossa.

HYLÄTKÄÄ SYYTTEET "RIKOLLISESTA YHTEENLIITTYMÄSTÄ TERRORISTITOIMINTAA VARTEN" JA VAPAUTTAKAA KAIKKI SYYTETYT VÄLITTÖMÄSTI

[tarnac9.wordpress.com]


Vangituille voi kirjoittaa tukikomitean kautta

Gabrielle, Manon, Yldune, Benjamin, Julien
Comite de soutien aux inculpes de Tarnac
19170 Le Bourg
Tarnac
France


Aiemmin aiheesta ja sen vierestä:
Kanada: Hyökkäys rautateitä vastaan (22.10.2008)
Ranskalaisten raidevandaalien mietteitä 1985 (12.11.2008)
Ranskassa luotijunaliikenteen sabotoinnista epäiltyjen anarkistien pidätyksestä (19.11.2008)
Tuleva kapina, otteita (21.11.2008)
Pysäyttäkää tuo luotijuna (21.11.2008)

Tulosta Email

0 kommentti(a)

Yleistä sivuista

Takku on tee-se-itse mediaprojekti, joka sanojen voimalla haluaa rohkaista meitä tavallisia ihmisiä välittömään, puolue-, ammattiliitto- ja järjestötoiminnasta riippumattomaan kapinaan (itse)tuhoisaa (epä)todellisuutta vastaan... Lue lisää

Miten osallistua

Takun toiminta perustuu käyttäjien lähettämään sisältöön. Kuka tahansa voi osallistua sisällön tuottamiseen ilman käyttäjäksi rekisteröitymistä... Lue lisää

Miete

Politiikan ja alkoholismin samankaltaisuus on silmiinpistävä; alkoholistin mielestä ongelma on ja ongelma ratkeaa juomalla lisää. Koska ongelma on henkilökohtainen - ja ratkaistavissa vain, mikäli alkoholisti itse niin haluaa. Politiikassa - poliitikkojen mielestä ongelmia on ja ne ratkeavat vain poliittisin keinoin. Koska ongelma on poliittinen - voidaan se ratkaista vain poliittisesti hyväksyttävällä tavalla - äänestämällä kerran neljässä vuodessa.
Olavi Salko

Käyttäjätiedot

Rekisteröidy uutena käyttäjänä
Unohtuiko salasana?

Mediakeskus

Mediakeskus

banneri_vaaris

Väärinajattelija

banneri_akirjasto

Anarkistinen kirjasto

banneri_fennovoimano

fennovoima.no.com

banneri_eroaarmeijasta

Eroa-Armeijasta.fi

banneri_rojava

Rojavan puolesta

banneri_jkldiy

JKL DIY

banneri_vapaasyndikaatti

vapaasyndikaatti.info

banneri_yleislakko

yleislakko.org

banneri_toimitus

Toimitus

banneri_meemit

Anarkistimeemit

banneri_liittox

liitto X

banneri_varis

Varis-verkosto

banneri_kaninkolo

Mustan kanin kolo

banneri_caradura

Caradura's Lounge

banneri_antivaalit

antivaalit.info

banneri_tyrni

Tyrnikirjasto

banneri_hirvitalo

Hirvitalo

banneri_hyokyaalto

Hyökyaalto

banneri_vapaa

VAPAA

banneri_wikikko

Wikikko.info

banneri_oulutopia

OulUtopia

AMR Hki

AMR Hki

banneri_squathki

Squat HKI

banneri_aryhma

A-ryhmä

banneri_kirjakahvila

Turun Kirjakahvila

banneri_alusta

Alusta

banneri_kapis

Kapinatyöläinen

banneri_ilonpilaaja

ilonpilaaja

banneri_pif

Punk In Finlandnet

banneri_lehtilehti

LEHTI

banneri_fifi

fifi.voima.fi

banneri_akl

Aseistakieltäytyjäliitto

banneri_tasajako

Tasajako

banneri_vallankumouksen

Vallankumouksen hedelmiä

banneri_oikeuttae

Oikeutta eläimille

banneri_stoptalvivaara

Stop Talvivaara

banneri_vastavirta

Vastavirta

banneri_vappu_15

Vallaton vappurieha 2015